Αποστολέας Θέμα: Γιατι τοση διαφορα?  (Αναγνώστηκε 2743 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
Γιατι τοση διαφορα?
« στις: Αύγουστος 31, 2009, 07:17:03 μμ »
καλησπερα σε ολους!ρωτησα πριν 2 μερες για αγορα του omega planet ocean 45mm στα ιωαννινα(μαγαζι)και μου ειπανε γυρω στα 2850ευρω.μπηκα σε site στο ebay και ρωτησα πωλητη οπου εχει και site στο internet με feedback στις 600 πωλησεις ρολογιων με ποσοστο 100% και μου το στελνει εαν θελω μεσα σε 10 μερες με express στα 2450δολλαρια τελικη τιμη-που σημαινει 1760ευρω!γιατι τοση μεγαλη διαφορα?βγαζουν τοσα λεφτα στην Ελλαδα?και με 3 χρονια εγγυηση-δεν ξερω εαν ισχυει για Ελλαδα-ακουω γνωμες!

Αποσυνδεδεμένος alchemist

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: Γιατι τοση διαφορα?
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 31, 2009, 07:31:10 μμ »
Κάποιος καλός άνθρωπος μου είπε πώς μοιράζεται η πίτα. Ποιοί δηλαδή μοιράζονται και σε ποιά ποσοστά την τιμή καταλόγου ενός ρολογιού. Απλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το αναφέρω.
Κάποιοι επιλέγουν να κερδίζουν πιο λίγα και να πουλάνε πιο πολλά... Authorised dealers και μεσάζοντες...

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 31, 2009, 08:22:35 μμ »
Φίλε μου Indy τέτοιες μεγάλες αποκλίσεις τιμών θα διαπιστώσεις σε πολλές μάρκες ρολογιών για να μην πω σε όλες......το ζήτημα είναι κατά πόσο μετά την αγορά που θα κάνεις θα καταφέρει το ρολόι σου να περάσει από το τελωνείο χωρίς να το πάρουν χαμπάρι και επιβαρυνθείς με το extra φπα!

So be carefull ;)

Συνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 31, 2009, 09:41:56 μμ »
...απλά πες να σου τι στείλουν με ταχυδρομείο...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 31, 2009, 10:13:28 μμ »
Indy αν τελικά επιλέξεις να προχωρήσεις στην αγορά ενημέρωσε μας για τη χώρα προέλευσης και την κατάληξη της υπόθεσης.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 08:04:44 πμ »
Ο ιντερνετικός δεν πληρώνει πάγια έξοδα μαγαζιού, πάρα πολύ πιθανόν διακινεί πάρα πολύ περισσότερα ρολόγια από ένα κατάστημα στα Ιωάννινα, άρα έχει άλλες εκπτώσεις ή τα προμηθεύεται από τη γκρίζα αγορά άρα σε φθηνότερη τιμή, ευνοείται από την ισοτιμία ελβ. φράγκου/δολαρίου σε σχέση με την ισοτιμία ελβ. φράγκου/ευρώ και το κυριότερο δεν έχει επιβάρυνση με ΦΠΑ. Οπότε η τιμή του Γιαννιώτη δικαιολογείται.

Φιλικά
Δημήτρης

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 08:44:49 πμ »
Ο εξουσιοδοτημένος πωλητής υποχρεώνεται από την εταιρία και την αντιπροσωπεία να πουλάει σε τιμή καταλόγου, και στη καλύτερη να κάνει μια μικρή έκπτωση, αλλά ως εκεί.
Στη γκρίζα αγορά ο εξουσιοδοτημένος πωλητής πουλάει σε κάποιο έμπιστο μεσάζοντα (π.χ. ιντερνετομάγαζο) κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό. Δεν φαίνεται πουθενά γιατί κρύβεται πίσω από τον μεσάζοντα. Ο μεσάζοντας κερδίζει άλλο ένα μικρό ποσοστό και το ρολόι καταλήγει να έχει πολύ καλή έκπτωση. Ο μεσάζοντας που φαίνεται να πουλάει το ρολόι δεν είναι εξουσιοδοτημένος πωλητής για να έχει πρόβλημα με την εταιρία (να του πει γιατί πουλάει τόσο φτηνά).
Πολλές φορές αυτό γίνεται και με την ανοχή της εταιρίας, η οποία ό,τι είναι να κερδίσει το κερδίζει, και αν ένα ρολόι της έχει καλύτερη τιμή έστω και γκρίζα θα το πάρουν πιο πολλοί επομένως θα κάνει μεγαλύτερο τζίρο.

Από την άλλη την τιμή την αυξομειώνει σε σημαντικό βαθμό το εκάστοτε ΦΠΑ, φόρος και ισοτιμία.

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 09:09:36 πμ »
σκεφτομαι να προχωρησω και να το αγορασω τελικα!omega planet ocean με 1760ευρω 45μμ θεωρω οτι ειναι τεραστια προσφορα!ρολοι omega πιστευω ειναι αξιοπιστια για πολλα χρονια να το φορας!

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 09:13:55 πμ »
Προχόρα άφοβα και προσοχή στα τελωνεία και στις εγγυήσεις.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 09:30:36 πμ »
Κατά πόσο είσαι σίγουρος για τη γνησιότητα του ρολογιού?
Πόσο εμπιστεύεσαι την πληρωμή μέσω wire transfer....?
Πως θα γλυτώσεις το τελωνείο....?

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω να σε αποτρέψω...απλά επειδή με αφορά και εμένα το θέμα έχω τους πιο πάνω προβληματισμούς.

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 11:01:46 πμ »
καταρχην ο τυπος εχει γυρω στις 600-700 πωλησεις και ειναι ολα τα feedback του φοβερα!δευτερον θα πληρωσω μεσω pay-pal ο πιο ασφαλεστερος τροπος!και τριτον εχω αγορασει πολλες φορες απο αμερικη και μαλιστα ακριβα προιοντα!με ταχυδρομειο μου ερχονται αμεσως και δεν μου εχει τυχει κατι στο τελωνειο.τωρα απο εκει και περα ο καθενας παιρνει τα ρισκα του!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 01, 2009, 11:28:16 πμ »
Ο εξουσιοδοτημένος πωλητής υποχρεώνεται απο την εταιρια να αγορασει και αλλα μοντελα,απο την γκαμα ,που δεν θα πουλησει ποτε!!!!επισης,εχει μεγαλυτερο λειτουργικο κοστος απο τον grey dealer
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2009, 11:50:11 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 12, 2009, 07:23:34 πμ »
καλησπερα σε ολους!ρωτησα πριν 2 μερες για αγορα του omega planet ocean 45mm στα ιωαννινα(μαγαζι)και μου ειπανε γυρω στα 2850ευρω.μπηκα σε site στο ebay και ρωτησα πωλητη οπου εχει και site στο internet με feedback στις 600 πωλησεις ρολογιων με ποσοστο 100% και μου το στελνει εαν θελω μεσα σε 10 μερες με express στα 2450δολλαρια τελικη τιμη-που σημαινει 1760ευρω!γιατι τοση μεγαλη διαφορα?βγαζουν τοσα λεφτα στην Ελλαδα?και με 3 χρονια εγγυηση-δεν ξερω εαν ισχυει για Ελλαδα-ακουω γνωμες!

Πρέπει να ξέρεις οτι η υπόθεση ρολόι έχει πολύ μα πάρα πολύ κέρδος, και λόγω ενασχόλησης το συγκρίνω με την αγορά ενός έργου τέχνης,(ζωγραφικής),που και στίς δύο περιπτώσεις-σίγουρα σε μεγαλύτερο ποσοστό στους πίνακες-μπορείς να πετύχεις διαφορές απο την τιμή ΄πόρτας,αρχικής,καταλόγου' όπως θέλουμε την λέμε, πολλές φορές πάνω από 40% και θαλεγα μεσοσταθμικά γύρω στο 25% στην ΄χειρότερη΄ περίπτωση.
Το συμπέρασμα είναι οτι μας βλέπουν σαν παχιές αγελάδες που θέλουν αρμεγμα αρα ψάχνουμε για τιμές αρχίζοντας απο 25% κάτω για αρχή και όποιος θέλει..