Ναι είναι πονοκέφαλος!
Την διαφορά στους μηχανισμούς ψάχνω λίγο περισσότερο , έχω και λίγο καιρό ακόμα να διαλέξω γιατί η Ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει αυτήν την στιγμή ετοιμοπαράδοτο το strela με Μπεζ καντράν και περιμένουν λίγα κομμάτια σε περίπου έναν μήνα. 
Οπότε ....
Φίλε sirjohnbest οι δύο μηχανισμοί είναι είναι ουσιαστικά .....ένας, ο 3133!! Αυτός είναι ο "ορίτζιναλ", η ρώσικη εξέλιξη του Valjoux 7734, φτιαγμένος στις μηχανές που αγόρασαν οι Ρώσοι από τους Ελβετούς!

Ο 31681 είναι ένας 3133 με την προσθήκη subdial στο "6" και λειτουργία 24ωρης μέτρησης με μορφή δείκτη ή σπανιότερα με μορφή day/night indicator.
Και οι δύο είναι αξιόλογοι, αξιόπιστοι και απο την εμπειρία μου ακριβείς! Ο 3133 είναι πιο ρετρό αλλά και πιο "αυθεντικός" ενώ ο 31681 είναι πιο "μοντέρνος".
Το Στρελά είναι πιο όμορφο, έχει πιο vintage σχέδιο, είναι πιο ιστορικό ρολόϊ (αντίστοιχο ρώσικο του Ω moonwatch, που έχει κάνει τις βολτίτσες του "εκεί έξω και πάνω"

), στην νέα του έκδοση είναι και αρκούντως μεγάλο 44μμ, αλλά είναι και πιο ακριβό (αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου). Απλώς ξέρουν ότι "τραβάει" και το εκμεταλλεύονται. Το προηγούμενο του 2004 (39μμ) είναι το ίδιο ρολόϊ και έχει την μισή τιμή, είναι και πιο κοντά στο ιστορικό Στρελά...

Το Aviator από την άλλη είναι ένα ακόμη pilot ρολόϊ (πολύ όμορφο) με μοντέρνο σχεδιασμό που με τα λεφτά που δίνεις παίρνεις "πολύ ρολόϊ". Είναι πιο σπορ και πιο all around. "Μειονέκτημα"?? Ότι με αυτό το σχεδιασμό υπάρχουν κι άλλα πολλά, ακόμη και ρώσικα, ακόμη και απο την ίδια σειρά Aviator...

Γνώμη μου αν σ' αρέσει πιο πολύ το Στρελά, μην περιμένεις 1 μήνα, παρ' το από τον αντιπρόσωπο των ρώσικων στην Γερμανία, εδώ:
http://www.vostok-watches.com/ με 575 ευρώ+8 ευρώ μεταφορικά (δεν ξέρω τι έκπτωση πετυχαίνεις, αλλά ξέρω ότι ο εδώ αντιπρόσωπος "βαράει"...)
Τι θα έπαιρνα εγώ?? Το προηγούμενο Στρελά του 2004.

(έστω και με 39μμ διάμετρο), αλλά πιο κοντά στο "ορίτζιναλ" και με 275 ευρώ. Α, και με τα ρέστα θα έπαιρνα και το Aviator!!........

Φιλικά Ηλίας