Αποστολέας Θέμα: Waltham pocket watch  (Αναγνώστηκε 3139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
Waltham pocket watch
« στις: Αύγουστος 25, 2009, 12:45:58 μμ »
Καποια στιγμη ψαχνωντας στο ebay για μηχανισμους ρολογιων τσεπης που ηθελα να χρησιμοποιησω σε καποια Project μου, επεσα πανω σε αυτο το Waltham! Το ρολοι ηταν σε σχετικα ασχημη κατασταση με πολυ γρατζουνισμενο το ακρυλικο του κρυσταλο, με πολλη σκουρια στη μηχανη του και γενικα η οξειδωση εκανε παρτυ πανω του! Η τιμη του ηταν πολυ χαμηλη και μου εκανε εντυπωση οτι το εδινε μαζι με το original κουτι που ειχε απο τοτε (1894). Μολις διαβασα στην αγγελια "Balance wheel moves freely and seconds hand moves for a while" καταλαβα οτι θελει απλα μια συντηρηση και ισως να μην χρειαζεται καποιο ανταλλακτικο. Και bingo! Ηταν ετσι ακριβως! Ο μηχανισμος του μετα απο σχολαστικο καθαρισμα και λιπανση (home made :P ) ειναι σαν καινουριος, οπως και η κασα του! Το καντραν του εχει καποιες "τριχιτσες" πανω του αλλα λογω του οτι ειναι πορσελανη δεν προκειται να το πειραξω (αλλωστε μου αρεσει γιατι προσδιδει κατι στον vintage χαρακτηρα του). Αυτο που θα ηθελα ειναι να του αλλαξω καποια στιγμη το κρυσταλλο με ορυκτο γυαλι η γιατι οχι και ζαφειρι γιατι νοιωθω πως του αξιζει!
Ορισμενες φωτο...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Waltham pocket watch
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 25, 2009, 03:27:12 μμ »
Πολύ όμορφο ρολόι και καλή δουλειά.
Το βαμένο στο χέρι πορσελάνινο καντράν είναι όλα τα λεφτά.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Waltham pocket watch
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 25, 2009, 05:51:52 μμ »
Πολυ ωραιο σπανιο,καλο και παλιο μπραβο καλη η κινηση σου φιλε nyo ;)