Αποστολέας Θέμα: AP 15300 ROYAL OAK vs MARINE BREGUET 5817ST  (Αναγνώστηκε 11323 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BIG PILOT

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: AP 15300 ROYAL OAK vs MARINE BREGUET 5817ST
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 03, 2009, 08:16:05 πμ »
νομιζω οτι βρηκα τη λυση στο διλημμα σου.
θα σου κοστισει βεβαι κατι τις!!!!!!! παραπανω.
breguet marine royale ref.5847.
καταδυτικο στα 300μ.και με alarm function.
ευκαιριααααααααα........

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 03, 2009, 09:15:21 πμ »
Σωστός ο Pilot.....απίστευτο το marine royale!!!  :respect:

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 03, 2009, 09:56:52 πμ »
ωραίος ο BIG PILOT,εξαιρετικό ρολόι,τέλεια επιλογή,μηχανισμός μαζι με της JLC αποτελούν τα "καλύτερα" μηχανικά ξυπνητήρια της αγοράς,ειδικά σε pink gold..............θεικό,ΔΕΝ μου αρέσουν τα "χρυσάφια",αυτό όμως είναι ΦΟΒΕΡΟ!
http://www.watchtime.com/2009/07/breguet-marine-royal-ref-5847-alarm-watch/
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος BIG PILOT

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 03, 2009, 11:55:49 πμ »
πρεπει να ειναι φοβερο ρολοι,αν και σε καποια φορουμ με  μπρεγκε φανς το κραζανε λογω μεγεθους (45μμ.) και βαρους λογω χρυσου.
η αληθεια ειναι οτι μεχρι και η μπρεγκε μπηκε στο παιχνιδι του μεγαλυτερου μεγεθους κατι που δεν το περιμενα.
παρ'ολα αυτα παραμενει νομιζω να ειναι ενα εντυπωσιακοτατο ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος Yoshitoshi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 03, 2009, 12:42:42 μμ »
Όπως σε όλα τα ρολόγια...άλλοι προτιμούν μικρότερα μεγέθη....άλλοι ατσάλι....άλλοι χρυσό...γούστα είναι αυτά.

Είτε 42άρι είτε ακόμα και 48άρι να ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι δεν παίζεται!!!

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 04, 2009, 06:49:29 πμ »
Ευτυχώς που δεν σεί ο Abraham γιατι θα τους επαιρνε με τις πέτρες τους τύπους που σχεδιάζουν τέοιους ιπτάμενους δίσκους

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 04, 2009, 09:17:49 πμ »
Τα ρολόγια τσέπης που έφτιαχνε ο Μπρεγκέ είχαν μέγεθος και οικογενειακής πίτσας.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 07:35:13 πμ »
ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 12:12:36 μμ »
Φαντάζομαι πως εννοεί ο ΒΒ, ότι ο Μπρεγκέ δεν έφτιαξε ρολόγια χειρός για να ξέρουμε αν θα τα έκανε μικρά ή μεγάλα. Οπότε αν και τα BREGUET τα έχουμε στο μυαλό μας σαν κομψοτεχνήματα αυτό ήταν απόφαση των συνεχιστών του ονόματος και όχι δική του.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 06:49:28 μμ »
Φίλοι μου νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "ιπτάμενος δίκος" είναι κάπως υπερβολικός για ένα ρολόι 45mm.
Στο 2009 ζούμε, όχι στο 1979.
Άλλωστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχουν ρολόγια σε μεγάλο εύρος διαστάσεων για όλα τα γούστα ;)

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 07:17:49 μμ »
Φίλοι μου νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "ιπτάμενος δίκος" είναι κάπως υπερβολικός για ένα ρολόι 45mm.
Στο 2009 ζούμε, όχι στο 1979.
Άλλωστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχουν ρολόγια σε μεγάλο εύρος διαστάσεων για όλα τα γούστα ;)

Φιλικά, Γιάννης

Φίλε Γιάννη όλα εξαρτώνται απο το timing της κάθε εποχής για το κάθε τι που λέγεται, ορισμένα πράγματα όμως ακροβατούν μεταξύ της υπερβολής και του εξωπραγματικού και εδώ σου θυμίζω οτι μιλάμε για μέγεθος κάσας κάτι που διευκόλυνε και τίς εταιρίες και σίγουρα το ''τράβηξαν'' πρός τα εκεί γιατί είναι άλλο να χωράς εναν μηχανισμό με comlications σε 38αρα και πολύ πιό εύκολο να τόν βάλεις σε 45αρα που τα πράγματα απλοποιούνται σε μέγιστο βαθμό.
Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ΥΩ και το στοίχημα πάντα ηταν τα 'πολλά και δύσκολα΄σε ''ανθρώπινη'' σε μέγεθος κάσα, αλλωστε μην ξεχνάτε οτι κάποιες μάρκες που ξεχωρίζουν απο τίς άλλες ΑP,BREQUET,PATEK δεν εβγαλαν τεράστια μεγέθη,(τουλάχιστον οχι σε υπερβολικό βαθμό), ενω άλλες που κάνουν focus μόνον στο να αυξήσουν τίς πωλήσεις τους σε οτι η μόδα επιτάσει,(Rolex,Panerai,Ζenith), εφτασαν σε υπερβολές- με λιγότερο ισως την Rolex- παράγωντας τεράστια ρολόγια που κάτι μού λέει οτι οταν η μόδα παρέλθει θα μείνουν στα αζήτητα.
Ξέρω οτι πολλοί δεν συμφωνούν με τα παραπάνω αλλά ο χρόνος θα δείξει ποιά απο τίς απόψεις είναι σωστή.

Φιλικά Salvador

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 08:15:44 μμ »
Σίγουρα κάποια στιγμή το θέμα μέγεθος ρολογιού θα ισορροπήσει κάπου(41-43mm κατά την αίσθησή μου).
Δεν διαφωνώ πως αν τα μεγέθη γυρίσουν προς τα κάτω, πολλά μεγάλα ρολόγια θα μείνουν στα αζήτητα, όπως σωστά είπες.
Όμως το ίδιο δεν συμβαίνει και σήμερα με όσα ρολόγια είναι 36 και 38mm; Στα αζήτητα δεν είναι;
Εγώ νομίζω πως Rolex, Panerai, Ζenith, Breitling κλπ κάνουν πολύ καλά που προσαρμόζονται. Ίσως το βλέπω με άλλο πρίσμα, ότι δεν είναι αποστειρωμένες, ότι δηλαδή αφουγκράζονται τον παλμό της αγοράς και δίνουν στους πελάτες τους αυτό που επιθυμούν. Με μέτρο βέβαια.
Δεν διαφωνώ πως ένα 38άρι θέλει περισσότερη μαεστρία, από την άλλη όμως ένα ωραίο σχέδιο αναδεικνύεται καλύτερα σε ένα πχ 43άρι.

Όπως είπα και πριν, το ευχάριστο είναι ότι σήμερα υπάρχουν ρολόγια για όλα τα γούστα. Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας μπορούμε να βρούμε τελικά αυτό που μας αρέσει ;)

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 05, 2009, 08:39:54 μμ »
Σήμερα εντελώς τυχαία είδα από κοντά και το MARINE BREGUET 5817ST (αυτό για το οποίο ρωτάει ο φίλος μας ο salvador) και πραγματικά είναι όμορφο ρολόι ήτοι η φωτογραφία το αδικεί κατάφορα!
Πάραυτα εγώ σίγουρα θα προτιμούσα το Royal Oak και μάλιστα το μεγάλο μεγεθος όπως αυτό στο shortcut του timezone (ο θεός να το κάνει μεγάλο με τα σημερινά δεδομένα μεγεθών).

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 06, 2009, 02:54:21 μμ »
Το Submariner που είναι 40άρι έμοιαζε τεράστιο σε σχέση με το σύνηθες 36άρι του '50-'60. Τα Πανεράι πάντα τεράστια ήταν. Εξ απ' ανέκαθεν. Ο δε κος Νατάφ (και) με τις υπερβολές του έκανε τη μικρή (γιατί πάντα μικρή ήταν) Ζενίθ εταιρεία πρώτου βεληνεκούς.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 06, 2009, 03:48:58 μμ »
ενω άλλες που κάνουν focus μόνον στο να αυξήσουν τίς πωλήσεις τους σε οτι η μόδα επιτάσει,(Rolex,Panerai,Ζenith), εφτασαν σε υπερβολές- με λιγότερο ισως την Rolex- παράγωντας τεράστια ρολόγια που κάτι μού λέει οτι οταν η μόδα παρέλθει θα μείνουν στα αζήτητα.

μια ενσταση! ;D

οι officine panerai(τα μηχανουργεια πανεραι),δεν ειχαν σαν μοναδικο Η βασικο στοχο την κατασκευη ρολογιων,αλλα οργανων μετρησης ακριβειας για στρατιωτικη χρηση.,ηδη το 1938 ,το radiomir ειναι στα 47 χιλιοστα!οι αραβικοι αριθμοι ειναι μεγαλοι και η εταιρια κανει δοκιμες απο τις αρχες του 1900 με "παστες" για την χρηση φωσφοριζοντων υλικων(νομιζω πρωτη απο ολους, εκανε χρηση στα ρολογια της διασημης 10a MAS ).ο σκοπος ειναι  η λειτουργικοτητα και οχι η μοστρα!η ρολεξ τωρα τελευταια,περασε με το dssd,σε μια πιο μεγαλη διασταση.

ειναι μοδα?οι ιταλοι εκαναν την εξης ερωτηση:

κατα ποσο ειναι μοδα,οταν διαρκει πανω απο μια δεκαετια?

δεν ξερω

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 06, 2009, 06:16:11 μμ από george_ »