Αποστολέας Θέμα: Resting cases?...=WINDERS  (Αναγνώστηκε 8564 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
Resting cases?...=WINDERS
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 03, 2007, 10:25:20 πμ »
Aχ george_! Δεν με βοηθάς να καταλάβω καλά. Δηλαδή έχεις συνδέσεις τον timer με το winder ή έχεις ένα timer που κάνει όλη τη δουλειά με κάποια άλλη θήκη?
b]Rose Gold For Ever!!![/b]

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 03, 2007, 05:06:22 μμ »
λοιπον εχω βαλει αναμεσα στο  winder και την μπριζα εναν μηχανικο timer τον οποιο ρυθμισα για λειτουργια πχ 15 λεπτα περιστροφης ,45 παυση

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 12:45:03 μμ »
Για όσους αγοράζουν από ebay για δείτε και αυτό !

http://stores.ebay.com/So-many-watches_Watch-winders_W0QQcolZ2QQdirZQ2d1QQfsubZ5QQftidZ2QQtZkm
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 01:00:03 μμ »
Τα περισσότερα ελβετικά  χρειάζονται 16 περιστροφές την ώρα είτε δεξιά είτε αριστερόστροφα, καλό είναι εκ περιτροπής να τα
φοράμε τα ρολόγια ώστε να «προπονούνται» και τα γρανάζια που δεν πιάνουν με τον winder μας (αυτό δεν είναι απαραίτητο με τα νέα fuzzy logic winder).

Ο χρονοδιακόπτης δεν λύνει το πρόβλημα της στρέψης, απλός σταματαει το μοτέρ για ένα διάστημα και μετά το ξεκιναει ?!?!  τι ακριβός σου προσφέρει στο winder σου ??

Παράθεση από: "george_"
λοιπον εχω βαλει αναμεσα στο  winder και την μπριζα εναν μηχανικο timer τον οποιο ρυθμισα για λειτουργια πχ 15 λεπτα περιστροφης ,45 παυση

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 04:36:26 μμ »
διακοπτομενη λειτουργια με διαστηματα που καθοριζεις εσυ,για το καλο του ρολογιου και αν και περιμενω αντιθετες αποψεις εγω το εκανα ακολουθωντας πρακτικες πιο "δουλεμενων" στο θεμα,δε χρησιμοποιω πλεον winder.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 05:14:47 μμ »
ΟΚ, όπως το διάβασα μου φάνηκε πώς ο χρονοδιακόπτης έλυνε το πρόβλημα της κατεύθυνσης…

Εγώ έλυσα όλα τα μείον του winder με μια πλακέτα με δυο τσιπακια που μετέτρεψαν το πρωτόγονο
μονής κατεύθυνσης winder σε fuzzy logic με διακεκομμένη και εναλλάξ κίνηση για πιο σωστή «γυμναστική» των γραναζιών…
Τελικό κόστος: winder 45 Euro (eBay) + 10 Euro πλακέτα = 55 Euro (για δυο ρολόγια).

Αντίθετες άποψης για το διακεκομμένο winding ?  Αν και θεωρητικά το αυτόματο ρολόι δεν υπέρ κουρδίζετε, δεν βλάπτει
να έχεις διακεκομμένο.

Για μένα πιο σημαντικό είναι να εναλλάσσετε η φορά του winder, παρά να διακόπτετε…

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 05:56:31 μμ »
βασικα στη διακοπτομενη λειτουργια του δικου μου σε καθε επαναφορα αποο τη διακοπη αλλαζει φορα περιστροφης ,αλλα απο αυτο που λενε δε εχει στο τελος μεγαλη αξια να χει διπλη φορα περιστροφης για το ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 09, 2007, 08:46:09 μμ »
Έχει όταν 1) έχεις δυο movements για κούρδισμα και χρειάζονται διαφορετική φορά το κάθε ένα, και 2) για να υπάρχει πιο ομοιόμορφη χρήση των γραναζιών σε αυτά που κουρδίζουν και με τις δυο φορές...

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 17, 2007, 11:29:33 πμ »
Πολύ κατατοπιστικοί guys. Eυχαριστώ! Kάποια στιγμή πρέπει να το ψάξω και εγώ για αν αποκτήσω ένα...
b]Rose Gold For Ever!!![/b]