Αποστολέας Θέμα: τυποι κορωνας  (Αναγνώστηκε 45224 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: τυποι κορωνας
« Απάντηση #100 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 08:02:09 μμ »
ας αποφασισουν οι φορουμιστες τι τους πειθει περισσοτερο ;) τι αλλο να πουμε ...?οτι και να σου ποσταρουν ,δεν θα αλλαξει τιποτα,ειναι γνωστα αυτα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Νοέμβριος 15, 2009, 08:19:23 πμ »
Φιλε ΒΒ

Παντα μιλαω - οπως θα εχεις προσεξει- βασει στοιχειων και σχεδιων και αυτα που λεω δεν τα κατεβαζω απο το μυαλο μου. Ολες οι τεχνικες αναλυσεις που σας εχω κανει μεχρι τωρα στηριζονται στην  αναλυση των σχεδιων που εχουν δημοσιευτει στο thread  και αφορουν την κορωνα triplelock της rolex  ,την "κουμπωτη " αλλα με στατικο ο-ρινγκ της πανεραι , αλλα και τα σχεδια αλλων απλων κουμπωτων με δυο "δυναμικα" ο-ρινγκ ( ετσι λεγονται οταν στεγανοποιουν κατι κινουμενο). Και νομιζω οτι εξηγησα τεχνικα, πανω στα σχεδια ,γιατι οσες εχουν στατικο 0-ρινγκ ειναι καλυτερες και ασφαλεστερες. Βεβαια ο καθενας εχει δικαιωμα να κρατησει την δικη του αποψη.

Ομοιως για τα μπουτον χρονογραφου οι πληροφοριες μου προερχονται απο διαφορα σχεδια στο δια δυκτυο, οπως πχ. απο το τεχνικο σχεδιο για τα μπουτον της sinn που υπαρχει στο ΕΠΙΣΗΜΟ  σαιτ της εταιρειας και δειχνει με ποιο τροπο γινεται η στεγανοποιηση των κουμπιων της.
Για να μην κανω τον κοπο να σου ποσταρω τις φωτογραφιες , μπορεις να ριξεις εκει μια ματια.
Θα διαπιστωσεις ευκολα οτι η στεγανοποιηση γινεται με δυο 0-ρινγκ viton (ειναι ενα υλικο του εμποριου πιο ενθεκτικο απο λαστιχο) που αγκαλιαζουν σφιχτα τον αξονα του μπουτον , -καθως αυτος
κινειται μεσα τους- για να τον στεγανοποιησουν.
Δεν ξερω αν αυτη ειναι καποια φοβερη πατεντα της σιν,  η αν ειδικα στο u-1000 χρησιμοποιει  κατι καλυτερο,  αλλα αν αυτη ειναι η μεθοδος στεγανοποιησης για κινηση αξονα στα 100 bar, τοτε....
κρινε μονος σου !!!

Θα ερθω τωρα και στo u-1000 .

1. Eπαναλαμβανω οτι ο τροπος που προβαλει ενα ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δεν ειναι καθολου
ξεκαθαρος  ...its design guarantees this  (what is "this??") to a nominal pressure 100 bar...
Αφου εγω το διαβασα δεκα φορες για να καταλαβω τι εννοει κι ακομα δεν ειμαι ...σιγουρος.
Προσωπικα αν ειχα μια εταιρεια και ειχα καταφερει κατι τοσο σημαντικο και μοναδικο ,θα το εβαζα
με μεγαλα γραμματα ΠΡΩΤΟ -ΠΡΩΤΟ , μη σου πω οτι θα φωναζα και δυτες με βαθυσκαφος και θα τους κινηματογραφουσα να παιζουν με τα κουμπια του χρονογραφου στα 1000 μετρα.!!
( Δες πχ. πως διαφημισε η brietling το δικο της συστημα)

Για να μην νομιζεις παντως οτι υπεκφευγω θα σου πω το εξης:
Ακριβως επειδη δεν μπορουσα να καταλαβω ξεκαθαρα τι εννοει η εταιρεια , το εψαξα λιγακι στο δια δυκτυο. Εκει διαβασα σε καποιες ιστοσελιδες οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ  ηεταιρεια ισχυριζεται οτι το υ-1000 ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μηχανικο ρολοι (γιατι το breitling ειναι ηλεκτρονικο) που τα μπουτον του χρονογραφου
μπορουν να δουλεψουν στα 1000 μετρα.
Δεν ξερω αν στο θεμα υπαρχουν τα λεγομενα  "ψιλα γραμματα " . Δηλαδη  " μπορειις να δουλεψεις στα 1000μ αλλα μετα απο καθε χρηση πχ. εισαι υποχρεωμενος να ερχεσαι για ελεγχο και αλλαγη των στεγανοποιητικων" η κατι αλλο.
Επισης δεν ξερω ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πιστοποιησε το λοιντ. ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη ιναι οτι πιστοποιησε στεγανοτητα και οχι χρηση στα 100 μπαρ) , αλλα και εδω δεν μας το ξεκαθαριζει η εταιρεια...

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΠΤΩΣΗ , αν η sinn καταφερε  ( ΜΕ βαση ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ που δημοσιευεται στο δικοτης σαιτ)
να στεγανοποιησει   ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΑ  100 bar , xρησιμοποιωντας δυο συμπιεσμενα  o-ring viton ,  ΤΟΤΕ:

1. Οπως εχω δηλωσει ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ . ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ εταιρεια παγκοσμιως που καταφερε τετοιο επιτευγμα. (απ οσο ξερω ουτε η ... ΝΑSA δεν εχει καταφερει τετοιο θαυμα !!! και φυσικα καμμια αλλη εταιρεια ωρολογοποιιας !

2. Αν η μεθοδος στεγανοποιησης ειναι αυτη που δημοσιευεται στο σαιτ της,  τοτε να ευχηθω και

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στους δυτες που θα δουλεψουν τα μπουτον της στα 1000 μετρα !!!!

Φιλικα , Παναγιωτης
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Νοέμβριος 15, 2009, 04:14:55 μμ »
Παιδια πρεπει να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. Το να ειναι ενα ρολοι στεγανο σε πιεσεις πανω απο 100 μπαρ ειναι υπερβολικο και κατα τη γνωμη μου ανουσιο γιατι ποτε σε πραγματικες συνθηκες ακομα και απο απαιτητικους επαγγελματιες δεν προκειται να χρησιμοποιηθει! Δεν υπαρχει λογος να προσπαθεις να κανεις κατι να δουλεψει σε συνθηκες στις οποιες το ανθρωπινο σωμα σταματαει να δουλευει! Η Ζιν μπορει να τα εχει καταφερει και να το αποδεικνυει σε συνθηκες εργαστηριου, μπορει μετα απο αυτη τη δοκιμη οντως το ρολοι να χρειαζεται σερβις, αλλα απο τη στιγμη που θα βγει προς πωληση το μονο σιγουρο ειναι πως ποτε δεν προκειται να υποστει ξανα τετοια δοκιμασια ωστε να χρειαστει να παει για σερβις γι αυτον τον λογο! Και αυτο το ξερουν καλα οι εταιρειες. Και βεβαια αυτο ειναι ασχετο με το πια υλοποιηση ειναι η καλυτερη αλλα με το τι πραγματικα χρειαζομαστε!
Αν το δουμε λοιπον απολυτα "in vitro" τοτε ναι η βιδωτη κορωνα εχει το πλεονεκτημα!
Αν το δουμε ομως "in vivo" που ειναι και αυτο που μας ενδιαφερει, τοτε και οι δυο υλοποιησεις ειναι αξιες να ανταπεξελθουν σε αυτα που προκειται να τους ζητησει ο χρηστης τους να κανουν!

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 05:23:18 μμ »
Φιλε  nyo

δεν θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Η υψηλη ωρολογοποιια ειναι κατι πολυ περισσοτερο απο
" αυτο που χρειαζομαστε " . Το αντιθετο  θα ελεγα μαλιστα. Ειναι αυτο που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ουτε θα χρειαστουμε ποτε! Ειναι  το κυνηγι του ΟΝΕΙΡΟΥ, το κυνηγι της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
τελειοτητας , το κυνηγι του ΤΕΛΕΙΟΥ!!!
Αληθεια ,πιστευεις οτι χρειαζομαστε ενα ημερολογιο με ακριβεια 1000 ετων , ενα καταδυτικο στεγανο στα 3000 μετρα η ενα τουρμπιγιον που να γυριζει γυρω απο τρεις αξονες ;;;
Ομως αυτα τα επιτευγματα κυνηγαμε, αυτα ονειρευομαστε , αυτα ανεβαζουν στο ζενιθ την αξια των μηχανων μας και αυτα αποτελουν την πεμπτουσια της υψηλης ωρολογοποιιας.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμια σημασια το οτι δεν θα κατεβω ποτε στα 1000 μετρα , αλλα οτι ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ που φοραω στο χερι μου, εχει τη δυνατoτητα να το κανει, και ειναι ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ
κατασκευασμενο και μελετημενο, που μπορει να το κανει χωρις προβλημα. !!!Και ειμαι υπερηφανος που γνωριζω ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ, και ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.
Οταν λοιπον πληρωνεις χιλιαδες ευρω για το "ονειρο", δικαιουσαι να ρωτας και να ψαχνεις πολλα!

Ετσι κι εγω, οπως σας εγραψα ,ρωτησα την JLC για τη στεγανοτητα των καταδυτικων χρονογραφων
της. Εστειλαν το ερωτημα στους ελβετους και σημερα πηρα την επισημη απαντηση της αντιπροσωπειας! Υποσχεθηκα να σας ενημερωσω και θα το κανω!!

_" Κυριε μαδια , ο χρονογραφος πρεπει να ενεργοποιηθει και να απενεργοποιηθει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!
Κατοπιν ασφαλιζουμε τα μπουτον και μπορουμε χωρις προβλημα να κανουμε το μπανακι μας μεχρι τα 1250 μετρα χωρις προβλημα . Η JLC  ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ για χρηση των μπουτον του χρονογραφου μεσα στο νερο !!!!"
- Ευχαριστω πολυ. Δεν προκειται να αγορασω τα κω....ρολογια σας. Η τεχνολογια σας ειναι πολυ πισω. Θα προτιμησω  ενα κινεζικο με λειτουργια κατω απο το νερο . Λυπαμαι για λογαριασμο σας....
Και κλεινω ...θυμωμενος το τηλεφωνο.!

Προσπαθωντας να ηρεμησω , και να εξηγησω το απαραδεκτο αυτο γεγονος -που φερνει την JLC ετη φωτος πισω απο τον ανταγωνισμο, κανω τις εξης σκεψεις:
Οι μηχανικοι της ,οταν σχεδιαζαν τα μπουτον ειχαν τρεις επιλογες στο μυαλο τους.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΩΤΗ:  Χρησιμοποιω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σφιχτα "δυναμικα" ο- ρινγκ γυρω απο τον αξονα των μπουτον , για να εντυπωσιασω ,δηλωνοντας ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μεχρι τα 1000 μετρα! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  να κατεβει σε τετοιο βαθος για να δουλεψει τον χρονογραφο , ενω για να αντισταθμισω τη μεγαλη φθορα λογω τριβης ,αναγκαζω τον πελατη σε τακτικα σερβις και συχνη αλλαγη των στεγανοποιητικων.
Ε, κι αν καμια φορα μπασει και λιγο νερο, εδω ειμαστε να το φτιαξουμε. Σιγουρα κατι λαθος θα εκανε ο πελατης που δεν τηρησε με ευλαβεια τον συνοπτικο καταλογο με τις  3.127 προυποθεσεις που πρεπει να εφαρμοζονται για να ισχυει η εγγυηση.!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Χρησιμοποιω  ΠΟΛΥ σφιχτα  " δυναμικα " 0-ρινγκ γυρω απο το αξονα των μπουτον , εξασφαλιζοντας στεγανοτητα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  μεχρι 200  μετρα (20 ) , τουλαχιστον να μεινω κοντα στον ανταγωνισμο και να μην ξεφτιλιστω στους υποψηφιους αγοραστες.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ , διοτι τα 0 ρινγκ  δεν ειναι φτιαγμενα να
λειτουργουν "δυναμικα" δηλαδη να στεγανοποιουν κινουμενα μερη. Κατι τετοιο θ αοδηγησει καποια στιγμη σε ανεξελεγκτη φθορα και εισροη νερου. Ομως , επειδη ο αξονας των μπουτον ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ο-ρινγκ και η κινηση αυτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ και επειδη το ρολοι ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓιΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ,  κανω ενα μικρο συμβιβασμο -οπως κανουν τοσες και τοσες εταιρειες -και ετσι εξασφαλιζω ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μεχρι τα 200 μετρα.
Βαζω και μια "υποσημειωση " για τακτικο ελεγχο " των στεγανοποιητικων και εχω τη συνειδηση μου ησυχη , ενω ταυτοχρονα παραμενω μεσα στον ανταγωνισμο.
Ποιος θα καταλαβει τωρα ολα αυτα τα " ψιλα γραμματα" ,.............

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΗ: ΕΙμαι στην κορυφη της ελβετικης ωρολογοποιιας με παραδοση αιωνων στη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ και τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
Προταιρεοτητα μου η αξιοπιστια και η μηχανολογικη τελειοτητα.
Δεν θα καταφυγω σε κινησεις εντυπωσιασμου.! Θα χρησμοποιησω ΜΕΤΡΙΩΣ σφιχτα δυναμικα ο-ρινγκ
που δεν φθειρονται παρα ελαχιστα με τη χρηση, για να στεγανοποιησω τα μπουτον απο πιστσιλισμα , βροχη η κολυμπι. ( οπως το δυναμικο ο-ρινγκ στην κορωνα triplrlock ).
Aυτα ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να μου εξασφαλισουν αξιοπιστη ΣΤΕΓΑΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Δεν θα ταλαιπωρησω ομως τον πελατη , ουτε θα θεσω σε κινδυνο τη μηχανη του ρολογιου. Τα μπουτον θα δουλευουν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ , και οταν γινεται καταδυση ενας μηχανισμος θα ΠΙΕΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΚΟ Ο-ΡΙΝΓΚ , που θα ακινητοποιει τα μπουτον και θα χαριζει ταυτοχρονα ΑΨΟΓΗ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ υδραυλικη στεγανοτητα ,μην αφηνοντας καν το νερο να φτασει στο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ "δυναμικο" ο ρινγκ" που βρισκεται εσωτερικα!!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ!!!

...............................................................
Tωρα εγω, ενας απλος μηχανολογος τι αλλο να προσθεσω;;;; .....Παρα μονο....

Μ Π Ρ Α Β Ο     J L C !!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 06:20:46 μμ »
Παναγιώτη συνεχίζεις να κάνεις υποθέσεις και ασκήσεις επί χάρτου για το τι κάνει η Ζινν, βάσει σχεδίων τα οποία δε γνωρίζουμε αν είναι του U1000. Το σχέδιο εξάλλου έχει δύο βιτόν.
Επίσης μιλάς για
"Δεν ξερω αν στο θεμα υπαρχουν τα λεγομενα  "ψιλα γραμματα " . Δηλαδη  " μπορειις να δουλεψεις στα 1000μ αλλα μετα απο καθε χρηση πχ. εισαι υποχρεωμενος να ερχεσαι για ελεγχο και αλλαγη των στεγανοποιητικων" η κατι αλλο."
Άμα είναι έτσι να αμφισβητήσω και την Ρόλεξ που μου μιλά για 3900μ, ενώ μέχρι πρότεινως μιλούσε για 1200μ, διότι δεν ξέρω αν υπάρχουν ψιλά γράμματα.
Αυτό όμως δεν είναι κουβέντα επί στοιχείων αλλά κυνήγι μαγισσών.
Όσο για το Γερμανικό Λόυντ διάβασα την πιστοποίηση. Πιστοποιεί αντοχή στα 125bar επί 15'. Όμως η Ζινν δεν πιστεύω να παίζει την φήμη της και την υπόληψή της παρουσιάζοντας μια τάχα μου εργαστηριακή συσκευή ελέγχου στεγανότητας των κουμπιών του χρονογράφου. Έχουν περάσει 22 μήνες από την παρουσίασει του U1000 και δεν αμφισβήτησε κανείς τις ικανότητές του. Και υπάρχουν πολλοί που θα το προσπάθησαν. Εδώ είμαι και περιμένω. Κι αν διαψευστώ πρώτος θα την κατηγορήσω για εξαπάτηση. Ως τότε...

Μ Π Ρ Α Β Ο   SINN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 06:44:45 μμ »
φιλε ΒΒ

δεν νομιζω οτι κανω ασκησεις επι χαρτου ,αλλα μαλλον ασκησεις με χαρτι και μολυβι.

Αισθηση μου ειναι παντως οτι δεν γινομαι αντιληπτος σε βαθος. Μου λες οτι το ρολεξ εχει αντοχη στα 3900 μετρα. Φυσικα και  εχει ,και δεν το αμφισβητω γιατι τεχνικως ειναι αποδεκτο.
Η ρολεξ χρησιμοποιει πιεση σε ΣΤΑΤΙΚΟ ο-ρινγκ ,  (βλεπε σχεδια τριπλ-λοκ) και καμμια σχεση δεν εχει αυτο με στεγανοποιηση αξονα χρονογραφου, που κινειται μεσα σε " δυναμικα " ο-ρινγκ   και τριβεται μεσα τους.  Αποδεχομαι μονο οτι ειναι συμβατο με την επιστημη της μηχανολογιας και οχι οτι μου λενε οι εταιρειες.

Νομιζω παντως οτι οσοι μας παρακολουθουν εχουν σχηματισει αποψη και πλεον δεν βοηθα παραπερα διαλογος.
Τωρα μια και το λουντ πιστοποιει αντοχη (και οχι χρηση) για 15 λεπτα , καταλαβαινεις πολυ καλα τι εννοω οταν λεω " ψιλα γραμματα"....

Συμβουλη μου:  Μην παραμεινεις για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ  16 ολοκληρα λεπτα μεσα στο βυθο, με το SINN στο χερι σου......

Φιλικα , Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 06:45:43 μμ »
   Συμφωνώ με τον Δημήτρη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν αξίζει κανένα ιδιαίτερο μπράβο στην JLC, αφού δεν έκανε τίποτε ιδιαίτερο και ακολούθησε την πεπατημένη. Στην Sinn από την άλλη (και στην κάθε Sinn) αξίζει ένα μπράβο για την πρωτοπορειακή εφαρμογή και την τόλμη της να εκτεθεί δημόσια στον κόσμο του ρολογιού αν η εφαρμογή αυτή αποτύχει...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 06:59:25 μμ »
Παναγιώτη το U1000 είναι πιστοποιημένο για 1000μ. Αυτό έγινε με έναν συντελεστή ασφαλείας 1,25. Γι' αυτό και δοκιμάσθηκε στα 1250μ για 15'. Τώρα αν θα κρατούσε άλλα 30" ή 30 ώρες δεν έχει σημασία.
Όταν δει κάποιος ψάρια στο U1000 του παρακαλώ ειδοποιήστε με να τα ψάλλω ένα χεράκι στη Ζινν.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 07:04:32 μμ »
αλλο τα κουμπια του χρονογραφου...εχουμε μπερδεψει την π...α με την βουρτσα μου φαινεται... ;)

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 09:01:17 μμ »
φιλε ΒΒ

αν βαλεις  ενα υ-1000  στο εργαστηριο υπο πιεση ,για 15 λεπτα -χωρις να δουλευεις τα μπουτον - ειμαι σιγουρος οτι θα αντεξει (ισως μαλιστα να αντεξει και για 16 η 17 λεπτα ) αρκει να ειναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ( καθε πιεση στα μπουτον του , ειναι γροθια στο μαχαιρι).

Αν δοκιμασεις να κατεβεις στην θαλασσα στα 200, 500, η 1000 μετρα και τολμησεις να δουλεψεις μπουτον, να εισαι σιγουρος οτι δεν θα βρεις μονο ψαρια, αλλα αστακους και καλαμαρια....

Εκεινο που δεν θα  (ξανα)βρεις σιγουρα ,ειναι το ρολοι σου....

Παντως ρολεξ , ομεγα , iwc, panerai , jlc και αλλες  εταιρειες της....σειρας , δεν εχουν καταφερει ακομα να φτασουν στο επιπεδο της sinn.
 Γι αυτο αλλωστε ολοι οι επαγγελματιες δυτες,  μ ενα  sinn στο χερι κυκλοφορουν........Η Γερμανικη τεχνολογια , στην καλυτερη στιγμη της .......

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 10:19:08 μμ »
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, το οποίο και διάβασα διεξοδικά. Τέτοια θέματα, δυνητικά, κοσμούν ένα φόρουμ!
Βέβαια, μέχρι ενός σημείου απ' ό,τι φαίνεται. Η φόρτιση των δημοσιεύσεων με αρνητικά ιόντα δείχνει εμμέσως, πλην σαφώς, ότι στόχος σας κύριοι πλέον δεν είναι το φως στο βάθος του τούνελ, αλλά ποιος θα έχει την τελευταία κουβέντα. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

Θα ήθελα απλώς να πω ότι αν κάποιος θέλει να καταπίνει αμάσητο το φαγητό που του σερβίρουν είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Όπως επίσης αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα όλων όσοι ζητούν την μπριζόλα τους medium-rare, με έξι κόκκους άσπρου πιπεριού και εφτά σταγόνες λάδι.
Προσωπικές επιλογές είναι αυτά.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 10:38:39 μμ »
σωστος φιλε nin

η... φορτιση που οσμιστηκες στον αερα, εκει ακριβως που ειπες οφειλεται:

Αρνουμαι  να καταπιω αμασητο οτι μου σερβιρει η καθε εταιρεια που θελει να διαφημιστει ,με καποιο
ανυπαρκτο και τεχνικα σαθρο -κατα τη γνωμη μου- "επιτευγμα".

Δεν θα δισταζα να δωσω τα συγχαρητηρια μου ,ακομα και στην "ταπεινωτερη " των εταιρειων , αρκει αυτο που μου σερβιρει να μην ειναι "το παραμυθι της Χαλιμας"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 12:05:30 πμ »
 :gorge:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 12:17:33 πμ »
Χάρη υπάρχει περίπτωση να κάνεις κουβέντα δια πληκτρολογίου και να μην υπάρχει ένταση; Τι σόι κουβέντα θα ήταν. Σαν καφενείο χωρίς θαμώνες.
Παναγιώτη όταν ανηφορίσεις πέρνα να σε κεράσω τσίπουρο με θαλασσινά. Δυστυχώς δε θα είναι ψαρεμένα με γερμανικές μεθόδους. :cheers:

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #114 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 12:45:46 πμ »
το θέμα άρχισε ζεστά και ωραία όμως σταδιακά κουράζει ή δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω εγώ προσωπικά οπότε αγνοήστε το παρόν μήνυμα.
Φυσικά και μπορείτε να γράφετε (ελεύθερα) όμως σας δηλώνω πως έχοντας μία Α τεχνική κατάρτηση κουράστικα. Σκεφτείτε να μην είχα καμία απολύτως ούτε για έμβολα ούτε για ρολόγια.

ΜΑΔΙΑΣ - Αυτά που λες είναι 100% σωστά. Συμφωνώ σε όλα. Ομως η στεγνή παράθεση κειμένου τεχνικού περιεχομένου δίχως σχέδια καταλήγει στο να κάνει τα κείμενα σου λίγο κουραστικά. Ίσως ο ΒΒ δεν έχει πιάσει πλήρως αυτό που προσπαθείς να πεις. Είμαι συνάδελφος σου και παρόλα αυτά ζαλίστικα λίγο διαβάζοντας λέξεις μόνο παρόλο που με ενδιαφέρει το θέμα. Ανέβασε σε παρακαλώ εάν μπορείς μερικά ακόμη σκαριφήματα, αφού έχεις εμπειρία σε τέτοια θέματα.

ΒΒ - Σαφώς και εσύ έχεις δίκαιο αν σε πιάνω. Το ρολόι αντέχει στην πίεση που αναφέρουν.
Αυτό που δεν μας έχει πει η Ζινν είναι πόσες φορές αντέχουν τα κουμπιά σε χρήση στο νερό, αφού (μάλλον) η αρχή λειτουργίας τους στηρίζεται στην πολύ σφιχτή συναρμογή των ελαστικών δακτυλίων γύρω από έναν άξονα (του κουμπιού τον άξονα).

Γενικά θα ήθελα να επισημάνω πως σήμερα όλα είναι τεχνικά πιθανά. Σίγουρα αν πληρώσει κανείς μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω μπορεί να πάρει και ένα ρολόι στο οποίο τα κουμπιά θα μπορούν να δουλέψουν έναν ικανοποιητικό αριθμό κύκλων σε πίεση από νερό.

Το θέμα είναι πόσες. αν είναι να πληρώσω 5000 ευρώ για ένα ρολόι για να κάνω χρήση 20 φορές στα κουμπιά και μετά να πρέπει να στείλω το ρολόι Ελβετία για έλεγχο πληρώνοντας 500 (1/10), προφανώς και δεν είναι ενδιαφέρον, ακόμη και εάν είναι τεχνικά εφικτόμ εκτός και εάν καίγομαι.

Αυτό δεν μας έχει λύσει η Ζινν ακόμη, δηλαδή τα οικονομοτεχνικά του θέματος. Τεχνικά ίσως τα κατάφεραν. Ας ανοίξουν λοιπόν τα χαρτιά τους και ας αφήσουν τα νούμερα του λόιντ. Τα πιστοποιητικά λένε πάντα την αλήθεια αλλά πολύ σπάνια όλη την αλήθεια.

Για να πειστώ για το άξιο της κατασκευής θέλω να δώ ένα σχέδιο  τηςκαι έναν αριθμό:
Μετά από κάθε πόσες φορές χρήσης το ρολόι πάει Φρανκφούρτη.
Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να αξίζει τα περίπου 1000+ ευρώ παραπάνω που πληρώνω για να αγοράσω τη μηχανή του μηχανικού κου Ζινν. Αλλιώς έχει και ορις και φορτις κλπ.
3000 ευρώ είναι πολλά για μία 7750 εκτός και εάν έκαναν κάτι έξυπνο.

Σίγουρα ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να είναι άπειρος. Κάποτε θα υπάρχει φθορά. Εκτός και εάν έχουν επινοήσει κάποιο σύστημα το οποίο δεν έχει σχέση με όσα σωστά έχετε αναφέρει παραπάνω.

Οπότε τελικά μπράβο θα πάρει αυτός που θα το κάνει πιό φθηνά. Το στάδιο "πώς να το φτιάξω άραγε;" τουλάχιστον για τέτοια ζητήματα το έχουμε ξεπεράσει.  Το πως θα το πουλήσουμε μας καίει πλέον και σε ποιούς.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος

Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 10:22:11 πμ »
Ετυχε χθες το βραδυ ψαχνοντας να πεσω πανω σε αυτα τα σχεδια. Δεν ειδα να εχουν δημοσιευθει και για να υπαρχει μια ολοκληρωμενη πλεον αποψη αλλα και τεκμηριωμενη μηχανικα τα παραθετω.

Ξεκαθαριζω οτι δεν υποστηριζω την υλοποιηση απλα την παραθετω αφου ηταν και η μονη που δεν ειχε τεκμηριωθει με αυτον τον τροπο σε αυτο το νημα.

Απο το επισημο site της Sinn:

D3 push-piece technology

With regard to case quality, Sinn has introduced a watchmaking innovation in the form of a new push-piece design. Starting with the second series of our 756 model, a direct and doubly compressing push-piece design has been used which dispenses with the commonly used push-piece tube. The main advantage over the conventional design lies in the lack of tube and therefore tube seals which represent an additional source of gas diffusion between the interior of the casing and the exterior and therefore an additional water penetration risk. The push-piece pin is inserted directly in a finely polished and tegimented case hole. Long-term lubrication provides the double-seal Viton® rings remaining on the push-piece pin with a special, chemically resistant and non-moisture-sensitive lubricant. The guide built into the case also helps protect the push-piece. The push-piece head is partly recessed in a ring groove in the initial position for this purpose, thereby deflecting lateral knocks to the case.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 03:41:48 μμ »
καλοσωριζω και τον φιλο (και συναδελφο) Κωστα στην κουβεντα μας.

πραγματικα νομιζω πως το θεμα αναλυθηκε αρκετα και ο καθενας εβγαλε τα συμπερασματα του.
Αν προσεξες παντως φιλε Κωστα ,οι τεχνικες αναλυσεις μου εγιναν πανω σε σχεδια που ηδη εχουν
σταλει απο τους φιλους, αλλα και σε δικο μου σκαριφημα  μπουτον ,οπου εξηγω πως θα ηταν φτιαγμενος ενας "ιδανικος " τροπος στεγανοποιησης.

Τωρα σχετικα με τα μπουτον που ποσταρισε ο nyo, να πω οτι ακριβως σ αυτα ανα φερθηκα οταν μιλουσα για τη sinn.
Oπως εξηγησα ,ειναι ενας τελειως συμβατικος και μηχανολογικα μη αποδεκτος ,τροπος στεγανοποιησης
-που συνανταμε σ ολα σχεδον τα μπουτον του εμποριου_αλλα τον δεχομαστε συμβιβαστικα για μικρες πιεσεις,  και νομιζω οτι ο φιλος giannisH  μαλλον βιαστηκε να δωσει τα συγχαρητηρια του σε μια τοσο κοινη και απλη μεθοδο στεγανοποιησης.

Οταν δουμε κατι πραγματικα πρωτοποριακο και τεχνικα αρτιο , τοτε ναι, με ολη μου την καρδια.

Τελος με τον φιλο ΒΒ εχουμε συζητησει πολλες φορες, και ειναι φυσικο οταν υπαρχει εντονη διαφωνια σ ενα θεμα , να υπαρχει και καποια ενταση ορισμενες φορες. Ειναι νομιζω και το αλατοπιπερο μιας συζητησης...

Απο τη στιγμη παντως που με προσκαλεσε για ουζακι και μεζε με θαλασσινα.....(οχι ψαρεμενα με  sinn ,απ οτι ειπε), του συγχωρω καθε....διαφωνια.!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 04:08:34 μμ από ΜΑΔΙΑΣ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 04:09:54 μμ »
Λίγο αργά μεν, αλλά νομίζω ότι η παραπάνω εικόνα (Εύγε nyo!) καλό είναι να υπάρχει και στα ελλήνικως. (Ελπίζω η επεξηγηματικού χαρακτήρα παρέμβαση στην εικόνα να μην πειράξει τη Sinn).

1. Λιπαντικό μακράς διαρκείας
2. Ασφαλιστικό δαχτυλίδι
3. Επιφάνεια στην οποία επενεργεί το όλο σύστημα
4. Στέλεχος μπουτόν
5. Οδηγός μπουτόν ενσωματωμένος στην κάσα
6. Στρογγυλή εγκοπή
7. Στήριγμα/προστατευτικό μπουτόν
8. Τσιμούχες από Viton, σε διάταξη εν σειρά
9. Επανατατικό ελατήριο

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #118 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 11:43:38 μμ »
Η παραπάνω ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή. Πάλι υπάρχει τριβή του στεγανωτικού υλικού με το μεταλλικό "σωλήνα" μέσα στον οποίο βρίσκεται το κουμπί.

Θα έλεγα πως η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα επίφοβη εάν υπάρξει φθορά στους δύο ελαστικούς δακτυλίους του κουμπιού.

Η μόνη λύση που θα πρόσθετε ασφάλεια ίσως θα ήταν η αντικατάσταση της σούστας από ένα ελαστικό σωλήνα ο οποίος με την πίεση του κουμπιού θα παραμορφώνονταν τόσο ώστε να φράξει την είσοδο του νερού. Η ελαστικότητα του θα έδινε την κλωτσιά στο κουμπί (ως επανατάκτης) για την επαναφορά.
Επίσης ένα ελατήριο με ανάποδη λειτουργία από αυτό που έχουν τώρα (όταν πατάμε το κουμπί το ελατήριο θα τεντώνει και δεν θα συμπιέζεται) θα μπορούσε να τοποθετηθεί ανάμεσα στην κάσα και στην ασφάλεια 2.

Τρελή ιδέα και ίσως πανάκριβη.
Καταλάβατε ή να κάνω σχέδιο;; ;)

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #119 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 11:46:47 μμ »
Να προσθέσω πως και η TAG HEUER είχε μέχρι και πριν απο λίγο καιρό στη γκάμα της ρολόι που τα κουμπιά του χροβογράφου λειτουργούν κάτω από το νερό.

Στη σειρά αquaracer αυτό που έχει ασφαλιστικό μηχανισμό επάνω στο bezel