Φιλε nyo
δεν θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Η υψηλη ωρολογοποιια ειναι κατι πολυ περισσοτερο απο
" αυτο που χρειαζομαστε " . Το αντιθετο θα ελεγα μαλιστα. Ειναι αυτο που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ουτε θα χρειαστουμε ποτε! Ειναι το κυνηγι του ΟΝΕΙΡΟΥ, το κυνηγι της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
τελειοτητας , το κυνηγι του ΤΕΛΕΙΟΥ!!!
Αληθεια ,πιστευεις οτι χρειαζομαστε ενα ημερολογιο με ακριβεια 1000 ετων , ενα καταδυτικο στεγανο στα 3000 μετρα η ενα τουρμπιγιον που να γυριζει γυρω απο τρεις αξονες ;;;
Ομως αυτα τα επιτευγματα κυνηγαμε, αυτα ονειρευομαστε , αυτα ανεβαζουν στο ζενιθ την αξια των μηχανων μας και αυτα αποτελουν την πεμπτουσια της υψηλης ωρολογοποιιας.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμια σημασια το οτι δεν θα κατεβω ποτε στα 1000 μετρα , αλλα οτι ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ που φοραω στο χερι μου, εχει τη δυνατoτητα να το κανει, και ειναι ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ
κατασκευασμενο και μελετημενο, που μπορει να το κανει χωρις προβλημα. !!!Και ειμαι υπερηφανος που γνωριζω ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ, και ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.
Οταν λοιπον πληρωνεις χιλιαδες ευρω για το "ονειρο", δικαιουσαι να ρωτας και να ψαχνεις πολλα!
Ετσι κι εγω, οπως σας εγραψα ,ρωτησα την JLC για τη στεγανοτητα των καταδυτικων χρονογραφων
της. Εστειλαν το ερωτημα στους ελβετους και σημερα πηρα την επισημη απαντηση της αντιπροσωπειας! Υποσχεθηκα να σας ενημερωσω και θα το κανω!!
_" Κυριε μαδια , ο χρονογραφος πρεπει να ενεργοποιηθει και να απενεργοποιηθει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!
Κατοπιν ασφαλιζουμε τα μπουτον και μπορουμε χωρις προβλημα να κανουμε το μπανακι μας μεχρι τα 1250 μετρα χωρις προβλημα . Η JLC ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ για χρηση των μπουτον του χρονογραφου μεσα στο νερο !!!!"
- Ευχαριστω πολυ. Δεν προκειται να αγορασω τα κω....ρολογια σας. Η τεχνολογια σας ειναι πολυ πισω. Θα προτιμησω ενα κινεζικο με λειτουργια κατω απο το νερο . Λυπαμαι για λογαριασμο σας....
Και κλεινω ...θυμωμενος το τηλεφωνο.!
Προσπαθωντας να ηρεμησω , και να εξηγησω το απαραδεκτο αυτο γεγονος -που φερνει την JLC ετη φωτος πισω απο τον ανταγωνισμο, κανω τις εξης σκεψεις:
Οι μηχανικοι της ,οταν σχεδιαζαν τα μπουτον ειχαν τρεις επιλογες στο μυαλο τους.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΩΤΗ: Χρησιμοποιω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σφιχτα "δυναμικα" ο- ρινγκ γυρω απο τον αξονα των μπουτον , για να εντυπωσιασω ,δηλωνοντας ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μεχρι τα 1000 μετρα! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κατεβει σε τετοιο βαθος για να δουλεψει τον χρονογραφο , ενω για να αντισταθμισω τη μεγαλη φθορα λογω τριβης ,αναγκαζω τον πελατη σε τακτικα σερβις και συχνη αλλαγη των στεγανοποιητικων.
Ε, κι αν καμια φορα μπασει και λιγο νερο, εδω ειμαστε να το φτιαξουμε. Σιγουρα κατι λαθος θα εκανε ο πελατης που δεν τηρησε με ευλαβεια τον συνοπτικο καταλογο με τις 3.127 προυποθεσεις που πρεπει να εφαρμοζονται για να ισχυει η εγγυηση.!
ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Χρησιμοποιω ΠΟΛΥ σφιχτα " δυναμικα " 0-ρινγκ γυρω απο το αξονα των μπουτον , εξασφαλιζοντας στεγανοτητα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ μεχρι 200 μετρα (20 ) , τουλαχιστον να μεινω κοντα στον ανταγωνισμο και να μην ξεφτιλιστω στους υποψηφιους αγοραστες.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ , διοτι τα 0 ρινγκ δεν ειναι φτιαγμενα να
λειτουργουν "δυναμικα" δηλαδη να στεγανοποιουν κινουμενα μερη. Κατι τετοιο θ αοδηγησει καποια στιγμη σε ανεξελεγκτη φθορα και εισροη νερου. Ομως , επειδη ο αξονας των μπουτον ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ο-ρινγκ και η κινηση αυτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ και επειδη το ρολοι ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓιΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, κανω ενα μικρο συμβιβασμο -οπως κανουν τοσες και τοσες εταιρειες -και ετσι εξασφαλιζω ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μεχρι τα 200 μετρα.
Βαζω και μια "υποσημειωση " για τακτικο ελεγχο " των στεγανοποιητικων και εχω τη συνειδηση μου ησυχη , ενω ταυτοχρονα παραμενω μεσα στον ανταγωνισμο.
Ποιος θα καταλαβει τωρα ολα αυτα τα " ψιλα γραμματα" ,.............
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΗ: ΕΙμαι στην κορυφη της ελβετικης ωρολογοποιιας με παραδοση αιωνων στη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ και τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
Προταιρεοτητα μου η αξιοπιστια και η μηχανολογικη τελειοτητα.
Δεν θα καταφυγω σε κινησεις εντυπωσιασμου.! Θα χρησμοποιησω ΜΕΤΡΙΩΣ σφιχτα δυναμικα ο-ρινγκ
που δεν φθειρονται παρα ελαχιστα με τη χρηση, για να στεγανοποιησω τα μπουτον απο πιστσιλισμα , βροχη η κολυμπι. ( οπως το δυναμικο ο-ρινγκ στην κορωνα triplrlock ).
Aυτα ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να μου εξασφαλισουν αξιοπιστη ΣΤΕΓΑΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Δεν θα ταλαιπωρησω ομως τον πελατη , ουτε θα θεσω σε κινδυνο τη μηχανη του ρολογιου. Τα μπουτον θα δουλευουν ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ , και οταν γινεται καταδυση ενας μηχανισμος θα ΠΙΕΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑ ΣΤΑΤΙΚΟ Ο-ΡΙΝΓΚ , που θα ακινητοποιει τα μπουτον και θα χαριζει ταυτοχρονα ΑΨΟΓΗ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ υδραυλικη στεγανοτητα ,μην αφηνοντας καν το νερο να φτασει στο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ "δυναμικο" ο ρινγκ" που βρισκεται εσωτερικα!!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ!!!
...............................................................
Tωρα εγω, ενας απλος μηχανολογος τι αλλο να προσθεσω;;;; .....Παρα μονο....
Μ Π Ρ Α Β Ο J L C !!!!!!!!!!!!