Αποστολέας Θέμα: τυποι κορωνας  (Αναγνώστηκε 45193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: τυποι κορωνας
« Απάντηση #80 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 06:17:03 μμ »
η κουβεντα γινεται για το ποια τεχνικη λυση θεωρω ανωτερη

βιδωτη Η κουμπωτη.....

μετα εβαλες στο παιχνιδι και τα κουμπια του χρονογραφου,οπου και εδω κανεις τον κινεζο σε αυτα που λεμε και που πετας φορα παρτιδα επισημες απαντησεις ,οτι οι ρολογαδες ειναι υπερβολικοι,ναι οκ στοιχεια δεν εχεις και το πιο ωραιο αυτο!!!!

Η τεκμηρίωση μου είναι πως δεν έχω διαβάσει για προβλήματα ???

τωρα μου λες

Περιμένω να μου πεις για προβληματικά καταδυτικά

δηλαδη εαν δε βγαλουν προβληματα ,δεν μπορει η μια(βιδωτη) να ειναι καλυτερη σαν λυση απο την κουμπωτη?χμμ....

εμενα δεν με καλυπτεις και βασικα η θεση σου ειναι περα και πανω απο ολα οσο εχω δει,διαβασει ,κουβεντιασει με ατομα του χωρου.

το πιο κορυφαιο ειναι ομως,η τρομερη σιγουρια σου,που ουτε οι ειδικοι δεν εχουν και κρατανε παντα και μια πισινη!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 06:25:25 μμ »
Έσυ που είσαι και ψαχτήρι θα είχες παραθέση καμιά τομή κορώνας ή κουμπιού αν τα είχες βρει

καλοοοοοο

της ρολεξ την ξεχασες?την λυση απο το νεο συστημα της breitling?!!!!

πλακα μας κανεις μαλλον!!!!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 06:31:39 μμ »
Δεν κάνω πλάκα. Αναφέρομαι σε σχέδια από κουμπωτές κορώνες.
Όσο δεν έχουμε σχέδια τους, μιας και αναφέρεσαι σ' αυτά ως την πανάκεια της γνώσης, δεν μπορώ αλλά ούτε κι εσύ και κανένας άλλος να εκφέρει γνώμη για το ποια είναι η καλύτερη.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 06:53:03 μμ »
Παντως φιλε ΒΒ

θα ηθελα να μου πεις σε ποιο επισημο σαιτ η διαδημιστικο φυλλαδιο ποιας εταιρειας αναφερεται ρητα
οτι τα μπουτον του χρονογραφου της ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λειτουργικα σε πολυ μεγαλες πιεσεις (απο 250-300 μετρα και ανω).
Για να εκτιμησουμε τελικα την τεχνογνωσια της εταιρειας και την αξιοπιστια της. Γιατι απο την JLC, ακομα ψαχνουν να μου απαντησουν.... Και νομιζω ειναι καλη εταιρεια....
Μηπως τα omega;  τα  rolex η τα panerai;  Εγω μονο την breitling ξερω να το δηλωνει και να το εγγυαται επισημα, με τα μπουτον που ποσταρισε ο george.

Tελικα παντως αν υπαρχει χρονογραφος με τετοια μπουτον , θα ηθελα να τον αποκτησω κι ας μην εχω κατεβει ποτε κατω απο 1 μετρο!
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 06:53:09 μμ »
Δεν κάνω πλάκα. Αναφέρομαι σε σχέδια από κουμπωτές κορώνες.
Όσο δεν έχουμε σχέδια τους, μιας και αναφέρεσαι σ' αυτά ως την πανάκεια της γνώσης, δεν μπορώ αλλά ούτε κι εσύ και κανένας άλλος να εκφέρει γνώμη για το ποια είναι η καλύτερη.

Φιλικά
Δημήτρης

βιδωτη

κουμπωτη seiko

περιμενω την τεχνικη σου αναλυση

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 07:15:24 μμ »
Kοίτα στο www.sinn.de στα χαρακτηριστικά του U1000.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 07:26:04 μμ »
η rolex εχει ενα καλο ,δοκιμαζει τεχνολογιες και στο τελος επιλεγει αυτο που ειναι σιγουρη οτι θα ειναι η πιο ενδεδειγμενη και αξιοπιστη  λυση!για το λογο αυτο αν και δοκιμασε απο τις πρωτες το silicium ,στο τελος δεν το υιοθετησε.παμε τωρα στο daytona!απο το 60 η ρολεξ φοραει βιδωτα κουμπια χρονογραφου,γιατι?

αυτα εδω

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Νοέμβριος 13, 2009, 11:18:42 μμ »

1. Στον φιλο giannis H.
Kι εγω ειμαι πολυ μικρος για να αμφισβητησω την Eterna!. Με μια μικρη διαφορα: ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΡΟΛΟΓΙΑ!  Η Eterna ( και η καθε Eterna )  πουλαει...

Φίλε Μαδια, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες σ'αυτή την ωραία κουβέντα, σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την άνευ όρων αποδοχή των ισχυρισμών των εταιρειών. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ξεκινάμε την συζήτηση με εκ των προτέρων διάθεση απόρριψης μιας τεχνικής εφαρμογής. Η φράση "Η Eterna ( και η καθε Eterna )  πουλαει..." τι δηλώνει; Ότι επειδή πουλάει είναι σίγουρο ότι ψεύδεται; Στον αντίποδα εγώ λέω πως δεν θα ρίσκαρε την φήμη της η Eterna ( και η καθε Eterna ) δηλώνοντας για ένα προιόν της κάτι που δεν ισχύει. Εγώ λοιπόν θα ξεκινούσα τις σκέψεις μου δίνοντας ένα μπράβο στην εταιρεία και ψάχνοντας να βρώ πως το κατάφερε και σε ποιό βαθμό το κατάφερε. Όχι λέγοντας εξαρχής "αποκλείεται". Η πρόοδος δεν έρχεται όταν σκεφτόμαστε έτσι, ίσα-ίσα που καθηλωνόμαστε στα υπάρχοντα. Η πρόοδος έρχεται με τις καινοτόμες ιδέες και την προσπάθεια εφαρμογής τους, η οποία μάλιστα εφαρμογή μπορεί να είναι πολλές φορές αποτυχημένη, μέχρι να εντοπισθούν και αποκατασταθούν οι ατέλειες. Στην περίπτωσή μας η βιδωτή κορώνα αποτελεί την σίγουρη λύση κι όμως κάποιες εταιρείες έβγαλαν καταδυτικά με κουμπωτή. Γιατί; Για να προσφέρουν ένα καλύτερο και πιό εύχρηστο προιόν. Η νέα εφαρμογή πιθανόν αρχικά να μην είναι καν καλύτερη από την παλιά και να θέλει τον χρόνο της, όμως είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί πρόοδο. Ομοίως και με τα μπουτόν του χρονογράφου. Η εκ των προτέρων αποδοχή ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε μεγάλο βάθος δεν οδηγεί πουθενά. Η προσπάθεια όμως για να κατασκευαστεί χρονογράφος λειτουργικός στον βυθό και γενικά κάθε προσπάθεια για κάτι καινούργιο, καλύτερο και πιό εύχρηστο οδηγεί στην πρόοδο. Αυτό δηλαδή που κάνει τώρα ο φίλος Μαδιας, ψάχνοντας ο ίδιος να βρεί λύση για το πως θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα τέτοιο μπουτόν, αυτό ακριβώς οδηγεί στην εξέλιξη. ;)

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 05:53:51 πμ »
η τεχνικη λυση ειναι τετοια που δεν αλλαζει ο τροπος που γινεται η ενεργοποιηση/απενεργοποιηση του χρονογραφου.μπορει καποιος να βαλει και 1 και 2 και 3 o-rings,αλλα οπως και να χει θα κανει καποιες παραχωρησεις.δηλαδη σε μεγαλα βαθη ,που κανεις δεν θα κανει χρηση του χρονογραφου,θα ειχαμε πολυ γρηγορα την φθορα των o-rings με οτι σημαινει αυτο.ετσι η εταιρια σου λεει,οτι ναι ο χρονογραφος μπορει να λειτουργησει στο νερο ,χωρις προβλημα αλλα δεν προσδιοριζει πουθενα οτι μπορει να γινει σε ολα τα βαθη με την ιδια αποδοση .

το γεγονος οτι η breitling εφτιαξε ενα νεο συστημα που δεν εχουμε κινητα μερη(τριβες),αλλα χρηση μιας νεας τεχνολογιας,ειναι ενδεικτικο ....δυστυχως ομως προς το παρον ειναι μονο για quartz και αυτο λογω μηχανικης λυσης...

εγω αυτο καταλαβα και το βρισκω λογικο.αποχρωσεις του γκρι ειναι  ;)

ειπαμε η ρολεξ εχει βιδωτα  κουμπια εδω και 40 χρονια.....λετε να μην μπορουσε να φτιαξει κατι τετοιο ?το εκαναν καποιες μικρες εταιριες?

εεαν η ρολεξ επεσε τοσο χαμηλα να το πουλησω το SD τωρααααα ;D :P

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2009, 06:08:15 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 08:05:53 πμ »
Φιλε giannisH

δεν απορριπτω εκ των προτερων καμμια τεχνικη λυση αν δεν την εξετασω προσεκτικα. Δεν απαξιωνω την Eterna, ειπα ομως οτι διαφωνω με τον ισχυρισμοτης οτι δεν χρειαζεται βιδωτη κορωνα γιατι υπαρχουν 3 ο-ring. Και νομιζω οτι εξηγησα τεχνικα-επιστημονικα και οχι με εξορκισμους αυτη τη θεση μου. Δεν νομιζω οτι πρεπει να αποδεχομαστε οτιδηποτε μας λεει για εμπορικους λογους μια εταιρεια.

Τωρα οσο για τα μπουτον , επαναλαμβανω:  θελω μια εταιρεια ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ οτι τα μπουτον της ειναι ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ σε μεγαλα βαθη 250-300 μ. και ανω.
Οχι οτι το ρολοι ειναι στεγανο στα 1000 μετρα. Αλλα οτι εγω μπορω να δουλεψω τα μπουτον στα 300 μετρα,αφοβα και αξιοπιστα.
Θα ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΩ πιο κατω γιατι κατι τετοιο ειναι τεχνικος συμβιβασμος- με τις μεθοδους στεγανοποιησης που χρησιμοπιουν οι εταιρειες σημερα.
Ζηταω ομως και την ξεκαθαρη δεσμευση μιας εταιρειας που μου ζητα χιλιαδες ευρω για ενα ρολοι. Ειναι κακο;;

Φιλε ΒΒ

κοιταξα την ιστοσελιδα της Sinn για το U-1000 ,αλλα πουθενα δεν ειδα να αναφερει οτι τα μπουτον ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ στα 1000 μετρα. Αναφερει οτι το ρολοι ειναι ΣΤΕΓΑΝΟ μεχρι 1000 μετρα ,αλλα αυτο ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ απο το να μπορω να τα δουλεψω σε τοσο μεγαλο βαθος . Και πολυ διαφορετικοτερο απο το να μου το εγγυαται η εταιρεια υπευθυνα.
Γιατι και η omega λεει οτι τα μπουτον μπορουν να χρησιμοποιηθουν υποβρυχια. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση ομως δεν ειναι λειτοργικα στα 300 μετρα, οπως εξηγησα ,και πουθενα η εταιρεια δεν δεσμευεται για κατι τετοιο. Το ιδιο και η JLC. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ κατι αντιστοιχο στην ιστοσελιδα της γαι το chrono diving, και περιμενω την επισημη θεση της εταιρειας....Ειναι κακο ;;;;
Αν μου εγγυηθει για ΧΡΗΣΗ   μπουτον ,στα 1000 μετρα , θα συγχαρω την οποια εταιρεια -παρα τις σοβαρες επιφυλαξεις μου.

Βλεποντας μαλιστα τις τεχνικες πληροφοριες και τις φωτο για την μεθοδο που χρησιμοποιειται , ειδα οτι  απλως εχουμε την συνηθη λυση:  Δυο 0-ing  που αγκαλιαζουν σφιχτα τον αξονα ,που τριβεται μεσα τους.
Αυτη η λυση - με βαση τις τεχνικες μου γνωσεις παντα- οχι μονο δεν ειναι αξιοπιστη για λειτουργια σε τοσο βαθος αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ στα 1000 μετρα.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟ Ο- RING ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ( με οποιδηποτε τροπο ) για να εχουμε αξιοπιστη στεγανοποιηση στις 100 ατμοσφαιρες!!!!!
Νομιζω οτι γι αυτο το λογο η JLC -πoυ εγω τη θεωρω πιο αξιοπιστη απο τη Sinn- εβαλε και ενα ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στα καταδυτικα της ρολογια . ΥΠΟΘΕΤΩ οτι με το δαχτυλιδι αυτο ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ τα μπουτον ΜΗΧΑΝΙΚΑ αλλα και ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ με πιεση σε καποιο στατικο ο- ring . Ετσι η στεγανοτητα ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ , τωρα ομως  η ΧΡΗΣΗ των μπουτον ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ.
Γιατι το εκανε αυτο;; Μηπως δεν ειχε στη διαθεση της τα προηγμενα υλικα της Sinn;;. Και αν εγω ξελοκαρω τα μπουτον  , θα ειμαι ασφαλης για καταδυση και χρηση στα 500 μετρα πχ;;
Ρωταω την JLC , οχι εσενα... ειναι κακο;;;;

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 09:05:34 πμ »
Ας δουμε φιλοι μου και μια τεχνικη λυση που σχεδιασα μονος μου και την εμπνευστηκα απο τα  υδραυλικα συστηματα στεγανοποιησης λαδιου υψηλης πιεσης!

Βλεπουμε ενα απλοποιημενο σχεδιο στεγανοποιησης μπουτον (χωρις το ελατηριο του) . Ας δουμε γιατι ειναι καλυτερο (η τελικη κριση βεβαια δικια σας)
Οπως βλεπετε στο σχεδιο, για να στεγανοποιησω τον αξονα πρωτα φροντιζω για το τελειο φινιρισμα του. Ο αξονας λειαινεται και καλυπτεται με σκληροχρωμιο ,πραγμα που γινεται ,οπως θα εχετε παρατηρησει, και με στους αξονες των διαφορων "εμβολων" του εμποριου.
Στη συνεχεια κανω το εξης: Ανικαθιστω τα ο-ring που χρησιμοποιουν οι εταιρειες ωρολογοποιιας με δυο συνηθισμενες ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ παλινδρομησης. (Α και Β).
Μην φανταστητε κατι εξωπραγματικο. Οι υδραυλικες τσιμουχες ειναι φθηνες ,κυκλοφορουν ελευθερα στο εμποριο και μοιαζουν πολυ με τις απλες τσιμουχες. Απλως ειναι φτiαγμενες να δουλευουν σε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ και δεν εχουν εσωτερικο ελατηριο. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω αν κατασκευαζονται υδραυλικες τσιμουχες σε τοσο μιρες διαστασεις....
Ας δουμε τι πετυχαινουμε μ αυτο τον τροπο.
1. Πολυ μικροτερη φθορα τριβης , γιατι το προφιλ τους ειναι ειδικα μελετημενο για παλινδρομηση ,και ετσι πολυ μεγαλυτερη αντοχη σε βαθος χρονου και βεβαια καλυτερη στεγνοποιση.
2. Οι υδραυλικες τσιμουχες δουλευουν ως εξης. Οταν δεν εχουμε πιεση , το ποδαρακι τους απλως "χαιδευει" τον αξονα και τον στεγνοποιει με ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ φθορα. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να τριβεται διαρκως με πιεση πανω του, οταν δεν υπαρχει λογος και να φθειρεται ασκοπα!  Οταν ομως η πιεση αυξηθει (βλεπε τσιμουχα Α) τοτε το ποδαρακι πιεζεται με δυναμη πανω στην ρεκτιφιαισμενη επιφανεια του αξονα.
Ετσι οσο αυξανεται η εξωτρικη πιεση, τοσο η τσιμουχα αγκαλιαζει σφιχτοτερα τον αξονα στεγανοποιωντας τον τελεια!
3. Η λειτουργια που περιγραψαμε προσφερει και μια αντισταθμιση στην σταδιακη φθορα της τσιμουχας. Οσο "τρωγεται" η ακρη της ,που πιεζει τον αξονα, αυτο αντισταθμιζεται απο το περισσοτερο ανοιγμα της τσιμουχας λογω εξωτερικης πιεσης.
4. Η χρηση δυο τσιμουχων ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ απο τηχρηση δυο 0-ring . Τα δυο ο-ring , δουλευουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πανω στον αξονα, και ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Οχι ομως και οι διπλες υδραυλικες τσιμουχες. Οπως βλεπεται στο σχεδιο, σε κατασταση υψηλης πιεσης, η πανω τσιμουχα ειναι "ανοιγμενη" και κανει την στεγανοποιηση παιρνοντας και τη μεγαλυτερη φθορα. Η κατω τωρα ,οπως ειπαμε, υπολειτουργει απλως χαιδευοντας τον αξονα χωρις να τον πιεζει ιδιαιτερα. Οταν η πανω τσιμουχα χαλασει, τοτε το νερο περνα στην κατω, που ειναι σχεδον καινουργια , την "ανοιγει' και η στεγανοποιηση διασφαλιζεται χωρις προβλημα μεχρι το επομενο σερβις!!!
Ελπιζω να εγινε κατανοητο. Ετσι στεγανοποιουνται σημερα οι κεφαλες εμβολων υψηλης πιεσης. Καλο;;;

Ομως για καθε ενδεχομενο ,οπως θα δειτε στο σχεδιο, δεν σταματησα εδω. Χρησιμοποιησα και ενα ΣΤΑΤΙΚΟ 0-ring (βλεπε 3) που ενεργοποιειται με το βιδωμα (η το ξεβιδωμα) του δακτυλιδιου ασφαλειας  4.
Μετον τροπο αυτο το Ο-ring  ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ στο κατω μερος του μπουτον , εξασφαλιζοντας αριστη υδραυλικη στεγανοτητα χωρις φθορες (γιατι το ο-ring ειναι στατικο).
Παραλληλα ομως ασφαλιζει τα μπουτον ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ εμποδιζοντας φυσικα την  κατα λαθος λειτουργια τους κατω απο το νερο. Ετσι , οταν δεν ειμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ βεβαιοι για την κατασταση την τσιμουχων μας, εχουμε και μια επιπλεον επιλογη που ειναι απιθανο να μην λειτουργησει. Κατι σαν κατασταση εκτακτου αναγκης δηλαδη.

Κατι τετοιο θα ηλπιζα να δω φιλοι μου και στα ρολογια που ειναι στεγανα μεχρι τα 1000 μετρα. Λετε να μην το σκεφτηκαν;;;  Δεν νομιζω.

Μαλλον το "κοστος" ειναι "μητηρ πασης κακιας"..... Περιμενω σκεψεις σας....

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 09:19:21 πμ »
Aπό τον ιστότοπο της Ζινν για το U1000.

• Flat, non-screw-fastened, large-format push-pieces ensure that chronograph functions can be triggered properly even when the user is wearing diving gloves
  • Its design guarantees this to a nominal pressure of 100 bar

Από τον κατάλογο της Ζινν. Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φωτογραφία.

Πάνω είναι τα πιστοποιητικά του Λόυντ και δεξιά η πειραματική διάταξη όπου με πίεση 100 bar δοκιμάζονται τα κουμπιά του χρονογράφου. Πιστεύω να σου αρκούν. Πιο επίσημο δε γίνεται.

Όσο για τα παραπάνω σχέδια επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο προέρχονται από κάποιο συγκεκριμένο ρολόι. Είναι χονδροειδή σκαριφήματα και όχι ακριβή μηχανολογικά σχέδια. Το δε σχέδιο της κουμπωτής Σέικο δεν είναι ούτε καν από καταδυτικό. Προφανώς θα πάρει νερά. Αν υπήρχε κάποιο καλύτερο σχέδιο όπως της Ρόλεξ θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Στο θέμα περί φθοράς δε διαφέρει σε κάτι η κουμπωτή από τη βιδωτή γιατί και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τριβή των τσιμουχών πάνω σε άξονα. Στο σχέδιο της Ρόλεξ φαίνεται καθαρά. Προφανώς όμως λιπαίνονται αν θέλουμε να έχουμε ένα μινιμουμ χρόνο ζωής. Κι επειδή φθείρονται όλοι οι κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένης της Ρόλεξ συνιστούν τον έλεγχο και την συντήρηση των ρολογιών τους κάθε 1, 2 ή και 4 χρόνια αναλόγως πόσο σίγουροι είναι με το προϊόν τους. Δεν υπάρχει άφθαρτη κορώνα.

george_ δε χρειάζεται να πουλήσεις τι ρολόι σου. Είναι από τα καλύτερα. Αλλά και για της κουμπωτές κορώνες και κουμπιά ανατέλλει ο ήλιος ή τέλος πάντων έχουν δικαίωμα στην άβυσσο των θαλασσών.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 10:10:02 πμ »
Φιλε ΒΒ

Παλι δεν εγινα κατανοητος. Αν διαβαζω καλα (και γραμματα  γνωριζω) η εταιρεια αναφερει οτι τα
μπουτον ειναι αρκετα μεγαλα και μπορουν να πατηθουν με καταδυτικα γαντια.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν σουν λεει οτι η χρηση αυτη μπορει να γινει και ειναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ για 1000 μετρα.

Δευτερον . Δεν αμφισβητησα οτι το ρολοι ειναι στεγανο στα 1000 μετρα ουτε οτι εχει πιστοποιητικα.
Νομιζω γραφω καλα ελληνικα. Ειπα οτι η εγγυηση ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗ και οχι για ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
στα 1000 μετρα. Αυτο πιστοποιησε το Λουντ. Απ οσο μπορω να καταλαβω. Γιατι αν με δυο απλες τσιμουχες καταφερε  να στεγανοποιησει κινουμενο αξονα στα 100 μπαρ και να μας δωσει εγγυηση,
τοσο τι παιδευεται η brietling και τοσες αλλες εταιρειες με νεες πατεντες.
Η λυση ειναι τοσο απλη ( δυο λαστιχακια) αλλα μονο η ευφυια της sinn την εχει βρει.
Η JLC ακομα ψαχνεται...

Τελος ρωτησες γιατι στη βιδωτη κορωνα δεν εχουμε φθορα. Θα το ξαναπω για τελευταια φορα ομως.
Το εσωτερικο 0-ring  στην κουμπωτη ,φθειρεται ελαχιστα γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΦΙΧΤΟ. Δεν χρειαζεται να ειναι, γιατι ειναι προορισμενο να δουλευει σε χαμηλες πιεσεις. Βροχη , κολυμπι κλπ.
Αντιθετα αυτο που κανει τη βρωμικη δουλεια ειναι το ΣΤΑΤΙΚΟ που πιεζεται με το βιδωμα της κορωνας. Ακριβως επειδη ειναι στατικο, δεν φθειρεται , και στεγανοποιει πολυ καλυτερα σε πολυ μεγαλες πιεσεις. Αντιστοιχη ειναι η φιλοσοφια και του κουμπωτου της πανεραι. Δεν ειναι απλος κουμπωτος γιατι εχει στατικο 0-ring ,που πιεζεται στη θεση του, αυτη τη φορα με μοχλο.
Οι απλοι κουμπωτοι , οπως και τα μπουτον χρονογραφου που απλως εχουν 200 λαστιχακια και μεσα τους ΤΡΙΒΕΤΑΙ ενας αξονας, δεν ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ λυση  στεγανοποιησης ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΑΞΟΝΑ , ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Οχι απο εμενα ευτυχως, αλλα απο την επιστημη της "μηχανολογιας"

Φιλικα , Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 10:39:01 πμ »
Σημειωση

καταλαβαινεις βεβαια οτι οταν δεν υπαρχει στατικο ο - ρινγκ ,τα αλλα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΦΙΧΤΑ γυρω απο τον αξονα. Μονο ετσι μπορουν να στεγανοποιησουν σε τοσο μεγαλες πιεσεις.
Και βεβαια η φθορα τους ειναι πολλαπλασια και η αποτελεσματικοτητα τους μικροτερη. Για αυτο το λογο οι μεγαλες εταιρειες χρησιμοποιουν "στατικα" 0- ρινγκ  οχι επειδη το ειπα εγω η ο george.
Ακομα  ομως κι αν στεγανοποιησουν προσωρινα τον κινουμενο αξονα ,τα "δυναμικα" ο-ρινγκ,(περιπτωση μπουτον χρονογραφου) , η στεγανοποιηση θα ειναι προσωρινη χωρις καμια αξιοπιστια σε βαθος χρονου και τελικα χωρις πραγματικη αξια...

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 11:08:30 πμ »
Απο λαθος εγραψα οτι το εσωτερικο ο-ρινγκ στην κουμπωτη φθειρεται ελαχιστα. Το σωστο ειναι οτι
φθειρεται ελαχιστα στη βιδωτη ακριβως γιατι δεν ειναι τοσο σφιχτο...Αντιθετα στην κουμπωτη πρεπει να ειναι πολυ σφιχτο ,γιατι αυτο κανει τη δουλεια τοσο στις μικρες οσο και στιςμεγαλες πιεσεις.
συγνωμη για τησυγχυση...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 03:10:56 μμ »
Όσο για τα παραπάνω σχέδια επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο προέρχονται από κάποιο συγκεκριμένο ρολόι. Είναι χονδροειδή σκαριφήματα και όχι ακριβή μηχανολογικά σχέδια. Το δε σχέδιο της κουμπωτής Σέικο δεν είναι ούτε καν από καταδυτικό. Προφανώς θα πάρει νερά. Αν υπήρχε κάποιο καλύτερο σχέδιο όπως της Ρόλεξ θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα

σχεδια σου εφερα ,αλλα δεν σου κανουν.οκ....ωραια τα γραφεις ωραια τα λες ,αλλα δεν εχεις δωσει καμμια τεχνικη αναλυση παρα μονο παραπομπες.....οσα μας εγραψες εως τωρα αποτελουν μια νεα θεωρια που καταρριπτει τα παντα!και επειδη αυτα που λες ειναι πολυ σημαντικα για τον χωρο ,θα επρεπε να μας δινεις κατι παραπανω απο καταλογους και φρασεις με προσωπικες εκτιμησεις  χωρις αποδειξεις και μπαστα!

Υ.Γ η ρολεξ του σχεδον 1.000.000 ρολογιων ακομα εχει βιδωτα κουμπια,ενω η sinn των 15.000 ελυσε το προβλημα...H rolex με δικες της μηχανες και το νεο δικο της hairspring,δικο της χρονογραφο(πολλα λεφτα για εξελιξη) ,τεχνογνωσια και πολλα $$$ για ερευνα και εξελιξη ,συνεχιζει να εχει βιδωτα κουμπια? ειναι τσιπηδες!!!!

ο αμασητος σου ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2009, 03:33:58 μμ από george_ »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 07:38:01 μμ »
Θα τα ξαναπάρω από την αρχή.

Η Ζινν στον κατάλογό της δείχνει τη διάταξη με την οποία δοκιμάζει τη χρήση των κουμπιών σε πίεση 100bar. Και λειτουργούν. Τώρα ακριβώς πως το έκανε δε το γνωρίζω. Στην κυριολεξία μου ανέφεραν "four gaskets" (όπως κι η Eterna "three gaskets") κι εγώ το μετέφρασα ο-rings. Οπότε μπορεί να είναι στατικά, κινητά, τετράγωνα με λουλούδια, φλάντζες. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μονώνει υγρά. Το αν τα gaskets είναι όλα κινητά, όλα σταθερά, κάποια πάνε πέρα δώθε και κάποια κάθονται στ' αυγά τους, έχουν κυκλική διατομή, διατομή Γ, είναι επίπεδα ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Το μόνο που ξέρω είναι πως δουλεύουν επειδή έτσι το αναφέρει η Ζινν στον κατάλογό της όπως και στον ιστότοπό της που δεν το πρόσεξες.
  • Flat, non-screw-fastened, large-format push-pieces ensure that chronograph functions can be triggered properly even when the user is wearing diving gloves
  • Its design guarantees this to a nominal pressure of 100 bar

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 07:45:01 μμ »
απλα ,καθαρα,δυνατα και ελληνικα! ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 07:46:31 μμ »
Μπαρδόν!

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 07:48:41 μμ »
Όταν θα δημοσιευτούν σχέδια θα το μάθουμε. Ως τότε θα παίζουμε το "δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα".

Αμάσητε το σχέδιο που παραθέτεις για την κουμπωτή κορώνα δεν είναι καταδυτικού ρολογιού. Η Σέικο στα καταδυτικά της έχει βιδωτές κορώνες. Άσχετη κορώνα μου δείχνεις.

Παναγιώτη τα σχόλια σου για της κουμπωτές κορώνες καταδυτικών όσο και για τα λειτουργικά κουμπιά χρονογράφου από που τα εξάγεις; Βάσει ποιων στοιχείων ή σχεδίων;

Φιλικά
Δημήτρης