'εν βένθεσσιν αλός', που σημαινει 'στα βαθη της θαλασσας'
Φιλικα,
Αρης
Υπέροχη φράση Άρη. Απ' ότι είδα τη βρίσκεις στα έργα του Πινδάρου, στον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, στην Οδύσσεια του Ομήρου και αλλού!!
Εμένα μου άρεσε και αυτή από τον
Δημόκριτο: "Ετεή δε ουδέν ίδμεν. Εν βυθώ γαρ η αλήθεια". (Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η αλήθεια βρίσκεται στο βυθό).[/color]
Πιστεύω και οι 2 βρίσκουν "διάνα" το στόχο!!!!
Όσο για την ολοκληρωμένη πρότασή μου:
1. Ρολόϊ κλασσικό καταδυτικό με περιστρεφόμενη στεφάνη (κατά προτίμηση Archimede-αλλος ένας επιφανής Έλληνας σχετικός με την ωρολογοποιϊα),
2.Τριήρης (η άσπρη-μπλε που πρότεινε ο mninos29) στο 6, παράσταση από αρχαίο αγγείο σχετικό με θάλασσα στο καπάκι (ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες είναι σούπερ) και από πάνω η παραπάνω φράση του Δημόκριτου, έστω και περικομμένη, αν δεν χωράει ολόκληρη:
"Εν βυθώ γαρ η αλήθεια" ....ή πορτοκαλι, εφοσον υπαρχει καποια πορτοκαλι λεπτομερεια στο καντραν, π.χ. δεικτηςΤο "Αρχιμήδης" έχει έκδοση με πορτοκαλί δείκτες και ενδείξεις. Οπότε μου φαίνεται ότι πλέον πρόκειται για πεπρωμένο....
Δεν θα με χάλαγε και η σημαία στο 12 κάπου πάνω ή κάτω από την φίρμα του ρολογιού, αλλά επειδή μάλλον θα "φορτώσει" πολύ το ρολόϊ και επειδή ήδη ή τριήρης με τα χρώματά της υποδεικνύει την ελληνικότητα του ρολογιού, θα μπορούσε να παραλειφθεί....

Πιστεύω αν τα καταφέρουμε όλα αυτά, το ρολόϊ που θα φτιάξουμε, θα είναι
κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!!

Φιλικά Ηλίας
ΥΓ: Βάλτε ψηφοφορίες (για ρολόϊ-κάσα-σύμβολα στο καντράν-σύμβολα/φράσεις στο καπάκι), να προχωρήσει το θέμα να έρθουμε σε επαφή με τις εταιρείες για το εφικτό της κατασκευής!!