Λέω ότι βγήκε ο κάθε Γερμανός και προσπαθεί χωρίς να "ιδρώσει" να πάρει κομματάκι από την πίτα των B-Uhr. Και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι εταιρείες όπως η Steinhart και η Archimede παίζουν χωρίς αντίπαλο και κερδίζουν άνετα..... 
διαφωνω,η Archimede ναι,ειναι η ιδια παραγωγος.η Steinhart ,ακολουθει τα βηματα πολλων αλλων και προμηθευεται εκτος γερμανιας, απο τριτους.οσο εχω διαβασει τα tourby ειναι πολυ ποιοτικα και προσεγμενα στις λεπτομερειες,ρολογια
απο τιμες?τις θεωρω καλες 
τα Steinhart εχουν design.
Εννοώ το εξής. Έχεις 4 σχεδόν ίδια σχεδιαστικά ρολόγια με ίδιες μηχανές και ίδια πανω-κάτω χαρακτηριστικά.
Και τιμολογούνται ως εξής: Archimede 295-395, Steinhart 350, Tourby 450-500, Wakmann 590. Ποιό θα διάλεγες??
Εγώ κάποιο από τα δύο πρωτα, με πιθανότερο το steinhart που έχει πιο όμορφο ντιζάϊν. Μοναδικό του "μειονέκτημα" για μένα τα 47μμ. Στο 44άρι δεν μ' αρέσει η κορώνα, αλλά την αλλάζεις!!

Ίσως κάποιος πει "έλα μωρέ 100-200 ευρώ παραπάνω είναι". Δεν είναι έτσι. Είναι ακόμη και 100% παραπανω!! (Archimede 295-Wakmann 590). Το σίγουρο είναι ότι το Wakmann είναι 70% ακριβότερο, και το Tourby 43% πιο ακριβό από το steinhart!!
Σας φαίνεται λίγο? Εμένα όχι! Γιατί στο κάτω-κάτω τι παραπάνω δίνουν αυτά για να αξίζουν ακόμα και διπλάσια τιμή??

Φιλικά Ηλίας
ΥΓ: Δεν θα προτιμούσατε καλύτερα ένα Laco Automatic με ΕΤΑ-2824 (490 euros) ?? Ιστορική φίρμα, ιστορικό ρολόϊ!!