Ψηφοφορία

12

sinn U1
17 (63%)
MM 300 automatic
10 (37%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 26

Αποστολέας Θέμα: seiko MM 300 vs sinn U1  (Αναγνώστηκε 23229 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: seiko MM 300 vs sinn U1
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 20, 2009, 09:48:05 μμ »
έξυπνη σκέψη acid  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 02:57:43 μμ »
ανοιξα και εδω μια ψηφοφορια!

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 03:10:31 μμ »
sinn U1 ,της εχω μια αδυναμια και δεν μοιαζει με τιποτα αλλο.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 03:46:45 μμ »
Μα να δινεις τοσο "λιγα" για να παρεις ενα ρολοι που μεχρι και η σκονη που μπορει να εχει μαζεψει μεσα του θα ειναι in-house, και να εχει και αυτα τα χαρακτηριστικα και την ποιοτητα και αξιοπιστια (δεν μιλαω για spring drive γιατι αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι εκτος συναγωνισμου), και να σκεφτεσαι "τοσα λεφτα για ενα SEIKO;" και να ξενερωνεις, ε αυτο ποτε μου δεν το καταλαβα!  :-\

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 03:58:10 μμ »
Μα να δινεις τοσο "λιγα" για να παρεις ενα ρολοι που μεχρι και η σκονη που μπορει να εχει μαζεψει μεσα του θα ειναι in-house, και να εχει και αυτα τα χαρακτηριστικα και την ποιοτητα και αξιοπιστια (δεν μιλαω για spring drive γιατι αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι εκτος συναγωνισμου), και να σκεφτεσαι "τοσα λεφτα για ενα SEIKO;" και να ξενερωνεις, ε αυτο ποτε μου δεν το καταλαβα!  :-\

τα χαρακτηριστικα της μηχανης ,περα απο την αυτονομια ειναι κοντα σε αυτα της 2824,δηλαδη 28.800-4 hz hack movement,50 ωρες αυτονομια .απο κει και περα συγκρινεις τα 2 ρολογια και για τα υπολοιπα.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 04:38:33 μμ »
τα χαρακτηριστικα της μηχανης ,περα απο την αυτονομια ειναι κοντα σε αυτα της 2824,δηλαδη 28.800-4 hz hack movement,50 ωρες αυτονομια .απο κει και περα συγκρινεις τα 2 ρολογια και για τα υπολοιπα.

Συμφωνω, αλλα στη συγκριση αυτη δεν παιζει πολυ μεγαλο ρολο το "in house" μιας που αυτο το συναντας σε αυτην την ποιοτητα σε πολυ ακριβοτερες προτασεις; Την 2824 την βρισκεις απο ρολοι 300 ευρω μεχρι 5000 ευρω!
Τα 100 bar προσωπικα σε μενα δεν αποτελουν κριτηριο παντως. Η μονοκοματη κασα του Seiko απο την αλλη ειναι πιο επιθυμητο χαρακτηριστικο. Οπως και η ποιοτητα κατασκευης του καντραν του εναντι του Ζιν. Μου αρεσουν πολυ τα Ζιν και τα θεωρω πολυ ξεχωριστα ρολογια αλλα υπερεκτιμημενα στο θεμα τιμης σε σχεση με τα επισης εργαλεια Seiko που τουλαχιστον πληρωνεις (φθηνα θα ελεγα) και πολλες ωρες R&D.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 06:34:59 μμ »
Και τα δύο ρολόγια είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους. Δεν πιστεύω ότι πληρώνεις κάτι παραπάνω από αυτό που σου δίνουν.
Όσο για το θέμα "ένα Σέικο θα είναι πάντα Σέικο" διαφωνώ κάθετα. Με αυτή τη λογική ο καθένας να μένει στα αυγά του, να μην προσπαθεί για το καλύτερο, να μην εξελίσεται. Πριν 50 χρόνια η λέξη γιαπωνέζικο αυτοκίνητο ήταν ανέκδοτο. Σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία με τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα και μεθόδους παραγωγής που αντιγράφονται από την αεροπορική βιομηχανία.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 07:07:50 μμ »
Τα 100 bar προσωπικα σε μενα δεν αποτελουν κριτηριο παντως. Η μονοκοματη κασα του Seiko απο την αλλη ειναι πιο επιθυμητο χαρακτηριστικο. Οπως και η ποιοτητα κατασκευης του καντραν του εναντι του Ζιν. Μου αρεσουν πολυ τα Ζιν και τα θεωρω πολυ ξεχωριστα ρολογια αλλα υπερεκτιμημενα στο θεμα τιμης σε σχεση με τα επισης εργαλεια Seiko που τουλαχιστον πληρωνεις

ναι τα 100 bar ,αστα εξω,να βαλω τις μηχανες στα ιδια κυβικα?ας τις βαλω.στα αλλα η καθε εταιρια εχει τεχνολογια και παιζουν στα ιδια.αυτο που δεν καταλαβα ειναι η ακολουθη φραση σου

Μου αρεσουν πολυ τα Ζιν και τα θεωρω πολυ ξεχωριστα ρολογια αλλα υπερεκτιμημενα στο θεμα τιμης σε σχεση με τα επισης εργαλεια Seiko

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 07:23:05 μμ »
Δεν θα ψήφιζα καθόλου σε αυτό το θέμα, αν δεν είχα δεί από κοντά και φορέσει ένα Sinn U1. Μου κόπηκε η ανάσα. Είναι σημαντικό να είναι κάτι εξαιρετικό και να το δείχνει τόσο άμεσα, τόσο αυθεντικά. Και να μην ξέρει κανείς τι ρολόι είναι, το καταλαβαίνει με το που το αντικρύζει. U1 από μένα ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 07:35:11 μμ »
Απο μενα Sinn αν και δυσκολευτηκα λιγο σε αυτη μου την ψηφο :-\

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 08:22:26 μμ »
Sinn γατι εχει πρωτοποριακη τεχνολογια που ισως στο μελλον υιοθετηθει και απο αλλες μεγαλες εταιριες

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 16, 2009, 11:45:11 μμ »
stockae92 - WUS G-Shock Moderator:

to me, i think MM auto "worth" more for the money
-Seiko watch company has long history of making diver's watch
-one piece SS case (no caseback, one less gasket to worry about)
-in house 8L35 movement (that's almost grand seiko grade  )
-applied indices with polished edge
-so much brushed and polished area
-wonderful adjustable diver extension
-one of the best lume in the market *
-He gas prove design (you know how useful that is to us 99.99% of diver's watch owner .. LOL  )

U1 got the unique design and U-boat steel. of course, there's an extra 700m of WR if you think you will need it.

though U1 got sapphire (compare to MM's hardex (sp)), U1's crystal has an outter AR coating that's may or may not be scratch resistant. (some people say its fine and some don't)

my conclusion is: go with MM auto, if you worry about the crystal, send it to Jack@IWW for a inside AR coating sapphire replacement. but i wouldn't do it if i were you, cause that's just not original anymore

* Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω  ;)

Συνολικά πιστεύω ότι το ΜΜ υπερτερεί, το U1 όμως μου αρέσει περισσότερο σαν εμφάνιση.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 12:36:22 πμ »
Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω 

Συνολικά πιστεύω ότι το ΜΜ υπερτερεί, το U1 όμως μου αρέσει περισσότερο σαν εμφάνιση.

γιατι υπερτερει? ???

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 01:42:14 πμ »
Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω  Γιώργο αυτό πάει στο lume του ΜΜ και για εμένα είναι τεράστιας σημασίας

Συνολικά πιστεύω ότι το ΜΜ υπερτερεί, 
Αντέγραψα 9 λόγους από κάποιο άτομο με πραγματική υπόσταση, δηλαδή συμφωνώ μαζί του ή δέχομαι τις απόψεις του. Δεν είναι αρκετοι;

το U1 όμως μου αρέσει περισσότερο σαν εμφάνιση.
Και επειδή λέμε αυτό που πιστεύουμε και όχι την αντικειμενική αλήθεια, όταν με το καλό έρθει η ώρα θα προτιμήσω να αγοράσω το U1 με βάση την εμφάνιση.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 01:49:32 πμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 01:59:11 πμ »

-He gas prove design (you know how useful that is to us 99.99% of diver's watch owner .. LOL 

δικια του μηχανη και μονομπλοκ κασα,βρισκω σαν λογους

κατα τα αλλα,δεν διακρινω κατι αλλο

ναι εχει δικη του μηχανη αλλα δεν βρισκω να ειναι ανωτερη,εκτος και εαν εχει κατι παραπανω που μου διαφευγει ???

τα βλεπω,οπως ειπα ηδη στα ιδια κυβικα,πανω κατω

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 02:12:39 πμ »
Mα για αυτό δεν μπήκε η ερώτηση; Για να πει ο καθένας πως το βλέπει;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 02:22:57 πμ »
μα φυσικα!απλα δεν βλεπω παρα 2 λογους και σε ρωτησα ποιοι ειναι οι αλλοι.μια απλη ερωτηση,γιατι δεν καταλαβα τι κανει το σεικο ανωτερο ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 03:00:26 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 20, 2009, 01:49:36 μμ »
U1: α) Πρωτοποριακός σχεδιασμός, β) τεχνολογία Sinn, (λυπαντική ύλη, μέταλλα, επεξεργασία μετάλλων κτλ), γ) αρκετά προσιτή η τιμή του γιά όσα προσφέρει, δ) όλες οι εκδόσεις πρώτες σε προτίμηση παγκοσμίως.
Προσωπικά θεωρώ ότι το ΜΜ δεν πρέπει να συγκρίνεται με το U1 ή με οποιοδήποτε άλλο, διότι απλά είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Επίσης η Seiko έχει αναμφίβολα συμβάλλει στην κατασκευή καταδυτικών ρολογιών και είναι απολύτως άξια σεβασμού γιά αυτό. Παρόλα αυτά θα διαφωνήσω σε ότι έχει να κάνει με τη σύγκριση μηχανισμών, διότι και οι δύο εταιρίες χρησιμοποιούν τους καλύτερους που υπάρχουν στην αγορά.
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 20, 2009, 03:09:24 μμ »

-He gas prove design (you know how useful that is to us 99.99% of diver's watch owner .. LOL 

δικια του μηχανη και μονομπλοκ κασα,βρισκω σαν λογους

κατα τα αλλα,δεν διακρινω κατι αλλο

ναι εχει δικη του μηχανη αλλα δεν βρισκω να ειναι ανωτερη,εκτος και εαν εχει κατι παραπανω που μου διαφευγει ???

τα βλεπω,οπως ειπα ηδη στα ιδια κυβικα,πανω κατω

Θα σου βρω εγώ τους υπόλοιπους λόγους.

Η Σέικο έχει μεγάλη ιστορία στην κατασκευή καταδυτικών ρολογιών. Σε μερικούς η ιστορία παίζει ρόλο.
Απλικέ ενδείξεις με γυαλισμένες άκρες. Σε μερικούς το φινίρισμα παίζει ρόλο.
Συνδυασμός γυαλισμένων και βουρτσισμένων επιφανειών σε δείκτες και μπασελέ. Σε μερικούς η πολυτέλεια παίζει ρόλο.
Θαυμάσια ρυθμιζόμενη καταδυτική επέκταση. Σε μερικούς η εργονομία παίζει ρόλο.
Ένας από τους καλύτερους φωσφορισμούς της αγοράς. Σε μερικούς η πρακτικότητα παίζει ρόλο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον ηλίου χωρίς τη χρήση βαλβίδας. Σε μερικούς η μηχανολογική σχεδίαση παίζει ρόλο.
Φοριέται όλες τις ώρες. Σε μερικούς η ευχρηστία παίζει ρόλο.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 20, 2009, 05:43:56 μμ »
Θα σου βρω εγώ τους υπόλοιπους λόγους.

Η Σέικο έχει μεγάλη ιστορία στην κατασκευή καταδυτικών ρολογιών. Σε μερικούς η ιστορία παίζει ρόλο.
Απλικέ ενδείξεις με γυαλισμένες άκρες. Σε μερικούς το φινίρισμα παίζει ρόλο.
Συνδυασμός γυαλισμένων και βουρτσισμένων επιφανειών σε δείκτες και μπασελέ. Σε μερικούς η πολυτέλεια παίζει ρόλο.
Θαυμάσια ρυθμιζόμενη καταδυτική επέκταση. Σε μερικούς η εργονομία παίζει ρόλο.
Ένας από τους καλύτερους φωσφορισμούς της αγοράς. Σε μερικούς η πρακτικότητα παίζει ρόλο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον ηλίου χωρίς τη χρήση βαλβίδας. Σε μερικούς η μηχανολογική σχεδίαση παίζει ρόλο.
Φοριέται όλες τις ώρες. Σε μερικούς η ευχρηστία παίζει ρόλο.

Φιλικά
Δημήτρης

:god: :god: :god:
 :respect: :respect: :respect:

φιλικα
γιωργος