Αποστολέας Θέμα: ΕΤΑ Valgranges movements  (Αναγνώστηκε 2397 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΕΤΑ Valgranges movements
« στις: Ιούλιος 11, 2009, 08:08:22 μμ »
  Αρκετές φορές συζητήσαμε για τα μεγέθη των ωρολογιών. Και πάντα είχαμε την απορία: θα εξακολουθούν να μεγαλώνουν ή θα επιστρέψουμε στα μικρότερα μεγέθη των περασμένων δεκαετιών; Νομίζω πως -όσον αφορά την ΕΤΑ/swatch group- η απόφαση είναι "μεγαλύτερο = καλύτερο".
  Στο internet κυκλοφορούν πληροφορίες για την νέα σειρά μηχανών, την Valgranges. Με την Valjoux 7750 να έχει 13 1/4 lines (ή 29.89mm πλάτος) η Valgranges A07.211 με τις ίδιες πολυπλοκότητες (time, chronograph, day, and date) έχει 16 1/2 lines (ή 36.6mm πλάτος). Τα ωρολόγια στα οποία θα χρησιμοποιούνται είναι διαμέτρου 44mm και πάνω.
  Οι νέες μηχανές θα είναι:
  • Valgranges A07.111 - Hour, minute, second and date.
  • Valgranges A07.161 - Hour, minute, second, date and power reserve.
  • Valgranges A07.171 - Hour, minute, second, date and 24 hour hand with second time mechanism.
  • Valgranges A07.211 - Hour, minute, second, date and chronograph.

eta-a07_211

Eδώ οι πληροφορίες από την ΕΤΑ : http://www.valgranges.ch/html/en/
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2009, 08:25:10 μμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΕΤΑ Valgranges movements
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:08:31 μμ »
θα μεγαλωνουν,δεν μπορω σε μεγαλες κασες ρολογιων πλεον, να βαζω κατι μηχανες μικρες,σαν κουμπακια!

ασε δε που κουρδιζει καλυτερα!

ξερει ο λιβανεζος τι κανει ;)

τους εχει σχεδον ολους στο πιατο! ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:10:42 μμ »
  Αρκετές φορές συζητήσαμε για τα μεγέθη των ωρολογιών. Και πάντα είχαμε την απορία: θα εξακολουθούν να μεγαλώνουν ή θα επιστρέψουμε στα μικρότερα μεγέθη των περασμένων δεκαετιών; Νομίζω πως -όσον αφορά την ΕΤΑ/swatch group- η απόφαση είναι "μεγαλύτερο = καλύτερο".

Ναι, έτσι επιτάσσουν οι καιροί. Τώρα βέβαια, πολύ θα θελα να 'ξερα πώς ξεκίνησε αυτή η τάση για κάσες μεγαλύτερης διαμέτρου. Μου φαίνεται όμως ότι η απαρχή είναι λίγο ασαφής. Κάτι σαν "η κότα έκανε τ' αυτό ή το αυγό την κότα". :)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:28:58 μμ »
Για βοηθήστε λίγο βρε "μηχανολόγοι". Αυτές οι Valgranges πρωτοακούστηκαν γύρω στο 2004. Και εδώ στο φόρουμ είχαμε αναφορές για κάποια ρολόγια. ( http://www.mywatch.gr/index.php?action=search2 ) . Γιατί σήμερα -μετά από τόσο καιρό- γίνεται αναφορά στα διάφορα sites ;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:31:03 μμ »
λιγο μοδα,λιγο οι καιροι
ειναι σαν τις διαστασεις στα αυτοκινητα,οπως και σε πολλα αλλα προιοντα!γιατι?γιατι ειμαστε παχυτεροι ,ψηλοτεροι,ομορφοτεροι ;D

ενα πολυ ενδιαφερον αποσπασμα απο την "Ε"

Σημαντικά και ανησυχητικά έχουν παχύνει οι γενιές της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα, καθώς ο μέσος δεκαοκτάχρονος Ελληνας είναι παχύτερος κατά 2-3 κιλά απ' ό,τι ο μέσος συνομήλικός του στις ΗΠΑ.

Οι ίδιες γενιές έχουν ψηλώσει παράλληλα κι άλλο, με μέσο ύψος ακριβώς ίδιο με αυτό αγοριών και κοριτσιών της ίδιας ηλικίας από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την πληθυσμιακή ανάλυση των καμπυλών ανάπτυξης μήκους - ύψους, βάρους και περιμέτρου κεφαλής των παιδιών και εφήβων της Ελλάδας, που ολοκλήρωσε πρόσφατα η Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της 36ης Ετήσιας Θεραπευτικής Ενημέρωσης που διοργανώνει η Κλινική 3-4 Μαΐου στην Αθήνα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 11, 2009, 09:45:13 μμ »
Γιατί σήμερα -μετά από τόσο καιρό- γίνεται αναφορά στα διάφορα sites ;

Μπορεί να είναι τυχαίο: π.χ. υπήρξε η πρώτη αναφορά κάπου, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και, με αλυσιδωτή αντίδραση, υπήρξαν πολλαπλές αναφορές σε διάφορα άλλα site.
Μπορεί και να μην είναι τυχαίο: να αποτελεί δηλαδή μέρος κάποιας προσπάθειας προώθησης μέσω των φόρα ή παρεμφερών διαύλων επικοινωνίας.
Ή μπορεί να λέω και βλακείες και να μην ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά.  ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 12, 2009, 02:18:18 πμ »
   Φίλοι δεν ξέρω αν είμαι θύμα της μόδας όμως όταν βλέπω ένα ωραίο ρολόι σε φωτο κι από κάτω διαβάζω 40 η ακόμα και 42 mm το αφήνω στην άκρη και με πιάνουν τα :smt096 :smt096 :smt096 μου που δεν έχω μικρότερο χέρι. Δυστυχώς τα περισσότερα όμορφα ρολόγια είναι μικρά και για μένα μακάρι να μεγαλώσουν...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 12, 2009, 08:11:32 πμ »
τί εννοείς;να υποθέσω ότι σου αρέσουν περισσότερο "κλασσικά" τύπου vintage κομμάτια που θεωρούνται "μικρά" πλέον.....ή κάτι άλλο παρομοιο
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 13, 2009, 12:30:28 πμ »
  Φίλε konakis δεν εννοώ αποκλειστικά κλασσικά η vintage κομμάτια, μιλάω γενικότερα. Για παράδειγμα το Seastar 1000 που έχω μου φαίνεται οριακό και το Longines Legend Diver μικρό(από τα ρολόγια που θα με έκαναν να ξεπεράσω το φράγμα των 1000 ευρώ). Ίσως χρήζω ψυχοθεραπείας, τι να πω... :noidea:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης