Αποστολέας Θέμα: Αλλεργια  (Αναγνώστηκε 7638 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eftapsixos

• 38mm case
  • mickey έχεις μια τρομπέτα????
    • Προφίλ
Αλλεργια
« στις: Ιούλιος 09, 2009, 09:05:19 πμ »
Χαιρετώ όλα τα μέλη!
Είναι λιγος καιρός που έγινα μέλος του φόρουμ, παρόλα αυτά εθιστηκα γρήγορα στον μαγικό κόσμο του ρολογιού...
Εκεί λοιπόν που ήμουν έτοιμος να αποκτήσω το δεύτερο μου (ένα tissot), προσεξα κάποια εξανθηματα στο χέρι μου προφανώς από το ρολόι που φοράω(μιλαμε για ένα guess με λουρακι που μου το κάνανε δώρο τον ιανουάριο του 2009 και από τότε το φοράω συνεχεια)... Υπέθεσα λοιπόν οτί είναι από τον ιδρωτα ή τελοσπάντων κάποιος παροδικός ερεθισμος μιας κ εδω και 6 μήνες δεν το βγάζω ποτέ, παρά μόνο όταν πάω για ύπνο...
Αποφάσισα λοιπον να το φορέσω στο δεξι, για να δω τι θα γινει.. Σε δύο μέρες τα ίδια..(κόκκινοι ερεθισμοι στο σημειο που εφάπτεται το ρολόι με τον καρπό)
Προφανώς εμφάνισα κάποια αλλεργια (μαλλον) οπότε απο ζητάω απο εσας οχι κάποια φαρμακευτικη αγωγη , αλλά να μου συστήσετε κάποιο υποαλλεργικό υλικό ή να με πληροφορήσετε απο τι υλικό φτιαχνονται τα guess για να ξερω να το αποφύγω στην επόμενη μου αγορά...

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τις καινούριες
ιδέες... Δεν τρομάζουν βλέποντας τις παλιές?"

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αλλεργια
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 09, 2009, 09:14:37 πμ »
προφανώς η κάσα του ρολογιού δεν είναι καθαρό ατσάλι. έχει πιθανότατα νικέλιο σε μεγάλη ποσότητα. δοκίμασε ρολόι με 100 % ατσάλι ( καλής ποιότητας - με ΤΙSSΟΤ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ) ή πλαστικό τύπου CASIO - SUUNTO
Επίσης λύση με λουράκι τύπου BUND
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 09, 2009, 09:26:13 πμ από TATAR »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 09, 2009, 09:31:42 πμ »
Καλώς τον 7ψυχο. Το λουρί τι υλικό είναι; Το εξάνθημα είναι εκεί που ακουμπά η κάσα ή το λουρί;

Φιλικά
Δημήτρης

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 09, 2009, 11:24:11 πμ »
Καλώς σας βρήκα...!

Στην αρχή ήλπιζα να ειναι το λουρακι (είναι δερματινο) αλλά προφανώς ειναι το ιδιο το ρολόι αφού ο ερεθισμός (έχει μαλιστα κυκλικό σχήμα) βρισκεται ακριβως στο σημείο όπου εφάπτεται το μεταλλικό μέρος του ρολογιού..

Το ζητημα με ανησυχει-στενοχωρει αρκετα μιας κ προτιθεμαι ν αγορασω ρολοι με μπρασελε (κάποιο tissot όπως αναφερω και παραπανω...) και σιγουρα δεν θελω να παθω κ τίποτα σοβαρότερο αφου αυτη τη φορα το δέρμα θα έρχεται εξ ολοκληρου σ επαφη με μεταλλο...
Τώρα ή εγω είμαι υπερεύαισθητος ή η guess έχει κάνει απίστευτη μαμουνια στα υλικά για να πετύχει μειωσει κόστους!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 09, 2009, 04:16:54 μμ »
Ισως να ναι και αυτο που λες ευταψυχε.Μην εμπιστευεσε πολυ τις brand name μαρκες γιατι ειναι απο φθηνα υλικα και πανακριβες.Παρε το Tissot και στο εγγυομαι δεν θα χεις κανενα προβλημα.
                                                  Φιλικα
                                                    Ser

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 10, 2009, 12:22:07 πμ »
Πράγματι φίλε μου... Αν και είμαι καινούριος εδώ μέσα δεν άργησα να το καταλάβω ότι τα ρολόγια σχεδιαστών είναι μόνο μούρη και τίποτα παραπάνω... Πάντως όπως και να χει είναι ανεπίτρεπτο να δίνεις τόσα λεφτά για ένα ρολόι , στο οποίο έχουν κάνει τσιγγουνιές στα υλικά!!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 10, 2009, 12:36:06 πμ »
Kαλό θα ήταν να δεις από τι υλικό είναι φτιαγμένο το ρολόι σου στα σίγουρα. Αν δεν είναι ατσάλι όντως δημιουργούνται αλλεργίες σε πολλούς. Δες αν γράφει SS, ή τα χαρτιά του ή στο internet. Mετά θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο σιγουρα νομίζω.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 10, 2009, 10:01:24 πμ »
Πάντως εχω την αισθηση ότι κάτω απο το ρολόι δεν γραφει τίποτα πέρα από τον κωδικό του, θα το κοιταξω αργοτερα μιας κ δεν το χω μαζι μου αφου δεν το φοραω πια...
Thanks παντως! Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω!

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 13, 2009, 09:23:34 πμ »
Κοίταξα τα χαρτιά του ρολογιού μιας και το ίδιο το ρολόι δεν αναγράφει τίποτα σχετικά με το υλικο κατασκευής του.. Γράφουν λοιπόν πως είναι απο ανοξείδωτο ατσάλι...τώρα πόσο καθαρο είναι ,πόσο νικέλιο περιέχει δεν γράφει!
Γνωρίζει κανείς κατά πόσο καθαρα είναι τα tissot γιατι μάλλον θα τα προτιμήσω..

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 13, 2009, 12:32:52 μμ »
Τα Tissot ειναι οχι μονο καθαρα αλλα πεντακαθαρα μην διστασεις μιλαμε για επιπεδα παραπανω και στα υλικα και παντου. ;)
                                                          Φιλικα
                                                            Ser

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 13, 2009, 12:58:18 μμ »
Όντως για τα tissot έχω ακούσει μονο τα καλύτερα...
Παρόλα αυτά, χωρίς να θελω να υπερασπιστώ τα ρολόγια σχεδιαστών(άλλωστε δεν έχω και καλή εμπειρία...), θελω να ρωτησω, πως γίνεται να είναι "μαπα το καρπούζι" τη στιγμή που υποτίθεται ότι πολλά απ αυτά ανηκουν στο swatch group
(εκτός κι αν η παραπάνω ομάδα είναι μη αξιόπιστη ,πραγμα που δεν γνωρίζω καθόλου..)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 13, 2009, 01:37:12 μμ »
Η swatch δεν έχει ρολόγια σχεδιαστών. Όλες οι εταιρείες του γκρουπ είναι παραδοσιακές και καθαρά "ωρολογιακές" εταιρείες.
Πολλά fashion κατασκευάζονται από την fossil. Δεν ξέρω όμως αν είναι και η guess ανάμεσά τους.
Τα παλιά τα χρόνια αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούσαν μπρούτζο (brass case with corrosion resistant alloy coating). Eίχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα φίλε μου. Με το ατσάλι βρήκα την υγειά μου. Φυσικά ήταν θέμα δέρματος και ιδρώτο. Πολλοί συγγενείς μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Πριν κάνεις νέα αγορά θα πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιο άλλο ρολόι για λίγο (από κάποιον συγγενή ίσως) και μετά βλέπεις πως θα κινηθείς.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 13, 2009, 02:54:53 μμ »
Μάλιστα...είχα την εντυπωση οτι στο γκρουπ ανηκουν και ρολογια σχεδιαστων..τεσπα..καλή η λύση που προτεινεις αλλα οχι και η σωστη, μιας και το ρολοι μιας μαρκας μπορει να μην με πειραζει ενα άλλο ρολόι της ιδιας πάλι μαρκας μου δημιουργησει προβλημα..νομιζω οτι το καλυτερο θα ηταν να μπορουμε να μαθουμε το ποσοστο "συμμετοχης" του καθε μεταλλου στην κατασκευη του ρολογιου..μ αυτο τον τροπο θα ειναι ευκολο να βρουμε το "καθαρο" ρολοι ή το "καθαροτερο"

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 07, 2009, 06:17:54 μμ »
Προς ενημέρωση των μελών:

Αγόρασα ένα tissot με μπρασελέ και δεν έχω καν'ενα απολ'υτως πρόβλημα!! Προφανώς τα ρολόγια της guess δεν είναι από καθαρό ατσάλι!! Πάντως για διευκρίνηση το Calvin Klein ανήκει στο swatch group.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 24, 2009, 02:14:45 μμ »
Η swatch δεν έχει ρολόγια σχεδιαστών. Όλες οι εταιρείες του γκρουπ είναι παραδοσιακές και καθαρά "ωρολογιακές" εταιρείες.
Πολλά fashion κατασκευάζονται από την fossil...

Κι ομως εχει μια! Το ανακαληψα ψαχνωντας για το service των ρολογιων της CK (Calvin Klein)... Και μαλιστα την κατατασει και στα Middle Range!
http://www.swatchgroup.com/en/brands_and_companies/watches_and_jewelry/middle_range/ck_watch_jewelry

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 24, 2009, 06:14:40 μμ »
Ασφαλώς και ανήκει στο γκρουπ... και απ οτι ξέρω είναι και καλά!!