Αποστολέας Θέμα: θαμπωμα  (Αναγνώστηκε 12310 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
θαμπωμα
« στις: Ιούλιος 03, 2009, 01:36:00 μμ »
Γεια σας παιδια. Ειμαι καινουρια στο φορουμ και χαρηκα πολυ που σας βρηκα. Θα ηθελα να σας πω για το νεο μου ρολοι και τον προβληματισμο μου. Το αγορασα απο amazon αμερικη σε πολυ καλη τιμη οπως θα δειτε απο το σαιτ που ακολουθει. Ηλθε πριν 5 ημερες περιπου αλλα σημερα βλεπω το τζαμακι μπροστα που εχει θολωσει εσωτερικα. Μερικες φορες ξεθαμπωνει κι αλλες θαμπωνει. Τι συμβαινει? Μπορειτε να με βοηθησετε και τι να κανω γι' αυτό?
Ευχαριστω για την φιλοξενια.  ;)

Το ρολοι:

http://www.amazon.com/Ladies-Esprit-Sport-Orange-Rubber/dp/B000KGTLM2/ref=sr_1_11?ie=UTF8&s=watches&qid=1244895284&sr=1-11

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: θαμπωμα
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 03, 2009, 01:43:01 μμ »
το πιο πιθανο,ισως το μονο,υγρασια...το εφερες σε επαφη με νερο?εχει βιδωτη κορωνα?στειλε και ενα μαιλ στο μαγαζι που το αγορασες..ειναι στην εγγυηση

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 03, 2009, 01:51:42 μμ »
Δεν το εχω βαλει καθολου σε νερο ουτε σταγονα αν και γραφει πως αντεχει για 50 μετρα. Εστειλα mail στο amazon αλλα ελεγα μην μπω σε τρελες διαδικασιας αλλαγης κ.λ.π. αν ειναι κατι απλο για επισκευη...

Προσπαθω να επισυναψω φωτογραφια του ρολογιου αλλα μου λεει πως ειναι γεματος ο φακελος ή να την κανω μικροτερη. Η φωτογραφια ειναι μολις 44 kb

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 03, 2009, 01:58:56 μμ »
ακομα και τα χερια σου να πλενεις πρεπει να το βγαζεις

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 03, 2009, 02:00:43 μμ »
Το βγαζω και στο πλυσιμο των χεριων. Δεν το εχει αγγιξει ουτε σταγονα. Τι μπορω να κανω. Εχει καποιος γνωση να μου πει?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 03, 2009, 02:10:24 μμ »
υγρασια..αλλα καλυτερα θα σου πει καποιος πιο ειδικος... ;)
πιστευω συντομα

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 03, 2009, 02:46:04 μμ »
κοίταξε να δεις το πήρες περίπου 30 ευρώ μήν έχεις και πολλές απαιτήσεις . . .
Άν δε σε ενοχλεί το θάμπωμα άσ'το έτσι και στο λέω αυτό γιατί για να το στεγανοποιήσει ένας ρολογάς θα σου πάρει το λιγότερο 30 ευρώ !!! Δηλαδή θα δώσεις άλλα τόσα και μπορεί να μη γίνει και σωστό !!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 03, 2009, 02:56:50 μμ »
Καλώς την. Όταν παρέλαβες το ρολόι είδες αν η κορώνα είναι βιδωμένη (αν είναι βιδωτή) ή αν είναι πατημένη (αν είναι κουμπωτή). Αν δεν είναι τίποτα από τα δύο δηλ. κλειστή, τότε πιθανόν πήρε υγρασία και σου προτείνω να αφήσεις το ρολόι με ανοιχτή κορώνα σε ξηρό μέρος, ευάερο, με την κορώνα προς τα πάνω, για να στεγνώσει. Άσ' το για δυο ημέρες και μετά φόρεσέ το να δεις αν θα ξανασυμβεί. Αν δεν ξανασυμβεί έχει καλώς. Αν όμως συνεχίσει να εμφανίζεται η υγρασία και επίσης αν στην πρώτη περίπτωση η κορώνα ήταν κλειστή τότε προτείνω χρήση της εγγύησης.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 03, 2009, 03:10:35 μμ »
κοίταξε να δεις το πήρες περίπου 30 ευρώ μήν έχεις και πολλές απαιτήσεις . . .
Άν δε σε ενοχλεί το θάμπωμα άσ'το έτσι και στο λέω αυτό γιατί για να το στεγανοποιήσει ένας ρολογάς θα σου πάρει το λιγότερο 30 ευρώ !!! Δηλαδή θα δώσεις άλλα τόσα και μπορεί να μη γίνει και σωστό !!!

Το πηρα οπως λες περιπου 30 ευρω ωστοσο ομως εχει παντου πανω απο 100.

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 03, 2009, 03:14:50 μμ »
Πως την ανοιγω την κορωνα βρε παιδια?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 03, 2009, 03:20:32 μμ »
τραβας την κορωνα,δεν την αφαιρεις απο το ρολοι εσυ ;)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 03, 2009, 03:27:56 μμ »
Αγαπητή vamei καταρχήν καλώς όρισες.
Πίστεψε με δεν θέλω να φανώ αγενής απλά θα τα πω πολύ απλά γιατί καμμιά φορά εδώ μέσα θεωρούμε αυτονόητα, πράγματα με τα οποία ίσως δεν έχουν ασχοληθεί όλοι.

κορώνα = "κουρδιστίρι" . Το πραγματάκι με το οποίο αλλάζεις την ώρα. Το ορολόι σου την έχει εκεί που δείχνει 3 (η ώρα) στο πλαινό μέρος.
Αν είναι βιδωτή απλά την ξεβιδώνεις -με το χέρι- αριστερόστροφα. Σαν να ήταν βίδα. Εκτός και αν πρέπει να την χρησιμοποιήσεις για κάτι ΠΡΕΠΕΙ να είναι πάντα βιδωμένη.
Αν δεν είναι βιδωτή απλά την τραβάς προς τα έξω. Και πάλι μόλις τελείωσει η δουλειά που έχεις να κάνεις ΠΡΕΠΕΙ να την σπρώξεις μέσα.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 03, 2009, 03:55:00 μμ »
πιστευω οτι ειναι απιθανο χωρις νερο/ υγρασια να θαμπωνει το τζαμι εσωτερικα. Καπου ''βραχηκε'' ...

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 03, 2009, 07:51:18 μμ »
δεν είναι ανάγκη να έρθει σε επαφή με νερό . Και η ατμόσφαιρα έχει υγρασία και μια διαφορα θερμοκρασίας από δυο πλευρές του κρυστάλλου μπορεί να θαμπώσει . Το σίγουρο είναι οτι δεν είναι στεγανο

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 05, 2009, 10:17:57 πμ »
Καλώς την. Όταν παρέλαβες το ρολόι είδες αν η κορώνα είναι βιδωμένη (αν είναι βιδωτή) ή αν είναι πατημένη (αν είναι κουμπωτή). Αν δεν είναι τίποτα από τα δύο δηλ. κλειστή, τότε πιθανόν πήρε υγρασία και σου προτείνω να αφήσεις το ρολόι με ανοιχτή κορώνα σε ξηρό μέρος, ευάερο, με την κορώνα προς τα πάνω, για να στεγνώσει. Άσ' το για δυο ημέρες και μετά φόρεσέ το να δεις αν θα ξανασυμβεί. Αν δεν ξανασυμβεί έχει καλώς. Αν όμως συνεχίσει να εμφανίζεται η υγρασία και επίσης αν στην πρώτη περίπτωση η κορώνα ήταν κλειστή τότε προτείνω χρήση της εγγύησης.

Φιλικά
Δημήτρης

Απο εχθες κανω αυτο που με συμβουλευεις (κι ευχαριστω που ασχολεισι με το θεμα μου). Σημερα βλεπω πως το ρολοι εχει καθαρισει απο την απεναντι μερια της κορωνας κι εχει μεινει θαμπωμα στην πλευρα της κορωνας. Θα το κοιταξω και αυριο που ειναι η δευτερη ημερα και ενημερωνω...  :)

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 05, 2009, 10:20:00 πμ »
δεν είναι ανάγκη να έρθει σε επαφή με νερό . Και η ατμόσφαιρα έχει υγρασία και μια διαφορα θερμοκρασίας από δυο πλευρές του κρυστάλλου μπορεί να θαμπώσει . Το σίγουρο είναι οτι δεν είναι στεγανο

Κι εμενα το μυαλο μο εκει πηγαινει στην διαφορα θερμοκρασιας διοτι δεν εχει καθολου βραχει. Ωστοσο στην περιπτωση που δεν ειναι στεγανο μπορει να στεγανοποιηθει απο καποιο μαστορα?  ???

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 05, 2009, 01:20:34 μμ »
Relative humidity expresses the amount of water vapor in the air as a percentage of the highest possible at room temperature. The air at 18 ° is the saturated vapor (100% humidity) and causes the formation of condensation in the ISO test, contains 15.22 grams of water per cubic meter. At 30 degrees the air saturated with steam (100% humidity) contains 30g of water per cubic meter. The humidity should be below 50% (very dry air) to prevent condensation in the ISO test (or during a bath at the sea) where the assembly takes place the clock at a temperature of 30 degrees.

In Switzerland, where it snows and the air saturated with moisture in winter to 0 ° C in the factories is heated to 20 °, relative humidity is below 30%, then the assembly is done in ideal conditions.

ειναι ενα απο σπασμα απο το Horological Journal ,μιλαει για την υγρασια,που υπαρχει σε ολα τα ρολογια και τις συνθηκες που θα πρεπει να γινεται η συναρμολογηση.
μιλαει για το water resistant
To avoid the formation of condensation during the test ISO (18 ° C) or more simply during a bath in a swimming pool (usually with water for at least 26 ° C), humidity of the environment in which a watch is waterproof asssemblato not should exceed these values:

ειναι σχετικη η υγρασια,εσωτερικο του ρολογιου κατα την συναρμολογηση/περιβαλλοντος

Αποσυνδεδεμένος vamei

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 08, 2009, 11:25:26 πμ »
Ετσι ηταν το ρολοι οταν θαμπωσε:

κι ετσι ειναι τωρα μετα απο 3-4 μερες αφημενο με την καδενα ανοιχτη

όταν ομως  κλεινω την κορωνα μετα απο 10 λεπτα περιπου αρχιζει παλι να θαμπωνει. Περιεργο τι να πω... Τι λετε να κανω? Δεν ειναι οτι ειναι ακριβο ή φθηνο αυτο το ρολοι απλα μου αρεσει. Εστειλα μειλ στον πωλητη του εξωτερικου και δεν μου εχουν απαντησει. Λετε να το παω σε κανεναν ρολογα εδω να μου το στεγανοποιησει?  ???

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 08, 2009, 12:40:10 μμ »
Εστειλα μειλ στον πωλητη του εξωτερικου και δεν μου εχουν απαντησει
περιμενε ,να δεις τι θα σου πει...