Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό ρολόι "Louann"  (Αναγνώστηκε 10321 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος twiy

• Just Registered
    • Προφίλ
Ελληνικό ρολόι "Louann"
« στις: Ιούνιος 18, 2009, 08:27:34 μμ »

Το πρώτο Ελληνικό ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ελλάδα. Είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητο, κατασκευασμένο από μασίφ χρυσό 18 καρατίων και διατίθεται τρεις αποχρώσεις του, κίτρινο ροζ και λευκό. Το  λουράκι είναι εξίσου χειροποίητο ειδικής κατασκευής από γνήσιο δέρμα αλιγάτορα. Η μηχανή είναι ΕΤΑ 2824-2 ειδική παραγγελιά για το συγκεκριμένο ρολόι, αυτόματη, με αυτονομία 40ωρών και κτυπάει στους 28.800 παλμούς/ώρα. Είναι open-back και τα κρύσταλλα, μπρος και πίσω είναι από ορυκτό αχάρακτο ζαφείρι. Το άνοιγμα στο πίσω μέρος του ρολογιού μας δίνει την ευχέρεια να θαυμάσουμε τη εκπληκτική λεπτομέρεια της μηχανής καθώς και τα 7 λογότυπα της Louann στο ρώτορα  της μηχανής. Επίσης το σήμα της εταιρείας το βρίσκουμε στην κορώνα όσο και στο κούμπωμα του λουριού. Η αδιαβροχοποίηση του ρολογιού είναι στις 5atm. (50m.).

Κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας και ο πελάτης έχει την δυνατότητα επιλογής αριθμού εφόσον είναι διαθέσιμος καθώς και επιλογή χρώματος του καντράν.  Ο χρόνος παράδοσης είναι 6-8 εβδομάδες και η εγγύηση του είναι 2 έτη. Θα παραχθούν έξι πενηντάδες, 50 σε κάθε απόχρωση αντρικά και αντίστοιχα γυναικεία τα οποία διαφοροποιούνται στο καντράν το οποίο έχει τέσσερα μπριγιάν στις θέσεις 10,11,1 και 2.

Συνολικά δηλαδή 300 ρολόγια τα οποία είναι αριθμημένα και υπογεγραμμένα από το σχεδιαστή και κατασκευαστή Λουκά Μάινα.

Επίσεις μπορείτε να το αποκτήσετε και με την πιστωτική σας κάρτα σε 24  μηνιαίες δόσεις των 303 €

Τιμή Καταλόγου: 8000 €

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ελληνικό ρολόι "Louann"
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 18, 2009, 08:31:20 μμ »
Πολυ καλο.Και απο ελληες κατασκευαστες μπραβο δεν το περιμενα.Τσιμπημενο λιγο στην τιμη μου φαινεται αλλα ας ειναι. ;D
                                                         Φιλικα
                                                           Ser

Αποσυνδεδεμένος vaggos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 22, 2009, 06:17:23 μμ »
συνεντευξη του κατασκευαστη!

http://www.saak.gr/sk/magazine.asp?whicharticle=Mainas_96

Αποσυνδεδεμένος omega

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 01:47:53 μμ »
Tσάμπα πράμα..Αν διαθέτεις τόσα λεφτά για ρολόι μην πάρεις Rolex..Πάρε αυτό!  ;D
Θέλω να αγοράσω το Seiko 5 του SER έναντι 50 ευρώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5535.0.html
                               :mg:

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 04:10:40 μμ »
Tσάμπα πράμα..Αν διαθέτεις τόσα λεφτά για ρολόι μην πάρεις Rolex..Πάρε αυτό!  ;D

Ναι μεν αλλα το συγκεκριμένο είναι ολόχρυσο (18Κ) και απ' οτι φαινεται και βαρύ (επομένως διατηρεί και αυξάνει την αξία του στο χρόνο απλά και μόνο σαν κόσμημα κοιτώντας το)
Ασε που σε μερικούς τα Rolex δεν προκαλούν καμμια έλξη... :no:

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 11:30:07 μμ »
Άχαρο ρολόι και άσκοπη αγορά ακόμα και γιά κάποιον που δεν φοβάται να ξοδέψει τόσα και περισσότερα ίσως. Μπορεί να έχει κάσα 18Κ και τι σημαίνει αυτό;  Τον συγκεκριμένο μηχανισμό τον  βρίσκεις με 300€, ποιός θα δώσει 30 φορές περισσότερα μόνο γιά το περιτύλιγμα;;
Σκεφτείτε να επωλούταν ένα ΚΙΑ ceed με σασί από χρυσάφι, ποιός θα το έπαιρνε;
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 06:45:58 πμ »
Άχαρο ρολόι και άσκοπη αγορά ακόμα και γιά κάποιον που δεν φοβάται να ξοδέψει τόσα και περισσότερα ίσως. Μπορεί να έχει κάσα 18Κ και τι σημαίνει αυτό;  Τον συγκεκριμένο μηχανισμό τον  βρίσκεις με 300€, ποιός θα δώσει 30 φορές περισσότερα μόνο γιά το περιτύλιγμα;;
Σκεφτείτε να επωλούταν ένα ΚΙΑ ceed με σασί από χρυσάφι, ποιός θα το έπαιρνε;
+1.000,όπως πάντα ο ΤZAG  :^^: :up:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 11:37:13 πμ »
Ειναι γνωστή καιρό αυτή η προσπάθεια. Πάντως θα περίμενε κανείς περισσότερη τόλμη απο την ''εύκολη'' λύση της ΕΤΑ.
Σχεδιαστικά μάλλον αδιάφορο είναι τουλάχιστον σε εμένα. Τέλος,σε αυτά τα χρήματα,οι επιλογές είναι πολλές και σοβαρές.
Κάποιος που θα διαθέσει 8.000e για ένα ρολόι μάλλον αλλού θα πάει.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 12:45:39 μμ »
   Θεωρώ καλό να γίνονται προσπάθειες από Έλληνες κατασκευαστές σε οποιοδήποτε τομέα. Αρκεί να υπάρχει συναίσθηση των δυνατοτήτων και της πραγματικότητας. Κι εδώ φαίνεται να μην υπάρχει.
   Δεν ξεκινάς να πρωτοφτιάχνεις αυτοκίνητα σε τιμές και επίπεδα Mercedes, αρχίζεις από χαμηλά και αν σε αποδεχθεί η αγορά σταδιακά ανεβαίνεις.
   Ok το ρολόι είναι χρυσό και αυτό ανεβάζει δραματικά την τιμή, δεν παύει όμως να είναι ρολόι. Και στα 8 χιλιάρικα κολυμπάνε μεγάλοι "καρχαρίες". Που πας φίλε μου με το "χρυσόψαρο";

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 01:27:27 μμ »
διαβασα την συνεντευξη....ας παρουν σαν παραδειγμα μικρες ευρωπαικες εταιριες ,που εχουν "φιλικες" τιμες για τον αγοραστη και μετα τα ξαναλεμε,σε νεα βαση..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 04, 2009, 01:34:29 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 02:11:26 μμ »
Απο αυτά που ξέρω ο Μαϊνας φτιάχνει κοσμήματα κυρίως. Και τα ρολόγια του είναι αυτής της λογικής. Ακριβά, χρυσά, χειροποίητα (οι κάσες)  "κατόπιν παραγγελίας" και με την αίσθηση ότι πρόκειται για κόσμημα. Έχει το κοινό του και απευθύνεται σε αυτό.
Διαφωνώ με τους όρους ΥΩ και ελληνική ωρολογοποιία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τους επεδίωξε. Και δεν πιστεύω ότι θέλει (ή μπορεί *) να βγάλει προσιτά ρολόγια για τον καθένα μας, ωστε να γίνει ο έλληνας "orsa" ή SAWC για παράδειγμα .

* κάτι τέτοιο θα απαιτούσε επενδύσεις και έρευνα. Η χειροποίητη εργασία θα έπερεπε να παραμεριστεί και τη θέση της να πάρει η βιοτεχνική παραγωγή.

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 08:45:29 μμ »
Βασικά απευθύνεται σε κοινό που δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους μηχανισμούς όσο για το ρολοι - κόσμημα. Εχουν γίνει και άλλες προσπάθειες. Για παράδειγμα Michalis ''blue diamond''. Τώρα βέβαια, η τάση νομίζω ότι είναι να ψάχνει τι ''φορά '' κανείς,ειδικά σε τόσο μεγάλα ποσά.

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 10:45:18 μμ »
Σίγουρα έχει χαθεί το μέτρο στην προσπάθεια χωρίς βέβαια αυτο να σημαίνει οτι δεν είναι αξιέπαινη αλλά βρε παιδί μου σε αυτήν την κατηγορία τιμής υπάρχουν μεγαθήρια της ΥΩ που δεν αγνοεί κανένας.
Τέλος πάντων μια λογική του ένα τρίτου της συγκεκριμένης τιμής μάλλον θα το έκανε μια μάλλον ρεαλιστική προσπάθεια αν και κάποιοι θα διαφωνήσουν και με αυτήν την λογική ::)

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 28, 2009, 06:03:22 μμ »
 :-k :-k :-k

το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 01:30:40 μμ »
Απο αυτά που ξέρω ο Μαϊνας φτιάχνει κοσμήματα κυρίως. Και τα ρολόγια του είναι αυτής της λογικής. Ακριβά, χρυσά, χειροποίητα (οι κάσες)  "κατόπιν παραγγελίας" και με την αίσθηση ότι πρόκειται για κόσμημα. Έχει το κοινό του και απευθύνεται σε αυτό.
Διαφωνώ με τους όρους ΥΩ και ελληνική ωρολογοποιία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τους επεδίωξε. Και δεν πιστεύω ότι θέλει (ή μπορεί *) να βγάλει προσιτά ρολόγια για τον καθένα μας, ωστε να γίνει ο έλληνας "orsa" ή SAWC για παράδειγμα .

* κάτι τέτοιο θα απαιτούσε επενδύσεις και έρευνα. Η χειροποίητη εργασία θα έπερεπε να παραμεριστεί και τη θέση της να πάρει η βιοτεχνική παραγωγή.

Συμφωνώ.

Από τη συνέντευξη κρατώ πως η κάσα φτιάχνεται από χρυσοχόο, πως ο μηχανισμός έρχεται επιπλατινομένος, πως παραδίδεται μετά από 6-8 εβδομάδες. Καμία σχέση με γραμμή παραγωγής, καμία σχέση με κινέζικες κάσες, καμία σχέση με ιντερνετική προωθηση. Και προφανώς απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς.
Άσχετα αν το ρολόι δεν είναι για μένα και δε μου αρέσει, εύχομαι να πάει καλά και να είναι εφαλτήριο για ανάλογες προσπάθειες.

φιλικά
Δημήτρης