Αποστολέας Θέμα: Βήμα quartz-Bήμα μηχανικού  (Αναγνώστηκε 5695 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evelpis

• Just Registered
    • Προφίλ
Βήμα quartz-Bήμα μηχανικού
« στις: Ιούνιος 14, 2009, 10:13:06 μμ »
 Το βήμα του quartz είναι 1 second. To βήμα του μηχανικού είναι κλάσμα του second. Τελικά μήπως εκεί,  οφείλεται η διαφορά στην ακρίβειά τους; Το quartz Luminox που έχω,  πηγαίνει 1 sec μπροστά το μήνα! Το αυτόματο vostok μου, πηγαίνει 14 sec πίσω την ημέρα!!
Χαώδης η διαφορά. Το δεύτερο φυσικά το έκανα πέρα, μολονότι το αγαπούσα πολύ! Αν ήθελα να κοιτάζω την ώρα από το κινητό, δεν υπήρχε λόγος να φορώ ρολόι.
Μήπως σκέπτομαι λάθος;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Βήμα quartz-Bήμα μηχανικού
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 14, 2009, 10:24:27 μμ »
ναι οκ,πολυ σωστα,μονο που κανεις συγκριση με μια μηχανη που δεν εχει καλη ακριβεια Η απλα ειναι αρρυθμιστη..περα απ'αυτο ,κανενα μηχανικο,δεν θα φτασει ενα quartz , αλλα για την αποκλιση αυτη,μικρη η μεγαλη ,εχω ενα πιο ανθεκτικο σε βαθος χρονου ρολοι(μηχανικο)

η επιλογη παντα δικη σου !καλη αγορα σου ευχομαι ;)

Αποσυνδεδεμένος evelpis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 16, 2009, 06:42:54 πμ »
Αγαπητέ george το αυτόματο vostok το ρύθμισα και από τα -14 sec  την ημέρα πήγε στα -4. Μετά από λίγο καιρό όμως επανήλθε. Ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι  και σε ακριβά ρολόγια π.χ Rolex μπορεί να εμφανιστεί απόκλιση  και 10 sec την ημέρα. Μετά από όλα αυτά αυτόματα τέλος. Είμαι καθηγητής και μου χρειάζεται η ακρίβεια. Ωστόσω ποιο είναι το καλό αυτόματο που θέλεις να μου συστήσεις, με μικρές αποκλίσεις;

Αποσυνδεδεμένος CHRIS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 16, 2009, 08:27:17 πμ »
Εχω την εντυπωση οτι  αν επιλεξεις καποιο μοντελο με CO-AXIAL μηχανισμο σε OMEGA θα σου δωσει καλυτερη ακριβεια. Βεβαια το κοστος ανεβαινει σε σχεση με το VOSTOC αρκετα... ανεβαινει ομως και η ποιοτητα.
Εφοσον ομως η ακριβεια στην μετρηση ειναι το ζητουμενο απο μεριας σου φιλε evelpis ισως ειναι καλυτερο να προσανατολιστεις σε καποιο Quartz μοντελο και εχουν αναφερθει με αφορμη παρομοιες απαιτησεις απο αλλον φορουμιστα (τον theodore41) αρκετα τετοια καλα ρολογια. 
Θα ηθελα και γω να ακουσω απο τον george_ πιο ρολοι προτεινει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 16, 2009, 08:36:46 πμ από CHRIS »

Αποσυνδεδεμένος evelpis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 16, 2009, 08:59:21 πμ »
Φίλε chris ήδη έχω αγοράσει ένα quartz Luminox F16-τεχνολογίας Η3   με αξεπέραστη ελβετική ακρίβεια και φωτεινότητα, από την Διαχρονική ΑΕΒΕ(επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 16, 2009, 11:28:55 πμ »
Εχω την εντυπωση οτι  αν επιλεξεις καποιο μοντελο με CO-AXIAL μηχανισμο σε OMEGA θα σου δωσει καλυτερη ακριβεια

η ακριβεια σε ενα ρολοι δεν ειναι μονο οι χρονοι ,αλλα και το "στα8ερο βημα",δηλαδη η ιδια σχεδον αποκλιση ,καθε μερα...

με ενα CO-AXIAL,μπορεις να το καταφερεις...!!!!

ναι για αυτην την μηχανη ,κατα βαση γινεται η αναφορα μου.δεν θα φτασεις ποτε τους χρονους ενος quartz!εαν ομως εχουμε 3 λεπτα το 6μηνο,ειναι ενας πολυ καλος χρονος ....φυσικα και δεν μπορει να ανταγωνιστει ενα quartz,σε ακριβεια,το χουμε αναφερει παρα πολλες φορες.η επιλογη ειναι προσωπικη ;)

Αποσυνδεδεμένος kalmik

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 23, 2009, 06:11:02 μμ »
Τα 2-3sec. την ημέρα σε ένα καλό μηχανισμό είναι αποδεκτό περιθώριο ακρίβειας και υπενθυμίζει ταυτόχρονα τις διαφορές ανάμεσα σε μηχανικά και ηλεκτρονικά κατασκευάσματα. Τα μηχανικά ειναι πιο ζωντανά αφού πολλά ρολόγια patek phillipe επιζουν πάνω από ...αιώνα ή ένα σωρό ταπεινότερα Omega του Β' Παγκ. Πολέμου συνεχίζουν το τικ τακ. Eνώ το  quartz oταν παραδώσει το πνεύμα συνήθως το πετάς - είναι σχεδόν αναλώσιμο.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 18, 2009, 03:52:51 πμ »
Να συμπληρώσω σχετικά με την ακρίβεια των μηχανικών-αυτομάτων υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί ένα ρολόι να πάει πίσω η μπρος. Ένας είναι αν έχει κάνει σέρβις. Ένας άλλος είναι αν έχει δύναμη το ελατήριο (αυτό ισχύει όταν δεν έχει πάει για σέρβις) Επίσης η διαφορές θερμοκρασίας. Αν δεν έχει κάνει σέρβις η καλό σέρβις τότε μπορεί να κολλήσουν τα λάδια του με αποτέλεσμα να φρενάρει . Και επίσης για πολύ μπροστά μπορεί να κολλησει η τρίχα (το σπιράλ που είναι πάνω στο μπαλανσιε ενσωματωμένο) τότε μπορεί να πάει και ώρες. Δεν έχει να κάνει με σέρβις αλλά με κάποιο πολύ δυνατό χτύπημα.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 03:58:46 μμ »
Το βήμα του quartz είναι 1 second.

Το βήμα του quartz είναι πολύ πιο ακριβές (συνήθως 32.768 Hz- αλλά και από 8.192 - 2.359.296 Hz!! ) από ένα κλασσικό μηχανικό με σύστημα (τάξη μεγέθους 4-5 Hz) όπου 1 Hz=1/sec  >>  το ρολόι quartz είναι απίστευτα ακριβές.. και για μένα πάντα αξιοθαύμαστο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 04:12:32 μμ »
δεν υπαρχει συγκριση και θεωρω οτι το 8εμα ειναι λιγο "ατοπο"..

Αποσυνδεδεμένος marsta

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 17, 2013, 05:48:48 μμ »
Να συμπληρώσω σχετικά με την ακρίβεια των μηχανικών-αυτομάτων υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί ένα ρολόι να πάει πίσω η μπρος. Ένας είναι αν έχει κάνει σέρβις. Ένας άλλος είναι αν έχει δύναμη το ελατήριο (αυτό ισχύει όταν δεν έχει πάει για σέρβις) Επίσης η διαφορές θερμοκρασίας. Αν δεν έχει κάνει σέρβις η καλό σέρβις τότε μπορεί να κολλήσουν τα λάδια του με αποτέλεσμα να φρενάρει . Και επίσης για πολύ μπροστά μπορεί να κολλησει η τρίχα (το σπιράλ που είναι πάνω στο μπαλανσιε ενσωματωμένο) τότε μπορεί να πάει και ώρες. Δεν έχει να κάνει με σέρβις αλλά με κάποιο πολύ δυνατό χτύπημα.

πολυ σωστα..ακομη και η θεση που το αφηνεις ενω δε το φορας εχει σημασια..το δικο μου (seamaster p.o) με τη κορωνα ξαπλα ειναι σταθερα εδω και 6 μηνες στο +1 sec τη μερα!!