Αποστολέας Θέμα: chronoswiss new caliber (?)  (Αναγνώστηκε 2631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
chronoswiss new caliber (?)
« στις: Ιούνιος 12, 2009, 12:59:23 μμ »
αγαπητε Μαδια,επεσα πανω σε μια "νεα τεχνικη λυση" και θα ηθελα να την ποσταρω, για να μας πεις την γνωμη σου.ειναι οντως κατι καινουργιο?αποτελει απλα μια αναβαθμιση ?τιποτα απο ολα αυτα?εγω ακομα ενα συστημα ελβετικης αγκυρας βλεπω... ???
να μεταφερω καποια κομματια απο τι σαιτ της εταιριας που αναφερει

Because the coils no longer rub against one another, the stored energy relieving the gear train can once again be reduced by ten percent. Conical pivots for the pallet lever and escape wheel as well as domed and olive-cut bearing jewels also reduce the friction that is so detrimental to a watch movement. As opposed to escapements widely used today, the classic Swiss lever escapement has an impulse angle of only 42 degrees, which allows the use of wider pallets resulting in more uniform energy transfer and a longer path.

In spite of its considerable 16 mm diameter, the balance wheel is surprisingly light with a mass inertia of 108 mgmm². A balance of the same size beating at a frequency of 28,800 vph would need approximately five times the power to perform the same task. It is not possible to shift the regulating screws accidentally because they are press fitted, and along with four smaller weighted screws, have been aerodynamically sunk into the balance rim. It almost goes without saying that the Straumann-Breguet balance spring—incredibly rare today—oscillates absolutely freely, resulting in extremely high precision. This subgroup contains no index—it would just be in the way anyway—and regulation of the oscillation system occurs via the adjustable balance torque.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: chronoswiss new caliber (?)
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 12, 2009, 03:59:19 μμ »
george
 ειδα τον μηχανισμο και εχει πραγματι εντυπωσιακη αρχιτεκτονικη.
Απ οτι διαβασα προκειται για τον νεο μηχανισμο της chronoswiss με μηχανισμο deadbeat seconds που βρισκεται στο κεντρο.
Δεν ξερω πολλα πραγματα -απο τις φωτο φαινεται καλοφτιαγμενος- αλλα θα προσπαθησω να μαθω και θα σου ποσταρω τις οποιες αποψεις μου.
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 12, 2009, 04:00:43 μμ »
ευχαριστω!θα ηταν χρησιμο για ολους μας!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 12, 2009, 06:52:38 μμ »
 ω λαλαριλαλώ λαλά..... ;D τουλάχιστον οπτικά το κάτι άλλο,όσο μηχανολογικά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα του Gerd-R.Lang kai ο ίδιος θα έχουν κάνει ότι καλύτερο για να μας τρελάνουν!Εξάλλου το παλιό σλόγκαν tης εταιρίας το αποδεικνύει: "My watches are a hundred years behind the times".  ;D
Το ίδιο πιστεύω ότι φαίνεται και από την καθαρή-λειτουργική (παλιάς φιλοσοφίας) αρχιτεκτονική της καλίμπρας,με όλα βέβαια τα θετικά της σημερινής τεχνολογιας  ;) τί να πρωτοδείς πανω σε αυτόν τον υπέροχο μηχανισμό   :o
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 13, 2009, 08:37:29 πμ »
Φιλοι μου ,
ειλικρινα δεν μπορεσα να βρω αρκετα πραγματα γι αυτη τη μηχανη παρα μονο καποιες λιγες πληροφοριες που προερχονται απο την ιδια την εταιρεια.
Δεν εχω προβλημα να σας πω την αποψη μου,πρεπει ομως να ξεκαθαρισω οτι χωρις υπευθυνες πληροφοριες , λεπτομερη σχεδια , αναλυτικη εξεταση ενος μηχανισμου στον παγκο και βεβαια χωρις
επαληθευση στην αληθινη ζωη ειναι αδυνατον να κανουμε υπευθυνη και σοβαρη αξιολογηση ακομα κι αν ειμαστε ο πλεον ειδημονες.
Απο φωτογραφιες δεν μπορεις να βαθμολογησεις αξιοπιστα ουτε το ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ουτε την κατασκευη
ουτε φυσικα και την τεχνικη ποιοτητα μιας μηχανης.
Σιγουρα ομως παιρνεις μια πρωτη γευση ,και φυσικα τιποτα δεν σε εμποδιζει να διατυπωσεις καποιες σκεψεις.
Το ερωτημα ομως του φιλου george εντασσεται στο μεγαλυτερο κεφαλαιο με τιτλο  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ενος ρολογιου που κι αυτο εντασσεται στο ακομα μεγαλυτερο κεφαλαιο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ (ποιοτικα και ποσοτικα) .
Ενα κεφαλαιο που ισως το ανοιξουμε καποια μερα.
Eπι του θεματος τωρα, εσενα george πως σου φαινεται η νεα αυτη μηχανη;
O φιλος konakis ενθουσιαστηκε , ενω κι εγω  σιγουρα την θα χαρακτηριζα eye catching !

Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 13, 2009, 08:53:23 πμ »
έγραψες σωστά Κε Καθηγητα  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.