Νομίζω πως αν ξεβιδώσεις την βίδα που αλλάζει την ώρα και την ημερομηνία και όπως είναι ξεβιδωμένη θα μηδενίσεις ακριβώς το δείκτη που θέλεις, πατώντας το κουμπάκι που μηδενίζει το χρονόμετρο μία μία φορά μέχρι να ευθυγραμμίσει με το 0. Μετά ξαναβιδώνεις και είσαι οκ.
Υποψιάζομαι ότι δεν είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα του φίλου παραπάνω.
(βίδα εννοείς την κορώνα ?). Άλλωστε δεν ανέφερε ότι έχει χρονογράφο, το απλό μάλλον έχει με ημερομηνία μόνο.
Φαντάζομαι πως είναι η κλασσική περίπτωση σε quartz ρολόγια όπου απλά ο δείκτης των δευτερολέπτων δεν "πέφτει" ακριβώς στα αντίστοιχα σημεία στο dial. Πρόβλημα στη μέτρηση του χρόνου δεν είναι.
Αυτό που ίσως ενοχλεί είναι το "αισθητικό" κομμάτι και ότι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν και είναι δεδομένο πως θα έπρεπε να υπάρχει η συγκεκριμένη ακρίβεια στην κίνηση του δείκτη, έχει καταλήξει να την "ψάχνουμε", τονίζοντας την ύπαρξή της όταν την "ανακαλύψουμε", ως ένδειξη ποιότητας και ακρίβειας του ρολογιού.
Αν και δεν είμαι τεχνίτης ρολογιών, νομίζω πως κάτι με τη ρύθμιση των γραναζιών του μηχανισμού φταίει. Ίσως "απέχει" ένα-δυο δοντάκια από το σωστό. Αφού είναι καινούργιο και μέσα στην εγγύηση, θα το πήγαινα πίσω για επαναρύθμιση. Βέβαια, έχε το στο νου σου όταν θα ξαναγοράσεις quartz, είναι κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Καλή συνέχεια