Αποστολέας Θέμα: OMEGA MARK 4,5 (IV)  (Αναγνώστηκε 4877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
OMEGA MARK 4,5 (IV)
« στις: Μάιος 18, 2009, 02:44:41 μμ »
Περίπου πριν 2 χρόνια αποφάσισα ότι τα moonwatch cal 321 τις συλλογής χρειάζονται παρέα, άρχισα το ψάξιμο, το διάβασμα και τις απόψεις...

Οι υποψήφιοι μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολος αντίπαλος μπροστά στην ήδη υπάρχουσα παρέα, και εάν προσθέσουμε και το γεγονός ότι θέλω τα vintage ρολόγια μου να είναι σε τέλεια κατάσταση αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Με την εμπειρία μου από το restoration της Ωμέγα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους, αλλά πιο θα μπορούσε να είναι το καταλληλότερο?

Μπήκα λοιπόν αποφασισμένος στο site του Chuck Maddox (καλά να είναι εκεί που είναι) και άρχισα να διαβάζω, δεν σας κρύβω ότι με το που διάβασα τα πάντα για το MARK IV (4,5) ήμουν ερωτευμένος και έτοιμος.

Έκανα τις ανάλογες κινήσεις με τους γνωστούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά από 2 εβδομάδες ήρθε...

Ήταν καλοζωισμένο, το αγαπούσαν και το φρόντιζαν, δεν είχε πολλά σημάδια κούρασης αλλά δεν ήταν όπως ακριβώς το ήθελα...

Το ήθελα να είναι και να χτυπά όσο πιο ζωηρά γίνεται, αλλά δεν ήθελα να χάσει τον χαρακτήρα του...

Βούρ λοιπόν για την μητέρα του, να πάει να το κάνει όπως του αξίζει, με την καρδούλα του μέσα στην ζωντάνια, λαδωμένο και όλα τα μικρά pinions, gears, poussoirs, δείκτες, τζάμι αλλαγμένα και η κάσα του να είναι γεμάτη απο περηφάνεια σαν να βγήκε σήμερα!!!

Είπα όμως ξεκάθαρα στην μητέρα του να μην πειράξει το dial και τους δίσκους της ημερομηνίας, ήθελα να έχουν το χαρακτήρα και τις εμπειρίες της ως τώρα ζωή του.

Περίμενα....1 μήνα

3 μήνες

6 μήνες

ουφ πολύ αναμονή!!!

9 μήνες

11 μήνες πέρασαν μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο...και να με ενημερώσουν ότι γύρισε από την χώρα της σοκολάτας (που δεν έχει ούτε ένα cocoa tree)...

Ήρθε...άνοιξα το μικρό κόκκινο κουτάκι που είναι η θήκη της Ωμέγα όταν στέλνεις ένα ρολόι για full restoration και να το...το είδα και έπαθα ΣΟΚ!!!

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απλά η δουλειά σε full restoration στην Bienne της Ωμέγα είναι απλά SUPERB!!!

Ελπίζω να μπόρεσα να σας μεταφέρω την χαρά μου...δύο ακόμα ανάλογα προτζεκτ είναι στην αναμονή/εξέλιξη...το ένα είναι JLC και το άλλο Doxa. ;)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: OMEGA MARK 4,5 (IV)
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 18, 2009, 03:37:50 μμ »
καλοριζικο ,θα ηθελα να πω οτι προσωπικα σε ενα αυτοματο ΜΑΡΚ ,ισως θα ηθελα να δοκιμασω και μια 1340 :P ;D

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 18, 2009, 04:11:43 μμ »
Κυριολεκτικά μένω άφωνος. Καλοφόρετο.

Αποσυνδεδεμένος X vintage

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 18, 2009, 05:02:37 μμ »
Πραγματικά πανέμορφο ενώ δεν κρύβω ότι ο mesh του παέι πολύ (αν και έχω δει πολύ λίγους να τον προτιμούν σε αυτό το μοντέλο)...

Χ

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 18, 2009, 05:48:50 μμ »
Φιλε Νικο,
Απιστευτη δουλεια!
Απο τα πιο ωραια μοντελα της 'OMEGA' που εχω δει και το mesh μπρασελε του παει παρα πολυ!
Αξιζε τον κοπο...πραγματικα, υπεροχο! :2thumbs:
Καλοφορετο!
Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 18, 2009, 07:25:55 μμ »
φίλε Νίκο........................ :o :o  :respect:  απλά δεν έχω λόγια,τόσο για την ξεχωριστή σου παρουσία όσο βεβαίως και για το πανέμορφο ρολόι σου.Να'σαι καλά να το χαίρεσαι να το φοράς και να το φροντίζεις σαν τα μάτια σου  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 18, 2009, 07:26:34 μμ »
Μου φαίνεται οτι κάπου το είχα ξαναδεί αυτό... όπως και να'χει κουκλί είναι το άτιμο!!! Και η Ω γνωστή και φημισμένη για το service της! Πολύ καλή δουλειά έκαναν... άξιζε η αναμονή, αλλά βρε παιδάκι μου, παρά το πανέμορφο αποτέλεσμα, πολύ δεν τους πήρε? Δεν ξέρω, ρωτάω. Είναι νορμάλ να πάρει τόσους μήνες?

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 18, 2009, 07:31:10 μμ »
Μου φαίνεται οτι κάπου το είχα ξαναδεί αυτό... όπως και να'χει κουκλί είναι το άτιμο!!! Και η Ω γνωστή και φημισμένη για το service της! Πολύ καλή δουλειά έκαναν... άξιζε η αναμονή, αλλά βρε παιδάκι μου, παρά το πανέμορφο αποτέλεσμα, πολύ δεν τους πήρε? Δεν ξέρω, ρωτάω. Είναι νορμάλ να πάρει τόσους μήνες?

Φιλικά Κωνσταντίνος
έτσι είναι αυτά φίλε μου,η καλή,λεπτομερής και πάνω από ολα ΣΩΣΤΗ restoration:ΑΡΓΕΙ!

Y.Γ. που να δεις Κωνσταντίνε στα πατέκ τί αναμονή υπάρχει......ο φίλος ο dimis ένα απλό λουράκι περιμένει για το 5140 του εδώ και κάμποσους μήνες  :( >:(  φαντάσου για σέρβις σε ένα τόσο πολύπλοκο ρολόι  :D
konakis.

Αποσυνδεδεμένος takis63

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 18, 2009, 08:43:44 μμ »
Πραγματικά πανέμορφο.

Απ'ότι φαίνεται έγινε εξαιρετική δουλειά, αλλά 11 μήνες ήταν αυτοί...

Εύχομαι καλοφόρετο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 18, 2009, 10:24:00 μμ »
Όταν διάβασα το ποστ του Νίκου, άρχισα να στριφογυρίζω στην καρέκλα μου. Μ' έτρωγε και το χέρι μου. Και επειδή στη φαγούρα δεν μπορώ ν' αντισταθώ, είπα να γράψω και γω κατιτίς ... παρεμφερές. Ομοιοπαθής γαρ ;)

Εδώ και πολύ καιρό λοιπόν, περιπλανιέμαι στο μισοσκότεινο και σκονισμένο κόσμο των βιντάζ ρολογιών. Σε αντίθεση με το λαμπερό και καλογυαλισμένο στερέωμα των σύγχρονων μοντέλων, τα βιντάζ ρολόγια μοιάζουν -και είναι- απομεινάρια μιας άλλης εποχής, που προκαλεί δέος και μυρίζει σαν παλτό νοτισμένο από υγρασία που κρέμεται ξεχασμένο σε παλιά ξύλινη ντουλάπα στο σπίτι στο χωριό. Το καθαρίζεις, το φροντίζεις και ξαφνικά αποπνέει μεγαλοπρέπεια. Βλέπεις το βουβό πείσμα του ν' αντέξει στο χρόνο στο φθαρμένο πέτο και το γιακά και στα θαμπά κουμπιά.

Κάτι τέτοια σκέφτομαι τόσους μήνες τώρα, ψάχνοντας για συγκεκριμένα βιντάζ ρολόγια. Από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία, από τη Σουηδία έως τη Σιγκαπούρη, σε site με αντίκες και ανταλλακτικά, σε online αποθήκες με στοκ και ούτω καθεξής.
Μέχρι που είδα πιο προσεκτικά τα μοντέλα Mark της σειράς Speedmaster. Mark II με cal. 861, Mark IV με cal. 1040, Mark IV/V με cal. 1045 ήτοι Lemania 5100.
Και να οι ατελείωτες ώρες αναζήτησης και τα αλλεπάλληλα mail με ερωτήσεις για το κάθε ρολόι. Απογοήτευση. Κανένα μα κανένα απ’ όσα εντόπισα δεν ήταν εντάξει. Βρήκα ρολόγια με λάθος μπρασελέ, με ξαναβαμμένους δείκτες, με επανεπιστρωμένη luminova σε καντράν που κάποτε δέσποζε το τρίτιο, με τρύπα στο τζάμι πάνω από την ταχυμετρική σκάλα και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Τελικά το πάθος το διαδέχτηκε η κούραση και οι ελπίδες γίναν φρούδες.
Όμως η Lemania στην κάσα ενός Mark μού είχε διαποτίσει το μυαλό σαν πηχτό, μαύρο σιρόπι. Μηχανή "σπαρτιάτικη", ευφυής, αγέρωχη, σκληροτράχηλη, που δεν μάσησε ποτέ. Προδώθηκε κι έπεσε άδοξα.

- Σ' έχει κυριεύσει η σκοτεινή δύναμη… μου είπε κάποια στιγμή φίλος από το φόρουμ.
Είπα λοιπόν να βάλω φρένο γιατί κόντευα να καταλήξω μονομανής.
Και τότε, μια ωραία πρωία, έπεσα πάνω σ’ ένα Mark 4.5 με Lemania 5100 σε πολύ καλή κατάσταση, ανάλογη βέβαια των χρόνων που έχουν περάσει από πάνω του. Μετά τους απαραίτητους οπτικούς ελέγχους, το πήρα με συνοπτικές διαδικασίες.
Και παρόλο που μπορεί να μην είναι αμιγώς βιντάζ, είναι ένας από τους απογόνους του γάμου Ωμέγα – Lemania.
Και γω, "όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη". ;D

Να 'μαστε καλά και πάντα τέτοια. Γεια μας.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 18, 2009, 11:05:26 μμ »
Τα αδελφάκια επιτέλους βρέθηκαν στον αγαπημένο τους διαδικτυακό χώρο...τώρα το μόνο πού μένει είναι να βρεθούν και από κοντά..;)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 18, 2009, 11:41:50 μμ »
Aυτό το σχήμα κάσας είναι όντως πολύ ωραίο. Και το mesh μπρασελέ, ό,τι καταλληλότερο.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 19, 2009, 06:42:41 πμ »
.........τί θα γίνει με'σας ρεεεεεεεεεεεε,τί παρουσιάσεις είναι αυτές κοντεύω να  :'(  μπράβο Χάρη,  =D> για την επιλογή σου καλοφόρετο και να το προσεχεις κι εσύ σαν τα μάτια σου
konakis.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2009, 07:34:48 πμ »
Μπράβο φίλε nin!! Φοβερή παρουσίαση! Να το χαίρεσε!

Φιλικά,

Αντώνης