Αποστολέας Θέμα: Zenith Quartz. Αξίζει επισκευή?  (Αναγνώστηκε 2033 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος O Kureas

• Just Registered
    • Προφίλ
Zenith Quartz. Αξίζει επισκευή?
« στις: Μάιος 15, 2009, 01:53:25 πμ »
Γεια σε όλους.

Προσφάτως απέκτησα ένα Quartz ρολόι από τον πατέρα μου το οποίο είχε αγοραστεί
προ πολλών ετών από Ελβετία. Λόγω της πολυχρησίας την οποία έχει υποστεί έχει ορισμένες εξωτερικές ζημιές: Μια αρκετά βαθιά γρατσουνιά στο κρύσταλλο, άλλες
επιφανειακές στην κάσα, καθώς και το κουμπί για ρύθμιση της ώρας είναι σε σχετικά άσχημη κατάσταση. Ο μηχανισμός παρόλα αυτά δουλεύει «ρολόι».  Είχα σκοπό να το
παρατήσω σε κάποιο σιρτάρι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ωστόσο το ξανασκέφτηκα καθώς πρόκειται για ρολόι του κατασκευαστή ZENITH. Ήθελα
λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα SERVICE, και αν ναι πόσο θα στοίχιζε κάτι τέτοιο και αν το συγκεκριμένο ρολόι αξίζει τον κόπο και τα έξοδα.
Ευχαριστώ

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2009, 09:26:56 πμ από O Kureas »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Επιδιόρθωση ρολογιού!!
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 15, 2009, 08:40:46 πμ »
το σωστότερο είναι πρώτα από όλα να σου κάνουν μια εκτίμηση από την ΕΔΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.Μετά κοιτάς και αλλού (εφόσον η τιμή που θα σου πουν δεν σου κάνει για τον α-β λόγο)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος O Kureas

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Zenith Quartz. Αξίζει επισκευή?
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 15, 2009, 09:36:25 πμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Παρέθεσα και μια εικόνα του ρολογιού ελπίζοντας πως ίσως βοηθήσει σε μία εκτίμηση της αξίας του. Θα με βοηθούσε επίσης εαν μπορούσε καποιος να μου δόσει στο περίπου μια τιμή για το service διοτι θα ήταν καλό να γνωρίζω απο πρίν το οικονομικο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθώ.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος O Kureas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 17, 2009, 12:49:51 πμ »
κανείς με κάποια σχετική πληροφορία?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 17, 2009, 01:05:22 πμ »
κανείς με κάποια σχετική πληροφορία?

αλλαγη στο κρύσταλλο,γιατι οπως αναφερεις ειναι βαθιες,αλλα το θεμα ειναι που θα μπορεσεις να βρεις,εγω περιμενω σε ενα ρολοι του 60...υπαρχουν λιγοι τεχνιτες που θα μπορουσαν να προσαρμοσουν καποιο "συμβατο"...εχω δει κατι τετοιο,αλλα δεν ξερω ποσο ειναι εφικτο και που.για την κασα,ειναι μονοδρομος το γυαλισμα της.
θα ρωτησω καποιον και θα σου πω εαν εχω νεοτερα

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 17, 2009, 01:08:12 πμ »
.........περίεργο zenith πάντως,δεν έχω ξαναδεί παρόμοιο ,καμιά "οπίσθια" φωτό ή λιγο κοντινότερη θα βοηθούσε  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος watches

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 17, 2009, 12:10:07 μμ »
Το ρολοι σας πρεπει να ειναι τις δεκαετιας του 70 οσο για το αν αξιζει σιγουρα αξιζει δυνατοτητα service υπαρχη.
Το ρολοι φοραει ζελατινα με στεφανι η οποια βρισκεται σχετικα ευκολα, οσο αναφορα την κορωνα
αλλαζεται αλλα ειναι δυσκολο να βρουμε γνησια,τωρα για το  κοστος θα σας το πει ο ωρολογοποιος
που θα του αναθεσετε την αναβαθμιση του και το service.

Αποσυνδεδεμένος O Kureas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 17, 2009, 02:00:11 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
 Ναι πράγματι το ρολόι είναι περίπου τόσο παλιό. Όσον αφορά την αλλαγή κρυστάλλου και το γυάλισμα
 μπορείτε να μου προτείνετε λογικά μεσω PM κάποιο μαγαζί? Και πόσο μπορεί να κοστίσει αυτή η διαδικασία?
 Ευχαριστώ πολύ