Αποστολέας Θέμα: Αγορα fortis b-42 marinemaster  (Αναγνώστηκε 3901 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
Αγορα fortis b-42 marinemaster
« στις: Μάιος 10, 2009, 01:21:37 μμ »
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.

Ονομαζομαι Φανης και εδω και 3 περιπου χρονια φοραω ενα hamilton navy gmt.Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο ρολοι αφου δεν εχει ξεκολλησει απο τον καρπο μου,τον χειμωνα φορωντας το με μπρασελε,τωρα την ανοιξη με δερματινο λουρακι και το καλοκαιρι καοτσουκ και την θαλασσα.
Προσφατα μου δημιουργηθηκε η αναγκη και η διψα για κατι καινουριο ετσι βρηκα το φορουμ αυτο μεσω της αναζητησης που κανω αυτον τον καιρο για ρολοι.Ομολογω βεβαια οτι οι γνωσεις μου στην ορολογοποιια ειναι ελαχιστες!
Για να μη σας κουραζω αλλο θα περασω κατευθειαν στο θεμα.... ενδιαφερομαι για ενα σπορ ρολοι,στιβαρο,αξιοπιστο το οποιο να μπορω να το φορεσω το πρωι για ψαροντουφεκο και το βραδυ σε γαμο(καλεσμενος εννοειται.... ;D),τα λεφτα που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι 2000 αντε και κατι παραπανω εφοσον αξιζει το κοπο.
Λοιπον μετα απο μια βολτα σε γνωστο μου καταστημα και δοκιμαζοντας αμετριτα ρολογια στη κατηγορια που ενδιαφερομαι οπως Omega,Fortis,Oris,longiness.. κτλπ αλλα και ακριβοτερα οπως IWC,Breitling,rolex... κτλπ  κατεληξα στο fortis marinemaster chronograph automatic 7750.Εχω παθει πλακα με το σιγκεκριμενο ρολοι,φορωντας το νοιωθεις ετιμος για αποστολη στο φεγγαρι και μπορει να ακουστει ιεροσυλια για τους γνωστες αλλα μου φανηκε πολυ πιο "ρολοι" απο πολυ ακριβοτερα που δοκιμασα οπως iwc.
Διαβαζωντας στο στο φορουμ για την fortis σχηματσα την εντυπωση οτι η τιμη καταλογου των 2000 και κατι ισως ειναι πολλα για μια ETA 7750... ψαχνοντας λιγακι στο διαδικτυο διαπιστωσα πως στην πραγματικοτητα η γκαμα των ακριβοτερων ρολογιων που φορανε αυτον τον μηχανισμο ειναι πολυ μεγαλυτερη και σε διαφορα στην τιμη απο εκεινα που φορανε τον 7750 και ειναι καπως φθηνοτερα απο το B-42.Σας ευχαριστω παρα πολυ,περιμενω γνωμες.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορα fortis b-42 marinemaster
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 10, 2009, 05:47:52 μμ »
Αγαπητοι φιλοι γεια σας.

Ονομαζομαι Φανης και εδω και 3 περιπου χρονια φοραω ενα hamilton navy gmt.Εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο το συγκεκριμενο ρολοι αφου δεν εχει ξεκολλησει απο τον καρπο μου,τον χειμωνα φορωντας το με μπρασελε,τωρα την ανοιξη με δερματινο λουρακι και το καλοκαιρι καοτσουκ και την θαλασσα.
Προσφατα μου δημιουργηθηκε η αναγκη και η διψα για κατι καινουριο ετσι βρηκα το φορουμ αυτο μεσω της αναζητησης που κανω αυτον τον καιρο για ρολοι.Ομολογω βεβαια οτι οι γνωσεις μου στην ορολογοποιια ειναι ελαχιστες!
Για να μη σας κουραζω αλλο θα περασω κατευθειαν στο θεμα.... ενδιαφερομαι για ενα σπορ ρολοι,στιβαρο,αξιοπιστο το οποιο να μπορω να το φορεσω το πρωι για ψαροντουφεκο και το βραδυ σε γαμο(καλεσμενος εννοειται.... ;D),τα λεφτα που θελω να διαθεσω ειναι μεχρι 2000 αντε και κατι παραπανω εφοσον αξιζει το κοπο.
Λοιπον μετα απο μια βολτα σε γνωστο μου καταστημα και δοκιμαζοντας αμετριτα ρολογια στη κατηγορια που ενδιαφερομαι οπως Omega,Fortis,Oris,longiness.. κτλπ αλλα και ακριβοτερα οπως IWC,Breitling,rolex... κτλπ  κατεληξα στο fortis marinemaster chronograph automatic 7750.Εχω παθει πλακα με το σιγκεκριμενο ρολοι,φορωντας το νοιωθεις ετιμος για αποστολη στο φεγγαρι και μπορει να ακουστει ιεροσυλια για τους γνωστες αλλα μου φανηκε πολυ πιο "ρολοι" απο πολυ ακριβοτερα που δοκιμασα οπως iwc.
Διαβαζωντας στο στο φορουμ για την fortis σχηματσα την εντυπωση οτι η τιμη καταλογου των 2000 και κατι ισως ειναι πολλα για μια ETA 7750... ψαχνοντας λιγακι στο διαδικτυο διαπιστωσα πως στην πραγματικοτητα η γκαμα των ακριβοτερων ρολογιων που φορανε αυτον τον μηχανισμο ειναι πολυ μεγαλυτερη και σε διαφορα στην τιμη απο εκεινα που φορανε τον 7750 και ειναι καπως φθηνοτερα απο το B-42.Σας ευχαριστω παρα πολυ,περιμενω γνωμες.

Πρώτα απ'όλα καλώς ήλθες στην παρέα μας!  ;) Γενικά σε αυτά τα λεφτά θα σου έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη να πας για κάποιο από τα " λιγότερο " ρολόγια της IWC και άλλως εταιριών. Αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αρρωστήσει αρκετό κόσμο και επειδή στην τελική το ρολόι είναι καθαρά προσωπική επιλογή θα σου έλεγα να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Τώρα όσο αφορά την υπερβολή στην κοστολόγηση ενός ρολογιού που ουσιαστικά φοράει μια 7750, δεν έχεις και πολύ άδικο. Με μια πολύ όμως διακριτή γραμμή.... οτι εταιρίες σαν την IWC ναι μεν σε χρεώνουν τόσα λεφτά αλλά έχουν κάνει " παπάδες " στον μηχανισμό, ενώ άλλες [ ονόματα δεν λέμε ] χωρίς να έχουν κάνει τίποτε περισσότερο από το να βάλουν το όνομά τους στο ρότορα τα κοστολογούν στα ίδια επίπεδα. Για το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλεις δεν γνωρίζω και πολλά οπότε δεν έχω γνώμη... αλλά είμαι σίγουρος οτι όλο και κάποιος εδώ μέσα θα ξέρει  ;D

Και πάλι καλώς ήλθες

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 10, 2009, 08:13:27 μμ »
Καλησπερα,φιλε μου Κωσταντινε εχεις απολυτο δικιο... χωρις να ξερω πολλα για το τι κρυβουν αυτα τα ρολογια μεσα τους (περα μοναχα απο καποιους κωδικους μηχανισμων) καταλαβαινω σαφως πως ενα IWC ειναι ανωτερο τεχνολογικα αλλα και σε αιγλη φυσικα,το δειχουν και οι τιμες τους αλλωστε.Απλα αυτο που ενιωσα εγω δοκιμαζοντας το FORTIS ειναι οτι φοραω εργαλειο.Επισης μεταξυ αλλων δοκιμασα το navitimer world gmt chrono της Breitling το οποιο μου το δεινουν μεταχειρισμενο και με εγγυηση σε αρκετα δελεαστικη τιμη,πανεμορφο ρολοι και ειναι και breitling αλλα δεν μου γεμισε τοσο το ματι σε θεμα αντοχης οσο το fortis,ειναι αδιαβροχο μονο μεχρι τα 30 μετρα νομιζω! Τελος μου αρεσει πολυ και το Legend diver της Longines,καμια σχεση με το Β-12 βεβαια..  απλα μου αρεσει.Γενικα ψαχνω ενα ρολοι καπως "ανωτερο" απο το hamilton που εχω,το οποιο και υπεραγαπω βεβαια αφου ειναι το πρωτο μου μηχανικο ρολοι..!

Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου Κωσταντινε,καθε γνωμη ειναι πολυτιμη.

Φιλικα Φανης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 10, 2009, 08:23:37 μμ »
Φάνη καλωσήλθες.
Καταρχήν σε συγχαίρω γιατί έκανες την ερώτησή σου στο forum με συγκεκριμένα κριτήρια για το ρολόι που ψάχνεις, τεκμηριωμένα, και αφού είχες κάνει την έρευνά σου.

Και εμένα η γνώμη μου είναι ότι ότι 2000 για Fortis με 7750 είναι πολλά...

Σχετικά με το breitling, δεν το ξέρω το ρολόι αλλά αν ισχύει το 30 μέτρα, έτσι και το βάλεις στο νερό θα βγάλει μπουρμπουλήθρες!
Να ξέρεις ότι ένα ρολόι με διαβάθμηση 30 μέτρα είναι απλά splash proof και τίποτε άλλο. Ούτε τα χέρια σου δεν κάνει να πλύνεις με αυτό. Υπάρχει σχετικός πίνακας στο forum και με μια αναζήτηση θα τον βρεις.

Άρα καταλήγουμε στο Longines... Απίθανο ρολόι, και dress και εργαλείο, το έχει ο Κωνσταντίνος και όταν το είδα έπαθα την πλάκα μου. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 10, 2009, 08:29:00 μμ »
το longines legend diver εινα πανεμορφο ρολοι!!!
πιστευω πως σε αυτη την κατηγορια τιμης ειναι μονοδρομος!!

το εχω δει και εγω απο κοντα του Κωνσταντινου και το δοκιμασα ;D

ειναι πανεμορφο ρολοι!!

φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 10, 2009, 09:08:38 μμ »
Καλησπερα και παλι.Στην τιμη καταλογου του  Β-12 εχω 25% εκπτωση για τους αυτονοητους λογους οποτε η τιμη του γινεται καπως ποιο λογικη,μεγαλο συν του σε σχεση με το legent ειναι ο χρονογραφος και η ημερομηνια(βεβαια ειπαμε καμια σχεση τα 2 ρολογια,το καθενα μου αρεσει για διαφορετικους λογους). Το Legend diver δεν ξερω ποσο κοστιζει αλλα ουτε ποιο μηχανισμο φοραει..! Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω τρελη ορεξη για ψαξιμο ετσι ωστε να αγορασω κατι που να μου αρεσει και να αξιζει τα λεφτα του.

Σας ευχαριστω πολυ,περιμενω και αλλες γνωμες και προτασεις φιλοι μου.

Με εκτιμηση,Φανης.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 10, 2009, 09:27:10 μμ »
Καλησπερα και παλι.Στην τιμη καταλογου του  Β-12 εχω 25% εκπτωση για τους αυτονοητους λογους οποτε η τιμη του γινεται καπως ποιο λογικη,μεγαλο συν του σε σχεση με το legent ειναι ο χρονογραφος και η ημερομηνια(βεβαια ειπαμε καμια σχεση τα 2 ρολογια,το καθενα μου αρεσει για διαφορετικους λογους). Το Legend diver δεν ξερω ποσο κοστιζει αλλα ουτε ποιο μηχανισμο φοραει..! Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω τρελη ορεξη για ψαξιμο ετσι ωστε να αγορασω κατι που να μου αρεσει και να αξιζει τα λεφτα του.

Σας ευχαριστω πολυ,περιμενω και αλλες γνωμες και προτασεις φιλοι μου.

Με εκτιμηση,Φανης.

Legend diver υπαρχει και με ημερομηνια εαν θες

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 11, 2009, 04:32:09 μμ »
Καλώς τον.
Εξαιρετική επιλογή το ΜΜ. Πληθωρικό και στιβαρό ρολόι. Δε θα σε απογοητεύσει.

Το Λέτζεντ είναι καλό αλλά όταν το φόρεσα στο χέρι μού φάνηκε κατώτερο των φωτογραφιών του.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 11, 2009, 04:38:11 μμ »
Καλώς τον.
Εξαιρετική επιλογή το ΜΜ. Πληθωρικό και στιβαρό ρολόι. Δε θα σε απογοητεύσει.

Το Λέτζεντ είναι καλό αλλά όταν το φόρεσα στο χέρι μού φάνηκε κατώτερο των φωτογραφιών του.

Φιλικά
Δημήτρης

+1000, αυτό ειπώθηκε παλιότερα και από άλλα μέλη,όσον αφορά το legend 
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 14, 2009, 03:00:56 μμ »
εμένα πάλι μια χαρά μου φάνηκε όταν το έβαλα στο χέρι μου  ;D

με φιλικές μπουρμπουλήθρες Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create