Αποστολέας Θέμα: Χαιρετώ! Νέος στην παρέα και θα ήθελα την γνώμη σας.  (Αναγνώστηκε 5280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
Γεια σας.Είμαι τελείως άσχετος με τα ρολόγια και όλα τα συναφή.Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω...Έχω αποφασίσει να δώσω γύρω στα 1000 και κάτι ευρώ για να πάρω ένα ρολόι.Λέω να πάρω το καινούργιο formula 1 της tag heuer.Είναι η συγκεκριμένη σειρά αξιόπιστη?Το ξέρω πως δεν θα είναι μηχανικό και ότι είναι με μπαταρία στα λεφτά που θα δώσω, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ αυτό..Άλλωστε για παραπάνω λεφτά ούτε συζήτηση δεν μπορώ να δώσω....Φιλικά στράτος.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: Χαιρετώ! Νέος στην παρέα και θα ήθελα την γνώμη σας.
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 05, 2009, 10:03:14 μμ »
θες να παρεις ρολοι ......η να πληρωσεις ενα ακριβο ονομα ?
τα formula 1 ειναι το entry level .....συγνωμη αλλα με τοσα λεφτα αγοραζω
γιαπωνεζικο η γερμανικο ατσαλινο μηχανικο που οχι απλως γραφει στον καρπο και τραβαει βλεμματα
αλλα θα ειναι και διαχρονικο για να το φορας καμμια εικοσαρια χρονια και βαλε
το tag του χρονου θα ειναι παλιο μοντελο....
κατα τα αλλα αμα τρελαινεσαι και εχεις και την αβαντα των χιλιων ευρω παρτο και γλεντα το!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος bakakos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 05, 2009, 10:08:24 μμ »
θες να παρεις ρολοι ......η να πληρωσεις ενα ακριβο ονομα ?
τα formula 1 ειναι το entry level .....συγνωμη αλλα με τοσα λεφτα αγοραζω
γιαπωνεζικο η γερμανικο ατσαλινο μηχανικο που οχι απλως γραφει στον καρπο και τραβαει βλεμματα
αλλα θα ειναι και διαχρονικο για να το φορας καμμια εικοσαρια χρονια και βαλε
το tag του χρονου θα ειναι παλιο μοντελο....
κατα τα αλλα αμα τρελαινεσαι και εχεις και την αβαντα των χιλιων ευρω παρτο και γλεντα το!

+1000
Έχει συζητηθεί ίδια περίπτωση πριν λίγο καιρό, κάνε ένα search! ;)

Φιλικά
Δημήτρης
Ένα ss Samurai βρε παιδιά, πολλά ζητάω;

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 05, 2009, 10:18:23 μμ »
ο.κ. θα το σκεφτώ καλύτερα.Άλλωστε ο λόγος που ρώτησα είναι για να πάρω γνώμες...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 05, 2009, 10:20:43 μμ »
  Πάρε αυτό που σου κάνει κλικ , το γούστο είναι πολύ προσωπικό θέμα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 05, 2009, 10:22:40 μμ »
Αγαπητέ φίλε ico καλώς όρισες. Πολλές πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ :
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,666.0.html
μια και ρωτάς τη γνώμη μας. Πάντως τελικός κριτής είσαι μόνο εσύ.

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 05, 2009, 10:23:33 μμ »
Ναι σίγουρα.Αν και αυτό που θα πω δεν το λένε πολλοί αλλά ενδιαφέρομαι για ρολόι με μπαταρία η αλήθεια είναι και όχι μηχανικό.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 05, 2009, 10:38:49 μμ »
  Απλά θεωρείται λίγο υπερβολικό να δώσεις 1000 ευρώ για quartz !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 05, 2009, 10:46:20 μμ »
Ναι όμως δεν θέλω να δώσω και παραπάνω για μηχανικό και να χάνει δευτερόλεπτα.Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται κάπως το να μην είναι ακριβής και να χάνουν η να κερδίζουν σε λεπτά η δευτερόλεπτα.Δεν μου κάθεται καλά εμένα....(προσωπική γνώμη πάντα)

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 05, 2009, 10:52:38 μμ »
Επίσης θεωρώ πως αν η ποιότητα του ρολογιού σε όλα τα άλλα είναι καλή τότε αξίζει να δώσω τα λεφτά αυτά.Δηλαδή να είναι ατσάλινο να έχει καλό γυαλί πάνω του να έχει καλά κουμπώματα και γενικά να είναι από ποιότητα σχετικά αρκετά καλό.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 05, 2009, 10:55:03 μμ »
  Υπάρχουν θαυμάσια κι επώνυμα μηχανικά ρολόγια σε πολύ χαμηλότερη τιμή !! Αν κάνεις μια έρευνα στο φόρουμ θα βρεις σχετικά θέματα και προτάσεις μιας και το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις !!! Όσον αφορά την απόκλιση, αυτή σπάνια γίνεται αντιληπτή στον μέσο χρήστη σ'ενα καλό ρολόι !! Ενίοτε αυτή η μικρή απόκλιση των μηχανικών ρολογιών είναι και η γοητεία τους , δείχνουν ζωντανά !! Αν το μόνο μέλημα είναι να μην χάνουμε δευτερόλεπτο, κοιτάμε την ώρα στο κινητό μας !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 05, 2009, 10:57:53 μμ »
Η σειρά sea star της tissot βγαίνει ακόμα?Πραγματικά από μια φωτογραφία που είδα εδώ από ένα παιδί μου άρεσε πάρα πολύ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 05, 2009, 11:02:23 μμ »
Καλωσόρισες φίλε Στράτο στην παρέα μας,

το ρολόι ήταν, είναι και θα είναι πάντα προσωπικό ζήτημα του καθενός! Απλά επειδή ρωτάς τους ανθρώπους που ασχολούνται από ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο αντικείμενο το πιθανότερο είναι να ακούσεις κάτι παρόμοιο με τη γνώμη μου:

ΡΟΛΟΙ quartz δύσκολα θα αγόραζα πλέον εγώ προσωπικά, επίσης αν αυτό στοιχίζει και 1000€ το αποκλείω κατά τρόπο απόλυτο! Προτιμώ να πάρω κάποιο μηχανικό που όπως λέει και κάποιος φίλος μου "θα δουλεύει για να δει και τα δισέγγονά σου ενώ εσύ όχι", ή ακόμη και κάτι πολύ φθηνότερο των 200€ εξ ανατολών ακόμη και κινέζικο seagul (όχι μαϊμού)

ΑΛΛΑ όπως είπα και αρχικά:
το ρολόι είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός και όπως έλεγε και γνωστός τηλεοπτικός υδραυλικός "προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη!"

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 06, 2009, 12:22:57 πμ »
Η σειρά sea star της tissot βγαίνει ακόμα?Πραγματικά από μια φωτογραφία που είδα εδώ από ένα παιδί μου άρεσε πάρα πολύ!!!!!

Τα σταράκια υπάρχουν και είναι πολύ καλά. Για τα χρήματα που κοστίζουν θα έλεγα ότι για εμένα δεν έχουν ανταγωνισμό. Η ακρίβεια τους -επειδή είδα ότι σε απασχολεί- είναι στα +3 με + 4 δευτερόλεπτα την ημέρα. Δηλαδή κάθε 15-20 μέρες ίσως χρειάζεται μια ρυθμισούλα. Αν ενδιαφέρεσαι στείλε pm σε κάποιον από όσους δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από την πρόσφατη αγορά και θα σε ενημερώσουμε.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 06, 2009, 01:03:17 πμ »
Ναι όμως δεν θέλω να δώσω και παραπάνω για μηχανικό και να χάνει δευτερόλεπτα.Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται κάπως το να μην είναι ακριβής και να χάνουν η να κερδίζουν σε λεπτά η δευτερόλεπτα.Δεν μου κάθεται καλά εμένα....(προσωπική γνώμη πάντα)

Ένα μηχανικό ρολόι δεν μπορεί να επιτύχει την ακρίβεια ενός quartz. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, με καλή ρύθμιση, η μέση απόκλιση δεν μπορεί να περιοριστεί ακόμη και στα ~2 δευτερόλεπτα/ημέρα.
Το μηχανικό ρολόι όμως δεν το αγοράζεις για την ακρίβειά του σε δευτερόλεπτα, αλλά για άλλους λόγους.

Επίσης θεωρώ πως αν η ποιότητα του ρολογιού σε όλα τα άλλα είναι καλή τότε αξίζει να δώσω τα λεφτά αυτά.Δηλαδή να είναι ατσάλινο να έχει καλό γυαλί πάνω του να έχει καλά κουμπώματα και γενικά να είναι από ποιότητα σχετικά αρκετά καλό.

Στα μηχανικά ρολόγια θα δεις ως επί το πλείστον καλύτερη ποιότητα σε σχέση με τα quartz.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 06, 2009, 07:49:51 πμ »
Φίλε ico...δική μου γνώμη είναι να μην βιαστείς εκτός αν το ''ποθείς'' τόσο πολύ το συγκεκριμένο ρολόι και σου έχει γίνει εμμονή οπότε τότε πάρτο...Εγώ θα σου πω από προσωπική εμπειρία, για 2 από τα δικά μου ρολόγια που πιστέυω ότι είναι πολύ αξιόλογα για τα λεφτά τους...Λοιπόν στα 1000 ευρώ που θέλεις να ξοδέψεις για το Tag, προτείνω το Hamilton Jazzmaster Open Secret (επίσημη τιμή αντιπροσωπείας 1150 ευρώ): (swiss made, αυτόματος χρονογράφος) για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,4060.0.html

By antonis_ch, shot with HTC Touch Diamond P3700 at 2009-04-24

και ένα επίσης πολύ καλό για τα λεφτά του είναι το Tissot Seastar 1000... περισσότερες πληροφορίες δες εδώ http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3957.0.html αν σε ενδιαφέρει να το αγοράσεις δες εδώ http://stores.ebay.co.uk/South-Devon-Watch-Sales-Ltd_Tissot-Seastar-1000_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ748037016QQftidZ2QQtZkm

By antonis_ch, shot with HTC Touch Diamond P3700 at 2009-04-14

Ελπίζω να σε βοήθησα, αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε πμ να σου πω!

Φιλικά,

Αντώνης

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 06, 2009, 10:20:05 πμ από antonis_ch »

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 06, 2009, 09:39:31 πμ »
Αν ψήνεσαι για ακριβό quartz δές και το αντίστοιχο omega seamaster με μια καλή έκπτωση θα το βρεις λιγο πιο πανω απο τα λεφτά σου.  Μπορεί να παίρνεις quartz version αλλα απο design σπέρνει, δεν θα απογοητευτείς. Το εχω και εγώ και μπορώ να πω οτι το ειμαι οκ, πριν το αγοράσω σκεφτόμουν μονο μηχανικό σε αυτά τα λεφτά, αλλα δεν ειναι ετσι. Η συζήτηση μονο μηχανικό η μονο quartz δεν οδηγεί πουθενα αν πρέπει να κάνεις επιλογές...εννοώ αν δεν πληρωνεις ενα ματσο λεφτα.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος ico

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 06, 2009, 11:32:41 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας.Επειδή δεν ξέρω και πολλά έχω ακόμα δυο τρεις ερωτήσεις.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Με μπαταρία ξέρω πως δουλεύει.Το αυτόματο χρειάζεται να το κουρδίζω και το μηχανικό είναι άλλο από το αυτόματο?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 06, 2009, 12:43:03 μμ »
Ένα μηχανικό ρολόι μπορεί να είναι είτε αυτόματο είτε κουρδιστό.
Αυτόματο: Κουρδίζει πρωτίστως με την κίνηση του χεριού όταν το φοράς (αλλά και από την κορώνα αν θες).
Κουρδιστό: Κουρδίζει μόνο από την κορώνα.

Αποσυνδεδεμένος harhar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 09, 2010, 01:32:48 μμ »
και εγω θελω να αγορασω το ιδιο ρολοι..το εχω βρει στα 500 ευρω(το απλο οχι χρονογραφοσ)..
αλλα για το θεμα quartz η μηχανικο να παραθεσω κατι που διαβασα και μ φενεται σωστο:οτι ενα ρολοι σπορ αν ειναι μηχανικο θα χαλαει και θα χανει χρονο πολυ συχνα αν η χρηση που του γινεται ειναι εντονη( δηλ να μην βγαινει απο το χερι σου ακομα και οταν παιζεις μπασκετ πχ...)
επισης η επιστρωση τιτανιου που εχει στην κορωνα ειναι πολυ σημαντικη για την σπορ χρηση που προ :οριζεται το ρολοι αυτο
αν ειναι λαθος αυτο παρακαλω να με διορθωσετε