Αποστολέας Θέμα: Homage και submariner.  (Αναγνώστηκε 7453 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
Homage και submariner.
« στις: Απρίλιος 19, 2009, 11:06:50 μμ »
Mάλλον δύσκολο θεματάκι θα σας αναπτύξω...

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω παρεξηγήσεις κτλ ανάμεσα σε φίλους που έχουν αγοράσει Homage ρολόγια. Έτσι κι αλλιώς το σκέφτομαι και γώ να σας πω την αλήθεια αν και στην αρχή ημουν αρνητικός.
Έχω δει το Divers της Steinhart και μου κόλλησε στο μυαλό... Είναι στο ίδιο σχέδιο με το Submariner της Rolex.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως γιατι ένα μπέρδεμα το έχω ειναι η αλήθεια.
Τα homage ρολόγια είναι ''καθαρά'' ρολόγια τα οποια κατασκευάζονται στα πρώτυπα ενός άλλου που είχε εξ'αρχής το σχέδιο και την επιτυχία.
Αν δεν τα λέω καλά παρακαλώ διορθώστε με.

Αυτό δεν πάει να πει όμως πως δεν είναι ρολόγια με την δική τους στόφα και το δικό τους μηχανισμό. Απλά ομοιάζουν σε κάποιο άλλο και για να μην υπάρξει το πρόβλημα του copy right ονομάζονται ως σειρά homage. Κάτι σαν φόρο τιμής για το πρωτεύων σχέδιο της εταιρείας που το σχεδίασε πρώτη. (Ρε τα έχω κάνει σαλάτα η κάτι έχω καταλάβει? Σταματηστε με αν λεω ανοησίες η εξηγήστε μου τι ακριβώς συμβαίνει.) Τουλάχιστον η λέξη homage κατι τέτοιο σημαίνει.
Eκτός και αν έχουν πληρώσει στην πρώτη εταιρεία που σχεδίασε το σχέδιο (Αν είναι πρώτη η Rolex) κάποιο ποσό για να μπορεί να το χρησιμοποιεί και στα δικά της ρολόγια.

Α) Θέλω να ρωτήσω αν η Rolex είναι η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε το σχέδιο του Sumbariner με την αναγλυφη κορώνα το ματι του κύκλωπα κτλ.
Β) Ποιάς εταιρείας άραγε το ρολόι είναι καλύτερο απο πλευρά μηχανής και ποιότητα κατασκευής/αντοχής μετά απο αυτή του Submariner της Rolex.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν μιλάμε γενικά για τα καταδυτικά γιατι υπάρχουν και ανώτερα της Rolex. Μιλάμε για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ας δούμε ποια ρολογια μέχρι στιγμής έχω τσεκάρει στο σχέδιο του Submariner.

1) Τudor
2) Orient submariner
3) Steinhart Divers

Υπάρχουν και άλλες εταιρίες στο ίδιο σχέδιο που μου διαφεύγουν?

Και τα 3 ρολογάκια έχουν τον δικό τους μηχανισμό και το δικό τους φινιρισμα - ποιοτητα κατασκευής.
Αν και απο τα λίγα που ξέρω γνωρίζω πως το TUDOR είναι το καλύτερο και ακριβοτερο καθώς χρησιμοποιεί κάποια εξαρτήματα απο το Rolex (τα λέω παλι καλά? Ειναι θυγατρική της Rolex τωρα πια αν δεν κανω λαθος)

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη.

Ποιο θεωρείται καλύτερο απο τα τρία και αν θα αγοράζατε ποτέ καποιο εξ αυτών?

Υπάρχει η άποψη του ΄΄εγώ δεν αγοράζω ρολόγια που ομοιάζουν με κάποια άλλα μεγαλύτερης εταιρείας΄΄ Εδώ μπαίνει σαφώς ο ψυχολογικός προβληματισμός. Γιατι να μοιάζει το ρολόι μου με ένα της Rolex και όλοι να νομίζουν οτι αντιγράφω.

Επίσης υπάρχει και η άποψη ΄΄Δεν με νοιάζει αν π.χ. η Rolex σχεδίασε πρώτη το σχέδιο του submariner. Εμένα μου αρέσει ο σχεδιασμός του, και θέλω να το φοράω απο μια άλλη καλή εταιρεία που θα έχει ένα σωστό μηχανισμό και μια σωστή λειτουργία για να το ευχαριστηθώ στις βουτιές μου΄΄

Εγώ ομολογώ πως το σχέδιο μου αρέσει αρκετά αλλά επειδή το έχει το Rolex μου κάνει ένα κόμπο να το αγοράσω απο άλλη εταιρεία.
Όμως μπορω να πω πως ξεπέρασα καπως τον προβληματισμό αυτόν. Μου αρέσει το σχέδιο και δεν θα είχα πρόβλημα να το φορέσω και ας ήταν Orient Tudor η Steinhart. Το σχέδιο θέλω όχι την φίρμα.

Κακά τα ψέματα βέβαια αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα για το submariner της Rolex αυτό θα έπαιρνα λόγω ποιοτητας κατασκευής. Ε... για να έχει μερικές χιλιάδες ευρώ ακριβότερα δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει μόνο λογο της φίρμας βρε αδερφέ.
Θα προτιμούσα να το πάρω απο την πρώτη εταιρεία που το σχεδιασε.

Δεν ξέρω αν σας ζάλισα με το κατεβατό μου. Πραγματικά θα ήθελα να ακουσω γνώμες και παρακαλώ συγχωρέστε με αν τελώ υπο σύγχυση με αυτά που έγραψα περι homage.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 19, 2009, 11:23:29 μμ από Alexandris »

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Homage και submariner.
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 20, 2009, 01:15:45 πμ »
Το 2006, όχι τόσο παλιά δηλαδή, τα homages (τα έλεγαν και Knock off = κλώνος, αντίγραφο) πολλοί τα αντιμετώπιζαν υποτιμητικά. Έβλεπαν μόνο το ότι έμοιαζε σαν σχέδιο (αντέγραφε σε κάποιες περιπτώσεις) με κάποιο γνωστό ρολόι άλλης εταιρίας. Ίσως να ήταν πολύ καινούριες τέτοιες προσπάθειες.
Σου παραθέτω ένα link με τέτοιες τοποθετήσεις : http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=37380&page=2
Φυσικά με λίγο ψάξιμο, δίνοντας τους παραπάνω όρους (homage και Knock off) θα βρεις πολύ περισσότερα.
Στην πορεία αποδείχθηκε ότι πολλά από αυτά τα ρολόγια είχαν καλή κατασκευή, αξιοπιστία και καταξιωμένους μηχανισμούς σε πολύ προσιτές τιμές. Καμμία σχέση με τις διάφορες μαιμούδες. Και φυσικά αναγράφοντας το όνομα του κατασκευαστή δεν προσπαθούσαν να ξεγελάσουν κανέναν. Έτσι εταιρίες όπως η steinhart έχουν το δικούς τους και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά πιστούς πελάτες.
Για τα 3 ρολόγια που αναφέρεις τα πράγματα είναι όπως τα λες.
- η Τudor είναι θυγατρική της rolex με όλα τα θετικά αλλά και ανεβασμένο κόστος
- η steinhart έχει πάνω μηχανισμό ΕΤΑ (εκτός από ένα μοντέλο για το οποίο η μικρή διαφορά τιμής το κάνει μάλλον όχι πολύ ενδιαφέρουσα αγορά) και 300 μέτρα στεγανότητα
- και το orient το φθηνότερο, με θεωριτικά υποδεέστερο μηχανισμό αλλά όποιος έχει φορέσει ένα μηχανικό orient θα σου πει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την αντοχή και την αξιοπιστία του.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 20, 2009, 01:21:58 πμ »
ενδιαφερον κομματι αυτο που αναφερεις και εχει να κανει με την εξελιξη των Homage
 :smt023.μου δινεις κουραγιο για να αγορασω ενα davidsen ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2009, 01:32:53 πμ από george_ »

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 20, 2009, 02:02:57 πμ »

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι πολλά από αυτά τα ρολόγια είχαν καλή κατασκευή, αξιοπιστία και καταξιωμένους μηχανισμούς σε πολύ προσιτές τιμές. Καμμία σχέση με τις διάφορες μαιμούδες. Και φυσικά αναγράφοντας το όνομα του κατασκευαστή δεν προσπαθούσαν να ξεγελάσουν κανέναν. Έτσι εταιρίες όπως η steinhart έχουν το δικούς τους και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά πιστούς πελάτες.

Μα φυσικά και δεν πρόκειται για μαιμούδες γιατι μιλάμε για υπαρκτές εταιρίες που κατασκευάζουν ρολόγια φέρουν καλούς μηχανισμους και φέρουν και το σήμα τους.
Πάντα θα υπάρχει ομως το αίσθημα της μίμησης.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 20, 2009, 02:54:22 πμ »
Για δείτε και αυτό.

:shocked: :shocked: :shocked:

Tag heuer 1.000

Τώρα τι να πει κανείς? Αν το έκανε και η ΤΑG και πριν απο αρκετά χρόνια απο οτι βλέπω καλά κάνουν και οι υπολοιπες...

Δεν είχα ιδέα οτι το ειχε βγάλει και η TAG.

Βασικά έχει γίνει χαμός με αυτό το σχέδιο του Submariner. Βρίσκω δεκάδες εταιρίες με αυτό.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 20, 2009, 01:12:23 μμ »
Φίλε grecellin το διάβασα όλο το thread στο αντίστοιχο ξένο Forum σχετικα με τα Steinhart και τα homage.
Πολύ ενδιαφέρον !!! Και πολύ καλα λόγια για το Steinhart diver ακόμα και απο κατόχους Rolex.

Αξίζει να το διαβάσετε όλοι...

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• 38mm case
    • Προφίλ
    • The Relumer
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 21, 2009, 01:32:07 μμ »
ενδιαφερον κομματι αυτο που αναφερεις και εχει να κανει με την εξελιξη των Homage
 :smt023.μου δινεις κουραγιο για να αγορασω ενα davidsen ;)

να παρεις

:)

http://www.watcheswithnolimits.com/index.php/davidsen.html

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 24, 2009, 11:29:48 πμ »
george_ τελικά τι έκανες? Πήρες η το σκέφτεσαι ακόμα?  ;D

Δεν ξέρω ρε παιδιά...

Μέσα μου έχω πείσει τον εαυτό μου πως δεν είναι ΄΄ντροπή΄΄ να φοράς homage μιας και μιλάμε για ρολόγια με δικό τους μηχανισμό και τις περισσότερες φορές ρολόγια με εξαιρετο μηχανισμό !
Επίσης φοράς μια μάρκα στο χέρι σου. Ένα TAG ας πούμε όχι μια τυχαία μάρκα.

Αλλά να το φοράω και να το μπερδεύουν με το rolex? χμμμ ....

Εγώ προσωπικά δεν θα το άντεχα. Δεν θα μπορουσα να φορέσω τελικά homage. To σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα.
Εδώ δεν θα φόραγα ουτε καν Tudor. Δεν πάει να το έχει αγοράσει η Rolex... Rolex δεν είναι.

Είναι σαν να οδηγείς SEAT η μηχανή να είναι της SEAT αλλα το σασί να είναι στο σχέδιο ενός ΒΜW μόνο που το σήμα μπροστά στο καπό να είναι και αυτό της seat. Θα το έκανε ποτέ αυτό κανείς?

Αν και τώρα σκέφτηκα κάτι καλό...

Το octavia της scoda δεν θα μπορούσε κάποιος να το πει ως homage της WV ?
Σε αρκετά πράγματα μηχανικά ακόμα και στο σασί ομοιάζει...

Δεν ξέρω...
Ίσως ακόμα στα homage να επικρατεί ένα αίσθημα κάπως ... χμ... αντιγραφής. Και κακα τα ψέματα για αντιγραφή μιλάμε. Οχι σαφώς για ρεπλικα αλλα και πάλι αντιγραφή είναι.

Αποσυνδεδεμένος CHRIS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 24, 2009, 01:47:59 μμ »
Να ρωτησω κατι ρε παιδια. Απο που αγοραζεις τα davidsen hommage?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 24, 2009, 01:49:35 μμ »
Να ρωτησω κατι ρε παιδια. Απο που αγοραζεις τα davidsen hommage?

απο τον ιδιο,θα σου στειλω πμ

Αποσυνδεδεμένος CHRIS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 24, 2009, 02:34:50 μμ »
Να σαι καλα για την αμεση απαντηση.
Ευχαριστω πολυ.

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 24, 2009, 05:38:37 μμ »
Ενδιαφεροντα φαινονται αυτα τα davidsen..Ειναι ευκολο να μου δοθουν και εμενα πληροφοριες?

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 27, 2009, 05:01:36 μμ »
γκουχ γκουχ γκουχ .....με επιασε ενας πονολαιμος .....μια κινεζικη παστιλια κανεις?

οποιος θελει πληροφοριες για εταιρη εταιρια με homage diver ας μου στειλει πμ

σημειωτεον οτι φτιαχνουν και custom ,destro ,saphire ,sandwich dial,swan neck κτλ κτλ κτλ
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος mastersurgeon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 27, 2009, 08:14:52 μμ »
γκουχ γκουχ γκουχ .....με επιασε ενας πονολαιμος .....μια κινεζικη παστιλια κανεις?

;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 27, 2009, 11:39:35 μμ »
Homage είναι ένα ρολόι το οποίο φτιάχθηκε τιμής ένεκεν ενός ρολογιού που δεν κυκλοφορεί πια. Συνήθως κάποιο military ή σπορ μοντέλο, όπως το Ω Ploprof, το B-Uhr κ.α. φτιαγμένο από κάποια μικρή εταιρεία. Δεν είναι απαραίτητα ξεπατικοσούρα του παλιού και φέρει το όνομα του τωρινού κατασκευαστή, πχ της Ocean7 για το Ploprof και για το B-Uhr της Steinhart, Archiemede κλπ εταιρειών που το παράγουν.
Το Submariner είναι υπαρκτό μοντέλο οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για homage. Σ' αυτήν την περίπτωση πρόκειται για κλώνους. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην ωρολογοποιία. Εδώ κολοσσοί σαν την TAG Heuer, την Girard Perregaux, την IWC κλπ αντιγράφουν ή "επηρεάζονται" εξώφθαλμα, η Στάινχαρτ μας μάρανε;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 03, 2009, 09:54:49 μμ »
Ένα review (παρουσίαση) του OCEAN 1
http://www.orientalwatchsite.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=2869

Αποσυνδεδεμένος deuteroleptos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 16, 2009, 04:57:00 μμ »
έχοντας ξεκάθαρη σκέψη για το τι είναι homage αποφάσισα να έρθω σε επαφή με τον davidsen μέσω mail για να ζητήσω πληροφορίες και τιμές!Μου απάντησε άμεσα και μου έδωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός photo album λέγοντας μου να διαλέξω και θα με ενήμερώσει για τιμη και διαθεσιμοτητα!το Θέμα ειναι πώς τα ρολογια στο photo album ειναι ολα panerai!άν του πω οκ εγώ θέλω το τάδε θα μου στο στείλει σε homage εκδοση χωρις να γραφει panerai όπως και επιθυμώ??έχει κανένας εμπειρία αγοράς?νομιζώ πως αν το αποφασίσω μεχρι να συνενοηθούμε μέσω mail θα μας πάρει κανα εξάμηνο :P

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 18, 2009, 02:53:31 μμ »
Ακόμα δυο homeages του Rolex Submariner:
Invicta 8926
http://media.photobucket.com/image/invicta%208926/Alcan3/INVICTA9937A.jpg

Seiko SKX031K
http://media.photobucket.com/image/seiko%20SKX031K/petrolnut/skx031k2-2.jpg

Καθώς επίσης και δυο συγκριτικά του Invicta με Tudor και Orient submariner 
http://jholbrook.proboards.com/index.cgi?board=review&action=display&thread=20556

http://www.discountwatchstore.com/watch-reviews-1/

Προσωπικά θεωρώ το Rolex ένα πολύ όμορφο ρολοι άρα και τα περισσότερα homeages του.
Τώρα σε σχέση με το θέμα αν αναγραφει Rolex στο καντράν η όχι θα είχα τους ενδοιασμούς μου,αλλα από τη στιγμή που είναι Seiko,Orient και ίσος πολλές ακόμα αξιόλογες εταιρίες,που δεν γνωρίζω και όχι απλά κάποια φτηνή replica δεν θα με πείραζε ιδιαιτερα!

Φιλικά
desmo16