Αποστολέας Θέμα: Επιβραδύνει η 2824-2;  (Αναγνώστηκε 2225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Επιβραδύνει η 2824-2;
« στις: Μάρτιος 15, 2006, 12:23:39 πμ »
Διαβάζω συνέχεια στο internet ότι η ευρέως διαδεδομένη μηχανή ΕΤΑ 2824-2 όταν είναι καινούρια δουλεύει λίγο γρήγορα και τα ρολόγια που την έχουν μπορεί να πηγαίνουν μπροστά αρκετά δευτερόλεπτα/ημέρα. Αυτό όμως αλλάζει - κατά τα λεγόμενα πολλών - με τον καιρό (2-3 μήνες) και η μηχανή σιγά-σιγά επιβραδύνει (settles down) και σταθεροποιείται τελικά σε μία τιμή πολύ λίγων δευτερολέπτων/ημέρα μπροστά... :smt025

Το έχετε παρατηρήσει ή ξανακούσει αυτό; Πώς εξηγείται; Τι διαφοροποιείται μέσα στη μηχανή και πέφτουν οι ρυθμοί της;

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Επιβραδύνει η 2824-2;
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 15, 2006, 08:39:42 πμ »
Εγω ειχα ενα Anonimo Millemetri που φοραει αυτη την μηχανη, βεβαια ηταν ηδη ενος χρονου οταν το πηρα αλλα, απο την αρχη μου ετρεχε περιπου 5 δευτ την μερα, αρα δεν μπορω να σου πω τι γιναιται απο οταν ειναι καινουργια...τωρα που το σκεφτομαι ομως ειχα βρει κατι στο νετ εαν το δω παλι μπροστα μου θα το ανεβασω.

Σχετικα με το settle down υπαρχει και η εκφραση break in οπου περναει καποιος καιρος οσπου η μηχανη και τα λαδακια της να ερθουν σε μια νορμαλ τριβη οπου απο εκει και περα υπαρχει η αποψη οτι το θελει μια ρυθμιση για να βρει τους σωστους παλμους.
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Επιβραδύνει η 2824-2;
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 19, 2006, 01:17:03 μμ »
Όλα τα αυτόματα έχουν μιά τέτοια τάση. Ακόμα και οι μηχανισμοί της Seiko όπως για παράδειγμα ο 7S26.
μόλις πάνω από τη θάλασσα