Αποστολέας Θέμα: nyo custom Project  (Αναγνώστηκε 32187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: nyo custom Project
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 04:16:55 μμ »
Οποτε George λες καλυτερα να προχωρησω στη λυση του απολυτου Homage, δηλαδη με παρομοια κασα με το original;

Επισης απο μεγεθος; να παραμεινω στα 38mm ή να το μεγαλωσω;

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 04:39:40 μμ »
Είσαι αξιέπαινος και πραγματικά μερακλής φίλε μου! Συγχαρητήρια από εμένα! Είναι ίσως τα ομορφότερα d.i.y. (do it yourself) ρολόγια που έχω δει ποτέ!
Σου εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο σου project! Εύγε και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 05:24:05 μμ »
Οποτε George λες καλυτερα να προχωρησω στη λυση του απολυτου Homage, δηλαδη με παρομοια κασα με το original;

Συγχαρητηρια και απο μενα.
Εδω σε επανεκδοσεις και οι μεγαλες εταιρειες αλλαζουν μεγεθος.αλλες εποχες!
Οχι βεβαια και υπερβολες!
Νομιζω ενα κλικ σε 40χιλ. θαναι καλα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 05:54:12 μμ »
..κ 42mm ανεκτη ειναι  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 05:58:00 μμ »
Θελω να αποφυγω να ξεφυγω πολυ στην διασταση γιατι προσπαθω να το κρατησω οσο πιο 'ρετρο' γινεται!
Και πιστεψτε με 40mm ρολοι  δυσκολευομαι πολυ να φορεσω γιατι νοιωθω οτι χανεται στο χερι μου!

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 08, 2010, 09:47:08 μμ »
Και για μένα μια διαφοροποίηση στο μέγεθος (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) δεν ενοχλεί. Οι γερμανοί πιλότοι "περπάτησαν" επειδή κατέβασαν τις διαστάσεις 10-15 mm.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 09, 2010, 11:45:33 πμ »
Το μυστικό της οπτικής πλευράς του θέματος είναι κατά πόσο κοντά στο γυαλί είναι ο πίνακας, και όχι πόσο μεγάλη είναι κάσα! ;)
Συνεπώς αν ο πίνακας είναι μεγάλος (πιό κοντά στο γυαλί), τότε η 39αρα κάσα είναι τέλεια.
Μιλάω από προσωπική εμπειρία κατοχής ενός Strela, που έχει 39χιλ. κάσα κι όμως φαίνεται μεγαλύτερο.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2010, 11:59:06 πμ από TZAG »
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 10, 2010, 09:16:09 μμ »
Το μυστικό της οπτικής πλευράς του θέματος είναι κατά πόσο κοντά στο γυαλί είναι ο πίνακας, και όχι πόσο μεγάλη είναι κάσα! ;)
Συνεπώς αν ο πίνακας είναι μεγάλος (πιό κοντά στο γυαλί), τότε η 39αρα κάσα είναι τέλεια.
Μιλάω από προσωπική εμπειρία κατοχής ενός Strela, που έχει 39χιλ. κάσα κι όμως φαίνεται μεγαλύτερο.  :)

Συμφωνω απολυτα μαζι σου!! Αλλωστε αυτο ισχυει σε οτιδηποτε εχει γυρω του 'καδρο'.
Εκανα μια προσπαθεια ακομα με το φωτομαγαζο, σε 'απλη' κασα απο βουρτσισμενο ατσαλι (υπαρχει και ιδια περιπου σε τιτανιο) στα 40 χιλιοστα.
Οριστε και το αποτελεσμα.

Το λουρακι του θα ειναι οπωσδηποτε ενα δερματινο NATO, μαλλον στο γκρι χρωμα της στολης των πιλοτων αλλα βεβαια υπαρχει και η επιλογη των κλασσικων χρωματων (μαυρο, ταμπα).

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 12, 2010, 09:49:08 μμ »

Μην παρασύρεσαι από τις μεγάλες διαμέτρους (που δυστυχώς είναι της μόδας) εκτός εάν είναι ρολόι φοριέται πάνω από κάποιο ρούχο, γάντι κλπ. (ειδικής χρήσης δηλαδή). Ειδικά εάν το ρολόι έχει και στεφάνη θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρότερο!

Σημαντικό  είναι πως "διαβάζεται" η πλάκα και όχι η διάμετρός της (σημαντικό είναι και το μέγεθος του καρπού)

Το μεγάλο σε διάμετρο ρολόι πρέπει μετά να είναι και ψηλό (ακόμα πιο άσχημο δηλαδή), άσε που πρέπει να συνυπολογίσεις και τα αυτιά (lugs)...

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 12:16:38 μμ »
Αφου εχω κατσει και εχω σκεφτει πολυ, εχω κανει σχεδια σε χαρτια και εχω δει οτι κασα υπαρχει αλλα και παρομοια ρολογια που εχουν παραχθει κατα καιρους και βεβαιαως εχω δεχθει τα σχολια ολων σας εχω τελικα παρει την αποφαση να προχωρησω με κασα 38mm που ομως εχει μεγαλο ανοιγμα γυρω στα 32mm για το καντραν. Αυτο οπως πολυ ευτστοχα σχολιασαν οι φιλοι Tzag και VC222 κανει το ρολοι να φαινεται μεγαλυτερο και πιο ευαναγνωστο. Επισης αυτο θα το κρατησει πιο κοντα στις διαστασεις του οριτζιναλ οπως επισης θα το κανει και πιο ευκολοφορετο.
Το ερωτημα που τιθεται πλεον ειναι, open back για να φαινεται ο μηχανισμος (που δεν θα εχει και καμια διακοσμηση εδω που τα λεμε) ή μασιφ για να ειναι ακομα πιο ρετρο ο χαρακτηρας του;

Αυτη ειναι η κασα που εχω καταληξει προς το παρον...

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 10:24:12 πμ »
Τελικα το κοστος της κασας που ειχα καταληξει ειναι απαγορευτικο, οχι τοσο για την τιμη μοναδας αλλα το οτι πρεπει να παρω ως ελαχιστη ποσοτητα 30 κομματια!! (φαρμακειο οι Γερμανοι! τωρα καταλαβαινω γιατι ολοι στρεφονται στους κινεζους!) :wallbash: :wallbash:
Οποτε μαλλον παμε για 40mm που ειναι πιο διαδεδομενη και χωρις ελαχιστες ποσοτητες!
Περιμενω και τα dials και τους δεικτες να δω πως θα βγουν και βλεπουμε...

Εχθες ετσι οπως καθομουν το απογευμα μετα τη δουλεια και ξεκαθαριζα λιγο οτι υλικο ορολογοποιιας εχω αυτη τη στιγμη βρηκα μια κασα λουμινορ που ειχα πολυ καιρο τωρα να καθεται, και αντιστοιχα καντραν και δεικτες. Δεν ηθελα ομως να κανω κατι που υπαρχει ηδη και σε αυθονια (δηλαδη να τα βαλω ολα μαζι και τελος, να ακομα ενα homage). Ετσι μου ηρθε η εμπνευση να κανω κατι που να παραπεμπει σε vintage και μαλιστα ταλαιπωρημενο! Αφου ανοιξα το σαντουιτς καντραν και μπανιαριασα καλα τα μερη του σε μπολικο ασετον, τα στεγνωσα και ετριψα καλα την ορατη πλευρα μεχρι να της δωσω μια brushed υφη. Επειτα πηρα το φλωγιστρο και προσεκτικα το ζεστανα μεχρι να περασει απ' ολες τις αποχρωσεις και να φτασει σε αυτη του μπρονζε-καφε. Αφου κρυωσε του εκανα και μερικες ψιλονυχιες για να αποκτησει και καποια σημαδακια.
Επειτα ηρθε η ωρα του reluming. Επρεπε να πετυχω ενα χρωμα "ταλαιπωρημενο" κιτρινοπο...
Πηρα το πορτοκαλι και το ασπρο (στο σκοταδι γινονται πρασινα) και με τη μεθοδο 'trial and error' αρχισα την μιξη και το ανακατεμα μεχρι να μου φανει σωστο. Οταν εφτασε στο επιθυμητο αποτελεσμα το απλωσα σιγα σιγα απο την πισω μερια του πανω κομματιου του καντραν και τα ενωσα ξανα.
Η ιδια διαδικασια ακολουθηθηκε και στους δεικτες (ισως το παρακανα στο τριψιμο και βγηκαν πολυ ταλαιπωρημενοι). Και βεβαια στο τελος τους περασα με την ιδια παστα.
Ιδου το αποτελεσμα λοιπον...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 27, 2010, 11:15:55 πμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 10:31:12 πμ »
φιλε nyo μπραβο...ωραια ιδεα...
Σε λιγο καιρο που και η κασα θα εχει τα σημαδακια της απο την χρηση θα ειναι ακομα πιο σουπερ ντουπερ
Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 11:12:21 πμ »
... βρηκα μια κασα λουμινορ που ειχα πολυ καιρο τωρα να καθεται, και αντιστοιχα καντραν και δεικτες. Δεν ηθελα ομως να κανω κατι που υπαρχει ηδη και σε αυθονια (δηλαδη να τα βαλω ολα μαζι και τελος, να ακομα ενα homage). Ετσι μου ηρθε η εμπνευση να κανω κατι που να παραπεμπει σε vintage και μαλιστα ταλαιπωρημενο! ...

Είσαι καλλιτέχνης! Δείχνει πολύ ωραίο.

Φαντάσου μάλιστα να ήταν και σε κάσα τύπου radiomir. :-* Χάρμα ιδέσθαι!

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 11:34:59 πμ »
Είσαι καλλιτέχνης! Δείχνει πολύ ωραίο.

Φαντάσου μάλιστα να ήταν και σε κάσα τύπου radiomir. :-* Χάρμα ιδέσθαι!

Μολις το αντικρυσα τελειωμενο αυτο ακριβως σκεφτηκα! Και μαλιστα σε αυτη την περιπτωση χωρις δεικτη δευτερολεπτων!
Θα το κανω!  ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 12:19:56 μμ »
Μολις το αντικρυσα τελειωμενο αυτο ακριβως σκεφτηκα! Και μαλιστα σε αυτη την περιπτωση χωρις δεικτη δευτερολεπτων!

:smt038

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 12:30:19 μμ »
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ειχα φανταστει οταν ξεκινησα! Και πραγματικα δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχε κατι τετοιο! :o :o

πανεμορφο ειναι! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 12:52:27 μμ »
Εύγε!

Ψάξε στοιχεία για το Panerai 6154.

Δες εδώ και το (δικαιολογημένο) παραλήρημα ενός τύπου που είδε ένα τέτοιο στο χέρι ενός (όχι οποιουδήποτε) τύπου μέσα σ' ένα πούλμαν κάπου στην Αυστρία.

Αποσυνδεδεμένος ITHOMI

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 04:10:36 μμ »
τρομερό!!

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 05:05:05 μμ »
nyo k nin μας "στειλατε"!!  :)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος TSOKOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιανουάριος 28, 2010, 01:27:33 μμ »
ETA 2824
Αυτο το ρολοι το εκανα δωρο στον αδελφο μου. Κλασσικο German Military σχεδιο.

Έχω πάθει πλάκα με το συγκεκριμένο. Συγχαρητήρια!
Να σε ρωτήσω, η κάσα είναι από Aristo Offiziers Uhr, 38mm ;