Αποστολέας Θέμα: Το ρολοι του Αλ Καπονε ...  (Αναγνώστηκε 3745 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

mogwai

• Επισκέπτης
Το ρολοι του Αλ Καπονε ...
« στις: Απρίλιος 03, 2009, 11:23:06 πμ »
Αφορμη για αυτο το θεμα ειναι το ποστ του VIWOW.
... μου αρέσει πάρα πολύ το Prince και λυπάμαι που πριν λίγα χρόνια πουλήθηκε σε δημοπρασία το Prince του Al Capone προς 4.500.000 δρχ τότε και το έχασα
Δεν ξερω τι γνωμη εχετε εσεις, αλλα εγω δεν θα ηθελα να εχω ενα ρολοι καποιου που εκβιασε, ληστεψε, εκπορνευσε, πυροβολησε, εδωσε εντολη να σκοτωσουν, δολοφονησε για να το αποκτησει. Μερικα πραγματα δεν ειναι και τοσο cool φιλε VIWOW, και μην το παρεις προσωπικα.
Απλα γινεται η δηλωση σου αφορμη για να θεσω προς συζητηση το τι τελικα αξιζει να θεωρουμε συλλεκτικο και cool για να το λεμε στους φιλους μας ή να χαιρομαστε που το βλεπουμε.
Αραγε θα αισθανοσουν καλα αν ηξερες οτι φορωντας αυτο το ρολοι δολοφονησε καποιον ή χαστούκησε μια πορνη ?

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Το ρολοι του Αλ Καπονε ...
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 03, 2009, 11:35:26 πμ »
Προφανώς το έγραψα για πλάκα. Δεν θα αγόραζα ούτε το ρολόι του καλύτερου άνθρωπου στον κόσμο, γιατί δεν μου αρέσει (ή προς το παρόν δεν το έχω συνηθίσει) να αγοράζω ένα ρολόι μεταχειρισμένο.

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 03, 2009, 11:46:47 πμ »
Ίσως να φταίει οτι σπάνια χρησιμοποιώ φατσούλες.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο...

Το θέμα έχει ενδιαφέρον. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει ένα ζήτημα θετικής ή αρνητικής αύρας σε ένα μεταχειρισμένο ρολόι;

Εμένα ένας λόγος που δεν αγοράζω μεταχειρισμένα είναι η στενή επαφή που έχει κανείς με το ρολόι του, που το κάνει να λιώνει πάνω στον καρπό του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Είναι διαφορετικό για το αυτοκίνητο κλπ.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 03, 2009, 02:24:41 μμ »
Ωραίο θέμα.

Αφορμη για αυτο το θεμα ειναι το ποστ του VIWOW.Δεν ξερω τι γνωμη εχετε εσεις, αλλα εγω δεν θα ηθελα να εχω ενα ρολοι καποιου που εκβιασε, ληστεψε, εκπορνευσε, πυροβολησε, εδωσε εντολη να σκοτωσουν, δολοφονησε για να το αποκτησει. Μερικα πραγματα δεν ειναι και τοσο cool φιλε VIWOW, και μην το παρεις προσωπικα.
Απλα γινεται η δηλωση σου αφορμη για να θεσω προς συζητηση το τι τελικα αξιζει να θεωρουμε συλλεκτικο και cool για να το λεμε στους φιλους μας ή να χαιρομαστε που το βλεπουμε.
Αραγε θα αισθανοσουν καλα αν ηξερες οτι φορωντας αυτο το ρολοι δολοφονησε καποιον ή χαστούκησε μια πορνη ?

Tι μας φταίει το καημένο το ρολόι;
Η προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες του κατόχου του περάσαν και στο ρολόι;
Ένα μαχαίρι δεν είναι καλό ή κακό. Από τον ιδιοκτήτη του εξαρτάται αν θα χρησιμοποιηθεί να καθαρίσει φασολάκια ή λαιμούς. Το συγκεκριμένο ρολόι δεν είναι εκβιαστής και δολοφόνος, απλά έχει την αύρα της διασημότητας. Έστω ενός εγκληματία.

Φιλικά
Δημήτρης 

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 03, 2009, 02:48:01 μμ »
Ωραίο θέμα.

Tι μας φταίει το καημένο το ρολόι;
Η προσωπικότητα, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες του κατόχου του περάσαν και στο ρολόι;
Ένα μαχαίρι δεν είναι καλό ή κακό. Από τον ιδιοκτήτη του εξαρτάται αν θα χρησιμοποιηθεί να καθαρίσει φασολάκια ή λαιμούς. Το συγκεκριμένο ρολόι δεν είναι εκβιαστής και δολοφόνος, απλά έχει την αύρα της διασημότητας. Έστω ενός εγκληματία.

Φιλικά
Δημήτρης 

Ολόσωστος ο Δημήτρης...με κάλυψες πλήρως φίλε..!
Δεν έχω κάτι να προσθέσω..

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 03, 2009, 02:53:39 μμ »
Έτσι πίστευα και εγώ...

Φωτογράφιζα πριν μερικά χρόνια κοσμήματα για την Vogue. Το μοντέλο ήταν μιγάς, ελβετίδα με καταγωγή από την Αφρική.

Την ώρα που την φωτογράφιζα με φωνάζει κοντά της και μου λέει: Μην το αργείς αυτό το πλάνο.

Γιατί; της λέω. Μου απαντάει: 'Το κολιέ αυτό έχει κακή ενέργεια και αισθάνομαι άσχημα"

Το λέω ως κουλό στην στυλίστρια. Το κόσμημα που μου έδειξε ανάμεσα σε πολλά που φορούσε, ήταν το μόνο παλιό 200 ετών, από την Αφρική...

Περιττό να πω οτι τελείωσα την φωτογράφιση γρήγορα...

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 03, 2009, 03:11:44 μμ »
Ίσως να φταίει οτι σπάνια χρησιμοποιώ φατσούλες.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο...

Το θέμα έχει ενδιαφέρον. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει ένα ζήτημα θετικής ή αρνητικής αύρας σε ένα μεταχειρισμένο ρολόι;

Εμένα ένας λόγος που δεν αγοράζω μεταχειρισμένα είναι η στενή επαφή που έχει κανείς με το ρολόι του, που το κάνει να λιώνει πάνω στον καρπό του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Είναι διαφορετικό για το αυτοκίνητο κλπ.

Φιλικά

Κωστής

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρω και να φορέσω μεταχειρισμένο ρολόι. Εξάλλου η πλειοψηφία αυτών που έχω είναι μεταχειρισμένα. Ένα ρολόι που δεν μπορούσε να το έχει κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο, βρήκε επιτέλους ένα καινούριο σπίτι, έναν καρπό που θα το χαίρεται. Δε χρειάζεται να μένει σε ένα συρτάρι και να "μαραζώνει". Και πάνω του φέρει τα σημάδια, παράσημα τα λέω, του προηγούμενου ή των προηγούμενων ιδιοκτητών. Άλλοι το λένε πατίνα. Ο χρόνος δίνει στο χρόνο τη δική του χάρη.

Όσο για την αύρα που λες, δεν ξέρω αν είναι αρνητική ή θετική. Σίγουρα όμως υπάρχει. Το ίδιο είναι ένα απλό moonwatch με αυτό που φορούσε ο Νηλ Άρμστρογκ; Το ίδιο είναι ένα απλό Prince με αυτό που είχε ο Kαπόνε; Όχι.

Φιλικά
Δημήτρης

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 03, 2009, 05:36:48 μμ »
Ετυχε να ειναι στην κατοχη μου,το πρεσπαπιε που ειχε στο γραφειο του ο Α.Παπανδρεου,ομολογω οτι δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ενα κομματι μαρμαρο.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:30:14 μμ »
Ετυχε να ειναι στην κατοχη μου,το πρεσπαπιε που ειχε στο γραφειο του ο Α.Παπανδρεου,ομολογω οτι δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ενα κομματι μαρμαρο.

Director πράγματι ένα κομμάτι μάρμαρο είναι.
Όμως τα αντικείμενα πολές φορές δε τα βλέπουμε ψυχρά, αλλά με μία συναισθηματική φόρτιση. Αν κυκλοφορούσε ακόμα από την Τισό το μοντέλο που έμοιαζε με το moonwatch και φορούσε την ίδια μηχανή, ποιό θα διάλεγες μεταξύ των δύο; Το Tissot ή το moonwatch; Πιστεύω το δεύτερο. Γιατί; Γιατί έχει τη γοητεία της Σελήνης. Γιατί σε επηρεάζει στο θυμικό. Κι ας είναι ένα απλό ρολόι και τίποτα παραπάνω. Ή κάνω λάθος;

mogwai πιστεύεις πως αυτός που αγόρασε το ρολόι του Καπόνε ταυτιζόταν μαζί του ή επικροτούσε τη ζωή του; Δε νομίζω. Άλλο ένα αντικείμενο ενός διάσημου θα σκεφτόταν που αργότερα ίσως του αποφέρει αργότερα παραπάνω.

Φιλικά
Δημήτρης

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:05:00 μμ »
αγαπητε blackbird,ισως τις πρωτες ημερες που μου το δωρισαν να υπηρχε κατι σ επιπεδο θυμικου,τωρα ομολογω οτι ουτε καν το σκεπτομαι,ισως να ειναι του χαρακτηρα μου να μην συγκινουμαι ιδιαιτερα μ αυτα,αλλοι παλι ισως το εκλαμβανουν διαφορετικα,αβυσσος η ψυχη ...................................