Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 2233597 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: OMEGA
« Απάντηση #1860 στις: Ιούλιος 25, 2010, 04:26:33 μμ »
  Δε θα ελεγα κακως!! Eχω εδω και 8 χρονια ενα Seamaster, και μου ειναι παντελως αδιαφορο απο που παραχθηκε το ατσαλι ή οτιδηποτε αλλο! Αυτο που με ενδιαφερε οταν και αγορασα το ρολοι , ηταν η αντοχη του στο χρονο χωρις φθορες. Και με εβγαλε ασπροπροσωπο! Αν τα εξαρτηματα του ειναι π.χ. απο τη Κινα, και αντεχουν τοσο καταπονηση, μακαρι να συνεχισουν να τα φερνουν απο εκει ;D
 Και για το περιβοητο Swiss Made, πιστευω πως εχει να κανει με τα στανταρ παραγωγης που βαζουν οι εταιριες και οχι τοσο απο που παραγονται! Κατι σαν το ISO ας πουμε.
 Και στη τελικη, δεν ειμαστε και μπροστα στις παραλαβες των υλικων, ουτε της Ομεγα, ουτε της Ρολεξ, ουτε καμιας για να δουμε απο που τα φερνουν, Ας τα φερνουν απο οπου θελουν, και απο το Τιμπουκτου, αρκει το αποτελεσμα να ειναι αυτο που πληρωνω για να ειναι ;)

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1861 στις: Ιούλιος 25, 2010, 04:36:22 μμ »
Συμφωνω μαζι σου φιλτατε,κι εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το ρολοι  μου, απλα νομιζω οτι μια εταιρεια της κλασεως της Ω και των τιμων που εχουν τα ρολογια της πρεπει τουλαχιστον να κατασκευαζονται στην Ελβετια.Το ατσαλι ας μην ειναι ελβετικο ας ειναι κινεζικο,αλλα θα πρεπει να κατασκευαζονται στην Ελβετια.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1862 στις: Ιούλιος 25, 2010, 06:27:33 μμ »

ανοιγεις θεμα που θα στεναχωρεσει πολυ κοσμο ....................................................................

Θα μας πεις Η οχι?

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1863 στις: Ιούλιος 25, 2010, 09:04:11 μμ »
Πάντως σήμερα που διάβαζα συνέντευξη του ιδρυτή της Follie Follie στο Chronos Oro που κυκλοφορει, σε κάποιο σημείο ισχυρίζεται οτι μόνο 4-5 εταιρίες κατασκευάζουν εξολοκλήρου τα ρολόγια τους στην Ελβετία οι υπόλοιπες κατασκευάζουν εξαρηματα στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ και τα μονταρουν στην Ελβετία τώρα δεν ξέρω αν αυτό πραγματικά αληθεύει γιατί το νούμερο που ανέφερε είναι πολύ μικρό. Ίσως να ήθελε να δώσει μεγαλύτερη αξία στα ρολόγια που εμπορεύεται η εταιρία του.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #1864 στις: Ιούλιος 26, 2010, 10:29:15 πμ »
Παράθεση
Πάντως σήμερα που διάβαζα συνέντευξη του ιδρυτή της Follie Follie στο Chronos Oro που κυκλοφορει, σε κάποιο σημείο ισχυρίζεται οτι μόνο 4-5 εταιρίες κατασκευάζουν εξολοκλήρου τα ρολόγια τους στην Ελβετία οι υπόλοιπες κατασκευάζουν εξαρηματα στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ και τα μονταρουν στην Ελβετία τώρα δεν ξέρω αν αυτό πραγματικά αληθεύει γιατί το νούμερο που ανέφερε είναι πολύ μικρό. Ίσως να ήθελε να δώσει μεγαλύτερη αξία στα ρολόγια που εμπορεύεται η εταιρία του

Διαβαζα κ εγω τι ελεγε οταν γυριζα στο πλοιο απο Ναξο. Τραγικες διαπιστωσεις γενικοτερα απο καποιον που πιστευει οτι κατασκευαζει και αντρικα ρολογια αξια συλλογης... :D
Σορρυ για το αυστηρο υφος αλλα δε μπορω να ακουω τετοιες δηλωσεις απο ανθρωπους που πουλανε ρολογια 300€ και σε ενα εξαμηνο κρεμανε οι δεικτες τους και γυρνανε οταν κουνας το ρολοι ;D
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1865 στις: Ιούλιος 26, 2010, 12:41:03 μμ »

και σε ενα εξαμηνο κρεμανε οι δεικτες τους και γυρνανε οταν κουνας το ρολοι ;D

Χαχαχαχαχαχααχ.........με τελείωσες μεσημεριάτικα  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1866 στις: Ιούλιος 26, 2010, 01:24:05 μμ »
Παράθεση
Χαχαχαχαχαχααχ.........με τελείωσες μεσημεριάτικα     
Το εχω δει σε ρολοι φιλης μου...ειχαν κρεμασει οι δεικτες και κουνιοντουσαν μαζι με το ρολοι σε κινηση εκκρεμους..Μιλαμε για ρολοι 300€ τωρα...
Και διαβασα τη συνεντευξη και ελεγε με υφος ο τυπος διαφορα λες και εχει και κανενα πολυ δυνατο χαρτι στο χωρο .... :offtopic

Αποσυνδεδεμένος the platters

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1867 στις: Ιούλιος 26, 2010, 04:54:08 μμ »
Καλησπέρα!!
Κοίτα mitsman η μητέρα μου φοράει ένα folie folie και είνναι όπως λές ρολόι των 300 ευρώ αλλά έλα που το φοράει εδώ και 10 χρόνια! Και σε βαθμό <<δεν θυμάμαι πότε το αγόρασα>>. Δεν θέλω να παινέψω την εταιρία αυτή και ούτε προσπαθώ να την συγκρίνω με την omega και με άλλες μάρκες της κατηγορίας omega, δεν σημαίνει όμως ότι ρολόγια των 300 ευρώ δεν αξίζουν και ότι τα πετάς μετά από 6 μήνες. και εγώ ένα ρολόι των 300 ευρώ φοράω αυτή την στιγμή και το φοράω από το 2003 και δεν έχει πάθει τίποτα. Μόνο του αλλάζω μπαταρία και του άλλαξα και λουρί πρίν από 2 χρόνια. Βέβαια θέλω να το αλλάξω διότι το έχω βαρεθεί και θέω να τσιμπήσω ένα omega. Σαφώς βεβαία επειδή έχω φορέσει omega σε κατάστημα και όταν το φόρεσα κατάλαβα και ρώτησα 5 πράματα τον καταστηματάρχη και με διάφορα που έψαξα για το ρολόι αυτό κατάλαβα γιατί το ρολόι που φοράω τώρα κάνει 300 ευρώ και το omega κανεί 1000τόσα. Με το που το φοράς καταλαβαίνεις την διαφορά!

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1868 στις: Ιούλιος 26, 2010, 05:18:15 μμ »
Παράθεση
δεν σημαίνει όμως ότι ρολόγια των 300 ευρώ δεν αξίζουν και ότι τα πετάς μετά από 6 μήνες. και εγώ ένα ρολόι των 300 ευρώ φοράω αυτή την στιγμή και το φοράω από το 2003 και δεν έχει πάθει τίποτα.
Oταν το ρολοι το πληρωνεις 300 και τα αξιζει τοτε προφανως και ειναι αξιολογο. Αν το πληρωνεις 300 και ειναι ενας τενεκες των 30€ και πληρωνεις το μαρκετινγκ του καθενος τοτε ειναι καταντια..
Ολοι μας εχουμε ρολογια οικονομικα αλλα πιστευω οτι ειναι τιμια και δεν κανουν πλουσιο τον καθε βιοτεχνη...

Αλλα μη λερωνουμε το τοπικ ;) γιατι ειναι για Ω ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #1869 στις: Ιούλιος 27, 2010, 03:26:34 μμ »
ο DimGR είχε γράψει και παλιότερα ότι τα cases των PANERAI φτιάχνονται στην Κίνα,οπότε σίγουρα κάτι θα ξέρει παραπάνω.Αλήθεια ή ψέματα;περιμένουμε την απάντησή του για την Ω και όχι μόνο  ;)
όσοι άλλοι,επίσης γνωρίζουν κάτι,μπορούν να συμμετέχουν γράφοντας τις απόψεις τους.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1870 στις: Ιούλιος 27, 2010, 03:31:53 μμ »
ο DimGR είχε γράψει και παλιότερα ότι τα cases των PANERAI φτιάχνονται στην Κίνα,οπότε σίγουρα κάτι θα ξέρει παραπάνω.Αλήθεια ή ψέματα;περιμένουμε την απάντησή του για την Ω και όχι μόνο  ;)
όσοι άλλοι,επίσης γνωρίζουν κάτι,μπορούν να συμμετέχουν γράφοντας τις απόψεις τους.
γιατι το CNC δουλευει αλλιως στην κινα απο οτι στην Ελβετια?

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1871 στις: Ιούλιος 27, 2010, 03:36:57 μμ »
Άει γειά σου.
Ξιά μου αν είναι από Μπανανιστάν. Ξιά μου αν είναι από τον Κάτω Μαχαλά.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #1872 στις: Ιούλιος 27, 2010, 07:03:37 μμ »
Ειναι αδιεξοδη αυτη η συζητηση ρε παιδες. Κι αν ειναι κινεζοι μεταναστασες που δουλευουν στην Ελβετια? Μηπως να κοιταμε και αν ο CEO της εταιρειας ειναι απο Ελβετους γονεις? Τα στανταρ ποιοτητας πρεπει να μας ενδιαφερουν. Χιλιες φορες θα προτιμουσα ενα "κινεζικο" Ω απο ενα ελβετικο Alpha.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος Phantom

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1873 στις: Ιούλιος 27, 2010, 07:23:43 μμ »
Εχεις δικιο.... αλλα για να ζηταμε το καλυτερο...(κ ψυχολογικα) θα ζηταμε Ω ελβετικο  ;D

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1874 στις: Ιούλιος 27, 2010, 09:05:16 μμ »
Παιδια το ζητημα δεν ποιοτικο,τα Ω ειναι κορυφαιας ποιοτητας,το θεμα ειναι αν το swiss made που αναγραφει ειναι και κυριολεκτικο.Και πανω απο ολα αφου θελει να ανταγωνιστει την ρολεξ τοτε πρεπει να ειναι κυριολεκτικα swiss made.Ολοι οι συνφορουμιτες που εχετε ρολεξ αν ξαφνικα μαθαινατε οτι το μπρασελε του σαμπ κατασκευαστηκε στην κινα πως θα νιωθατε?Μηπως λιγο εξαπατημενοι?Εγω ετσι θα νιωσω για το Ω μου κι ας ειμαι ικανοποιημενος απο την ποιοτητα του.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1875 στις: Ιούλιος 27, 2010, 11:11:01 μμ »
mantilas το κυριολεκτικό SWISS MADE είναι αυτό που έχω αναφέρει* κι όχι αυτό που νομίζεις. Και προφανώς η Ωμέγα το πληροί.

*50% της μηχανής στην Ελβετία. Συναρμολόγηση εξ' ολοκλήρου στην Ελβετία.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1876 στις: Ιούλιος 27, 2010, 11:58:32 μμ »
mantilas το κυριολεκτικό SWISS MADE είναι αυτό που έχω αναφέρει* κι όχι αυτό που νομίζεις. Και προφανώς η Ωμέγα το πληροί.

*50% της μηχανής στην Ελβετία. Συναρμολόγηση εξ' ολοκλήρου στην Ελβετία.

Φιλικά
Δημήτρης
Εγω δεν εχω απορια για τις προδιαγραφες swiss made,το ξερω οτι η Ω τις πληροι,η απορια μου ειναι που και ποια μερη των ρολογιων τις φτιαχνει εκτος Ελβετιας,απλα πληροφοριακα.Το μπρασελε ας πουμε γραφει swiss made,φτιαχτηκε στην ελβετια η πληροι τις προδιαγραφες swiss made?To mprasele tou oris titan chrono ειναι τελειο ποιοτικα αλλα δεν γραφει swiss made,μαλλον φτιαχτηκε καπου αλλου,δεν με ενοχλει αρκει να λενε την αληθεια.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1877 στις: Ιούλιος 28, 2010, 12:02:26 πμ »
Να με συμπληρώσω. 50% τουλάχιστον. Για το μπρασελέ ξεχωριστά δε γνωρίζω.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1878 στις: Ιούλιος 28, 2010, 12:10:39 πμ »
Ρε παιδια το ερωτημα ειναι απλο.Ξερει κανεις αν φτιαχνει-κατασκευαζει τα ρολογια της η Ω στην Ελβετια?Κι αν οχι εξ ολοκληρου τοτε ποια μερη του ρολογιου και που?Ποιοτικα γνωριζω απο εμπειρια οτι πληροι τις προδιαγραφες swiss made.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1879 στις: Ιούλιος 28, 2010, 12:15:24 πμ »
Οπως και η claro, εξάλλου.