Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 2236066 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος the platters

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: OMEGA
« Απάντηση #1800 στις: Ιούνιος 14, 2010, 01:46:58 μμ »
καλησπέρα σας!
σκεφτομαι να αγοράσω το omega de ville prestige quartz 34 mm.
για πείτε μου την γνώμη σας για αυτό το ρολόι? δεν έχω αγοράσει πότε omega.
αντέχει σε βάθος χρόνου αυτό το ρολόι? στο χέρι πως είναι? είναι πολύ βαρύ? είναι άνετο? θέλει να το προσέχεις υπερβολικά?

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1801 στις: Ιούνιος 14, 2010, 01:55:58 μμ »
θα παρεις 34mm ρολοι το 2010???ακομη και για γυναικες μικρο ειναι ...

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #1802 στις: Ιούνιος 14, 2010, 02:11:25 μμ »
Ο φιλος ειναι ρετρο! Δεν βλεπεις το nickname του? Συγκροτημα των 50s.
 ;D

Σε πειραζω Platters. Φορεσε το και αν σου αρεσει παρτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2010, 02:24:25 μμ από alexisvas »
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1803 στις: Ιούνιος 14, 2010, 02:19:03 μμ »
Συμφωνώ με τον amartolos. Το ρολόι έχει βέβαια ωραίο διαχρονικό σχέδιο, αλλά είναι πολύ μικρό για την εποχή μας. Το έχεις δοκιμάσει ή το επέλεξες μόνο από φωτογραφίες;

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1804 στις: Ιούνιος 14, 2010, 08:34:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος piranxas3

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1805 στις: Ιούνιος 15, 2010, 03:17:49 μμ »

εχει ο πατερας μου το παραπανω ρολοι αλλα σε χρυσο κ σκεφτεται να το πουλησει (προσπαθω να τον πεισω για το αντιθετο)
γνωριζει κανεις τι μοντελο/χρονολογια/μηχανισμο ειναι?
καθως κ μια τιμη εκτιμησης σε περιπτωση που αποφασισει να το πουλησει.

Αποσυνδεδεμένος Anastasia

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1806 στις: Ιούνιος 15, 2010, 04:39:26 μμ »
Γεια σας,

ειμαι νεο μελος και θελω να ρωτησω το εξης. Εχω ενα ομεγα της σειρας constellation. Απο οτι καταλαβα και βλεπω δεν ειναι αδιαβροχο! Χτες κατα λαθος το βουτηξα σε πισινα και σημερα εχει βγαλει υγρασια σε ολο το τζαμι. Δουλευει ομως. το παρακολουθω συνεχεια απο το πρωι και μονο σε μια στιγμη σταματησε. Του διορθωσα την ωρα και δεν εχει σταματησει απο εκεινη τη στιγμη.

Μενω στην Ολλανδια, και ηδη επικοινωνησα με ενα κοσμηματοπωλειο στη πολη πολυ διαμενω και εμπορευεται ομεγα, οποτε και μου ειπε πως πολυ ευχαριστως θα το στειλουν στην αντιπροσωπεια για service.

Γνωριζει κανεις να κανει μια χοντρικη εκτιμηση κοστους? Η καποια συμβουλη γενικα?

Ευχαριστω!!!

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1807 στις: Ιούνιος 15, 2010, 08:26:39 μμ »
Για τιμες εγω δεν ξερω.
Καποια αλλοι εδω μεσα ισως ξερουν.
Εγω αυτο που μπορω να σου πω σιγουρα ειναι οτι ανεξαρτητα αν δουλευει αν θελεις να κρατησεις το ρολοι σου χρονια να το πας οσο γινεται ποιο γρηγρα σε εναν τεχνιτη. Το νερο που περιεχει αυτη την στιγμη το ρολοι σου εχει αρχισει την διαβρωση. Και δεν γλυτωνης ακομα και αν τραβηξεις την κορωνα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1808 στις: Ιούνιος 17, 2010, 01:02:37 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!
Ξέρεις κάτι αμαρτωλός δεν μου αρέσουν τα ρολόγια που δείχνουν και που φαίνονται πολύ. μου αρέσουν τα κλασσικά και πολύ απλά ρολόγια αλλά με πολύ καλό μηχανισμό. σκέψου ότι αυτό το ρολόι έχει στεγανότητα στα 30Μ,κάνει 1100-1300 ευρώ και είναι 34mm και σκέψου μετά από όλα αυτά τι γαμάτο μηχανισμό θα έχει. πόσο θα αντέχει δηλαδή! ενώ άλλα έχουν ίδια τιμή και επίσης έχουν στεγανότητα στα 300Μ και έχουν χρονογράφους κλπ. πράγμα που σημαίνει ότι το πιο πιθανό δεν θα έχουν τόσο ισάξιο μηχανισμό όσο το de ville για τα λεφτά τους. το συγκεκριμένο ρολόι όχι δεν το έχω φορέσει αλλά από ομέγα έχω φορέσει ένα constellation του 78 που το έχει ο πατέρας μου και δουλεύει ακόμα χωρίς να έχει κάνει επισκευή παρά μόνο καθάρισμα και άλλαγμα μπαταρίας.

alexisvas YOU 'VE GOT THE MAGIC TOUCH!!!!!!!! ΧΑΧΑ!

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1809 στις: Ιούνιος 17, 2010, 02:47:19 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!
Ξέρεις κάτι αμαρτωλός δεν μου αρέσουν τα ρολόγια που δείχνουν και που φαίνονται πολύ. μου αρέσουν τα κλασσικά και πολύ απλά ρολόγια αλλά με πολύ καλό μηχανισμό. σκέψου ότι αυτό το ρολόι έχει στεγανότητα στα 30Μ,κάνει 1100-1300 ευρώ και είναι 34mm και σκέψου μετά από όλα αυτά τι γαμάτο μηχανισμό θα έχει. πόσο θα αντέχει δηλαδή! ενώ άλλα έχουν ίδια τιμή και επίσης έχουν στεγανότητα στα 300Μ και έχουν χρονογράφους κλπ. πράγμα που σημαίνει ότι το πιο πιθανό δεν θα έχουν τόσο ισάξιο μηχανισμό όσο το de ville για τα λεφτά τους. το συγκεκριμένο ρολόι όχι δεν το έχω φορέσει αλλά από ομέγα έχω φορέσει ένα constellation του 78 που το έχει ο πατέρας μου και δουλεύει ακόμα χωρίς να έχει κάνει επισκευή παρά μόνο καθάρισμα και άλλαγμα μπαταρίας.

alexisvas YOU 'VE GOT THE MAGIC TOUCH!!!!!!!! ΧΑΧΑ!

τι σχεση εχει το μεγεθος με την αξιοπιστια/ποιοτητα του μηχανισμου??για να μην πω για την ανυπαρκτη ουσιαστικα στεγανοτητα του..λιγο νερακι να πεσει κατα λαθος πανω του θα τρεχεις για service

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1810 στις: Ιούνιος 18, 2010, 11:22:23 πμ »
Στεγανότητα 30μ σημαινει τυχαία επαφή με το νερό. δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να πέσει νερό πάνω του. απλά αν πέσει πρέπει να το καθαρίσεις αμέσως. πιο λιανά σημαίνει ότι δεν μπορείς να βουτήξεις στην θάλασσα με αυτό το ρολόι. όσο για αυτό που σου είπα δεν είμαι και τόσο σιγουρος αλλά πιστεύω ότι ισχύει. δηλαδή όταν αγοράζεις ένα ρολόι πληρώνεις τα υλικα του μηχανισμού του το στήσιμο του την στεγανότητα του και όταν ένα ρολόι στεγανότητας 200μ κάνει 300ευρώ και ένα άλλο που η στεγανότητα του είναι στα 30μ με τα ίδια λεφτά, δεν σημαίνει ότι έχει κάτι καλύτερο από το αρχικό για να δικαιολογεί τα λεφτά του? αλλά και το αρχικό όμως πάλι έχει κάτι άλλο που το δεύτερο δέν έχει και πάλι για τον ίδιο λόγο.αυτό θέλω να σου πώ.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1811 στις: Ιούνιος 18, 2010, 01:34:53 μμ »
Η αύξηση της στεγανότητας από τα 30μ στα 200μ αυξάνει το κόστος κατασκευής ελάχιστα. Μερικά βιτόν (δηλ. τίποτα) και πιθανόν άλλο κρύσταλο (δηλ. ελάχιστη διαφορά).

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1812 στις: Ιούνιος 18, 2010, 01:55:19 μμ »
Γιατι τοτε υπαρχουν ρολογια με 30 η 50 μετρα μονο υδατοστεγανοτητα?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1813 στις: Ιούνιος 18, 2010, 02:05:04 μμ »
Γιατι τοτε υπαρχουν ρολογια με 30 η 50 μετρα μονο υδατοστεγανοτητα?

Εύλογο το ερώτημα. Θα έλεγα ότι τα υλικά υδατοστεγανοποίησης αυτά καθεαυτά έχουν μικρό κόστος, οι δοκιμές όμως κοστίζουν. Και χρόνο και χρήματα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι τα ρολόγια με WR 30 και 50 m ενισχύουν με την ύπαρξή τους την 'αξία' των ρολογιών με WR 1000 και 2000 m.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1814 στις: Ιούνιος 18, 2010, 02:31:41 μμ »
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι τα ρολόγια με WR 30 και 50 m ενισχύουν με την ύπαρξή τους την 'αξία' των ρολογιών με WR 1000 και 2000 m.

ειναι ιδια τα 1000 μετρα του ρολεξ ,με τα 1000 μετρα του helson?

μαλλον οχι,αλλα απο την αλλη ,σημερα υπαρχει η τεχνολογια .αγοραζεις φασον και μειωνεις το κοστος...

οι δοκιμές όμως κοστίζουν. Και χρόνο και χρήματα

;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1815 στις: Ιούνιος 18, 2010, 03:17:39 μμ »
Το "φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά" το ξέρετε;
Σε ένα ντρες ρολόι που δεν σχεδιάστηκε για κολύμπι γιατί να του χαλάσεις τη λεπτή σχεδίαση με ένα πιο χοντρό κρύσταλο;
Όταν σ' ένα ρολόι γράψεις στεγανότητα 100μ είναι σα να λες στον κάτοχο του "κολύμπα!" ή "κάνε και καμιά δραστηριότητα φορώντας το" οπότε βάζεις 30μ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχος και άμα γίνει τίποτα* δε φέρεις καμία ευθύνη.

Φιλικά
Δημήτρης

*Έχει τύχη και Ρόλεξ να πάρει νερά και σε Μερσεντές να κλείνουν οι πόρτες με τσίγκινο ήχο. Ο νόμος του Μέρφυ είναι πάνω κι από τον αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο.

Αποσυνδεδεμένος xaphs

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1816 στις: Ιούνιος 23, 2010, 07:56:08 πμ »
Τυχαίνουν πολλά.Όπως έτυχε και το δικό μου το Omega seamaster Chronometer να γυρίσει στο service μόλις 15 μέρες απο την αγορά του (καινούργιο απο την αντιπροσωπία) , μιας και πάγωνε χωρίς να φορτίζει.
Το πήρα πίσω μετά απο 15 μέρες και τώρα δουλέυει σωστά και απροβλημάτιστα.
Επίσημη αιτιολογία ήταν οτι "κάτι είχε με τα λάδια του". Πήρα κανονικά τα χαρτιά του με τις μετρήσεις και όλα οκ.
Όπως είπε και ο προλαλήσας : " Ο νόμος του Μέρφυ είναι πάνω κι από τον αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο."

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1817 στις: Ιούνιος 23, 2010, 08:55:47 πμ »

Μήπως δεν είναι ο νόμος του ΜΕΡΦΥ (τον φουκαρά πληρώνει όλα τα σπασμένα) αλλα ο νόμος του Ελληναρά Αρπακολατζή ? (μιλώ απο δική μου εμπειρία)

Αποσυνδεδεμένος xaphs

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1818 στις: Ιούνιος 23, 2010, 09:05:45 πμ »
Γιατί να φταίει ο Έλληνας για ένα ρολόι που ήρθε στο κουτί του απο την Ελβετία?

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1819 στις: Ιούνιος 23, 2010, 09:24:29 πμ »
Γιατί να φταίει ο Έλληνας για ένα ρολόι που ήρθε στο κουτί του απο την Ελβετία?
μιλάω για το Ελληνικό σερβις !!!!! (δική μου περίπτωση, επέστρεψε αυθημερόν στο σερβις, η δικαιολογία "κάτι στα λάδια")