"Έχουμε μια βασική διαφωνία. Εγώ δεν θεωρώ οτι αυτοί που γραφουν σε ένα φόρουμ, αγγλικό, γερμανικό ή κινέζικο έχουν κατ' ανάγκη επαρκείς γνώσεις." VIWOW
Το παραπάνω σχόλιο του Κωστή, δημοσιεύτηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση ότι το 2009 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα κυκλοφορήσει σε DVD, η εγκυκλοπαίδεια Microsoft Encarta.
Αντιγράφω από το flash.gr (
http://www.flash.gr/page.ashx?pid=9&aid=292078&cid=185 )
Μία από τις πιο γνωστές ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες πριν μερικά χρόνια ήταν η Microsoft Encarta. Ξεκίνησε να διανέμετε το 1990 σε CD και αργότερα μέσω δικτύου. Αυτό όμως ο χρόνος θα αποτελέσει και τον τελευταίο χρόνο διανομής της καθώς η Microsoft ανακοίνωσε ότι διακόπτει την εξέλιξή της και παράλληλα προσέφερε συμβολικά την άποψή της ότι η Wikipedia αποτελεί την καλύτερη εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο.Διευκρινίζω από την αρχή 2 πράγματα :
ι) Αντιλαμβάνομαι και συμφωνώ με το (δεν) έχουν κατ' ανάγκη επαρκείς γνώσεις.
ιι) Συμφωνώ και με την απάντηση του nin :
Δεν έχουν επαρκείς γνώσεις σε σχέση με ποιον/ποιους; Ποιος/ποιοι είναι το σημείο αναφοράς για την επάρκεια γνώσεων; Για παράδειγμα εάν η παραπάνω δήλωση είναι π.χ. του Chuck Maddox (ο οποίος ήταν μέλος σε πολλά σχετικά φόρουμ), έχει μεγάλη βαρύτητα. Και σαν τον Maddox υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι μεταδίδουν τις γνώσεις τους διαρκώς. Στο δικό μας φόρουμ, για παράδειγμα, μια τεράστια πηγή γνώσεων είναι ΚΑΙ ο Κωστής, ο οποίος -σαν άλλος Chuck Maddox- μπορεί να βελτιώσει το κύρος του φόρουμ.
Πώς φτάσαμε όμως σε σημείο το Internet εκτός από εναλλακτική, εύκολη και γρήγορη πηγή ενημέρωσης, να θεωρείται και από τις πιο έγκυρες; Νομίζω μέσα από την διαρκή κρίση, στην οποία υποβάλλονται όλα τα δημοσιεύματα. Στην wikipedia για παράδειγμα υπάρχουν άρθρα που διορθώθηκαν και αλλάξανε δεκάδες φορές, μέχρι να “κλειδώσουν” σαν έγκυρα. Όσο για εμάς δε θέλω να σκέφτομαι τη στιγμή που λόγω ελλείψεως γνώσεων ή επιπολαιότητας θα γράψω κάποια ανοησία. Μαύρος george_ που με έφαγε.