απο viwow:
Με την ευκαιρία Blackbird, Eis, Stef, Stardrive, Nanagno, συμφωνείτε ότι το 5070 έπαιρνε την μηχανή από την Lemania έτοιμη, όπως λέει ο george, ή ότι έπαιρνε μόνο την βάση και της άλλαζε τα φώτα, όπως είπε ο nin και συμφώνησε ο warover και βέβαια λέω και εγώ στα ποστ που ο george ονομάζει παραλήρημα;
Κωστη εγω ποτε δεν ειπα οτι η ΡΡ επαιρνε ετοιμη τη μηχανη.Αγοραζε ebauches Nouv.Lemania cal.2310 και τους εφερνε στα δικα της μετρα.Κατα τη γνωμη μου καλα εκανε γιατι οπως εχω ξαναγραψει σε αλλο τοπικ περα απ τα τεχνικα προτερηματα,ειναι και μια απ τις πιο ομορφες καλιμπρες που εχω δει σε patek.
απο viwow:
’ρα και η λογική οτι το Spring Drive είναι ακριβό, είναι αφελής, γιατί είναι ακριβό τώρα. Αν κοιμηθούν οι Ελβετοί λίγο ακόμη, θα έχει γίνει φτηνό. Με αντίστοιχο τρόπο καταλαβαίνεις ότι το 69 το ασιατικό quartz ήταν μόνο Seiko. Μετά από 10 χρόνια στην καταστροφή της ελβετικής ωρολογοποιίας συμμετείχαν δεκάδες ιαπωνικές εταιρείες. Έτσι και τώρα η Seiko είναι μια, αλλά την τεχνολογία της θα πάρουν γρήγορα και άλλες ασιατικές εταιρείες. Όχι όμως οι Ελβετοί που έχουν διάφορους «έξυπνους» george που τους λένε «σιγά το Sprihg Drive. Είναι υβρίδιο». Και το 69 δεν είχε κατασκευάσει η GP quartz; Είχε, αλλά σνόμπαραν οι Ελβετοί. «Αυτό δεν είναι πραγματικό ρολόι»
Το quartz τοτε ειχε φερει την επανασταση,θεωρω οτι το spring drive δεν ειναι το ιδιο.Οσο και να φθηνηνει,πυκνωτες και κυκλωματα τεχνιεντως κρυμμενα ωστε να μη χαλανε την εικονα του μηχανικου ρολογιου θα αποκτησουν βεβαια το κοινο τους,αλλα δε θα απειλησουν το καλο μηχανικο ρολοι.Ειδικα τωρα που οι ελβετοι εχουν παρει τα πανω τους,κι αρχιζουν να επενδυουν και να παρουσιαζουν νεες και ενδιαφερουσες calibres.