Αποστολέας Θέμα: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?  (Αναγνώστηκε 77220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?
« Απάντηση #160 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:41:28 μμ »
Ποιοι Ασιατες ρε παιδια;Μονο μια seiko ειναι και βγαζει καποια ''ειδικα'' ρολογια σε περιορισμενες σειρες...Υπαρχουν οι Ασιατες στο χαρτη της υψηλης ωρολογοποιιας;
eis και συ τεκνον βρουτε

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Moonwatch και λοιποι διαξιφισμοι
« Απάντηση #161 στις: Απρίλιος 04, 2009, 07:21:40 μμ »
- Είναι το moonwatch επίκαιρο;
Αφού είναι διαχρονικό, είναι και επίκαιρο.

- Η PP χρησιμοποιούσε μηχανή βάση Lemania;
Νιάου νιάου στα κεραμύδια, ... βάτραχας; Ωστόσο της άλλαζε τα φώτα πριν την πουλήσει χρυσάφι. Το κάνουν κι άλλες εταιρείες που απολαμβάνουν κάποιες από τις υψηλότερες θέσεις του πάνθεον της ΥΩ.

- H PP αισχροκερδεί δεδομένου ότι κάποια από τα προϊόντα που πουλά δεν ήταν αποκλειστικά δικό της γέννημα θρέμμα;
Ρωτήστε αυτούς που στις δημοπρασίες για ρολόγια PP πληρώνουν ποσά που προκαλούν ίλιγγο.

- Η ελβετική ωρολογοποιία θα ανταγωνιστεί τους ασιάτες ή θα επαναπαυτεί στις δάφνες της;
Κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Επιδιώκει τις έξυπνες κινήσεις, ή τουλάχιστον έτσι οφείλει.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ανεργόμενοι ξε-ανερχόμενοι οι Ασιάτες, στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου θα έλεγα ότι επικρατεί το "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τα ... αυγά μάτια". ;D Και ο λαγός, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι οι Ελβετοί.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 07:32:48 μμ από nin »

warover

• Επισκέπτης
Απ: Moonwatch ειναι ακομα επικαρο?
« Απάντηση #162 στις: Απρίλιος 04, 2009, 07:30:17 μμ »
- Είναι το moonwatch επίκαιρο;
Αφού είναι διαχρονικό, είναι και επίκαιρο.

- Η PP χρησιμοποιούσε μηχανή βάση Lemania;
Νιάου νιάου στα κεραμύδια, ... βάτραχας; Επί σειρά ετών κιόλας. Ωστόσο της άλλαζε τα φώτα πριν την πουλήσει χρυσάφι. Το κάνουν κι άλλες εταιρείες που απολαμβάνουν κάποιες από τις υψηλότερες θέσεις του πάνθεον της ΥΩ.

- H PP αισχροκερδεί δεδομένου ότι κάποια από τα προϊόντα που πουλά δεν ήταν αποκλειστικά δικό της γέννημα θρέμμα;
Ρωτήστε αυτούς που στις δημοπρασίες για ρολόγια PP πληρώνουν ποσά που προκαλούν ίλιγγο.

- Η ελβετική ωρολογοποιία θα ανταγωνιστεί τους ασιάτες ή θα επαναπαυτεί στις δάφνες της;
Κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Επιδιώκει τις έξυπνες κινήσεις, ή τουλάχιστον έτσι οφείλει.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ανεργόμενοι ξε-ανερχόμενοι οι Ασιάτες, στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου θα έλεγα ότι επικρατεί το "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τα ... αυγά μάτια". ;D Και ο λαγός, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι οι Ελβετοί.
+1
 ωριμο και μεστο ποστ   :respect: :respect:
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 08:58:05 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Απρίλιος 04, 2009, 07:49:10 μμ »
eis και συ τεκνον βρουτε

Μεγαλε μαλλον μας διαβαζεις λιγο στα βιαστικα ;D
Αυτο που εγραψα δεν ειναι κατι κακο για τους Ασιατες,αλλα στα κομματια ΥΩ,εκτος απο μερικα-μετρημενα Seiko πώς να τα βαλουν με τα δεκαδες ελβετικα brands της ΥΩ τα οποια μαλιστα εχουν ενωθει και μεταξυ τους;;;;;Λογικο δεν ειναι; ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 08:57:42 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:11:49 μμ »
eis δυστυχως σας διαβαζω παρα πολυ επιμελημενα και σοβαρα -εις βαρος της επαγγελματικης μου δουλειας πολλες φορες- οποτε θα ελεγα οτι πρεπει να επανεξετασεις την προταση σου  ;)  (μπορει να μην ποσταρω οσο αλλοι αλλα το σιγουρο ειναι οτι εχω διαβασει απο την αρχη του φορουμ το 95 % του -το υπολοιπο 5% ειναι οταν ειχα μακροημερα ταξιδια στο εξωτερικο )
βεβαιως αντιλαμβανουμαι την απαντηση σου στην σοβαρη της πλευρα
η δικη μου παρατηρηση σε σενα ηταν στην ευθυμη της πλευρα  ;D
nin  ζωγραφισες -φωτογραφισες- στην απαντηση σου.. ειδες τι κανει η προπονηση στις φωτογραφιες   ::)
γιατι ομως μου γραφεις οτι οι ελβετοι δεν εχουν ''λαγισια ματια''  ??? για κανε το μου ποιο λιανα
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 08:55:38 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:39:41 μμ »
viwow:
Σημειωτέον ότι αν εξαιρέσεις ότι πήγε στο διάστημα το Moonwatch δεν έχει καμία άλλη πρωτοτυπία ή ενδιαφέρον από πλευράς ωρολογοποιίας. Άρα το "μεγάλο μέρος" είναι υπερβολή

ή θα μείνει στο ότι το Moonwatch είναι ωραίο όπως είναι και αν η μηχανή του είναι ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες δεν πειράζει;

και σε ρωτησα ,μα καλα αφου αυτη ειναι ξεπερασμενη μηχανη ,σωστα?κατα τα λεγομενα σου,παντα.

τοτε γιατι και η πατεκ την ειχε σαν μηχανη βαση?αρα και αυτα ηταν ξεπερασμενα ρολογια?

απαντηση δεν πηρα,παρα ενα "παραληρημα" περι γνωριμιων,complications ,ειρωνιων και προσωπικων επιθεσεων!

ακομα μου αποδοθηκαν, λεξεις και σκεψεις που ποτε μα ποτε δεν ειπα και δεν εκανα!

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 08:55:20 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:55:33 μμ »
   Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα. Το Ω χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να την εξελίξει καθόλου ή την έχει προσαρμόσει με συνεχείς βελτιώσεις στα σημερινά δεδομένα ??? Διάβασα όλα τα πόστ και συμπέρασμα δεν έβγαλα !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 08:56:09 μμ από george_ »
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:02:15 μμ »
βεβαιως αντιλαμβανουμαι την απαντηση σου στην σοβαρη της πλευρα
η δικη μου παρατηρηση σε σενα ηταν στην ευθυμη της πλευρα  ;D

Οκ Megalos,απλα επειδη δεν χρησιμοποιησες emoticon νομιζα οτι δεν καταλαβες τη θεση μου!  :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:03:07 μμ »
  Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα. Το Ω χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να την εξελίξει καθόλου ή την έχει προσαρμόσει με συνεχείς βελτιώσεις στα σημερινά δεδομένα ??? Διάβασα όλα τα πόστ και συμπέρασμα δεν έβγαλα !!!

321(18.000)-861(21.600)/1861

εγιναν καποιες βελτιωσεις και αλλαγες ,ακομα και στο σχημα μηχανικων μερων,το 1 επιπλεον jewel στην 1861.τεχνολογικα οπως το εννοεις εσυ οχι...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:08:58 μμ »
   Ευχαριστώ george_ !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:11:04 μμ »
Και οι σημερινοί μηχανισμοί του Moonwatch  έχουν βάση Lemania;

Ο μαθητής

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Moonwatch και λοιποι διαξιφισμοι
« Απάντηση #171 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:30:05 μμ »
Δεν είσαι σαφής. Απλά δεν καταλαβαίνεις τι συζητάμε συνήθως και επίσης "σφυράς αδιάφορα" όταν σε ρωτάνε κάτι που δεν ξέρεις ή δεν σε συμφέρει να απαντήσεις.

Κωστής[/b]
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΤΑ ΝΕΑ MOON ΕΧΟΥΝ LEMANIA;
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 05, 2009, 10:47:30 πμ από Nanagno »

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Απρίλιος 04, 2009, 09:42:12 μμ »
Το moonwatch είναι ένα και έχει Λεμανία. Τα λοιπά Speedmaster έχουν Λεμανία, ΕΤΑ, F. Piguet ή την Co-Axial.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:03:52 μμ »
1. Είναι λοιπόν λάθος να ταυτίζει κανείς το Speed (για το οποίο μιλούσαμε από την αρχή της συζήτησης) με την Lemania και κατά συνέπεια με τον παλαιότερο χρονογράφο 5070 που έχει την ίδια βάση. (Με την ευκαιρία Blackbird, Eis, Stef, Stardrive, Nanagno, συμφωνείτε ότι το 5070 έπαιρνε την μηχανή από την Lemania έτοιμη, όπως λέει ο george, ή ότι έπαιρνε μόνο την βάση και της άλλαζε τα φώτα, όπως είπε ο nin και συμφώνησε ο warover και βέβαια λέω και εγώ στα ποστ που ο george ονομάζει παραλήρημα;

2. H Lemania, ήταν ένα από τα πιο σοβαρά εργοστάσια κατασκευής μηχανισμών και για τον λόγο αυτό ο Hayek έκανε ολόκληρο θέμα για να την κρατήσει αποκλειστικά για αυτό που θεωρεί το κόσμημα του γκρουπ του, δηλαδή την Breguet. Πριν 10 χρόνια ήταν η μόνη εταιρεία που κατασκεύαζε cage tourbillon μαζί με την Girard-Perregaux και όλα τα tourbillon που δεν ήταν το cage της GP ήταν δικά της, ανάμεσα σε αυτά και τα πολύ όμορφα VC. Οπότε το να χρησιμοποιεί κάποια εταιρεία (ακόμη και η σημαντικότερη, η ΡΡ) βάση για τους χρονογράφους της από την Lemania δεν είναι ντροπή, ούτε ξεφτίλα, ούτε το έκρυψε ποτέ.

3. Όταν εγώ ρώτησα αν το Speed (επειδή ο φίλος eis το ανέφερε συγκριτικά με τα ananta) θα αντέξει στον ανταγωνισμό, ξεκαθάρισα ότι το χρησιμοποιώ ως σύμβολο της ελβετικής ωρολογοποιίας, αφού το θέμα ήταν αν θα επιλέξει κάποιος τα ρολόγια της Seiko, ή θα συνεχίσουν οι Ελβετοί να είναι πρώτοι. Δεν είπα οτι το πρώτο Speed δεν είχε καλή μηχανή, αλλά οτι οι Ελβετοί συχνά επαναπαύονται στις δάφνες του παρελθόντος και είπα χαρακτηριστικά οτι τα "γοητειλίκια" δεν θα περνούν στο εξής. Οπότε είναι λάθος να ταυτίζουμε την σημερινή ελβετική ωρολογοποιία με το πρώτο Speed και την Lemania.

4. Η εμπειρία έδειξε στους ελβετούς οτι είναι λάθος να επαναπαύονται με βάση την ευτέλεια του προιόντος του αντιπάλου. Σίγουρα οι καιροί έχουν αλλάξει αλλά την δεκαετία του 70 η ελβετική ωρολογοποιία δεν είχε έλλειψη ποιότητας και τεχνογνωσίας ούτε ονόματος, αλλά την πάτησε  από τα quartz. Τα quartz παρουσιάστηκαν το 69, αλλά έφεραν την καταστροφή στους ελβετούς 9 χρόνια μετά, όταν έγιναν προσιτά και μάλιστα φτηνά. Άρα και η λογική οτι το Spring Drive είναι ακριβό, είναι αφελής, γιατί είναι ακριβό τώρα. Αν κοιμηθούν οι Ελβετοί λίγο ακόμη, θα έχει γίνει φτηνό. Με αντίστοιχο τρόπο καταλαβαίνεις ότι το 69 το ασιατικό quartz ήταν μόνο Seiko. Μετά από 10 χρόνια στην καταστροφή της ελβετικής ωρολογοποιίας συμμετείχαν δεκάδες ιαπωνικές εταιρείες. Έτσι και τώρα η Seiko είναι μια, αλλά την τεχνολογία της θα πάρουν γρήγορα και άλλες ασιατικές εταιρείες. Όχι όμως οι Ελβετοί που έχουν διάφορους «έξυπνους» george που τους λένε «σιγά το Sprihg Drive. Είναι υβρίδιο». Και το 69 δεν είχε κατασκευάσει η GP quartz; Είχε, αλλά σνόμπαραν οι Ελβετοί. «Αυτό δεν είναι πραγματικό ρολόι»

5. Με τις προσβολές του george δεν θα ασχοληθώ. Η παραδοξολογία μου δίνει στα νεύρα και δεν μπορώ να συνομιλώ με ανθρώπους που νομίζουν οτι ανακάλυψαν την πυρίτιδα, έχοντας μια εντελώς επιφανειακή σχέση με τον χώρο, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να βάλουν ούτε έναν σωστό τίτλο, γεγονός που αποδεικνύει οτι δεν καταλαβαίνουν ούτε καν τι συζητάμε. Οι τίτλοι που έβαλε "Moonwatch, αξίζει τα λεφτά του;" και "Moonwatch είναι ακόμη επίκαιρο;" είναι αυτού που δεν κατάλαβε καν το θέμα. Το Moonwatch αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω και είναι επίκαιρο όσο και κάθε διαχρονικό ρολόι. Δεν είναι επίκαιρο με την έννοια του Extreme Lab, αλλά με την έννοια του Royal Oak, ή του Daytona (με τις σχετικές διαφορές πάντα). Και εδώ χρειάζεται και η άποψη του Nanagno. Ωραίο είναι να διαφημίζεις ότι θα είσαι αυστηρός με τα off topic. Δεν θα έπρεπε όμως να φροντίζεις ο george για παράδειγμα που ανοίγει πολλά τόπικ και μεταφέρει και ποστ σε νέα τόπικ να βάζει τίτλους που να πείθουν ότι κατάλαβε τι γράφουμε και τι συζητάμε και να μην ρίχνει «λάδι στην φωτιά» ή να προσπαθεί να στρέψει την συζήτηση μέσω του τίτλου εκεί που θέλει; Όλη την φασαρία την έκανε γιατί φοβήθηκε (λόγω του τόπικ που άνοιξα για το τι με εντυπωσίασε στην Βασιλεία) ότι θα γράψω πρώτη φορά υπέρ της Seiko και θα «ξεσηκωθούν» οι φίλοι της εταιρείας και θα πάρουν ψηλά τον αμανέ. Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Λέω αυτό που γνωρίζω και την άποψή μου χωρίς να προσπαθώ να μοιάσω στον Μακιαβέλι.

Για να σε μάθω george τι θα πει κατανόηση της συζήτησης, ο σωστός τίτλος είναι «ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΥΠΟ ΤΟ …ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ». Αλλά που να δουλέψει το μυαλό, όταν μάθει στο copy-paste;

6. Το βρίσκω αστείο να υπεραμυνθώ της δουλειάς και της αξίας της Patek Philippe.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #174 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:16:14 μμ »
viwow
Παράθεση
Όλη την φασαρία την έκανε γιατί φοβήθηκε (λόγω του τόπικ που άνοιξα για το τι με εντυπωσίασε στην Βασιλεία) ότι θα γράψω πρώτη φορά υπέρ της Seiko και θα «ξεσηκωθούν» οι φίλοι της εταιρείας και θα πάρουν ψηλά τον αμανέ. Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Λέω αυτό που γνωρίζω και την άποψή μου χωρίς να προσπαθώ να μοιάσω στον Μακιαβέλι.

προφανως αστειευεσαι φιλε Κωστη,θα μ απογοητευσεις αν ισχυριστεις οτιδηποτε αλλο.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #175 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:28:07 μμ »
viwow
Παράθεση
Όλη την φασαρία την έκανε γιατί φοβήθηκε (λόγω του τόπικ που άνοιξα για το τι με εντυπωσίασε στην Βασιλεία) ότι θα γράψω πρώτη φορά υπέρ της Seiko και θα «ξεσηκωθούν» οι φίλοι της εταιρείας και θα πάρουν ψηλά τον αμανέ. Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι. Λέω αυτό που γνωρίζω και την άποψή μου χωρίς να προσπαθώ να μοιάσω στον Μακιαβέλι.

Ακόμα τρέμει από τον φόβο του!  ;D

VIWOW νομίζω ότι το παράκανες...σου έδωσα μία συμβουλή εχτές αλλά δεν την άκουσες...σου χτυπάω το καμπανάκι και δεν το ακούς!

Εάν έχουν υπάρξει σημεία που κάποιος σε πρόσβαλε VIWOW θα σε παρακαλούσα να μου τα υποδείξεις.

Εάν έχουν υπάρξει σημεία που κάποιος σε πρόσβαλε george_ θα σε παρακαλούσα να μου τα υποδείξεις.

Megalos όταν κάνεις αλλαγές σε ένα τόσο φλέγον θέμα παρακαλώ θερμά να ενημερώνεις πρώτα. ;)

VIWOW από την στιγμή που ανοίγεις κόντρα θα πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος σου, εκτός εάν κάποιος ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ τους κανόνες του φόρουμ εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω! sorry tough luck! :-\

Τα υπόλοιπα με ΠΜ.

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 10:34:24 μμ από Nanagno »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:38:24 μμ »
παραδεχθηκες επιτελους οτι ειχε λεμανια,τωρα που το δεχεσαι  μας λες,"αλλα την εχει αλλαξει τοσο πολυ η patek .."
κοιτα ξανα τις φωτο !2310-321-27-70 ;)

το πιο ωραιο ειναι οτι στην αρχη κανεις τον δυσκολο,μετα συμφωνεις  εμμεσως και για να "εξαγνιστεις" πετας και μια ωραια ελβετικη ιστορια για να πλαισιωσει αυτο που μεχρι πριν λιγο κατηγορουσες και ειρωνευοσουν ...μα....

τι να πει κανεις ....μαλλον ειναι 2 διαφορετικα ατομα που γραφουν απο το ιδιο ΙΡ.... ???

εσυ και ο αλλος

η σεικο δεν εχει νοημα μια συγκριση !στο ειπα ηδη!

αυτοματος χρονογραφος φτιαγμενος πριν δεκαετιες με ενα ρολοι που φοραει spring drive!!! ??? ???

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:41:56 μμ »

προσπαθω να λεω,οσο μπορω θετικα και αρνητικα καθε εταιριας

αυτο μονο εσυ θα το σκεφτοσουν!λες και εχω μετοχες στην ομεγα η στην σεικο η καπου αλλου!

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:51:04 μμ »
φιλε nanagno
η αλλαγη στο φλεγον θεμα εγινε ακριβως για να παψει να ειναι φλεγον και για να ηρεμησει το πραγμα .. λυπαμαι αν αυτο παρερμηνευτηκε απο τον george_ και αν δεν τον ενημερωσα-αλλα ηταν εκτός φορουμ οταν το εκανα.. (βεβαια δεν νομιζω οτι ηταν τοσο φοβερο πραγμα η αλλαγη, ηταν η πραγματικη μορφη του νηματος... και θεωρησα οτι ειχα την υποχρεωση και το δικαιωμα να το κανω..)

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Απρίλιος 04, 2009, 11:26:32 μμ »
Nanagno εσύ δίνεις το σύνθημα του οτι άλλα μας λένε και άλλα απαντάμε.

Από όλο το τελευταίο μου ποστ αυτό για την Seiko και τον george σου έμεινε;

Δίνεις όμως και τον κοροιδευτικό τόνο. Γιατί το "ακόμα τρέμει από τον φόβο του" τι είναι;

Εγώ δεν άνοιξα κόντρα με κάποιον. Ένα θέμα άνοιξα.

Δεν έχω ούτε λόγο ούτε διάθεση πλέον ούτε χρόνο να σου υποδείξω πως και πότε προσβλήθηκα. Άλλωστε τα όρια της προσβολής είναι διαφορετικά για τον καθένα και δεν μπορώ να σου επιβάλω να δεις κάτι που δεν βλέπεις απ' ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας τα ποστ, την στιγμή μάλιστα που με προσβάλεις και εσύ ο ίδιος με την φράση σου που επεσήμανα παραπάνω και βέβαια με το ότι αδυνατείς να καταλάβεις το θέμα και να διορθώσεις την προβληματική συμπεριφορά. Αυτός ο ταλαίπωρος 5070, από την αρχή επιμένει ο george οτι τον παίρνει έτοιμο η ΡΡ. Εγώ του λέω οτι δεν είναι το ίδιο δύο μηχανισμοί επειδή έχουν την ίδια βάση και τώρα στο τέλος με ρωτάει αν παραδέχομαι κάτι που ποτέ δεν αρνήθηκα. Ας βρει κάποιο ποστ μου που να λέω οτι δεν έχει βάση Lemania ο 5070. Υπάρχουν μόνο ποστ που λέω οτι ίδια βάση δεν σημαίνει ίδια μηχανή. Το απίστευτο δε είναι οτι μιλάγαμε για το Speed σήμερα, αλλά τον george τον βόλευε να κάνει την αντιπαράθεση με τον μηχανισμό του Speed πριν 50 χρόνια. Έχω παρακολουθήσει σε πολλά εργοστάσια πως ακριβώς γίνονται οι μηχανές, τι είναι ebauche και έχω κάνει και μανικετόκουμπα με ebauches πριν 10 χρόνια και ήρθε τώρα ο george που γνωρίζει από ωρολογοποιούς μόνο αυτόν που του αλλάζει την μπαταρία στο Citizen, να μου εξηγήσει.

Σε ρώτησα κάτι. Πως θα καταλάβεις αν είμαι off topic όταν ο george έχει βάλει 2 φορές λάθος τίτλο, τον άλλαξε και άλλος mod, το λέω χίλιες φορές, το είπαν και άλλοι και αυτός εκεί;

Κατά τα άλλα έτσι συμβαίνει πάντα. Εσύ διαλέγεις πως θέλεις να προχωρήσει το φόρουμ σου. Αν εγώ και ο καθένας καλυπτόμαστε ή όχι είναι δικό μας πρόβλημα. Αν σου αρέσει να έχεις τον george να γράφει με τον τρόπο που γράφει και να βάζει τους τίτλους όπως τους βάζει είναι δική σου επιλογή.

Κάποιους χάνεις, κάποιους κερδίζεις. Παράλληλα όμως διδάσκεις και αυτούς που κρατάς κοντά σου μέχρι που μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους. Αν είσαι ευχαριστημένος από το 'Κατηχητικό" του george που επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συγκεκριμένα ρολόγια που πρέπει να μας αρέσουν και παράλληλα με παρουσιάζει οτι αγνοώ τους μηχανισμούς επειδή ως συνήθως δεν κατάλαβε τι συζητάμε, είσαι οκ και δίνεις και ένα σινιάλο στον george, οτι έτσι θέλεις να συνεχίσει..

Προφανώς αυτό σε εκφράζει και μπράβο σου. Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και θα ξαναγράψω μόνο αν αισθανθώ θιγμένος στο κυτίο παραπόνων.

Φιλικά

Κωστής
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 05, 2009, 10:47:52 πμ από Nanagno »

WINSTON CHURCHILL