Αποστολέας Θέμα: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?  (Αναγνώστηκε 77255 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Moonwatch ειναι ακομα επικαιρο?
« Απάντηση #140 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:51:18 μμ »
οσον αφορα τα κυριως θεμα νομιζω οτι εχει λοξοδρομησει ποικιλοτροπως και επικινδυνως
Ουδεις αμφισβητει την αξια και ιστορικοτητα του moonwatch -αυτο φοραω τωρα που γραφω  ;D- αλλα οντως δεν αποτελει παρα ενα μερος της Ιστοριας της Ωρολογοποιιας και της ιδιας της Ωμεγα
Σαν μεγαλυτερος των περισσοτερων αν οχι ολων σας θυμαμαι το 1959 που τοτε πρωτοθαυμασα το μηχανικο ρολοι και αυτο ηταν Ωμεγα -του αδελφου του παππου μου- και βεβαια η Ωμεγα ηταν πολυ αξιολογη και με ονομα στην Ελλαδα σιγουρα χωρις να εχει ''παει στην Σεληνη''
Και βεβαια δεν μπορω να αποδεχτω οτι τα ΡΡ δεν ειναι αξιολογα ρολογια γιατι σε ορισμενα μοντελα τους εχουν Λεμανια κλπ
Απο οσα εχω μαθει και διαβασει και τα ξερετε οι περισσοτεροι σας  στις παγκοσμιες δημοπρασιες τα 8 η9 στα 10 ρολογια ειναι ΡΡ.. Τα μονα που εχουν συλλεκτικη και ''χρηματιστηριακη'' αξια , με τα Ρολεξ, Καρτιε και Vacheron. Αυτα απο ανθρωπους της antiquorum που ετυχε και εγω να συνομιλησω..
Τελος ναι η Lange ειναι τωρα μια αξιολογοτατη εταιρεια με αριστα κομματια και μηχανισμους αλλα το οφειλει στο αριστο μαρκετιγκ καθοτι πριν την καταρευση του Τοιχους ηταν μια μικρη εταιρια του Ανατολικου μπλοκ με καλους μηχανισμους -αντοχης- και τερμα . Και δεν ειχε την συνεχη εκατονταετη συνεχη ιστορια της ΡΡ

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:55:49 μμ »
και παρακαλω να σταματησουν οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι .. κυριοι ..

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Απρίλιος 04, 2009, 02:59:18 μμ »
απο viwow:
Ξεκίνησε όταν σε άλλο νήμα κάποιος είπε αν θα βγάλει από το χέρι του το Moon για να βάλει τα καινούργια Seiko.

Εγώ τότε είπα οτι για να απαντήσεις σε αυτό πρέπει να έχεις τουλάχιστον δει τα Seiko.

Εγω το ειχα πει αυτο Κωστη.
Μα τι να περιμενω να δω,το νεο Seiko;Θαυμασιο θα ναι,ειμαι σιγουρος γι αυτο.Το speedy ομως παιζει σε αλλη κατηγορια και κοστιζει τα ιδια χρηματα. ;)

απο viwow:
Εγώ από την αρχή λέω οτι η επιτυχία και η διαχρονικότητα του Moon έχει σχέση με το marketing και όχι με αυτό που γράφεις Κωνσταντίνε για την αξιοπιστία του. Απλά λόγω του επιτυχημένου marketing και της λογικής τιμής του (που και αυτό είναι κομμάτι του marketing, δεν γίνεται από φιλανθρωπία) το γνώρισαν πολλοί και μιλάς για αξιοπιστία.

Περα απ το μαρκετιγκ που σαφως υπαρχει,το ρολοι ειναι πολυ καλο σαν προιον,μην ειμαστε απολυτοι οτι ολα οφειλονται στο marketing.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:04:01 μμ »
Τελος ναι η Lange ειναι τωρα μια αξιολογοτατη εταιρεια με αριστα κομματια και μηχανισμους αλλα το οφειλει στο αριστο μαρκετιγκ καθοτι πριν την καταρευση του Τοιχους ηταν μια μικρη εταιρια του Ανατολικου μπλοκ με καλους μηχανισμους -αντοχης- και τερμα . Και δεν ειχε την συνεχη εκατονταετη συνεχη ιστορια της ΡΡ

δεν ειναι ετσι σημερα οσον αφορα την Lange .... ;)

το προβλημα δεν ειναι /ηταν η χρηση λεμανια,αλλα η μη παραγωγη νεας τεχνολογιας ....σε τοσα πολλα λεφτα πρεπει να εχεις κατι δικο σου...
αλλοι μεγαλοι παραγουν και επενδυουν....

μιλησα για την πατεκ γιατι ο στηκας ειπε οτι δεν ειναι συγχρονο το Moonwatch !και λεω ειναι τοσο συγχρονο με ενα πατεκ που φορουσε την ιδια μηχανη βαση,η οποιοα αναπτυχθηκε 50 χρονια πριν!

ειμαι καπου λαθος?
 ;)

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:06:41 μμ »
eis ειπαμε οτι το moonwatch ειναι πολυ καλο και αξιοπιστο ρολοι και νομιζω οτι δεν πρεπει να το επαναλαμβανουμε εδω συνεχως διοτι ειναι σαν να το αμφισβητουμε πλεον ..
και ο george_ και ο Κωστης το εχουν επισημανει .. οποτε ας μην επανερχομαστε συνεχως ..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:08:11 μμ »
eis ειπαμε οτι το moonwatch ειναι πολυ καλο και αξιοπιστο ρολοι και νομιζω οτι δεν πρεπει να το επαναλαμβανουμε εδω συνεχως διοτι ειναι σαν να το αμφισβητουμε πλεον ..
και ο george_ και ο Κωστης το εχουν επισημανει .. οποτε ας μην επανερχομαστε συνεχως ..

ο στηκας το παρουσιαζει αλλιως....

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:10:48 μμ »
Σαν τις παλιές καλές εποχές που "κουβέντιαζαν" ο Τζωρτζ με τον Κονάκη για την Ιβετσε και την τροποποιημένη 7750 που φοράει. Τι μου θυμίσατε!
Επίσης μου θυμίσατε πολιτική εκπομπή όπου οι ευσεβείς συνομιλητές μιλούν σαν να είναι απόντας ο άλλος συνομιλητής, σε ατέρμονες μονολόγους.
Ασχέτως βέβαια με το τι προσπαθείτε να πείτε ο ένας στον άλλο κάτι μαθαίνουμε οι υπόλοιποι.

Φιλικά
Δημήτρης

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:11:27 μμ »
george_ η  ΡΡ δυστυχως η ευτυχως δεν εχει σαν στοχο μονον τεχνολογια αλλα και αλλα στοιχεια της ωρολογοποιας οπως φινιρισματα, σχεδια , complications κλπ
Δεν αμφιβαλω οτι η Lange επενδυει αλλα δεν μπορω να την παραβαλω και με την ιστορια της ΡΡ ..
οσον αφορα την χρηση της λεμανια απο την ΡΡ  νομιζω-δεν ειμαι και ο αριστος γνωστης- οτι  και η Vacheron στους μηχανισμους της εκεινη και αν δεν ειχε τεχνολογια και δικους της μηχανισμους ..
αυτη οντως ειχε μονον τα αλλα στοιχεια (φινιρισματα, complications, σχεδια) αλλα απο βαθος .. αστα..
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2009, 06:50:38 μμ από Megalos »

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:12:42 μμ »
ΒΒ εχεις δικηο .. οντως αυτα θυμιζουν... και Giosou ισως .. ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:22:14 μμ »
george_ η  ΡΡ δυστυχως η ευτυχως δεν εχει σαν στοχο μονον τεχνολογια αλλα και αλλα στοιχεια της ωρολογοποιας οπως φινιρισματα, σχεδια , complications κλπ
Δεν αμφιβαλω οτι η Lange επενδυει αλλα δεν μπορω να την παραβαλω και με την ιστορια της ΡΡ ..
οσον αφορα την χρηση της λεμανια απο την ΡΡ  νομιζω-δεν ειμαι και ο αριστος γνωστης- οτι  και η Vacheron στους μηχανισμους της εκει και αν δεν ειχε τεχνολογια και δικους της μηχανισμους .. αυτη οντως ειχε μονον τα αλλα στοιχεια (φινιρισματα, complications, σχεδια) αλλα απο βαθος .. αστα..

κακως!ψαξτε το λιγο και θα τα βρειτε

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:22:34 μμ »
Κύριε Στήκα ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σχετικά με την γνώμη σας...χμμμ κάτσε γιατί δεν ακούστηκε αυτό καλά....καλύτερα για την επεξήγηση της άποψής σας επί του θέματος - καλύτερα πιστεύω από την λέξη διευκρίνηση -. Σέβομαι απόλυτα την άποψή σας αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να πιστεύω δύο πράγματα. Πρώτον οτι πολλοί άνθρωποι γώριζαν την Ω πριν έρθει αυτού του είδους το μάρκετιν και δεύτερον οτι,χωρίς να αγνοώ φυσικά οτι το μάρκετιν που έπεσε στο συγκεκριμένο ρολόι και υπήρχε και μεγάλο ήταν/είναι,έπαιξαν και άλλα πράγματα ρόλο στο να καταξιωθεί στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Τώρα για την PP η συζήτηση που γίνεται με τον Γιώργο και εσάς μου θυμίζει λίγο,ας μου επιτραπεί,παντρεμένο ζευγάρι που τσακώνεται χωρίς λόγο,και πάνω στον τσακωμό αρχίζει και ο ένας και ο άλλος τις υπερβολές. Και οι 2 σας φέρνετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στη συζήτηση αλλά αδυνατείτε να καταλάβετε οτι τα επιχειρήματα του ενός δεν αναιρούν αυτομάτως τα επιχειρήματα του άλλου. Για παράδειγμα η όλη φάση έχει πάει κάπως έτσι :

" Μα γιατί μου έβαλες το μάλλινο στο πλυντήριο αντί να το πλύνεις στο χέρι...θα χαλάσει!"
" Ναι αλλά την προηγούμενη εβδομάδα σου έκανα σουτζουκάκια που σ'αρέσουνε και ας με πονάγανε τα χέρια μου από το σκούπισμα!"
 ;D ;D ;D ;D ;D

Ηρεμία πάνω απ'όλα. Και μια κουβέντα παραπάνω να ειπωθεί δεν έγινε και τίποτε. Και μια υπερβολή να πέσει αφήστε την να πάει στο καλό. Μετά από μια δυο μέρες μπορείτε κάλλιστα να την επισημάνετε στον συμφορουμίτη και θα την κατανοήσει και αυτός.  ;) Όσο αφορά την αξία της Πατέκ κανείς εδώ μέσα δεν είναι αρκετά βλάσφημος για να την αμφισβητήσει. Αλλά και εσείς φίλτατε Κωστή μην ξεχνάτε οτι όπως η ωρολογοποιία δεν θα ήτανε η ίδια χωρίς τα Tourbilion,τα Perpetual Calendars και όλα τα υπόλοιπα grande complications,έτσι δεν θα ήτανε και η ίδια χωρίς το moonwatch.... Και ακόμη και αν δεν προσέφερε τίποτε εν συγκρίση με τα άλλα σε επίπεδο μηχανικό,κατάφερε να αναδείξει το ρολόι σε ένα εντελώς καινούριο κοινό μέσα από τα "φεγγαροπερπατήματά" του.

Αυτά από εμένα. Πάντα με σεβασμό και καλοπροαίρετη διάθεση  :)

Φιλικά Κωνσταντίνος

you cannot kill what you did not create

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #151 στις: Απρίλιος 04, 2009, 03:58:12 μμ »
απ οσα διαβασα καταλαβα οτι εκανα καλα που πηρα σε λογικη τιμη το moon,ι ευτυχως που δεν ξοδευτηκα για το PP.
Ουφφφφφφφφφφφφφφφφφ.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:01:49 μμ »
Αγαπητέ Eisenberg, αισθάνομαι άσχημα γιατί πάνε τα λόγια μου και η ικανότητά μου να είμαι ακριβης χαμένα.

Από την πρότασή μου

Εγώ από την αρχή λέω οτι η επιτυχία και η διαχρονικότητα του Moon έχει σχέση με το marketing και όχι με αυτό που γράφεις Κωνσταντίνε για την αξιοπιστία του. Απλά λόγω του επιτυχημένου marketing και της λογικής τιμής του (που και αυτό είναι κομμάτι του marketing, δεν γίνεται από φιλανθρωπία) το γνώρισαν πολλοί και μιλάς για αξιοπιστία. Εγώ που είμαι επαγγελματικά στον χώρο θα σου πω οτι τα Hublot, όταν ήταν "ξενέρωτα", πριν το Big Bang ήταν από τα πιο αξιόπιστα ρολόγια, αλλά δεν το ήξερε κανείς σας γιατί δεν τα ήξεραν πολλοί και αυτοί που τα έβλεπαν δεν άρεσαν.

γιατί κρατάς μόνο την μισή; Και πετάς την υπόλοιπη που είναι αυτό που εγώ μπορώ να δώσω και είναι πολύτιμο. Ο καθένας καταλαβαίνει οτι το Moon είναι και marketing και ουσία. Οτι το marketing κάνει πασίγνωστη την αξία ενός αντικειμένου, δεν σε ενδιαφέρει;

Δεν είπα οτι το καινούργιο Seiko θα σβήσει τον θρύλο του Moon, αλλά αναρωτήθηκα αν η ελβετική ωρολογοποιία θα αναγωνιστεί τους ανερχόμενους ασιάτες ή θα επαναπαφθεί στην ύπαρξη του Moon. Kανείς δεν απάντησε. Χρειάζονται νέα ρολόγια για να ανταγωνιστείς τους ασιάτες. Όχι να ταμπουρώνεσαι πίσω από μια δόξα 50 ετών.

Απλά τα πράγματα περιπλέχθηκαν γιατί ο george "φλερτάρει" με την φαντασίωση του Ευρωπαίου, αλλά ως γνήσιος Ελληνάρας αντί να απαντήσει στο αν οι ελβετοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, "υπερασπίζεται" με τον δικό του τρόπο το Moon, θάβοντας την Patek.

Και κανείς σας, εκτός από τον Megalo, δεν λέει τίποτα... Έβγαλε τον μηχανισμό του καινούργιου χρονογράφου της ΡΡ και αυτόν Lemania και δεν του απαντάει κανείς.

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ Επειδή στο φόρουμ υπάρχει θέμα (σε συνέχειες μάλιστα) για τα ρολόγια θρύλος και μέχρι στιγμής έχει συμπεριλάβει περίπου 50 ρολόγια, εγώ έχω κάνει άρθρο για τα ρολόγια θρύλος πριν από αρκετά χρόνια (πάνω από 6) και έβαλα το Reverso, το Speedmaster, το Royal Oak, το Santos και την Rolex ολόκληρη, επειδή είναι δύσκολο να διαλέξεις το ένα και όχι το άλλο. Ήταν το πρώτο εκτεταμένο άρθρο για το Μοοn στην Ελλάδα με πολλά στοιχεία που ήταν άγνωστα στην Ελλάδα και φαντάζομαι οτι πολλοί θα το γνώρισαν και εκτίμησαν καλύτερα, μέσω της παρουσίασης αυτής. Αν ανατρέξεις στο τόπικ που είμαστε θα δεις οτι έχω γράψει οτι το Moon είναι σημαντικό δεκαπέντε φορές. Απλά δεν μου αρέσει η νοοτροπία που λέει οτι "Δεν θέλω καινούργιο σπίτι. Θέλω να κάψεις το σπίτι του γείτονα."

Συγνώμη διάβασα μέχρι το ποστ του eis και σε αυτό απαντώ. Δεν εχω την πολυτέλεια να συνεχίσω, γράψτε ότι θέλετε, θα μπω μια φορά το βράδυ να τα διαβάσω όλα και θα στείλω ένα ποστ που θα είναι το τελευτάιο μου.
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:14:11 μμ »
αλλά αναρωτήθηκα αν η ελβετική ωρολογοποιία θα αναγωνιστεί τους ανερχόμενους ασιάτες ή θα επαναπαφθεί στην ύπαρξη του Moon. Kανείς δεν απάντησε. Χρειάζονται νέα ρολόγια για να ανταγωνιστείς τους ασιάτες. Όχι να ταμπουρώνεσαι πίσω από μια δόξα 50 ετών.

να σου απαντησω εγω?

θα τα καταφερει για ενα λογο!
δινει φτηνες νεες ,αυτοματες μηχανες και μερικες με τιμες ,σε ρολοι στα 250 ευρω....ενω ο ιαπωνας ανεβαζει τιμες και περναει σε αλλες τεχνολογιες-spring drive-που κοστιζουν παραπανω και ειναι μια αλλη φιλοσοφια προσεγγισης του χωρου

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:22:14 μμ »
τα χεις βαλει με την λεμανια του Moonwatch, οτι ειναι παλια!και σου ειπα το ιδια παλια ηταν και η ιδια λεμανια που φοραγε η ΡΡ!αρα φασκεις και αντιφασκεις?μηπως τα εχεις με την εταιρια παρα με την μηχανη?δεν εχεις δωσει απαντηση και το εχω ρωτησει πολλες φορες!

περιεργα πραγματα... ;)

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:29:00 μμ »

Δεν είπα οτι το καινούργιο Seiko θα σβήσει τον θρύλο του Moon, αλλά αναρωτήθηκα αν η ελβετική ωρολογοποιία θα αναγωνιστεί τους ανερχόμενους ασιάτες ή θα επαναπαφθεί στην ύπαρξη του Moon. Kανείς δεν απάντησε. Χρειάζονται νέα ρολόγια για να ανταγωνιστείς τους ασιάτες. Όχι να ταμπουρώνεσαι πίσω από μια δόξα 50 ετών.

Ώπα εγώ αυτό δεν το είδα...   :respect: :respect: και ζητώ συγνώμη! Πολύ καλό το ερώτημα και για να πω την αλήθειά μου με έχει απασχολήσει και εμένα. Οψόμεθα...θα φανεί με το πέρασμα του χρόνου τι θα κάνουν οι Ευρωπαϊκές εταιρίες για να βγουν νικήτριες σε αυτό το παιχνίδι....

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Απρίλιος 04, 2009, 05:24:58 μμ »
   Πιστεύω ότι οι Ασιάτες υστερούν παρα πολύ σ'αυτό που λέμε "βάρος ονόματος" . Θα χρειαστούν πάρα πολύ δουλειά και πάρα πολλές καινούργιες ιδέες και μηχανές για να σταθούν δίπλα στους μεγάλους της Ευρώπης !!! Γνώμη μου ότι δεν θα τα καταφέρουν ποτέ !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:00:19 μμ »
Κατά τη γνώμη μου, οι Ασιάτες 'εχουν ακόμα δουλειά και στον τομέα της σχεδίασης. Εμφανισιακά τα μοντέλα τους υπολείπονται των ελβετικών στις σχετικά υψηλότερες κατηγορίες τιμής (προσωπική μου γνώμη πάντα).

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:14:39 μμ »
Ποιοι Ασιατες ρε παιδια;Μονο μια seiko ειναι και βγαζει καποια ''ειδικα'' ρολογια σε περιορισμενες σειρες...Υπαρχουν οι Ασιατες στο χαρτη της υψηλης ωρολογοποιιας;

Συνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:37:08 μμ »
κακως!ψαξτε το λιγο και θα τα βρειτε
george_  να βρω τι και να ψαξω τι αγαπητε μου ???
κακως δεν μου το αναφερεις