Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για χτυπηματα...  (Αναγνώστηκε 5257 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ConstantinosBJJ

• Just Registered
    • Προφίλ
Ερωτηση για χτυπηματα...
« στις: Μάρτιος 18, 2009, 02:53:44 μμ »
Χαιρεται!!
μετα απο παρα πολυ σκεψη, αγορασα ενα omega seamaster 300m co-axial automatic
ref. 212.30.41.20.01.002. Ειμαι πολυ χαρουμενος μπορω να πω!
Θελω να ρωτησω οσον αφορα τις κινησεις του χεριου, και τα χτυπηματα που συνεπαγονται αυτες, τι πρεπει να προσεχω, τι πρεπει να αποφευγω και γενικοτερες συμβουλες..
(Ας πουμε κανει να χτυπησεις παλαμακια?Μη γελατε... ειναι βιαιη κινηση για τον μηχανισμο νομιζω!)
Ευχαριστω...
Επισης θελω να ευχαριστησω ολο το φορουμ γιατι βοηθαει πολυ...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Ερωτηση για χτυπηματα...
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 18, 2009, 03:32:54 μμ »
Χαιρεται!!
(Ας πουμε κανει να χτυπησεις παλαμακια?Μη γελατε... ειναι βιαιη κινηση για τον μηχανισμο νομιζω!)
Ευχαριστω...

:rolleyes:

Χαλαρωσε και απολαυσε το ωραιο ρολοι που αγορασες!Καλοφορετο,ριξε και καμμια φωτο για το καλο  :lens:

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 18, 2009, 05:32:09 μμ »
Αγαπητέ, μην αγχώνεσαι τόσο για τέτοιου είδους θέματα όσο για τη σωστή συντήρηση/σέρβις και τη φροντίδα του ρολογιού.
Κοίταξε στο εγχειρίδιο, εκεί λογικά αναφέρει τι πρέπει να αποφεύγεις.

Όσον αφορά στην ερώτησή σου, όχι δεν πειράζει να χτυπάς παλαμάκια, εκτός κι αν είναι η δουλειά σου αυτή, δηλ. αν σε προσλάβει κάποιος για να χτυπάς παλαμάκια επί οκταώρου καθημερινά πέντε φορές την εβδομάδα. Όλα σχεδόν τα σύγχρονα ρολόγια διαθέτουν σύστημα αντικραδασμικής προστασίας, το οποίο προστατεύει το ρολόι από κρούσεις κατά πολύ ισχυρότερες από τα παλαμάκια.

Καλοφόρετο!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 18, 2009, 06:12:39 μμ »
Κωνσταντίνε καλοφόρετο και από εμένα. Έκανες εξαιρετική επιλογή, διαχρονική!
Όπως έχουμε ξαναπεί, τα ρολόγια τα αγοράζουμε για να τα χαιρόμαστε.
Εκτός αν δουλεύεις κομπρεσέρ, ότι έκανες και χωρίς το ρολόι, θα το κάνεις και τώρα, απλά θα χαίρεσαι περισσότερο! ;D

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος ConstantinosBJJ

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 18, 2009, 07:05:37 μμ »
Το ηξερα οτι θα παρεξηγηθω με τα "παλαμακια", απλα ηταν το πιο απλο και ρεαλιστικο ταυτοχρονα παραδειγμα!
Ευχαριστω πολυ...(οπως ειναι φυσιολογικο το προσεχω σα να ειναι μωρο!)

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:08:21 πμ »
Καλημερα σε ολους.
Ειχα ενα επεισοδιο με το ρολόι και ειπα να το αναφερω εδω ,ελπιζω  να μην ειναι off topic.

Λοιπον παραπονο απο το ρολόι δεν εχω,ομορφο ειναι ,στιβαρο φαινεται,και σιγουρα δεν ειναι συνηθισμενο.

Προσφατα λογω μιας ζημιας στο αυτοκινητο κατα τη διαρκεια ταξιδιού ,αναγκαστηκα να βαρεσω με το χερι μια ροδα του αυτοκινητου 3-4 φορες
για να ξεμαγκώσει  (δεν θα επεκταθω παραπανω επι αυτου >:( ) .Σχετικα με τη δυναμη που την χτυπησα,δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως,παντως, δεν λεω ουτε οτι τη χαιδεψα,ουτε ομως οτι πηγα να την κανω τετραγωνη.Το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο το 3ο χτυπημα,να ακουσω κατι να κουδουνιζει στο χερι μου.Βλεπω το ρολόι,δούλευε μια χαρα.Ελα ντε ομως που μεσα εκανε σαν να βαζεις πετρα σε κατσαρολα....

Να μην τα πολυλογω..... το πηγα να το φτιαξουν και μου ειπαν οτι εσπασε ενα ρουλεμαν και οτι ο ροτορας (το εξαρτημα που γυριζει στα αυτοματα για να τα κουρντίζει) χορευε μεσα -ειχε αποκοπει απο την βαση του.
Τελικα το εφτιαξαν με παραγγελια του ρουλεμαν,κοστος 50 Ε.

George ,δεν φορουσα το OMEGA ..... :)

Το αναφερω λοιπον,να εχετε λιγο το νου σας σε κρουστικα φορτια στο ρολόι....
"Καποτε οι 300 πεθαναν για την Ελλαδα.Τωρα η Ελλαδα πεθαίνει για τους 300.... "

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:02:54 πμ »
Λυπαμαι για την ατυχια σου!
Ειναι γνωστο οτι τα μηχανικα ρολογια υποφερουν σε αποτομες βιαιες κρουσεις.Καλυτερα καπως σ αυτον τον τομεα συμπεριφερονται τα κουρδιστα λογω λιγοτερων κινουμενων τμηματων.

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:51:27 πμ »
Δεν ηταν τιποτα μωρε,οκ το εφτιαξα.Απλα αν και ηξερα οτι τα αυτοματα ειναι πιο ευπαθη στις βιαιες κινησεις,δεν περιμενα οτι με 3 χτυπηματα
θα πεταξει ο ροτορας.....
Απο αυτη τη  μετα ,και σε εκδρομες ,ψαρεμα,κυνηγια,κ.τλ.  φοραω ενα TRASER H3 military quartz.Και εχω το κεφαλι  μου ησυχο.
Ειμαι και λιγο ινδιανος ,τι να κανω.....

Αποσυνδεδεμένος Stardrive_

• CountDawn
  • 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:23:06 μμ »
Ειμαι και λιγο ινδιανος ,τι να κανω.....

Σωστός Ινδιάνος όμως.
Μονίμως ’ωρος!
Προσωπικές απόψεις και μόνο, χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης.

tibardos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 04, 2009, 06:15:09 μμ »
γιαυτό περνώντας τα χρόνια θυμάμαι τον παππού μου 2 κολλητούς είχε τον τσαγκάρη και τον ρολογά

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 07, 2009, 08:53:34 πμ »
Καλημερα σε ολους.
Ειχα ενα επεισοδιο με το ρολόι και ειπα να το αναφερω εδω ,ελπιζω  να μην ειναι off topic.

Λοιπον παραπονο απο το ρολόι δεν εχω,ομορφο ειναι ,στιβαρο φαινεται,και σιγουρα δεν ειναι συνηθισμενο.

Προσφατα λογω μιας ζημιας στο αυτοκινητο κατα τη διαρκεια ταξιδιού ,αναγκαστηκα να βαρεσω με το χερι μια ροδα του αυτοκινητου 3-4 φορες
για να ξεμαγκώσει  (δεν θα επεκταθω παραπανω επι αυτου >:( ) .Σχετικα με τη δυναμη που την χτυπησα,δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως,παντως, δεν λεω ουτε οτι τη χαιδεψα,ουτε ομως οτι πηγα να την κανω τετραγωνη.Το αποτελεσμα ηταν οτι μετα απο το 3ο χτυπημα,να ακουσω κατι να κουδουνιζει στο χερι μου.Βλεπω το ρολόι,δούλευε μια χαρα.Ελα ντε ομως που μεσα εκανε σαν να βαζεις πετρα σε κατσαρολα....

Να μην τα πολυλογω..... το πηγα να το φτιαξουν και μου ειπαν οτι εσπασε ενα ρουλεμαν και οτι ο ροτορας (το εξαρτημα που γυριζει στα αυτοματα για να τα κουρντίζει) χορευε μεσα -ειχε αποκοπει απο την βαση του.
Τελικα το εφτιαξαν με παραγγελια του ρουλεμαν,κοστος 50 Ε.

George ,δεν φορουσα το OMEGA ..... :)

Το αναφερω λοιπον,να εχετε λιγο το νου σας σε κρουστικα φορτια στο ρολόι....

Μιας και μετατοπιστηκε το σχολιο που εκανα παραπανω,απλως να αναφερω οτι το ρολόι ηταν το Steinhart ,ακριβως το ιδιο με το ρολόι του φορουμ,γιαυτο και το ειχα βαλει εκει.Οποτε καλως ισως μετατοπιστηκε εδω αλλα πρεπει να κανω την επισημανση ωστε οσοι το εχουν ,να το προσεχουν λίγο παραπανω  ;)   Εγω το πηρα το μαθημά μου.

Αποσυνδεδεμένος colt

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 29, 2009, 09:56:04 πμ »
breitling colt quartz: Σε εσπευσμένη αναχώρηση από την οικία λόγω επείγοντως περιστατικού (νοσοκομείο γαρ) υπήρξε ισχυρό χτύπημα της μπροστινής όψης του ρολογιού - ευτυχώς οι άνθρωποι της breitling έχουν προνοήσει και έχουν εκείνη τη μικρή υπερύψωση της στεφάνης περιμετρικά - όπου το εν λόγω τμήμα του ρολογιού δέχτηκε το σοκ του χτυπήματος. Αποτέλεσμα: μεταξύ του 30 και του 45 της στεφάνης να δημιουργηθούν 2-3 γρατζουνιές ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ που όμως δε φεύγουν με το κλασικό καθημερινό γυάλισμα με πανάκι. Είναι αγαπημένο ρολόι αν και το έχω μόνο 37 ημέρες και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι για να "σβήσω" τα σημάδια - γρατζουνιές... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 29, 2009, 12:18:54 μμ »
ειναι μονοδρομος

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 11, 2009, 01:59:45 μμ »
χτες χτύπησα το omega seamaster quartz και πήρα ενα βαθύ γρατζουνισμα στη στεφάνη, τι μπορώ να κάνω? Η αντιπροσωπεία μπορεί να το σβήσει? Γνωρίζετε το κόστος?

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• 38mm case
    • Προφίλ
    • The Relumer
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 21, 2009, 01:21:57 πμ »
χτες χτύπησα το omega seamaster quartz και πήρα ενα βαθύ γρατζουνισμα στη στεφάνη, τι μπορώ να κάνω? Η αντιπροσωπεία μπορεί να το σβήσει? Γνωρίζετε το κόστος?

αλλαγη ..