Αποστολέας Θέμα: Steinhart αποψεις  (Αναγνώστηκε 16681 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Απ: Steinhart αποψεις
« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 20, 2009, 05:20:57 πμ »
το λινκ που εχει μπει στην απαντηση σας ειναι του 2006 και τοτε ειχε σιγουρα ετα,στο λινκ που παρεθεσα εγω γραφει το STEINHART "OCEAN 1 BLACK" με μια πολυ γενικη αναφορα Swiss Made automatic stop second ,αυτο προσπαθουμε να καταλαβουμε τι γινεται μιας και στο καπακι πλεον γραφει 21 jewels
technic and Details
Type: OCEAN 1 BLACK
Item no.: S0105 black
Swiss Made automatic stop second
hour and minute with Luminova
central second hand
adjustable second time zone using swivel and watch hand
date on the ‘3’

δεν λεει πουθενα ετα 2824

Πολυ αμφιβαλλω εαν απο την περιοδο εκεινη που παρουσιασε τα μοντελα 'τυπου SUBMARINER' σε διαφορετικες χρωματικες εκδοσεις, παρηγαγε αλλα ξανα!...
Πιστευω οτι υπηρχαν στο site μεχρι να εξαντληθουν τα αποθεματα!...
Και ποιος ο λογος να κυκλοφορησει μοντελα με μηχανισμους 'CLARO', ή αλλα, ασιατικης προελευσης, οταν η εταιρια προσπαθει να ανεβασει τις πωλησεις της στο διαδικτυο, να γινει γνωστη και να την εμπιστευτει ο υποψηφιος αγοραστης -και οχι οποιοσδηποτε, αλλα ο 'ψαγμενος', ενος Φορουμ- οταν τον εχει μαθει ηδη σε κατι καλυτερο και οταν με καθε ευκαιρια διατυμπανιζει, οτι τα ρολογια της τηρουν υψηλες ελβετικες προδιαγραφες και οι μηχανισμοι που χρησιμοποιει ειναι του 'Ομιλου ΕΤΑ' (ETA, VALJOUX, UNITAS) και ακομη -μην το ξεχναμε αυτο- οταν ως κυριο ή μοναδικο οικονομικο πορο, εχει τις πωλησεις της στο διαδυκτιο?!...
Πως θα μπορουσε να ειναι ανταγωνιστικη και βιωσιμη εναντι αλλων -γνωστοτερων και καταξιωμενων εταιριων- ακολουθωντας μια τετοια πολιτικη, η οποια θα δημιουργουσε αισθημα αναξιοπιστιας σε ενα ηδη πληγωμενο, δικαιολογημενα 'καχυποπτο' και επιφυλακτικο κοινο στο διαδικτυο και ποσο τελικα θα την εβαλλε ως εταιρια και θα της προκαλουσε ζημια, οταν με αυτο τον τροπο θα ερχοταν σε συγκρουση με την ιδια της την αρχη και το μοναδικο της ατου, που δεν ειναι αλλο απο το: 'υψηλη ποιοτητα με χαμηλο κοστος αγορας, παρακαμπτοντας τους μεσαζοντες' ?!...
Kατι τετοιο, θα γινοταν αμεσως αντιληπτο και παγκοινως γνωστο και θα εκλεινε αρδην, την αλλη μερα!

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 20, 2009, 01:54:11 μμ »
εαν εταιριες σαν τις oris κανουν χρηση μηχανων  selita (ιδια με ετα ) για τους γνωστους λογους διακοπης παροχης ,τι να κανει μια μικρη εταιριουλα σαν την Steinhart ?

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 20, 2009, 07:47:46 μμ »
εαν εταιριες σαν τις oris κανουν χρηση μηχανων  selita (ιδια με ετα ) για τους γνωστους λογους διακοπης παροχης ,τι να κανει μια μικρη εταιριουλα σαν την Steinhart ?

Απ' ο,τι γνωριζω ηδη George_  και μετα απο επιβεβαιωση της STEINHART, η εταιρια εχει κανει και κανει χρηση και μηχανισμων 'SELITA' σε μοντελα της!... :yes:
Φιλικα,
Αρης

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:00:06 πμ »
Σήμερα "πέρασα" μια βόλτα από το site της Steinhart και πλέον υπάρχουν πληροφορίες για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται στα "OCEAN 1"
Το μοντέλο των 295 EUR έχει την Claro CL 888, Swiss Made automatic stop second   
Το μοντέλο των 320  EUR ΘΑ έχει την ETA 2824-2 Swiss Made automatic stop second   

Μία πρώτη διαπίστωση είναι πως το μοντέλο με την ΕΤΑ θα είναι ακριβότερο κατά 10%. (30 Ευρώ).

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=14&Sel_ID=9#14

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:09:29 πμ »
Το μοντέλο των 295 EUR έχει την Claro CL 888, Swiss Made automatic stop second   

Αμφιβόλου προελεύσεως η ... μαντάμ Claro.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:14:24 πμ »
Εμένα Χάρη (επειδή ενδιαφερόμουν να το αγοράσω πραγματικά) δε μου άρεσε ότι έκανε κοντά στο μήνα για να τη "φανερώσει" . Και φυσικά η -έστω και μικρή- άνοδος των τιμών εν μέσω οικονομικής κρίσης, αν και για αυτό μπορεί να είναι δικαιολογημένος.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:16:13 πμ »
  Δέστε εδώ ένα σχόλιο για την mss CLARO .
Claro-Semag is a unit of Fossil brands, and is their basis for claiming their watches as "Swiss Made". Under Swiss law, a watch movement must have 51% of it's content produced in Switzerland, but this doesn't necessarily mean the parts. It can also mean the cost of finishing, so the conventional wisdom is that the CL-888 is based on the Tianjin (Seagull) ST-16 (which in turn was based on an earlier Citizen design), imported into Switzerland as an ebauche, and finished by Swiss workers to achieve the 51% factor so that it can legally be called Swiss.
  Κινέζα με Ελβετικό μακιγιάζ !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:22:14 πμ »
Άψογος ο trelovet. Τα είπε όλα.
Αν και η Tianjin (Seagull) ST-16 είναι (πολυ)δοκιμασμένη και μάλιστα αν έχει γίνει ποιοτικός έλεγχος, θα είναι και χωρίς προβλήματα δεν παύει το όλο πράγμα να είναι λίγο "περίεργο" .

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:30:31 πμ »
Εμένα Χάρη (επειδή ενδιαφερόμουν να το αγοράσω πραγματικά) δε μου άρεσε ότι έκανε κοντά στο μήνα για να τη "φανερώσει".

ΟΚ ναι, αν και δεν μπορεί κανείς να ξέρει σίγουρα τους λόγους.
Ωστόσο πιο "σκοτεινό" θέμα, εκτός από αυτά που παρέθεσε ο trelovet, θα θεωρούσα αυτό:

"All Swiss manufactured ebauches display the hallmark or stamp of the ebauche manufacturer usually visible below the balance wheel. On the CL888 it has clearly been ground away."  :-\

Πλήρης ανάλυση της μηχανής εδώ

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απρίλιος 07, 2009, 12:38:00 πμ »
   Πολύ μπερδεμένη ιστορία !! Καλύτερα μακριά ( από Claro ) και σίγουρος !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απρίλιος 07, 2009, 01:13:55 πμ »
Συμφωνα με τα στοιχεια που αναφερει στο site η εταιρια, αποδεικνυεται οτι οι επιφυλαξεις που ειχε ο GEORGE_  σχετικα με το μηχανισμο του 'OCEAN1' στην αντιπαραθεση που ειχαμε, ηταν απολυτα βασιμες :2thumbs: ενω σε παλαιοτερη τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με τον G'U'NTER, με ειχε διαβεβαιωσει οτι στα ρολογια του χρησιμοποιει ΕΤΑ ή SELITA!
Ειναι αξιον αποριας! :o
Δε μενει παρα να επικοινωνησω με τη STEINHART προκειμενου να μας εξηγησει πως και γιατι χρησιμοποιουνται δυο διαφορετικοι μηχανισμοι στο ιδιο ακριβως μοντελο!... ???
Μηπως τοποθετηθηκαν για καποιο διαστημα μηχανισμοι CLARO ελλειψει ΕΤΑ, οποτε αναφερομαστε σε παρτιδα ΝΟS?!... :-k

Αυριο θα γνωριζω!...
Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απρίλιος 07, 2009, 05:09:23 πμ »
για πιο ψαγμενους ελληνες καταναλωτες!απαιτουμε ενημερωση για τα ρολογια με περιεχομενο ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2009, 06:07:48 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απρίλιος 07, 2009, 06:09:44 πμ »
οι επιφυλαξεις που ειχε ο GEORGE_  σχετικα με το μηχανισμο του 'OCEAN1' στην αντιπαραθεση που ειχαμε, ηταν απολυτα βασιμες

με βαση καποια σημεια και εμπειριες...δεν ειμαστε παντογνωστες αλλωστε! :)

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απρίλιος 07, 2009, 03:49:26 μμ »
Συμφωνα με τα στοιχεια που αναφερει στο site η εταιρια, αποδεικνυεται οτι οι επιφυλαξεις που ειχε ο GEORGE_  σχετικα με το μηχανισμο του 'OCEAN1' στην αντιπαραθεση που ειχαμε, ηταν απολυτα βασιμες :2thumbs: ενω σε παλαιοτερη τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με τον G'U'NTER, με ειχε διαβεβαιωσει οτι στα ρολογια του χρησιμοποιει ΕΤΑ ή SELITA!
Ειναι αξιον αποριας! :o
Δε μενει παρα να επικοινωνησω με τη STEINHART προκειμενου να μας εξηγησει πως και γιατι χρησιμοποιουνται δυο διαφορετικοι μηχανισμοι στο ιδιο ακριβως μοντελο!... ???
Μηπως τοποθετηθηκαν για καποιο διαστημα μηχανισμοι CLARO ελλειψει ΕΤΑ, οποτε αναφερομαστε σε παρτιδα ΝΟS?!... :-k

Αυριο θα γνωριζω!...
Φιλικα,
Αρης
Η απαντηση που ελαβα δια στοματος G'U'NTER στην επικοινωνια μου μαζι του ηταν σαφης, ειλικρινης και αμεση:

'Υπηρξε ελλειψη μηχανισμων ΕΤΑ στο παρελθον, ισως υπαρξει και στο μελλον!...Η STEINHART χρησιμοποιει στα ρολογια της μηχανισμους ΕΤΑ, ή SELITA. Ωστοσο, προκειμενου να υπαρξει αποθεμα ETA για τα αλλα μοντελα της εταιριας τα οποια και εκφραζουν περισσοτερο τις προσπαθειες μου, χρησιμοποιηθησαν οι μηχανισμοι CLARO στο 'OCEAN1', απο τη στιγμη που το συγκεκριμενο μοντελο παραγεται περισσοτερο για καθαρα εμπορικους λογους!...Υπαρχει ακομη ενα αποθεμα περιπου 30 τεμαχιων στην εταιρια με αυτον το μηχανισμο!...'

Φιλικα,
Watch-Collector

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απρίλιος 07, 2009, 03:56:29 μμ »
  Εμένα αυτό μου κάνει έλλειψη σεβασμού στον πελάτη, δηλ. βάζω ότι έχω στην αποθήκη και δεν βαριέσαι !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος omega

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 20, 2009, 09:11:05 πμ »
Πράγματι απαράδεκτο και ακόμη χειρότερο ότι το περνάνε στα μουλωχτά..Πάντως αυτό δεν σας εμπόδισε να κάνετε μαζική αγορά..Εγώ θα έλεγα "ούτε φράγκο σε αυτόν τον τσοπάνη!!"  ;D :smt098
Θέλω να αγοράσω το Seiko 5 του SER έναντι 50 ευρώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5535.0.html
                               :mg:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 20, 2009, 09:58:42 πμ »
Αγαπητέ omega,
ήμουν από τους πρώτους που άρχισε να αναρωτιέται για τους μηχανισμούς του ocean, απλά και μόνο επειδή ήθελα να αποκτήσω ένα και περίμενα πως και πως την επανέκδοση. Καταλαβαίνεις ότι καθημερινά ήμουν στο site σους.
Να πω λοιπον 2 πράγματα για το θέμα.
α) Η αγορά του πρώτου ωρολογιού του φόρουμ έγινε αρκετούς μήνες πριν προκύψει το θέμα με τους μηχανισμούς claro. Όταν έγινε η επιλογή, η steinhart χρησιμοποιούσε μόνο ΕΤΑ. Και κανείς δεν μπορούσε να ξέρει τι θα έκανε η εταιρεία αργότερα. Η εταιρεία γενικώς είναι αγαπητή και ειδικά στα φορουμ έχει πολλούς φίλους (οι συνάρδεφοι του Relojes Especiales έχουν βγάλει 2 ειδικές εκδόσεις)
β) Λίγο διάστημα μετά την πρώτη (επαν)έκδοση με τις claro ακολούθησε και μια με ΕΤΑ και όλες οι πληροροφορίες που έπρεπε ήταν στη διάθεση των αγοραστών. Από την εξέλιξη μοιάζει ότι εγώ ήμουν  ο ανυπόμονος που ήθελα "εδώ και τώρα" το ρολόι.
γ) Ο χαρακτηρισμός "τσοπάνης" είναι πολύ υπερβολικός κατά τη γνώμη μου. Δεν προσφέρει (στην κουβέντα) αλλά μένει (σαν ρετσινιά) και είναι άδικο. Όσο θα ψάχνεσαι με το θέμα ρολόι θα βλέπεις και μεγαλύτερες εταιρείες, σε πωλήσεις και δίκτυο, που δεν κάνουν ποτέ κουβέντα για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν.

Αποσυνδεδεμένος omega

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 20, 2009, 10:45:37 πμ »
Εγώ την εταιρεία την πρόσεξα για τα pilot που βγάζει αν και είναι τεράστια..Σημεία των καιρών αλλά αυτομάτως σταμάτησε να αποτελεί πιθανή επιλογή μου..Κάτι άσχετο τώρα..Υπάρχει τρόπος να αλλάξω το nick μου;H omega ήταν η μόνη εταιρεία που ήξερα πριν μπω στο forum..Kαι την πάτησα!
Θέλω να αγοράσω το Seiko 5 του SER έναντι 50 ευρώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5535.0.html
                               :mg:

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 20, 2009, 11:46:32 πμ »
γ) Ο χαρακτηρισμός "τσοπάνης" είναι πολύ υπερβολικός κατά τη γνώμη μου.

Σωστά. Υπάρχουν και ηπιότερα συνώνυμα π.χ. ποιμένας, τραχανάς κ.λπ. ;D

Πάντως, "έστω και καθυστερημένα, τρομερή η παρουσίαση του ρολογιού του φόρουμ μας στο site του, και σε περίοπτη θέση μάλιστα". ...
.
.
.
.
...θα έλεγα εάν την έβλεπα.  :smt110

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 20, 2009, 11:49:42 πμ »
Χάρη όταν είσαι καλός είσαι ΚΑΛΟΣ,
όταν είσαι κακός όμως, είσαι ακόμα ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :god: