Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση σχετικα με STEINHART  (Αναγνώστηκε 19924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Ερωτηση σχετικα με STEINHART
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 10, 2009, 10:39:53 μμ »
το συγκεκριμενο ειναι κουρδιστο!!!Εχει και καποια αυτοματα!!!Οσον αφορα για την λεξη REPLICA μην σε ανησυχει!!Απλως προκειται για σχεδιασμο του ρολογιου πανω στην εμφανιση ενος παλιου μοντελου!!
σε ευχαριστώ φίλε μου

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 11, 2009, 01:03:19 μμ »
Τελικά κατέληξα. Θα πάρω το STEINHART "Le Mans GT red". ΡΕ παιδιά όμως πως δουλεύει αυτό το ταχύμετρο ή μήπως είναι απλά διακοσμητικό

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 11, 2009, 01:07:48 μμ »
και κάτι ακόμη. Θέλω να παραγγείλω και 1-2 έξτρα λουράκια. Ποιό μέγεθος ταιριάζει,  το bracelet 22mm ή το bracelet 24mm. Ας βοηθήσει κάποιος.

και κάτι ακόμη. Κάτω στην παραγγελία αναφέρει το εξής strap length / extras:  114/82 mm 124/92 mm. Τι σημαίνει αυτό. Ξανά βοήθεια
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 11, 2009, 01:17:51 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 11, 2009, 06:19:52 μμ »
και κάτι ακόμη. Θέλω να παραγγείλω και 1-2 έξτρα λουράκια. Ποιό μέγεθος ταιριάζει,  το bracelet 22mm ή το bracelet 24mm. Ας βοηθήσει κάποιος.

και κάτι ακόμη. Κάτω στην παραγγελία αναφέρει το εξής strap length / extras:  114/82 mm 124/92 mm. Τι σημαίνει αυτό. Ξανά βοήθεια
Τα pilot, chrono kai limited edition 22mm, τα υπόλοιπα 24mm (εκεί πού "πιάνει" το λουρί στο ρολόϊ)
strap lenght=μήκος λουριού σε χιλ. (114-μακρύ κομμάτι με τις τρύπες, 82-κοντό κομμάτι με το κούμπωμα. 124/92 πιο μακρύ λουρί XL για μεγαλύτερους σε περίμετρο καρπούς)  ;D
Πάντα φιλικά Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 11, 2009, 09:28:49 μμ »
Τελικά κατέληξα. Θα πάρω το STEINHART "Le Mans GT red". ΡΕ παιδιά όμως πως δουλεύει αυτό το ταχύμετρο ή μήπως είναι απλά διακοσμητικό

Αγαπητε Apostolis,
Πολυ καλη και ιδιαιτερη επιλογη!...
Εχω το ιδιο σε μπλε και το προτεινω ανεπιφυλακτα!
Το υποκαντραν στην '9' ειναι για τα δευτερολεπτα, ενω η ταχυμετρικη κλιμακα
εχει απλως διακοσμητικο χαρακτηρα...
Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 11, 2009, 09:56:31 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά, θα το πάρω τελικά και λέω να πάρω και άλλα δύο λουράκια για να έχω μελλοντικά

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 11, 2009, 10:13:59 μμ »

Μπράβο, με το καλό, καλορίζικο!! :smt031 :up:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 11, 2009, 10:25:47 μμ »
Αγαπητε Apostolis,
Πολυ καλη και ιδιαιτερη επιλογη!...
Εχω το ιδιο σε μπλε και το προτεινω ανεπιφυλακτα!
Φιλικα,
Watch-Collector

οπως ανεφερα και σε αλλο ποστ ,η ταχυμετρικη εχει πρακτικη εφαρμογη .αλλωστε δεν θα ειχε νοημα να μπει σαν "διακοσμητικο" σε ενα ρολοι αφιερωμενο σε αγωνες αυτοκινητων!

εδω

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3561.msg50631.html#msg50631

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:21:12 μμ »
οπως ανεφερα και σε αλλο ποστ ,η ταχυμετρικη εχει πρακτικη εφαρμογη .αλλωστε δεν θα ειχε νοημα να μπει σαν "διακοσμητικο" σε ενα ρολοι αφιερωμενο σε αγωνες αυτοκινητων!

εδω

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3561.msg50631.html#msg50631

Αγαπητε GEORGE_
Επειδη γνωριζω τη λειτουργια του ταχυμετρου, θα ηθελα να μου εξηγησεις πως γινεται η ενεργοποιηση και η παυση ταχυμετρου σε ενα μηχανικο ρολο'ι' με UNITAS '6497', με μικρα δευτερολεπτα σε διαρκη κινηση στη θεση '9'  -οπως το συγκεκριμενο μοντελο της STEINHART - και μαλιστα χωρις 'pusher' χρονογραφου?!...
Επιτρεψε μου να εκτιμω οτι το συγκεκριμενο ρολο'ι' εχει περισσοτερο διακοσμητικο χαρακτηρα ανατυπωμενο με βαση τα καντραν αυτοκινητων αγωνιστικου τυπου -γι' αυτο αλλωστε βρισκεται μεσα σε κυκλο με την ταχυμετρικη διαταξη και τη βελονα (δεικτη) σε αυτη τη θεση- παρα λειτουργικη χρηση!
Τουλαχιστον -ως κατοχος του εν λογω μοντελου- ετσι το αντιλαμβανομαι, ωστοσο μπορει να κανω λαθος...

Φιλικα,
Watch-Collector

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:29:10 μμ »
Αγαπητε GEORGE_
Επειδη γνωριζω τη λειτουργια του ταχυμετρου, θα ηθελα να μου εξηγησεις πως γινεται η ενεργοποιηση και η παυση ταχυμετρου σε ενα μηχανικο ρολο'ι' με UNITAS '6497', με μικρα δευτερολεπτα σε διαρκη κινηση στη θεση '9'  -οπως το συγκεκριμενο μοντελο της STEINHART - και μαλιστα χωρις 'pusher' χρονογραφου?!...
Επιτρεψε μου να εκτιμω οτι το συγκεκριμενο ρολο'ι' εχει περισσοτερο διακοσμητικο χαρακτηρα ανατυπωμενο με βαση τα καντραν αυτοκινητων αγωνιστικου τυπου -γι' αυτο αλλωστε βρισκεται μεσα σε κυκλο με την ταχυμετρικη διαταξη και τη βελονα (δεικτη) σε αυτη τη θεση- παρα λειτουργικη χρηση!
Τουλαχιστον -ως κατοχος του εν λογω μοντελου- ετσι το αντιλαμβανομαι, ωστοσο μπορει να κανω λαθος...

[/UR

Φιλικα,
Watch-Collector
δηλαδή φίλε μου Watch-Collector ο δείκτης στη θέση 9 γυρίζει συνεχώς και μετράει δευτερόλεπτα αν κατάλαβα καλά; κάθε κύκλος γράφει και λεπτό; οπότε τα νούμερα σε KM/H είναι διακοσμητικά. Καλύτερα το προτιμώ έτσι γιατί είναι πιο πρακτικό. Στείλε μου σε παρακαλώ επιβεβαίωση

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:35:47 μμ »
ξεκινωντας το αυτοκινητο οταν ο δεικτης των δευτερολεπτων στο ρολοι ειναι στο μηδεν.σιγουρα ειναι πιο πολυπλοκο απο το να πατησω το start στο χρονογραφο αλλα μπορουμε να εχουμε την μετρηση και σε αυτην την ταχυμετρικη σκαλα με τα συνεχη δευτερολεπτα του ρολογιου
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2009, 12:18:01 πμ από george_ »

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:38:11 μμ »
πάντως όπως και να έχει το ρολόι φαίνεται ενδιαφέρον

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 11, 2009, 11:52:53 μμ »
ξεκινωντας την εκκινηση του αυτοκινητου οταν ο δεικτης των δευτερολεπτων στο ρολοι ειναι στο μηδεν.σιγουρα ειναι πιο πολυπλοκο απο το να πατησω το start στο χρονογραφο αλλα μπορουμε να εχουμε την μετρηση και σε αυτην την ταχυμετρικη σκαλα με τα συνεχη δευτερολεπτα του ρολογιου
Παιδιά παρατηρείστε ότι ο δείκτης των δευτερολέπτων στο "9" ξεκινά από το μηδέν και κινούμενος δεξιόστροφα η ένδειξη των χιλιομέτρων "ανεβαίνει" (0-100-200-400).
Αν ήταν πραγματική ταχυμετρική σκάλα θα έπρεπε όσο κυλούν τα δευτρόλεπτα (περνά ο χρόνος) να "κατεβαίνει" (400-200-100 μέχρι 60) όπως σε κάθε ταχυμετρική σκάλα. Λιγότερος διανυόμενος χρόνος στην ίδια απόσταση σημαίνει περισσότερα χιλιόμετρα, όχι το αντίθετο... :-k
Άρα μάλλον θα συμφωνήσω με τον Άρη, είναι small seconds "καμουφλαρισμένα" σε κοντέρ. ;D
Όπως και νάχει είναι ωραίο ρολόϊ με ιδιαίτερο καντράν. :2thumbs:
Πάντα φιλικά Ηλίας

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:11:43 πμ »
Φιλε Apostolis, σωστα καταλαβες!
Η πορτοκαλι βελονα ειναι αυτη των δευτερολεπτων και οσο το ρολο'ι' εχει αποθεμα ενεργειας ειναι σε συνεχη κινηση!
Συνεπως, μια πληρης περιστροφη απο το '200' της ενδειξης ταχυμετρου -που ουσιαστικα αντιστοιχει αντιστοιχει στο '60' των δευτερολεπτων- στο ιδιο παλι σημειο, οριζει την πληρωση ενος λεπτου!
Φιλικα,
Watch-Collector

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:21:41 πμ »
κυριοι αναφερατε οτι ειναι ταχυμετρικη σκαλα!αλλα κοταξα την φωτο και δεν ειδα καμμια ταχυμετρικη σκαλα!!!!εχει ενα κοντερ αυτοκινητου! και τιποτα παραπανω!!!! ???

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:25:36 πμ »
κυριοι αναφερατε οτι ειναι ταχυμετρικη σκαλα!αλλα κοταξα την φωτο και δεν ειδα καμμια ταχυμετρικη σκαλα!!!!εχει ενα κοντερ αυτοκινητου! και τιποτα παραπανω!!!!

:D :D

Προκειται για καραμπινατη περιπτωση εξαπατησης!
Κι εγω τωρα προσεξα καλα τη φωτο.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 12, 2009, 12:32:19 πμ »
είναι small seconds "καμουφλαρισμένα" σε κοντέρ. ;D
Πάντα φιλικά Ηλίας

κυριοι αναφερατε οτι ειναι ταχυμετρικη σκαλα!αλλα κοταξα την φωτο και δεν ειδα καμμια ταχυμετρικη σκαλα!!!!εχει ενα κοντερ αυτοκινητου! και τιποτα παραπανω!!!!

Αγαπητοι φιλοι, Ηλια και GEORGE_
Ακριβως, ετσι! :up:
Προσωπικα, δεν αναφερθηκα ποτε στον ορο 'ταχυμετρικη σκαλα', αλλα ταχυμετρικη διαταξη (ενδειξη), οπως και στα καντραν αυτοκινητου (κοινως, κοντερ)!... ;D
Φιλικα,
Αρης

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 12, 2009, 10:52:30 μμ »
Τελικά το πήρα αλλά επειδή δεν χόρτασα πήρα και το
http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=101&Sel_ID=12#101

ο φίλος μου κάνει και δωρεάν την αποστολή και μιά μικρή εκπτωσούλα χωρίς να το ζητήσω οπότε όλα καλά

Ευχαριστώ για την βοήθεια
i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 12, 2009, 11:05:07 μμ »
Καλοφόρετα..να τα χαίρεσε...και τα 2 πολύ καλές επιλογές..το έχω και εγώ στα πλάνα το chrono...!

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 12, 2009, 11:19:09 μμ »
Τελικά το πήρα αλλά επειδή δεν χόρτασα πήρα και το
http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=101&Sel_ID=12#101

ο φίλος μου κάνει και δωρεάν την αποστολή και μιά μικρή εκπτωσούλα χωρίς να το ζητήσω οπότε όλα καλά

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Σκεφτομαι να παρω και εγω αυτο το ρολοι!!!Πες μου 2 λογια!!!Πως σου φαινεται??Αξιζει???
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1