Αποστολέας Θέμα: Rolex Daytona αποψεις  (Αναγνώστηκε 12261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Velitsko

• 38mm case
    • Προφίλ
Rolex Daytona αποψεις
« στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:00:23 πμ »
O τιτλος ειναι ξεκαθαρος καλοι μου φιλοι !

Ολοι γνωριζουμε λιγο πολυ εναν απο τους πιο διασημους εαν οχι τον πιο διασημο χρονογραφο αυτη την στιγμη στην αγορα ! Μιλαμε για ενα ρολοι με εναν πολυ ωραιο μηχανισμο τον 4130 ο οποιος και χρησιμοποιηθηκε μετα την ανανεωση του 16520 σε 116520 το 2000 και μιλαμε και για ενα ρολοι το οποιο πολυ δυσκολα μπορει να βρεθει στην αγορα και αυτο ισχυει μονο για το ατσαλινο μοντελο καθως τα υπολοιπα ΤΤ και ολοχρυσα ειναι αμεσα διαθεσιμα!

Περιμενω να ακουσω αποψεις, σκεψεις, κριτικες κτλ. τοσο για τον μυθο του ατσαλινου οσο και για τα αλλα μοντελα οπως ΤΤ, ολοχρυσα κτλ.

Αναπτυξτε το θεμα !  ;D

ΥΓ. Αν δεν κανει αυτο διεγραψε το, βαριεμαι να γραψω αλλο ! Παντα εγω πρεπει να κανω τις δυσκολες δουλειες ?  :D Στο κατω κατω συζητηση και καταθεση αποψεων κανω δεν παρουσιαζω το ρολοι. Ελπιζω να μην παρεξηγηθω  :2thumbs:
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:21:02 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Velitsko

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Rolex Daytona αποψεις
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:19:51 πμ »
ΥΓ. Αν δεν κανει αυτο διεγραψε το, βαριεμαι να γραψω αλλο ! Παντα εγω πρεπει να κανω τις δυσκολες δουλειες ?   Στο κατω κατω συζητηση και καταθεση αποψεων κανω δεν παρουσιαζω το ρολοι. Ελπιζω να μην παρεξηγηθω   

το Rolex Daytona δεν ειναι μονο το μοντελο που αναφερεσαι ,σχετικο θεμα δεν υπαρχει και φυσικα οποιος το ανοιξει πρεπει να εχει φτιαξει ενα προσεγμενο και πληρες θεμα!εαν εσυ βαριεσαι τοτε τι το ανοιξες?

Ε τι να πω πρωτη φορα μου ζητανε τετοιο πραγμα

Σε αλλα φορουμ που συζητω εχω ανοιξει πολλες φορες τετοιο θεμα και ο κοσμος μπαινει μεσα κανονικα και λεει τις αποψεις, κριτικες του ξερω εγω τι να πω. Δεν εχω χρονο να καθομαι να γραφω κατεβατα και να υπεραναλυω πραγματα στο κατω κατω ολοι ξερουν το ρολοι αυτο και το θεμα ειναι καθαρα ελευθερο, ο καθενας ας γραψει τις αποψεις του και θα ηθελα πραγματικα να δω τι σκεφτεται ο κοσμος για αυτο ρολοι. Ο σκοπος μου δεν ειναι να το παρουσιασω αλλα να συζητησω για το συγκεκριμενο ρολοι !

Αν ενοχλει τοσο διεγραψε το κανενα προβλημα απο μεριας μου  :2thumbs:
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:21:50 πμ από george_ »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:22:22 πμ »
ok λοιπον,λιτοι και περιεκτικοι
πολυ ωραιο ρολοι

Αποσυνδεδεμένος ggs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:29:19 πμ »
Νομίζω ότι ο Άρης εχει υπερκαλύψει το θέμα στο
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3366.msg48519.html#msg48519

25. ROLEX ‘DAYTONA’ - Παρουσιαζεται το 1961. Οφειλει το ονομα του στην παραλια DAYTONA της FLORIDA, περιοχη οπου διαμενoυν τα πιο γνωστα ονοματα αγωνων ταχυτητας και γινονται οι 24ωροι αγωνες αυτοκινητου. Ο ‘OYSTER COSMOGRAPH DAYTONA’ -οπως ειναι πλεον πληρως το ονομα του- θεωρειται ενα απο τα πιο αναγνωρισιμα μοντελα της συγχρονης ωρολογοποι’ι’ας και καποιες εκδοσεις του, οπως ο ‘PAUL NEWMAN DAYTONA’ του ’69 -με τα περιφημα ‘exotic dials’- που εγινε γνωστος απο την ταινια ‘WINNING’ οπου πρωταγωνιστουσε ο αειμνηστος αντισταρ, εχουν μεγαλη συλλεκτικη και μεταπωλητικη αξια και γι’ αυτο βρισκονται στην πρωτη σειρα των προτιμησεων μεταξυ των συλλεκτων!

('DAYTONA PAUL NEWMAN')

Το 1988, οι κουρδιζομενοι στο χερι μηχανισμοι, εδωσαν τη σειρα τους στους αυτοματους ZENITH CAL. ‘EL PRIMERO’, οι οποιοι κυκλοφορουσαν μεχρι το 2000, οποτε και αντικατασταθησαν απο την in-house ‘CAL. 4130’. Τοσο ο αντικατεστημενος ‘EL PRIMERO’, οσο και το τρεχον μοντελο -λογω της περιορισμενης παραγωγης και της μεγαλης αναγνωρισιμοτητας του- ειδικα στην εκδοση απο ανοξειδωτο ατσαλι, θεωρουνται στις μερες μας σπανιοι και γι’ αυτο δυσευρετοι!

('DAYTONA EL PRIMERO 4030')

('DAYTONA ROLEX CAL. 4130')

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:30:27 πμ »
Παράθεση
Μηχανισμος? Τιμη? Διαθεσιμοτητα κυριως για τα ατσαλινα μοντελα? Αισχροκερδεια αντιπροσωπων?

αρχιζει και στρωνει το πραγμα,ετσι μπραβο δωσε τα ερεθισματα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:32:08 πμ »
- Πραγματικό σύμβολο, δυσεύρετο, διαχρονικό.
Αλλά και
- Αντιγεγραμμένο τόσο πολύ και τόσο καλά που τρομάζεις να ξεχωρίσεις τον κερκοπίθηκα από το real thing, ως εκ τούτου με κάπως ξεφτισμένο πρεστίζ, προκλητικά ακριβό.

Αποσυνδεδεμένος Velitsko

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:35:00 πμ »
Καλα το θεμα τιμης ειναι ξεφτιλα εδω Ελλαδα  :D

Ψαχνω τιμες τον τελευταιο καιρο και ακουω για τα ατσαλινα κατι αστρονομικα ποσα οπως 9,500 ευρω με το πιο φθηνο στα 8400-8800 ευρω που εχω ακουσει για Ελλαδα !

Πριν απο κανα μην ηταν ενα στην χρυση ευκαιρια ατσαλινο 12,000 ευρω  :D

Ιταλια το ειχα βρει 7700 ευρω με το καινουριο clasp οπως αυτο που εχει το κεραμικο GMT και με ελβετικο κωδικο στην εγγυηση

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 01:52:54 πμ »
Φόρεσα το ατσάλινο στο duty free του Μπαχρέιν τον περασμένο Νοέμβριο. Τιμή 6.900 ευρώ. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που δείχνει πολυ βαρύ δεν είναι και ότι το μπρασελέ κούμπωνε εκπληκτικά στον καρπό. Υπήρχαν μάλιστα οι δύο εκδόσεις , σε μαύρο και άσπρο. Το μαύρο  μου φάνηκε πιο εντυπωσιακό , γιατι άφηνε να διαγράφονται  καλύτερα οι λεπτομέρειες του καντράν. Πραγματικά ένα απόλυτα κλασσικό και ποθητό ρολόι .
Δέστε σε τι τιμές πωλούνται οι παλιές Daytona
http://www.artoftime.com/web/en/watches/?showid=10464
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος Velitsko

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 01:57:02 πμ »
Φόρεσα το ατσάλινο στο duty free του Μπαχρέιν τον περασμένο Νοέμβριο. Τιμή 6.900 ευρώ. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που δείχνει πολυ βαρύ δεν είναι και ότι το μπρασελέ κούμπωνε εκπληκτικά στον καρπό. Υπήρχαν μάλιστα οι δύο εκδόσεις , σε μαύρο και άσπρο. Το μαύρο  μου φάνηκε πιο εντυπωσιακό , γιατι άφηνε να διαγράφονται  καλύτερα οι λεπτομέρειες του καντράν. Πραγματικά ένα απόλυτα κλασσικό και ποθητό ρολόι .
http://www.artoftime.com/web/en/watches/?showid=10464

Χμμμμ εμενα παντα το λευκο μου φαινοταν πιο ωραιο και πιο κλασσατο απο το μαυρο. Το μαυρο μου εβγαζε ενα σπορ χαρακτηριστικο ενω το λευκο κατι πιο κυριλε

Βεβαια γουστα ειναι αυτα και για 6900 ειναι πανφθηνο σε σχεση με τα δικα μας δεδομενα

Καλα τα vintage ειναι σκετη πικρα στην τιμη  :D

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:29:57 μμ »
[url]http://www.artoftime.com/web/en/watches/?showid=10464[/url]

Απο το συγκεκριμενο σαιτ εχεις κανει καμια αγορα? Ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 10:28:45 μμ »
Σήμερα το πρωί εγραψα για το συγκεκριμένο θέμα και τώρα βλέπω οτι εχουν γίνει τροποποιήσεις το post "χάθηκε" και τα μηνύματα "τροποποιήθηκαν" τοσο σε σημείο που να μήν αναγνωρίζεται  το νόημα των παραθέσεων.
Αυτό εγινε γιατί τόλμησα να εκφράσω την αποψή μου μέσα σε πλαίσια σεβασμού και ποτέ δεν ξεπέρασα κάποια όρια ευπρέπειας.
Τέλος πάντων δεν πρόκειται ποτέ να πεισθούν κάποιοι οτι τα forum ειναι ελεύθερο βήμα και εκφραση απόψεων ειτε αφορά ρολόγια είτε το μπλέ και καφέ βιβλίο του Wittgenstein.

φιλικά
Salvador

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 11:28:53 μμ »

Απο το συγκεκριμενο σαιτ εχεις κανει καμια αγορα? Ευχαριστω!

Όχι ποτέ, γενικά αποφεύγω να κάνω ακριβές αγορές από φωτογραφίες και μέσω πιστωτικής στο ίντερνετ
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 25, 2009, 01:30:14 μμ »
Όχι ποτέ, γενικά αποφεύγω να κάνω ακριβές αγορές από φωτογραφίες και μέσω πιστωτικής στο ίντερνετ
Μαλλον καλα κανεις... Ευχαριστω για τη πληροφορια!

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 25, 2009, 04:34:12 μμ »
θαυμαστης του Paul NEWMAN(RIP) επεσα πανω σε αυτο το αρθρο και το ψαξα παραπερα συμφωνα με δηλωσεις του ιδιου δεν θυμαται να φοραγε daytona στην ταινια WINNING αλλα αργοτερα ,του το ειχε παρει η γυναικα του απο αγγλια 200 λιρες!

http://www.qualitytyme.net/pages/rolex_articles/pn_daytona.html
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

ilias_k

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 24, 2009, 08:19:46 μμ »
ονειρο ζωης το daytona,οτι αι να πεις ειναι λιγο.φοβερη εμπνευση σχεδιαστικα και μηχανικα..

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 24, 2009, 08:40:16 μμ »
συμφωνο απολυτα για τα ατσαλινα σπορ ανδρικα daytona ....ο απολυτος σχεδιασμος ανδρικου χρονογραφου..... ολες οι υπολοιπες version ειναι κακογουστες και απευθυνονται σε ανθρωπους που πουλανε μουρη ...τους πουλμουρ
χρυση daytona? ταμα στην μεγαλοχαρη να το κανεις οχι ρολοι ....και εκεινο εκει με τα διαμαντακια ......τα χαπια μου ...ανουσιουργηματα..

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 25, 2009, 01:05:32 πμ »
Target watch για μένα!
Ατσάλινο λευκό καντράν με τη 4130! Ελπίζω σύντομα!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 26, 2009, 01:23:40 πμ »
συμφωνο απολυτα για τα ατσαλινα σπορ ανδρικα daytona ....ο απολυτος σχεδιασμος ανδρικου χρονογραφου..... ολες οι υπολοιπες version ειναι κακογουστες και απευθυνονται σε ανθρωπους που πουλανε μουρη ...τους πουλμουρ
χρυση daytona? ταμα στην μεγαλοχαρη να το κανεις οχι ρολοι ....και εκεινο εκει με τα διαμαντακια ......τα χαπια μου ...ανουσιουργηματα..

Συνήθως απευθύνονται στους καρακίτς Άραβες, αυτοί παθαίνουν ντελίριο με το χρυσό και τα πετράδια !!! Αν έχει πάει κάποιος στο Ντουμπάι κι έχει χαζέψει την βιτρίνα της ROLEX θα καταλάβει τι σημαίνει κακογουστιά !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 26, 2009, 03:38:25 μμ »
οκ .....το αγοραζω αυτο με τους αραβες .....αμα το δεις στην αθηνα?
για να δουμε και καμμια φωτογραφια απο διαφορες εκδοσεις ........να χαμογελασουμε ρε αδελφε

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 26, 2009, 11:09:56 μμ »

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ