Αποστολέας Θέμα: Longines Παλιος Χρυσος Χρονογραφος  (Αναγνώστηκε 4588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ErnestoPap

• 38mm case
    • Προφίλ
Longines Παλιος Χρυσος Χρονογραφος
« στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 12:58:40 μμ »
Παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε οτιδηποτε για το παρακατω ρολοι:

Ειναι ενας Longines χρονογραφος και το βρηκε ο θειος μου μεταχειρισμενο...
Πιστευετε αξιζει η αγορα του??
Τι γνωριζετε για το ετος κατασκευης/αξιοπιστια μοντελου??
Ποσο περιπου μπορει να κοστιζει?

Οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν χρησιμη..
Ευχαριστω...:) 
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:01:40 πμ από ErnestoPap »

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Longines Παλιος Χρυσος Χρονογραφος
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 10:01:37 μμ »
Longines+χρονογράφος+σε καλή κατάσταση+λειτουργήσιμος+χρυσός...προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει.
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 10:28:23 μμ »
Longines+χρονογράφος+σε καλή κατάσταση+λειτουργήσιμος+χρυσός...προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει.

kai εγώ το ίδιο πιστεύω...ειδικά εκείνης της εποχής (έχω την εντύπωση όπως μου δείχνει δεκαετία '40 βαριά '50) μετράει και μάλιστα πολύ τόσο από μηχανικής άποψης όσο και λόγω ονόματος.......Μr VIWOW help us  8)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος cercum

• 38mm case
  • Haute horlogerie
    • Προφίλ
    • Www.Rologas.Com
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:21:43 πμ »
Δεν γνωριζω ποσο αξιζει, αλλα το ρολοι ειναι RESPECT.
Πολυ καλη κατάσταση και ενδειξη φάσεως σελήνης...αναμενω με αγωνια τα της ιστορίας του. :)
Τικ τακ, τικ τακ

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 24, 2009, 12:56:34 μμ »
Με κάθε επιφύλαξη έχω την εντύπωση ότι θα φοράει ΕΤΑ ...
  Αν όμως είναι κανένας παλιός calibre Longines έχει σίγουρα συλλεκτική αξία ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 02, 2009, 08:49:07 μμ »
Oριστε και 2 φωτο τις μηχανης...

Περιμενω αποψεις/σχολια.. ;)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 02, 2009, 09:13:05 μμ »
LONGINES L502 calibre 17 jewels ... ???
Μοιάζει με παλιά κουρδιστή ΕΤΑ, αλλά ούτε ειδικός ούτε σίγουρος είμαι ...  :-\

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 02, 2009, 10:40:51 μμ »
Αγαπητέ konakis, δεν έχω ιδέα. Κάποτε ήρθε στην έκθεσή μου ένας από τους πιο γνωστούς δικαστικούς της χώρας μας με ένα ρολόι στο χέρι. "Κύριε Στήκα μου πείτε μου τι είναι".Ευτυχώς ήταν δίπλα μου ο Antoine Preziuso που πριν κάνει την δική του εταιρεία είχε δουλέψει στις restaurations του Antiquirum. Ήταν Longines τσέπης. Μόνο τον ωρολογοποιό που έφτιαξε τα γρανάζια δεν του είπε. Του μίλαγε μισή ώρα. Αν στείλετε φωτογραφία και ότι άλλο στο Antiquorum μέσω του site τους, θα σας πουν.

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 02, 2009, 10:50:42 μμ »
μμμμ....
ενδιαφερον..
να στειλω και εγω φωτο απο τα 2 τσεπης που εχω των παπουδων μου...

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2525.0.html

:)

persistance

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 02, 2009, 10:51:41 μμ »
Αγαπητέ ernestopap, η μηχανή που μας δείχνεις είναι μια poljot 3133 copy of the valjoux 7734. Όπως σου είπα και στο pm δεν υπήρξε ποτέ Longines 502. Λυπάμαι…

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 02, 2009, 11:04:00 μμ »
Δεν χάνεις τίποτα george mg να δοκιμάσεις, περισσότερο για να βρεις τι ακριβώς είναι, αν και υπάρχουν και βιβλία για τα Elgin. Επειδή συμπτωματικά έχω και εγώ ένα της ίδιας εταιρείας και της ίδιας εποχής περίπου και το έχω δείξει σε έναν από τους μεγάλους τεχνίτες της Audemars Piguet, μου είχε πει οτι τα ρολόγια αυτά είχαν παραχθεί σε τόσο μεγάλες ποσότητες που στην Αμερική υπάρχουν ακόμη σε μαγαζιά σε καινούργια..... Οπότε η αξία τους έχει μηδενιστεί. Τώρα δεν μπορώ να το συγκρίνω για να ξέρω αν είναι το ίδιο μοντέλο ή όχι.. Και οι υπόλοιποι Οίκοι Δημοπρασιών κάνουν πάντως εκτιμήσεις μέσω email.

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 02, 2009, 11:27:10 μμ »
Αγαπητέ ernestopap, η μηχανή που μας δείχνεις είναι μια poljot 3133 copy of the valjoux 7734. Όπως σου είπα και στο pm δεν υπήρξε ποτέ Longines 502. Λυπάμαι…

Κατ αρχας σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...
Για να καταλαβω ομως, ο μηχανισμος του ρολογιου της φωτο παραπανω ειπες οτι δεν υπηρξε ποτε απο τη Longines...
Αρα ο μηχανισμος τι μπορει να ειναι?Παλιος ΕΤΑ,valjoux?Ή μηπως απομιμηση?Και τι ρολοι?Μπορει να ειναι αυθεντικο και να εχει αλλαχτει ο μηχανισμος του ή μπορει να ειναι και αυτο απομιμηση?

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 03, 2009, 07:23:12 πμ »
Δεν χάνεις τίποτα george mg να δοκιμάσεις, περισσότερο για να βρεις τι ακριβώς είναι, αν και υπάρχουν και βιβλία για τα Elgin. Επειδή συμπτωματικά έχω και εγώ ένα της ίδιας εταιρείας και της ίδιας εποχής περίπου και το έχω δείξει σε έναν από τους μεγάλους τεχνίτες της Audemars Piguet, μου είχε πει οτι τα ρολόγια αυτά είχαν παραχθεί σε τόσο μεγάλες ποσότητες που στην Αμερική υπάρχουν ακόμη σε μαγαζιά σε καινούργια..... Οπότε η αξία τους έχει μηδενιστεί. Τώρα δεν μπορώ να το συγκρίνω για να ξέρω αν είναι το ίδιο μοντέλο ή όχι.. Και οι υπόλοιποι Οίκοι Δημοπρασιών κάνουν πάντως εκτιμήσεις μέσω email.

Φιλικά

Κωστής

ευχαριστω.
θα κανω μια προσπαθεια.
οχι για να μαθω χρηματικη αξια,αλλα την ιστορια τους.
ειναι συναισθηματικη η αξια τους για μενα.

οσα και να πιανουν δεν προκειται να πουληθουν ποτε.
θα δοθουν στην επομενη γενια της οικογενεια μου.
οπως δοθηκαν και σε μενα
 :)

φιλικα
γιωργος

ΥΓ.

sorry για το off topic  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 07:30:13 πμ από giorgos mg »

persistance

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 03, 2009, 11:06:14 πμ »
ernestopap, η μηχανή της poljot 3133 είναι μια φθηνή αντιγραφή της valjoux 7734. για τη κάσα του ρολογιού δε μπορώ να σου πω πολλά γιατί η φωτογραφία δεν με βοηθά, θα κάνω μερικές όμως υποθέσεις.

Έστω ότι αυτό το ρολόι κάποτε φορούσε μια valjoux 7734 συναρμολογιμένη και βαλμένη από τη Longines. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η Longines ουδέποτε χρησιμοποίησε valjoux 7734 σε χρονογράφο της. Σε χρονογράφους της δεκαετίας 70-80 χρησιμοποιούσε valjoux 72 (κουρδιστός), σε παλαιότερους χρονογράφους έβαζε τη Longines 13ZN (κουρδιστός) και στους μοντέρνους El Primero, valjoux 7750 (αυτόματοι και οι δυο).

Αν πάλι αυτό το ρολόι φορούσε μια από τις δυο προαναφερθείσες κουρδιστές μηχανές και κάποιος την αντικατέστησε με μια poljot 3133 τότε δε βλέπω το λόγω γιατί θα έπρεπε να γράψει στη γέφυρα του χρονογράφου “Longines 502”, ποσό μάλλον όταν δεν υπάρχει τέτοια μηχανή (περιπίπτοντος υπάρχει Longines 501 και 503 που δεν είναι χρονογράφοι). Επιπλέον αν αντικαταστήσουμε τη μηχανή σε ένα ρολόι, εξαιρουμένων σπανίων περιπτώσεων, η θέση του καντράν δεν είναι βέβαιο αν θα ταιριάξει όχι μόνο στη βάση της μηχανής αλλά και στις θέσης των δεικτών, και της ημερομηνίας. Το ίδιο θα συμβεί στη σχέση μηχανής κάσας, αλλά και στη θέση του άξονα κουρδίσματος με τη κάσα. Το ίδιο θα συμβεί και στη διάμετρο των δεικτών όσο αναφορά το κάρφωμα τους στη μηχανή αλλά και στο μήκος τους. Με άλλα λόγια αυτός που θα έκανε τέτοια δουλειά θα πρέπει να ήταν πολύ τυχερός είτε ένας επίμονος καλός τεχνίτης.

Οποιαδήποτε περίπτωση και αν πάρεις η ταυτότητα του ρολογιού έχει αλωθεί η απλά δεν είχε ποτέ ταυτότητα.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 03, 2009, 11:38:30 πμ »
persistance ευχαριστουμε για τις πολυ πολυ τεχνικες σου απαντησεις και πληροφοριες
οντως κατι περιεργο συμβαινει με το εν λογω ρολοι ?
κατι απο την ιστορια του που να βοηθουσε να μαθουμε ισως ?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 03, 2009, 02:39:47 μμ »
persistance ευχαριστουμε για τις πολυ πολυ τεχνικες σου απαντησεις και πληροφοριες
οντως κατι περιεργο συμβαινει με το εν λογω ρολοι ?
κατι απο την ιστορια του που να βοηθουσε να μαθουμε ισως ?
+100 :up:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:24:44 μμ »
η μηχανή της poljot 3133 είναι μια φθηνή αντιγραφή της valjoux 7734.

Κωνσταντίνε, έχω την εντύπωση πως κάνεις λάθος. Διαβάζοντας το άρθρο αυτό, το οποίο έχω καταθέσει στα ρωσικά ρολόγια, διαπίστωσα ότι η μία δεν έχει καμμιά σχέση με την άλλη, και πως μόνον όσοι δεν έχουν εξετάσει την 3133 έχουν την αντίληψη που προανάφερες.
Δεν ξέρω τι έκανε η Longines, αλλά σίγουρα αν το συγκεκριμένο ρολόι είχε 3133, τότε αυτή θα έπρεπε να ήταν 23 κοσμημάτων, ενώ αυτή που εμφανίζεται στις εικόνες, δείχνουν 17. Συνεπώς φορά 7734.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 03:33:18 μμ από TZAG »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:27:46 μμ »
Κωνσταντίνε, έχω την εντύπωση πως κάνεις λάθος. Διαβάζοντας το άρθρο αυτό διαπίστωσα ότι η μία δεν έχει καμμιά σχέση με την άλλη, και πως μόνον όσοι δεν έχουν εξετάσει την 3133 έχουν την αντίληψη που προανάφερες.

TZAG εχουν αγορασει τις παλιες ετα του 70,ετσι ειναι .επισης εχουν αναπαραγει και αλλες ελβετικες μηχανες

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:34:09 μμ »
Πρόσθεσα και επιπλέον στοιχεία στο προηγούμενο σχόλιό μου.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:41:46 μμ »
Κωνσταντίνε, έχω την εντύπωση πως κάνεις λάθος. Διαβάζοντας το άρθρο αυτό, το οποίο έχω καταθέσει στα ρωσικά ρολόγια, διαπίστωσα ότι η μία δεν έχει καμμιά σχέση με την άλλη, και πως μόνον όσοι δεν έχουν εξετάσει την 3133 έχουν την αντίληψη που προανάφερες.
Δεν ξέρω τι έκανε η Longines, αλλά σίγουρα αν το συγκεκριμένο ρολόι είχε 3133, τότε αυτή θα έπρεπε να ήταν 23 κοσμημάτων, ενώ αυτή που εμφανίζεται στις εικόνες, δείχνουν 17. Συνεπώς φορά 7734.

η αρχιτεκτονικη του χρονογραφου ειναι της ετα,ακομα και εαν εχει κομματια που δεν μπορουν να φορεθουν απο την μια στην αλλη ,γιατι αλλαξαν το σχημα! ακομα και η αυξηση των jewels δεν ειναι καθοριστικο σημειο για να πεις οτι οι δυο μηχανες ειναι τοσο διαφορετικες σε σημειο τετοιο που δεν εχουν συγγενεια..και ο τυπος στο αρθρο ακουμπαει καποια σημεια με πολυ προσοχη  ....οι ρωσοι αγορασαν απο τους ελβετους οσο γνωριζω την μηχανη,δεν ειναι τυχαιο !δεν εφτιαξαν αγορασαν ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 03:49:35 μμ από george_ »