Αποστολέας Θέμα: γνώμη για τα ελληνικά site πώλησης ρολογιών  (Αναγνώστηκε 28596 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

director

• Επισκέπτης
Απ: γνώμη για τα ελληνικά site πώλησης ρολογιών
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:30:15 πμ »
Ερωτηση αφελους
Γιατι τα e-shops πωλουν φθηνοτερα?(ας το εκλαβουμε ως παραδοχη)

Αποσυνδεδεμένος marcangelo

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:34:16 πμ »
Ερώτηση:ποιος από εμάς ξέρει τι σημαίνει πανευρωπαική εγγύηση φίλε Γιώργο σε κάθε σήμα, όταν αυτός που μου το δίνει πουλά παράλληλα σώβρακα και φανέλλες. Η εδώ αντιπροσωπεία δήλωσε πάντως ρητά και κατηγορηματικά πως δεν αναγνωρίζει τέτοιου τύπου <<πανευρωπαικές>> ή και <<παγκόσμιες>> εγγυήσεις των οιωνδήποτε επιτήδειων.
Πολλοί άνθρωποι χάνουν την υγεία τους προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά κι ύστερα χάνουν τα λεφτά τους για να ξαναβρούν την υγειά τους...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:35:03 πμ »
Ερωτηση αφελους
Γιατι τα e-shops πωλουν φθηνοτερα?(ας το εκλαβουμε ως παραδοχη)

Ίσως γιατί έχουν ελάχιστα λειτουργικά έξοδα.
Ίσως γιατί αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες, άρα πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.
Ίσως επειδή πουλάνε πολλά κομμάτια να μπορούν με μικρότερο περιθώριο κέρδους, να βγάζουν όσα ένα κανονικό μαγαζί.
Ίσως.....όποιος θέλει συμπληρώνει.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:37:00 πμ »
Ερώτηση:  Αν ένα τέτοιο διαδικτυακό μαγαζί σου δώσει Πανευρωπαική Εγγύηση, δεν είναι υποχρεωμένη να την αναγνωρίσει η Ελληνική Αντιπροσωπεία??

Φιλικά Γιώργος
Δεν είναι συχνό φαινόμενο τα διαδικτυακά καταστήματα να δίνουν επίσημη εγγύηση εταιρίας, οπότε δεν τίθεται συνήθως θέμα πανευρωπαϊκής εγγύησης. Τις περισσότερες φορές εγγυώνται ως προς το προϊόν και το σέρβις τα ίδια τα καταστήματα.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:39:10 πμ »
Και για τα δύο τελευταία ερωτήματα αρμόδια για να σας απαντήσουν είναι τα εργοστάσια.

Μπορείτε να στείλετε ένα email και θα σας απαντήσουν σύντομα.

Εσείς τι πιστεύετε οτι θα σας πουν;

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:40:23 πμ »
Ερώτηση:ποιος από εμάς ξέρει τι σημαίνει πανευρωπαική εγγύηση φίλε Γιώργο σε κάθε σήμα, όταν αυτός που μου το δίνει πουλά παράλληλα σώβρακα και φανέλλες. Η εδώ αντιπροσωπεία δήλωσε πάντως ρητά και κατηγορηματικά πως δεν αναγνωρίζει τέτοιου τύπου <<πανευρωπαικές>> ή και <<παγκόσμιες>> εγγυήσεις των οιωνδήποτε επιτήδειων.
Κάποιοι σαφώς είναι επιτήδειοι. Όχι όλοι πάντως και πιθανότατα ούτε και η πλειοψηφία.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:43:05 πμ »

Αγαπητέ marcangelo, αν το ρολόϊ το καλύπτει πανευρωπαική εγγύηση, τότε η Ελληνική Αντιπροσωπεία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να την αποδεχθεί. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις καταγγελία και να είσαι σίγουρος οτι θα δικαιωθείς.   Μιλάω από προσωπική πείρα...όχι με ρολόϊ, αλλά με άλλο καταλωτικό αγοαθό το οποίο είχε αγοραστεί από διαδίκτυο με πανευρωπαική εγγύηση. Όταν προέκυψε πρόβλημα και επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία, μου είπαν οτι δεν ισχύει η εγγύηση αυτή κλπ. Ως δια μαγείας όμως όλα λύθηκαν όταν τους έστειλα ένα φαξ, στο οποίο υπήρχε η σφραγισμένη εγγύηση, περιγραφή του προβλήματος, και μια κοινοποίηση στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.  Μάθε τα διακιώματα σου σαν καταλωτής, ακι μην αρκείσε σε αυτα που σου λένε.

Φιλικά Γιώργος

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:43:18 πμ »
Παράθεση
Ίσως γιατί αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες, άρα πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.

οπως συχνα αναγραφει ο συμπαθης viwow,οι περισσοτερες εταιρειες ΥΩ αναφερουν οτι δεν αντιπροσωπευονται μεσω net(Ας το εκλαβουμε κι αυτο ως παραδοχη),ποθεν αντλουνται οι μεγαλες ποσοτητες?

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:48:52 πμ »
οπως συχνα αναγραφει ο συμπαθης viwow,οι περισσοτερες εταιρειες ΥΩ αναφερουν οτι δεν αντιπροσωπευονται μεσω net(Ας το εκλαβουμε κι αυτο ως παραδοχη),ποθεν αντλουνται οι μεγαλες ποσοτητες?

Μίλησες γενικά για e-shops, όχι για AD. Αλλά και πάλι, ισχύουν όλα τα προηγούμενα που έγραψα.
Και ένα χειροπιαστό παράδειγμα e-shop AD
http://www.firstclasswatches.co.uk/seiko-premier-spb005j1-p-2756.html

Δεν νομίζω να βρεις αυτή την τιμή σε μαγαζί στην Ελλάδα.

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:53:41 πμ »

Αν υποθέσουμε οτι τα ρολόγια που πουλάνε είναι γνήσια, και δεν τα παίρνουν, από την αντιπροσωπεία, τότε τα παίρνουν, από AD της εταιρείας. Άρα δεν δικαιούνται να φωνάζουν. Δεν γίνεται και η πιτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Φιλικά Γιώργος

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:53:48 πμ »
οκ οι Iαπωνες ηταν ανεκαθεν υπερ του mass μρκτνγ,αλλα τυχαινει να βρισκονται και πολυ ΥΩ εταιρειες στα εμπορευματα τους.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:55:42 πμ »
Αγαπητέ Γιώργο, ακόμη δεν πήρα απάντηση στο πως μπορώ εγώ ο απλός καταναλωτής να ξεχωρίσω μία εγγύηση αν είναι πανευρωπαική ή πανεπιτηδειαική, γιατί να πιστέψω κάποιον ότι με καλύπτει όταν δε τον ξέρω ποιος είναι και πως να προσφύγω σε ενώσεις καταναλωτών, όταν καλά καλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω την αξιοπιστία του εγγράφου που ΄χω στα χέρια μου?
Πολλοί άνθρωποι χάνουν την υγεία τους προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά κι ύστερα χάνουν τα λεφτά τους για να ξαναβρούν την υγειά τους...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:59:20 πμ »
οκ οι Iαπωνες ηταν ανεκαθεν υπερ του mass μρκτνγ,αλλα τυχαινει να βρισκονται και πολυ ΥΩ εταιρειες στα εμπορευματα τους.

Σου γράφω με αποδείξεις...διαδικτυακός AD πουλάει με αυτή την τιμή!!!!
Τώρα για ΥΩ κτλ, τι να σου πω...δεν ξέρω αν θα αγόραζα ποτέ ένα VC ή ένα PP από το διαδίκτυο. Άλλωστε δεν ξέρω και τι διαφορές στις τιμές παίζουν.

Φιλικά Γιώργος

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 12:59:27 πμ »
Παράθεση
Δεν νομίζω να βρεις αυτή την τιμή σε μαγαζί στην Ελλάδα.

δεν γνωριζω απο αγορα σεικο,ομως προ σχεδον μηνος κατα την ολιγοημερη παραμονη μου σ επαρχιακη πολη της Ελλαδας,αγορασα Ω speed σε απιστευτα χαμηλη τιμη ακομη και για τα δεδομενα του emarket

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:01:54 πμ »
Αγαπητέ Γιώργο, ακόμη δεν πήρα απάντηση στο πως μπορώ εγώ ο απλός καταναλωτής να ξεχωρίσω μία εγγύηση αν είναι πανευρωπαική ή πανεπιτηδειαική, γιατί να πιστέψω κάποιον ότι με καλύπτει όταν δε τον ξέρω ποιος είναι και πως να προσφύγω σε ενώσεις καταναλωτών, όταν καλά καλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω την αξιοπιστία του εγγράφου που ΄χω στα χέρια μου?

Στην περίπτωση που δεν μπορείς να γνωρίζεις σαφώς τι αγοράζεις και τι είδους εγγύηση παίρνεις, απλούστατα δεν αγοράζεις από το συγκεκριμένο διαδικτυακό κατάστημα-ή αν έχεις αμφιβολίες δεν αγοράζεις εν γένει από διαδικτυακό κατάστημα, όπως και γενικά δεν αγοράζεις από οποιοδήποτε κατάστημα δεν εμπιστεύεσαι.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:02:48 πμ »
Παιδιά απορία και με συγχωρείτε, τι σημαίνουν οι όροι AD και ΥΩ, για να καταλάβω ακριβώς για τι μιλάμε

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:03:25 πμ »

Αγαπητέ marcangelo, αν δεν θεωρείς ένα μαγαζί αξιόπιστο δεν αγοράζεις. Αν το θεωρείς αξιόπιστο, τότε θεωρείς αξιόπιστη και την εγγύηση που σου δίνει.
και να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι...πως ξεχωρίζεις οτι η εγγύηση που σου δίνει ένα μαγαζί είναι αξιόπιστη??? (το έγγραφο εννοώ)

Φιλικά Γιώργος

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:04:44 πμ »
AD: authorised dealer
ΥΩ: υψηλή ωρολογοποιϊα

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:05:18 πμ »
Αuthorised Dealer, Υψηλη Ωρολογοποιια

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:05:38 πμ »

δεν γνωριζω απο αγορα σεικο,ομως προ σχεδον μηνος κατα την ολιγοημερη παραμονη μου σ επαρχιακη πολη της Ελλαδας,αγορασα Ω speed σε απιστευτα χαμηλη τιμη ακομη και για τα δεδομενα του emarket

Το emarket, δεν έχει μαγαζι-πωλητή που να πουλάει speedy. Mάλλον θα το σύγκρινες, με καμια αγγελία ιδιώτη.

Φιλικά Γιώργος