Αποστολέας Θέμα: Βιβλιάριο service  (Αναγνώστηκε 1909 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Βιβλιάριο service
« στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 11:23:13 πμ »
Είναι γνωστό οτι τα μηχανικά ρολόγια χρειάζονται κάθε 3-5-8 χρόνια (ανάλογα το ρολόϊ) service.

Στα χαρτιά όμως που παραδίδονται μαζί με το ρολόϊ δεν υπάρχει κάποιο βιβλιαράκι που να καταγράφονται αυτά τα service καθώς και οι εργασίες που έγιναν σε κάθε ένα από αυτά. Τι κάνετε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?? φτιάχνεται ένα δικό σας στο οποίο ο τεχνίτης ή η αντιπροσωπεία καταγράφει όλα τα παραπάνω και το σφραγίζει???  Φαντάζομαι οτι κάποιες αντιπροσωπείες θα δίνουν ένα χαρτί που να λέει λεπτομερώς τι εργασίες έγιναν. Το κάνουν όμως όλες??? Κι αν πας το ρολόϊ σε δικό σου τεχνίτη???

Για δώστε τα φώτα σας οι πιο παλιοί παρακαλώ....Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Βιβλιάριο service
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 02:18:57 μμ »
Φίλε Γιώργο στα περισσότερα ρολόγια που είχα, τα service καταγράφονταν
στο πίσω μέρος από το πίσω καπάκι της κάσας του ρολογιού.

Και έγραφε κάτι τέτοιο (Se 01-01-06 ) ή ( Cο 30-01-09 ), ή (Pr 01-06-08) όπου Se= Service
και Co= Control = έλεγχος στεγανότητας, και Pr= Precision ρύθμιση ή έλεγχος ακρίβειας ...

Να συμπληρώσω ότι σε ακριβά ρολόγια έχει ειδικό πλαίσιο στο πίσω μέρος για την καταγραφεί των service.
Και φυσικά κρατάμε τα ''χαρτάκια'' και τις αποδείξεις των service !

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 02:31:43 μμ »

Και έγραφε κάτι τέτοιο (Se 01-01-06 ) ή ( Cο 30-01-09 ), ή (Pr 01-06-08) όπου Se= Service
και Co= Control = έλεγχος στεγανότητας, και Pr= Precision ρύθμιση ή έλεγχος ακρίβειας ...

Να συμπληρώσω ότι σε ακριβά ρολόγια έχει ειδικό πλαίσιο στο πίσω μέρος για την καταγραφεί των service.

Φιλικά Στέφανος.

Αυτό για το πίσω μέρος του καπακιού δεν το ήξερα. Ευχαριστώ. Απλά πόσες πληροφορίες να χωρέσουν εκεί??

Αυτό που προσανατολίζομαι να κάνω για τα δικά μου ρολόγια, μιας κι έχω βρει τεχνίτη, είναι να φτιάξω ένα βιβλιαράκι service για κάθε ρολόϊ, όπου θα αναγράφει αναλυτικά τι έγινε και πότε, με σφραγίδα και υπογραφή. Νομίζω οτι θα είναι σημαντικό και για τους μελλοντικούς κατόχους :)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 05:55:33 μμ »

Φιλικά Στέφανος.

στο καπάκι καταδυτικού SEIKO QUARTZ που μου έκανε δώρο ο πατέρας μου το 1981 που πήρα πτυχίο , είχε τα έτη (τα τελευταία δύο ψηφία ) και το σερβις έβαζε μία κουκίδα δίπλα στην αλλαγή μπαταρίας. Τα έτη εξαντλήθηκαν αλλα το ρολόι λειτουργεί και λειτουργεί άψογα.