Αποστολέας Θέμα: Ξινόμαυρο- Acidblack  (Αναγνώστηκε 8141 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Ξινόμαυρο- Acidblack
« στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:29:23 μμ »
Την εβδομάδα που πέρασε πηρα δώρο για τα γενέθλιά μου ένα μπουκάλι "Διάπορος" (κυρ-Γιάννης, τον οποίο πολύ εκτιμώ) του 2005 και πολύ το χάρηκα. Να ρωτήσω τον ειδικό στην ποικιλία, πόσα χρόνια παλαίωση επιδέχεται το συγκεκριμένο κρασί για να φτάσει στην καλύτερή του έκφραση.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: Ξινόμαυρο- Acidblack
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 08, 2009, 11:55:33 μμ »
ποτηρι γευσιγνωσια η tzoker ,χρισιμοποιειται για την στιγμη της οινογευσιας και μονο αυτη καθως συμπηκνωνει τον αρωματικο ογκο του κρασιου και το στελνει κατευθειαν στν μυτη μας που χωραει ισα ισα μεσα στο ποτηρι.......
μετα καθε ποικιλια κρασιου θελει και το ποτηρι της για να αναδειξει τον χαρακτηρα του μερικες φορες ακομα και το που θα δοκιμασεις ενα κρασι εχει σημασια .......σας προτεινω να παρετε την αγαπημενη σας και να δοκιμασετε ενα οποιδηποτε ποιοτικο ασυρτικο διπλα στην θαλασσα.......το ρολοι να το αφησετε στο σπιτι ....στιγμη ανεκτιμητη......
μικρο διαλειμα για να επανερθουμε στην πραγματικοτητα.....
ο κοσμος μας αλλαζει και ο σωματοτυπος μας επισης ,τα 36 και τα 38 αρια ρολογια φανταζουν μικρα η παιδικα ....
πιστευω οτι το ρολοι πρεπει να ερχεται σε τελεια αρμονια με το σωμα και των καρπο ......
μου ηρθε μια κοπελιτσα καποτε σε μια εκθεση με ενα ρολοι που κυριολεκτικα την εσερνε και ενα κυριο που το ρολογακι του αν και datejust χανοταν στον καρπο του ,τους εκανα μια παρουσιαση σε ξυνομαυρα ,απο τα φρεσκα δυναμικα μεχρι διαφορετικης παλαιωσης
και με διαφορες τεχνικες decantage ....με παρακολουθουσαν σιωπηλοι και δοκιμαζαν γουλια γουλια τα διαφορετικα χαρμανια
καποια στιγμη που τους εξηγησα τις διαφορες λογω της πολυδυναμικοτητας τις ποικιλιας με κοιταζαν σαν να ημουν απο αλλου
τοτε τους ζητησα να αλλαξουν ρολογια για να καταλαβουν την διαφορα ....μονο τοτε καταλαβαν ειχαν μεινει στο δεντρο και δεν εβλεπαν το δασος.....
οι μοδες ερχονται και παρερχονται πιστευω η προσφιλης ROLEX διαπραξει τερατουργηματα (ζεβρα) και αριστουργηματα (gmt ceramic)
και φυσικα εχει επιβαλει την αποψη της στο χωρο σε θεματα μηχανικης και σχεδιασμου με μοντελα που ειναι που ειναι ποια θρυλοι
το προβλημα ειναι οτι δυσφημειτε απο τους ιδιους τους ανθρωπους που την αγοραζουν καθαρα για λογους image
ποσες φορες δεν ειδατε λαθος μοντελα σε λαθος χερια ?Τα σωστα κρασια στα σωστα ποτηρια ,τα σωστα ρολογια στους σωστους καρπους.......

ιδομενεας

υ.γ decantage οναμαζεται η διαδικασια μεταγγισης απο μπουκαλι σε καραφα με σκοπο τον διαχωρισμο του κρασιου απο το ιζημα που διμιουργηται λογω παλαιωσης καθως και τον αερισμο του κρασιου με σκοπο να αποδοσει το 100% του χαρακτηρα του

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:16:13 πμ »
πως βρεθηκε εδω η απαντηση στα ρολεξ και τον vivow?XMMMM!
ΝΙΚΟ τα κρασια οι γυναικες και τα ρολογια ειναι για να τα γλεντας,,,,,,,πρωσωπικη αποψη
το κρασι το εχεις δοκιμασει? αν ναι και σου αρεσει πιστευω οτι απο 6-8 χρονια ειναι το τελειο μπορει να κατησει και παραπερα αλλα πιστευω οτι θα αρχισει να βγαζει ρυτιδες
αν δεν το εχεις δοκιμασει .......βρες την καταληλη ευκαιρια και ανοιξε το ...σε μερικες μερες κατα εμε ειναι οτι πρεπει....
φτιαξε και δυο ποικιλιες απο αλλαντικα και τυρια αλλαντικα σκουροχρωμα και τυρια πικαντικα .....
και φυσικα καταληλα ποτηρια δεν χρειαζεται decanting μιας και ειναι προσφατη εμφιαλωση......αν σου καναν δωρο την συσκευασια με το κουτι ,κρατα το!
φιλικα

ιδομενεας

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:28:17 πμ »
To συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει -αλλά από κυρ-Γιάννη έχω δοκιμάσει Γιαννακοχώρι, Ακακίες, Παράγκα και Δυο ελιές. Οπότε πιστεύω ότι και η Διάπορος δε θα με απογοητεύσει.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:35:59 πμ »
ειναι ενα κρασι balauder φτιαγμενο για να αρεσει .......δηλαδη η λεγομενη γαλλικη οινοποιηση......δεν θα τα ταρακουνησει τον κοσμο σου αλλα θα το καταναλωσεις ευχαριστα ,ειναι και θεμα γουστου......θα σου προτεινα να βρεις ενα χαρμανι ξινομαυρο νεγκοσκα βιολογικο του 2005 ......εχω αγορασει ηδη 24 φιαλες που ξεκουραζονται στους συντηρητες μου 10-12 χρονια παλαιωση και θα δουμε !

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:37:15 πμ »
Γουμένισσα δηλαδή;

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 12:48:15 πμ »
Η Γουμένισσα πάντως είναι υποτιμημένη. Πιστεύω ότι αξίζει πολύ καλύτερη θέση απ' αυτήν που κατέχει -προσωπικά την προτιμώ σε σύγκριση με τη Νάουσσα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 07:32:37 πμ »
Γιατί είναι απαλότερη και πιο ευκολόπιοτη. Και συγχωρεί λάθη στην οινοποίηση.
Το ξινόμαυρο όμως όχι. Ως Θεσσαλονικιός μια ζωή Νάουσες πίνω κι έχω δει τι αλλαγές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δηλ. μια καλοφτιαγμένη τωρινή Νάουσα απέχει κατά παρασάγκας από μια προ 15-20 χρόνων. Ενώ στη Γουμένισσα δεν είναι τέτοιες οι διαφορές.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος kiko

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 02:10:47 μμ »
acidblack
πεσμου κατι μια που αναφερες για τους συντηρητες.
ποσο κστιζουν τη μεγεθος ειναι περιπου κα που μπορει να βρει κανεις.και θελω να μου πεις,νοητε παλαιωση χωρις συντηρητη δηλ ετσι απλα στην καβα στο σκοταδι κλπ κλπ?

φιλικα
βαγγελης

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 02:21:26 μμ »
Γιατί είναι απαλότερη και πιο ευκολόπιοτη. Και συγχωρεί λάθη στην οινοποίηση.
Το ξινόμαυρο όμως όχι. Ως Θεσσαλονικιός μια ζωή Νάουσες πίνω κι έχω δει τι αλλαγές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Δηλ. μια καλοφτιαγμένη τωρινή Νάουσα απέχει κατά παρασάγκας από μια προ 15-20 χρόνων. Ενώ στη Γουμένισσα δεν είναι τέτοιες οι διαφορές.

Φιλικά
Δημήτρης
Eννοείται ότι σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Στη Γουμένισσα νομίζω ότι δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή -για τους περισσότερους Ξινόμαυρο=μόνο Νάουσσα- γι' αυτό και δεν έχει εξελιχθεί όπως θα μπορούσε.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 08:03:24 μμ »
το προβλημα με το ξινομαυρο ειναι το ονομα του ,το ακους και παθαινεις σοκ.......προκαταβαλεσαι ψυχολογικα και γενικα μονο η βορειελλαδιτες που το εχουν μαθει απο μικροι το πινουν....εχει τρομερες εκφρασεις οι ποικιλια σε λευκη οινοποιηση ροζε και φτιαχνει και πολυ καλο αφρωδη οινο για αυτο και ονομαζεται και πολυδυναμικη γενικα ο κοσμος θελει ευκολα κρασια πιασιαρικα και στην μοδα
το τι γινεται με κατι κρασια που ειναι διατοντες αστερες δεν λεγεται θυμαμια κρασι προ πενταετιας που γινοταν χαμος και τωρα με το ζορι να το βρεις σε καμμια λιστα και αυτο ξεχασμενο.......
παμε στις NAΟΥΣΕΣ τρομερο κρασι ......αλλα ....επειδη ακριβως σου μενει αξεχαστο....δεν το ξαναζητας......θυμασαι την γροθια στο σαγονι απο τις τανινες και λες ασε καλυτερα .....και οι οινοποιοι το ξερουν αυτο και καθε χρονο το μαλακωνουν και το μαλακωνουν
ηπια προ καιρου μια NAOYΣΑ ετων 30 κραταγε ακομα μια ντοματαδα μια ελια που ειναι και τα χαρακτηριστικα της ποικιλιας....
αλλα 30 χρονια πριν αλλα χαρμανια αλλο κλιμα αλλο νερο ......αλλα ολα
με την ΓΟΥΜΕΝΙΣΑ που ειναι και η μεγαλη μου αγαπη ειναι διαφορετικα τα πραγματα επειδη δεν εχει τοση μεγαλη αποδοχη απο το κοινο η οινοποιοι την κανουν οπως την εκανα παντα ΑΝΤΡΙΚΙΑ! και ελπιζω να παραμεινει ετσι.....οι ξενοι στις εκθεσεις παθαινουν πλακα με το ελληνικο κρασι και δε με τα ξινομαυρα υπαρχουν βεβαια δυο τρεις σχολες αλλα ολες προερχονται απο την ιδια οικογενεια
απου αυτους που ξεκινησαν να εμφιαλωνουν κρασι στην Ελλαδα.....δοκιμαστε και τους τρεις ειναι αξιολογοτατοι...και μικροι παραγωγοι που κανουν τρομερη δουλεια σε μερικα χρονια θα ειναι ακομα καλυτεροι.....δεν μπορω να πω περισοτερα αλλα γνωριζω
οτι θα γινει μεγαλη εκθεση κρασιου στην αθηνα [url]http://www.dionysia.gr/index.html[url]
@κικο
αν οντως καταναλωνεις μεγαλες ποσοτητες φιαλων εβδομαδιαια ασ πουμε πανω απο πεντε και το κρασι ειναι καθημερινη σου συνηθεια αξιζει να αγορασεις εναν συντηρητη 32 φιαλων αν αγοραζεις κρασια σε ποσοτητες δηλαδη δοκιμαζεις ενα κρασι σου αρεσει και παργγελνεις εξι η δωδεκα φιαλες χρειαζεσαι κατι μεγαλυτερο απο συντηρητη.......αν εχεις υπογειο με σταθερη θερμοκρασια και  χειμωνα καλοκαιρι χωρις οσμες ,χωρις δονησεις και εναλαγες θερμοκρασιων τοτε φιλε μου εισαι πολυ τυχερος........
ακομα και ο χωρος κατω απο την σκαλα της μονοκατοικιας κανει ,αν εχει και λιγο υγρασια ακομα καλυτερα !
τωρα αν μενετε σε διαμερισμα και η μικρη αποθηκη στο υπογειο ειναι διπλα στον καυστηρα και παραδιπλα στο ασανσερ η αγορα του συντηρητη ειναι μονοδρομος!
σχετικα με τις τιμες τωρα αναλογα τα γουστα και μακρια απο ειδικευμενα καταστηματα !θα σας πιασουν τον κ......
υπαρχουν μοντελα που κοστιζουν απο 300 ευρω στις 32 φιαλες και μετα αν θελεται χλιδες φτανουν τα λεφτα για ενα airking ROLEX! και κατι ψιλα ......αλλα βασικα συζητηστε το με την γυναικα σας γιατι ενα ρολοι παραπανω μπορει να κρυφτει ενας συντηρητης γεματος φιαλες MAGNUM ειναι λιγο δυσκολο.....παρτε ενα γυαλιστερο με πορτες ιnox και διαφανη πορτα ....θα σας ειναι ποιο ευκολο να την πεισεται.......εγω την επεισα ,το προβλημα ειναι πως θα την πεισω για το επομενο ρολοι ....το καλο ειναι οτι οι τιμες κυμαινονται ποια σε ευρωπαικα επιπεδα πριν μερικα χρονια ηταν οι διπλασιες.....

φιλικα

Ιδομενεας

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 17, 2009, 09:43:35 πμ »
σε περιπτωση που δεν ενημερωθηκατε απο 20 -22 φεβρουαριου γινεται εκθεση οινων στο Ζαπειο μεγαρο

http://www.dionysia.gr/index1.html

οσοι πιστοι προσελθετε .....σχεδον ολοκληρη η οινικη ελλαδα θα ειναι παρουσα.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2009, 09:50:34 μμ από ACIDBLACK »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 14, 2009, 08:50:08 μμ »
αντε να σας ξυπνησω λιγο ......πειτε μου τι πινετε τωρα ! η δικια μου επιλογη ειναι ενα ταπεινο ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ....
τυρι πυρηναιων (τρελαινομαι) και φρουτα!(πρασινα μηλα,μπανανα,μανγκο)

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 14, 2009, 08:53:13 μμ »
αντε να σας ξυπνησω λιγο ......πειτε μου τι πινετε τωρα ! η δικια μου επιλογη ειναι ενα ταπεινο ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ....
τυρι πυρηναιων (τρελαινομαι) και φρουτα!(πρασινα μηλα,μπανανα,μανγκο)

Ενα ροζέ ημίξερο Λαλίκο  με φρούτα ;)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 14, 2009, 08:55:22 μμ »
acid ποια είναι κατά τη γνώμη σου η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ερυθρό κρασί την ώρα που το πίνουμε; Τα κελάρια για παράδειγμα είχαν κάτω από 10 βαθμούς.  Άρα το "είναι κόκινο, πίνεται ζεστό" ισχύει ή είναι μύθος;

tibardos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 14, 2009, 08:55:32 μμ »
φιλε μου αυτη την στιγμη ο αμαρτωλός..... πιτσα με μοσχομαυρο μπουταρη

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 14, 2009, 09:11:08 μμ »
ΜΟΣΧΟΜΑΥΡΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ....ατιμουλη το εχεις γονατισει  το μπουκαλι!

http://www.fileloinon.gr/products_detail.asp?place=14&prod_id=184

χικ!!!!

tibardos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 14, 2009, 09:20:26 μμ »
μεγαλε... τιποτα δεν πεφτη κατω .... φυσικα τσανταλη ειμασται στο δευτερο.το ξινομαυρο το σταματισα γιατι μου γυρνουσε την γλωσσα αναποδα. και απο λευκα μας αρεση παρα πολυ το σαββατιανο

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 14, 2009, 09:21:55 μμ »
...........καλά κρασά παιδιά  :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 14, 2009, 09:26:39 μμ »
το ξυνομαυρο θελει κρεας .....με πιτσα παει μουρλια το αγιωργιτικο !
και το σαβατιανο μου αρεσει ιδιως το καλοκαιρι εκει επιλεγω μια κλασσικη ετικετα
http://www.boutari.gr/?TGVmdE1lbnU9MTQsMTUmTEFORz1HUiZQYWdlSWQ9NCZQYWNrYWdlSWQ9ODc=
το προβλημα ειναι οτι δεν εχω που να βαλω πια τα κρασια ....οι συντηρητες μου ειναι τιγκα .....
και μιας και αποχωρω απο την εταιρια πρεπεινα φτιαξω στοκ σε κρασια που μου αρεσουν...