Λοιπον...
Εγώ είχα το gmt master II και το πούλησα πριν 2 χρονια για να πάρω το pam 111 .Το ακριβώς ανάποδο δηλαδή.

Μεταπωλητική αξία έχουν και τα δύο...Οκ,το Rolex είναι Rolex...αλλά και τα panerai κρατάνε εξίσου καλά την τιμή τους....
Βασικά είναι διαφορετικής φιλοσοφιας τα 2 ρολόγια...Στο μεν gmt θα έχεις ένα ρολοι όπου το μπρασελέ ειναι μονόδρομος,ενώ το pam 111 φοριέται με δερμα ,καουτσουκ,και μπρασελέ...προσωπικά το έχω με τα 2 πρώτα....
Το gmt έχει δείκτη δεύτερης ζωνης ώρας φυσικά,και ημερομηνια...Στο 111 απλά βλέπεις ώρα και δευτερόλεπτα (small seconds). To ένα είναι 40άρι και το άλλο 44άρι....
Και τα 2 πιστεύω είναι εξίσου αναγνωρίσιμα.....και διαχρονικά....ίσως το Rolex λιγο πιο διαχρονικό αν και αυτό ειναι λίγο σχετικό ,η ιστορία θα δείξει....
Τώρα....γιατί εγώ άλλαξα το gmt με το 111..?
Γιατί έχω πάρει διαζύγιο με τη Rolex λόγω του ότι δεν αντέχω πια να το βλέπω οπουδήποτε γύρω μου...κανονικό ή μαιμού...
Δεν μετάνιωσα ποτέ για την "τράμπα" που έκανα,και μπορώ να πω ότι το 111 το έχω καταευχαρηστηθεί....Πλέον δεν έχω κανένα rolex στη συλλογή μου και δεν μου λείπει και καθόλου θα έλεγα...(Εντάξει,για κανένα ατσάλινο daytona,δεν θα έλεγα όχι,αλλά μόνο γι αυτο...

)
Περιττό να πώ ότι όλα αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις,βγαλμένες όμως μέσα από τη συμβίωση και με τα δύο μοντέλα....