Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1705491 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #560 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 04:57:56 μμ »
μιλαω παντα για αουντι, οχι σκοντα!

φιλος με οκταβια 5 το εχει κανει 380+ και δεν κανει τσικ, αλλος φιλος πηρε σ3 καινουργιο και ειχε αρκετα προβληματα!

φιλικα
ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος zoltan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 05:20:39 μμ »
Σχετικα ειναι αυτα και κυριως γουστα, το τι μπορει να τυχει ειναι αλλο θεμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 05:53:56 μμ »
μιλαω παντα για αουντι, οχι σκοντα!

φιλος με οκταβια 5 το εχει κανει 380+ και δεν κανει τσικ, αλλος φιλος πηρε σ3 καινουργιο και ειχε αρκετα προβληματα!

φιλικα
ελιο

Τσέχικη ποιότητα κατασκευής. Πριν μια δεκαετία έμοιαζε με ανέκδοτο. Τώρα είναι από τα πλέον καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 05:55:36 μμ »
οταν δινω 50 χιλιαρικα και τυχαινει ε τοτε ειναι τουλαχιστον εξωφρενικο!

φιλικα

ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 06:15:51 μμ »
μεσα σε καταιγιδα χαλασε το μοτερ των υαλοκαθαριστηρων....και αλλα πολλα εν συνεχεια!

το οτι ειναι θεμα οδηγου να χαλασει ο συμπλεκτης στα 10 χιλιομετρα πρωτη φορα το ακουω......και ο συγκεκριμενος τρεχει σε αναβασεις.

το πατεκ αν χαλασει δεν κινδυνευεις να σκοτωθεις.......

φιλικα

ελιο

ναι σορρυ θα το συνεχισω στα αυτοκινητα!

Μου κάνει εντύπωση πως ενώ εργαζόσουν σε περιοδικό ειδικού τύπου για τα αυτοκίνητα δε γνωρίζεις πως το σαζμάν είναι το πιο ευπαθή στοιχείο των 20vt. Αρκετή ροπή βλέπεις. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα τουρμπάτα, ιδίως τα τσιπαρισμένα.
Αν θεωρείς ότι υπερβάλω ή ότι λέω ανακρίβειες απευθύνσου και σε ένα μηχανικό.

Το Οκτάβια που αναφέρεις τι τούρμπο φοράει πλέον και αποδίδει τα άλογα αυτά?

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 06:20:02 μμ »
Και για μη θεωρηθεί ότι μεροληπτώ αδίκως υπέρ των ’ουντι μπορείτε να πάτε στις σελίδες 3-4-5 του θέματος και να δείτε τι αυτοκίνητο έχω. Απλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός!

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 07:12:32 μμ »
Κατ' αρχην οταν μιλαω για συμπλεκτη αναφερομαι σε επανειλημενα περιστατικα σε 1.6 και 1.8. ειδες εσυ να σχολιασω για 20σαβαλβιδα?

το αν θεωρεις οτι λεω μουφες οτι εργαζομουν σε περιοδικο μιας και αμφισβητεις αυτα που εχω δει με τα ματια μου δεν με απασχολει και ιδιαιτερα.

Γιατι δεν σχολιαζεις για τα ηλεκτρικα μοτερ που σου ειπα? Για καινουργιους συμπλεκτες που σπανε μου ειπες οτι φταει ο οδηγος. Νηπιακο αντεπειχηρημα τουλαχιστον.

Τα αουντι ειναι καλα αυτοκινητα που προσφερουν πολλα απο αυτα που ειπες ειναι ομως υπερτιμημενα τα περισσοτερα και βγαζουν πολλα προβληματα που δεν δικαιολογουνται για αυτα τα χρηματα. Τα θεωρω τουλαχιστον ηλιθια αγορα. (Δεν αναφαρομαι σε RS4,5 κτλ. Αυτα ειναι οντως made in germany, βγαινουν απο αλλη γραμμη παραγωγης και εχουν αλλα παρελκομενα σε σχεση ακομα και με τα 3.2 α4.)

ΠΧ- στα 40 χιλιαρικα παιρνεις ινσιγνια διλιτρο τουρμπο 4Χ4 σχεδον φουλ εξτρα, παιρνεις και το α4 το διλιτρο σχεδον γυμνο (σε σχεση με το οπελ) Γιατι ο ελλην παιρνει αουντι? Γιατι προτιμα φουλ εξτρα 316 απο ενα αντιστοιχο χοντα ακκορντ διλιτρο η ενα σουμπαρου λεγκασυ με μονιμη πραγματικη τετρακινηση και οχι βλακειες τυπου χαλντεξ?

Απαντηστε μου σοβαρα και αφηστε ποιοτητα πλαστικων στην ακρη!

φιλικα

ελιο

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 07:21:20 μμ »
οταν δινω 50 χιλιαρικα και τυχαινει ε τοτε ειναι τουλαχιστον εξωφρενικο!

φιλικα

ελιο

Παιδιά δεν γίνεται να πούμε ότι ένα Audi είναι αναξιόπιστο κι ένα Skoda ή Seat αξιόπιστο. Φοράνε τους ίδιους κινητήρες, παρελκόμενα, ηλεκτρονικά κι αν κάπου υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο αυτή είναι προς το Αudi. Θεωρώ αυτά που ανέφερε ο elio μεμονωμένα και τυχαία. Όπως όταν παίρνεις ένα Zenith και σου βγάζει διάφορα τρελλά, για να πάρω παράδειγμα από ένα σημερινό πόστ του Αλέξη.
Αν ψάχνεις για απόλυτη αξιοπιστία πας σε Ιάπωνα, αλλά συνήθως χάνεις σε άλλα. Αποφεύγεις τον Ιταλό από τον οποίο όμως παίρνεις άλλα. Κι όμως μπορεί να βρεθούν φίλοι με Honda και να μιλήσουν για βλάβες και άλλοι με Alpha και να μιλήσουν για αξιοπιστία.Η συνολική εντύπωση που υπάρχει στην αγορά μετράει και αυτή δεν είναι συνήθως τυχαία.
Η εμπειρία μου με ένα Passat 1.8T(2001-2005) ήταν συνολικά θετική. Στα 130.000 χλμ που του έκανα, είχε βγάλει βέβαια κάποια προβληματάκια, αλλά τίποτε φοβερό και τρομερό. Για στιβαρότητα δε, να μην το συζητάμε, άψογο.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 07:46:22 μμ »

ΠΧ- στα 40 χιλιαρικα παιρνεις ινσιγνια διλιτρο τουρμπο 4Χ4 σχεδον φουλ εξτρα, παιρνεις και το α4 το διλιτρο σχεδον γυμνο (σε σχεση με το οπελ) Γιατι ο ελλην παιρνει αουντι?
ελιο

Το Α4 1.8 Τurbo Quatro βγαίνει στα 41.000 με πολύ καλό επίιπεδο εξοπλισμού. Παρ'ότι η Opel έχει κάνει απίστευτη πρόοδο και το Insignia είναι κα-τα-πλη-κτι-κό αυτοκίνητο, θα έπαιρνα το Audi στα ίδια λεφτά...
Θα σκεφτόμουν το Insignia στο 1.6Τ των 27.000 σε σχέση με το Α4 1.8Τ των 33.000 που τα χωρίζουν 6 χιλιάρικα στον ανάλογο καλό εξοπλισμό. Αλλά πάλι φίλε elio μετράει και το στάτους, όπως και να το κάνουμε. Και δεν είναι κατ'ανάγκη για να την πούμε στον γείτονα, είναι και για το τι εισπράτουμε εμείς οι ίδιοι ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:09:05 μμ »
Να πω κι εγω την γνωμη μου
1. Το Α4 εχει πραγματικη τετρακινηση και οχι haldex με πολυ περισσοτερα χρονια εμπειρια στην τετρακινηση απο πολλες αλλες εταιριες.
2. Ο 20VT ειναι απο τους καλυτερους κινητηρες που βγηκαν ποτε και απο αξιοπιστια και απο δυναμη ενας κινητηρας πασπαρτου που χρησιμοποιησε ολο το VAG group για να κανει αυτοκινητα σαν τα SEAT και SKODA να εχουν λογω υπαρξης και να δινουν στον υποψηφιο αγοραστη κινητρο αγορας.
3. Τα τελευταια 3 χρονια ειχα Α4 οχι κατ'επιλογην αλλα εταιρικο το αμαξι βογκαγε στα χερια μου και δεν εκανε τσικ εκτος απο τα service που ομολογουμενος ειναι τσουχτερα περασα μαζι του 90000 ευχαριστα και απροβληματιστα χιλιομετρα.
4. Τους τελευταιους 6 μηνες εχω ενα BMW σειρα 3 παλι οχι κατ' επιλογην λογω εταιρικου και πραγματικα αναπολω το AUDI σε δυναμη και στησιμο μακραν μπροστα ενταξει να παραδεχτω οτι το BMW ειναι πιο παιχνιδιαρικο και αρχιζω τα μπατιλικια οπου με παιρνει αλλα η αισθηση του AUDI που ηταν τρενο και με φρενα αγκυρες ειναι ανυπερβλητη.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:25:05 μμ »
τα AUDI είναι αμαξάρες....χρηματοκιβώτια,ξεκούραστα,αξιόπιστα και ειδικά τα τελευταία S-3,S-4,....μεταμορφώνουν και τους "κουλούς" οδηγούς....σε ΟΔΗΓΑΡΕΣ!έχουν πανακριβα σερβις και κόστη..αλλά έτσι είναι όπως είπε και GiannisH....είναι πρεστιζάτα.....ένα TT-RS δεν θα με χαλούσε καθόλου μα καθόλου.Από'κει και πέρα με πολύ λιγότερα έξοδα(και όπως λέει και ένα φιλαράκι μηχανικός....τα δίνουν ρε αυτά τα αμάξια....μονάχα λάστιχα και βενζίνη θέλουν)μπορείς να διασκεδάζεις από το πρωι μέχρι το βράδυ με ένα "ταπεινό" Honda Civic Type R (EP3) και να είσαι μόνιμα με ένα χαμόγελο....απέναντι και σε πολύ μα πολύ πιο δυνατές κατασκευές!
Σίγουρα άν θες το απόλυτο όπλο διαλέγεις EVO-9 ή STI '05(ΟΧΙ ΤΟ 2,5λιτρο!) και ειδικά με 2 χιλιαρικα extra με το "ταπεινό" evo.....Κυνηγάς και ταπεινώνεις υπέρτατες κατασκευες που στους ελληνικούς δρομους απλά δεν ταιριάζουν,αντίθετα με τις ιαπωνικές φτερούγες είσαι.....αλλού σε κάθε είδος οδοστρώματος!....αυτά από εμένα....
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:34:52 μμ »
Γιωργο το 9αρι ειναι οπλο πραγματικα αλλα αν τα χερια σου κλειδωνουν και εχω δει πολλους δεν μπορεις να νιωσεις την ευχαριστηση που μπορει να σου χαρισει αλλα αν το βασταει η περδικουλα σου και το κατεχεις το αθλημα το αμαξι σε εκστασιαζει.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:47:11 μμ »
...αυτό ακριβώς λέω....αντρική τετρακίνηση με 3 ενεργά διαφορικά...κάνεις "παππάδες"
πρόσφατα οδήγησα S-3 revo st.II plus 380ΗΡ(με k-w varriant 3 mtm 19αρες κλπ καλούδια)......δυνατοοοοοό....αλλά τόσο ουδέτερο και "χρονιάρικο" καθόλου μα καθόλου παιχνιδιαρικο με μηδαμινή συμμετοχή του πίσω μέρους....νοστάλγησα το "ταπεράκι" μου και ας είναι μόλις 220+ αλογάκια....
konakis.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:52:37 μμ »
....ίσως να φταίει που στο πίσω μέρος έχω κατι Potenza RE-050A του 2004(με θητεία 1ος τουλάχιστον έτους στο "κοτέτσι" της μαμάς) είναι σχεδόν φαλακρά-πιστιάρικα και 2 "μαλακά" εμπρός sport conntact2 aπό ένα τρακαρισμένο miniS........ΕΝΤ’ΞΕΙ....ρισκάρω δεν λέω.....αλλά δεν ξέρω μ'αρέσει η αδρεναλίνη να είναι ΠΑΝΤΑ στα ύψη!....και όποιος αντέξει!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #574 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 09:59:48 μμ »
Γιωργο ισως ειναι και τα λαστιχα αλλα κυριως ειναι το πως ειναι στημενο ενα αμαξι και φυσικα αν μπορεις πραγματικα να το πας και να μην σε παει θυμαμαι 15 χρονια πισω με rallaki καταβαση Διονυσου προς Νεα Μακρη και το αμαξι το πηγαιναμε ταπα νομιζες οτι ηταν πισωκινητο sierra καρχαριας και μειναμε και απο φρενα απο κολλημενο πιστονι στα φρενα, οδηγηση διχως αυριο τωρα 35 χρονων πια και με παιδι δεν μπορω να οδηγησω ετσι πια.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 10:07:28 μμ »
xaxaxaxaxa....σωστά τα λες  ;)
konakis.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 12:58:27 πμ »
Για το S3 λένε οτι έχει απο τα ποιο εύκολα διαχειρίσιμα άλογα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Γενικώς όμως τα Audi έχουν μια ψηλο-αδιαφορη οδηγηση όσον αφορά την αίσθηση που σου δίνουν.
Έχω μείνει άναυδος μια φορά με τη δύναμη και το πως τη πέρναγε στο δρόμο ένα S-3 προηγούμενης γενιάς. Και ο κολητός έμεινε επίσης άναυδος απο το πόσο πληροφόρηση και αίσθηση είχε απο το μιατάκι μου όταν το οδήγησε  ;D

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 01:39:22 πμ »
επειδη βλεπω μιλατε για audi και για αξιοπιστια  :D α καλο...

το αυτοκινητο το εχω 3.5 χρονια και το πηρα καινουργιο.Σε αυτα τα 3.5 χρονια λοιπον

-απο την αρχη εκαιγε/καιει λαδι 1 λιτρο ανα 8.000χλμ περιπου

-στα 30.000 εκανα service και στα 31.000 εμεινα απο μπουζι(οδικη)

-στα 35.000 πολλαπλασιαστες γιοκ (οδικη)

-στα 49.000 τα εφτυσε η μπαταρια(οδικη)

-καηκανε στα 2 χρονια και τα 2 πισω φωτα στοπ(με ημερολογιακη ακριβεια)

-το ντουλαπακι τριζει και δεν το χρησιμοποιω ποτε γιατι θα σπασει το ελατηριο

-το υποβραχιονιο δεν ετριζε αλλα παραυτα εσπασε το κουμπωμα

-τα φωτα(μπροστα-πισω) οταν βρεχει παιρνουνε υγρασια- η audi το θεωρει φυσιολογικοτατο-

-το πισω αριστερο φαναρι πηρε νερο-(κανενα λιτρο)αλλα στην αντιπροσωπεια δεν εβλεπαν τιποτα(μου προτεινανε μαλιστα να αφησω το αυτοκινητο στον ηλιο 2 μηνες για να εξατμιστει), τελικα επικοινωνησα με kosmocar και μου το αλλαξανε

-τα αριστερο φαναρι xenon (εργοστασιακα)σβηνει συχνα πυκνα τους τελευταιους 5-6 μηνες-περιμενω να τα παρω και αυτα στο χερι-

Τουλαχιστον εχει φρεναρες

-Το αυτοκινητο ειναι καραμαμα.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #578 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 01:50:43 πμ »
επειδη βλεπω μιλατε για audi και για αξιοπιστια  :D α καλο...

το αυτοκινητο το εχω 3.5 χρονια και το πηρα καινουργιο.Σε αυτα τα 3.5 χρονια λοιπον

-στα 30.000 εκανα service και στα 31.000 εμεινα απο μπουζι(οδικη)

-στα 35.000 πολλαπλασιαστες γιοκ (οδικη)

-στα 49.000 τα εφτυσε η μπαταρια(οδικη)

-καηκανε στα 2 χρονια και τα 2 πισω φωτα στοπ(με ημερολογιακη ακριβεια)

-το ντουλαπακι τριζει και δεν το χρησιμοποιω ποτε γιατι θα σπασει το ελατηριο

-το υποβραχιονιο δεν ετριζε αλλα παραυτα εσπασε το κουμπωμα

-τα φωτα(μπροστα-πισω) οταν βρεχει παιρνουνε υγρασια- η audi το θεωρει φυσιολογικοτατο-

-το πισω αριστερο φαναρι πηρε νερο-(κανενα λιτρο)αλλα στην αντιπροσωπεια δεν εβλεπαν τιποτα(μου προτεινανε μαλιστα να αφησω το αυτοκινητο στον ηλιο 2 μηνες για να εξατμιστει), τελικα επικοινωνησα με kosmocar και μου το αλλαξανε

-τα αριστερο φαναρι xenon (εργοστασιακα)σβηνει συχνα πυκνα τους τελευταιους 5-6 μηνες-περιμενω να τα παρω και αυτα στο χερι-

Τουλαχιστον εχει φρεναρες

-Το αυτοκινητο ειναι καραμαμα.

:megaeek: :megaeek:

ΌΟοοοοολα τα παραπάνω το άουντι??
Κρίμα και σκεφτόμουν σοβαρά κανα ΤΤ-S σε λίγο καιρό...

Αποσυνδεδεμένος sv2

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #579 στις: Ιανουάριος 16, 2010, 01:54:21 πμ »

Καλά 1 λίτρο στα 8.000 χλμ δεν θεωρείται ότι καίει λάδι.......
Εχουν περάσει αυτοκίνητα από τα χέρια μου που ήθελαν 1-1,5 λίτρα στα 1.000χλμ.Το έγραφαν και στο βιβλίο του κατασκευαστή.