Εντυπώσεις πες σε σύγκριση με το Golf.
OK, ό,τι πείτε

Λοιπόν σε πρώτη επαφή, μπαίνουμε-τακτοποιούμε τα πραγματάκια (του σακιδίου) και πάμε στη δουλειά μας, η Alfa υστερεί σαφέστατα σε σχέση με το Golf σε επίπεδο πρακτικότητας. Οι θήκες & οι χώροι που έχει είναι για τα πανηγύρια και παντελώς αντιεργονομικοί. Με λίγα λόγια είναι πρακτικά αδύνατο να χωρέσουν τα διάφορα τζάτζαλα και μάτζαλα που είχα στο Golf. Επίσης και η απτή ποιότητα της, υστερεί σε σχέση με το Golf. Είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον το εσωτερικό σχεδιαστικά (και ένας τάφος έχει μεγαλύτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον από το εσωτερικό του Golf άλλωστε) αλλά η ποιότητα δε σε πολυ-ψήνει...
Πάμε παρακάτω.
Χάνει επίσης και σε επίπεδο ορατότητας. Γυρνώντας σβέλτα το κεφάλι σου για τσεκ στα "τυφλά" σημεία, ανακαλύπτεις ότι είναι δύσκολο να έχεις καλή αίσθηση με ένα μόνο γρήγορο κοίταγμα. Νομίζω είσαι πιο "χωστός" και τα μπροστά καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα είναι ψηλά. Αυτό σου κόβει το γρήγορο οπτικό έλεγχο.
Σε επίπεδο θέσης οδήγησης, μου άρεσε περισσότερο. Σε βάζει πιο "μέσα" πιο "επιθετικά" ή σπορ αν προτιμάς και νομίζω το κάθισμα της σε στηρίζει καλύτερα.
Επίσης το "σετ" τιμόνι-όργανα, είναι σαφώς πιο όμορφα και "παιχνιδιάρικα". Δεν έχω ανακαλύψει τις ρυθμίσεις πως αλλάζεις. Κακό αυτό. Αν χρειάζεσαι manual για να καταλάβεις απλά πράγματα, σημαίνει ότι έχουμε θέμα user interface.
Μιλάμε πάντα για βασικές σχεδόν εκδόσεις, έτσι; Ούτε για GTI, ούτε για QUADRIFOGLIO VERDE... Για να ξέρουμε τι λέμε δλδ.
Και στο δρόμο τι;
Στο "Ν" του DNA, δε βλέπεις τίποτα το ιδιαίτερο. Ένα Golf για την ακρίβεια.
Στο "D" όμως του DNA, το αυτοκίνητο πραγματικά αλλάζει. Έχει πολύ πιο άμεση απόκριση και νομίζεις ότι έβαλες το turbo boost. ΟΚ, δεν είναι Μ2 προφανώς, αλλά πραγματικά νομίζεις ότι του πρόσθεσες άλογα. Πλάκα έχει να αλλάζεις από το "N" στο "D" εν κινήσει με σταθερό γκάζι, οπότε και νοιώθεις ένα τίναγμα όταν αλλάζει η χαρτογράφηση (ή ό,τι σκατά αλλά ζει τέλος πάντων).
Το τιμόνι του ωραίο είναι σε αίσθηση. Μου φαίνεται πιο επικοινωνιακό. Αλλά αν δεν το πάω βόλτα σε κανένα φράγμα-Διόνυσο, δεν μπορώ να αποφανθώ....
Οπότε stay tuned, αν το κρατήσω αρκετά και το θυμηθώ θα ενημερώσω εκ νέου.
Προς το παρόν, η προτεραιότητα μου είναι να βγάλει καθαρή την εκδρομούλα του Πάσχα

Α! Και να μείνει το Golf για φτιάξιμο, μέχρι να πάρω το Α3