Πάμε ένα-ένα.
Για τα facelift της BMW: Είχα την πρώτη. Έχουν οι γονείς μου την προτελευταία και η αδελφή μου την τελευταία.
Οι δύο της οικογένειας έχουν σαφείς διαφορές με την πρώτη την (τέως) δική μου. Μεταξύ τους έχουν όμως ανεπαίσθητες διαφορές. Άρα 100% έχουν κάνει δύο "γαργαλήματα" μετά την πρώτη. Τώρα facelift τα λένε, ψιλοδουλειές τα λένε, δε γνωρίζω...
Πάμε παρακάτω. Όντως το να πας να βελτιώσεις εταιρικό, κουλό μου ακούγεται και εμένα, οπότε λογικά είναι out of the question.
Θα καταλήξουμε σε ένα short list 2 αυτοκινήτων. Το ένα έχει ήδη "κλειδώσει", θα είναι το 3008. Άρεσε σχεδόν σε όλο τον κόσμο (που έκανε test drive) οπότε χάρισμα τους.
Η "σφαγή" γίνεται για τη δεύτερη επιλογή, όπου έχουμε μείνει λιγότεροι και το ψάχνουμε.
Η μία option είναι η 114d, την οποία οδήγησα και δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα η ιπποδύναμη της. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τα ξέρω έτσι κι΄αλλιώς πολύ καλά.
Το θέμα είναι ότι η υπόλοιπη ομάδα "κόλλωσε" ολίγον τι με το θέμα του χώρου και της ευχρηστίας.
Και έτσι έχουμε μπει σε μία ατελείωτη συζήτηση και διάφορες εναλλακτικές, τις οποίες απ΄όσο βλέπω ο υπεύθυνος δεν είναι και πολύ διατεθιμένος να ψάξει.
Εγώ έχω προτείνει και τα Ford Focus (120 άλογα και αυτόματο κιβώτιο), Honda Civic (που φοβάμαι ότι δε θα βγαίνει στο μίσθωμα...), Toyota C-HR (το οποίο φοβάμαι επίσης ότι είναι ακριβό...).
Και φυσικά την Alfa Giulietta, την οποία απέρριψαν κραυγάζοντας εν χορώ "Τα Ιταλικά χαλάνε, τα Ιταλικά χαλάνε"

Καλό χρυσό και το 3008, αλλά εγώ με αυτόν τον κινητήρα που πάνω από τα 110 θέλει αίτηση στο τοπικό ΙΚΑ για να ανεβάσει ταχύτητα, για τόσα ταξίδια στην Εθνική δε βγαίνω... Και σε κάθε περίπτωση το να πηγαίνεις από αυτοκίνητο με Α επιδόσεις (Golf) σε αυτοκίνητο υποδεέστερων επιδόσεων, δεν το θεωρώ σώφρον...
Τέσπα, σε κάποιον έδιναν αυτοκίνητο και το κοίταζε στα δόντια