Ποια μοντέλα Μ έχεις οδηγήσει?
Κι από αυτά, ποια Alfa σου έχει αφήσει καλύτερες εντυπώσεις?
Κάποιες απλές 3άρες, μια 5άρα και μια Ζ4.
Φέτος με μια Μ3 Ε92 μοντ' του 2010 (4.000cc - 420 Hp) μπήκαμε στις Σέρρες διανύοντας πολλά χιλιόμετρα σε ένα απολαυστικό 3ήμερο με τους Alfisti. Η αίσθηση του συγκεκριμένου μοτέρ, της δύναμης, του ήχου και της ποιότητας είναι ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο έχω οδηγήσει, νιώθεις ότι δε στερεύει ποτέ. Το τιμόνι όμως ως αίσθηση στα χέρια μου μου φάνηκε "κρύο". Στα μάτια μου πρόκειται και για το καλύτερο Μ3.
Το Alfa το ανέφερα ως ένα καθημερινό αμάξι του οποίου το τιμόνι του σε συνδυασμό με τη μπροστινή κίνηση δίνει την αίσθηση που κανένα BMW από ότι έχω οδηγήσει δεν έχει, ειδικά οι φτηνές σειρές της 1 & 3. Ως μοντέλα από όσα έχω οδηγήσει θεωρώ ως υπόδειγμα το τιμόνι της 156. Στα μάτια μου δεν το έχει φτάσει κανένα καθημερινό αμάξι σειράς.
* Για να προλάβω και να μη φανεί ότι συγκρίνω ανόμοια αυτοκίνητα μιας που μιλάμε τα μεν για πίσω κίνηση, μπαίνοντας μέσα στο Μ3, έχοντας όση δύναμη θες παντού και μέσα σε όλο τον ενθουσιασμό, μου κακοφάνηκε και μου έλειπε η αίσθηση που είχα με το ταπεινό miata μου έχοντας οδηγήσει στην ίδια πίστα. Τιμονάκι που διαβάζει το δρόμο και σου δίνει σαν καθρέφτης που είσαι και που στρίβεις.