Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1705972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2400 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:17:14 πμ »
αυτό το αντικείμενο είναι ίσως ό,τι πιο όμορφο έχει σχεδιαστεί σε χαρτί και έχει περάσει σε ύλη...
Alfa 33 Stradale!
fixed!
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #2401 στις: Μάρτιος 18, 2014, 12:13:11 μμ »
Δεν ειναι και πολυ αντικειμενικος ο πινακας γιατι η lancia απο οςο ξερω εχει τρεξει και πανω απο τα διπλασια χρονοα της citroen πx, οποτε απλα χαιρεστε με κομπινα! Οπως ολοι οι ιταλοι!! Αχαχαχα

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Οσα χρονια παληκαρι μου,ετρεξε η LANCIA,επαιρνε πρωταθληματα.
Ειτε με εργοστασιακα αυτοκινητα ειτε με ιδιωτικες συμμετοχες.Αυτο ειναι γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!

Η κυριαρχια των γαλλων,ιαπωνων κλπ,ξεκινησε με την αποχωρηση των ιταλων απο τους αγωνες.Επισης γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!

Περα απ αυτο ομως,ο πινακας δειχνει καθαρα,οτι σε παγκοσμιο επιπεδο,ικανοι να φτιαξουν πραγματικο αυτοκινητο(να στριβει,να φρεναρει,να τρεχει ......)ειναι οι ιταλοι και οι γαλλοι.
Οι αλλοι ....προσπαθουν. Κι αυτο γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!
Το AUDI αποτελει την εξαιρεση που επιβεβαιωνει καθε κανονα!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2402 στις: Μάρτιος 18, 2014, 05:18:08 μμ »
Καλα δεν ειπα το αντιθετο! Καο εγω ειμαι φαν της lancia!! Απλα με ολα αυτα αρχισα να ασχολουμε απο το 98 και δεν ξερω πολλα για πιο πριν.. Απλα ρωτησα! Μην μου ανχωνεσαι!😜😜

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος agelosSoul

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2403 στις: Μάρτιος 18, 2014, 07:01:21 μμ »
Οσα χρονια παληκαρι μου,ετρεξε η LANCIA,επαιρνε πρωταθληματα.
Ειτε με εργοστασιακα αυτοκινητα ειτε με ιδιωτικες συμμετοχες.Αυτο ειναι γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!

Η κυριαρχια των γαλλων,ιαπωνων κλπ,ξεκινησε με την αποχωρηση των ιταλων απο τους αγωνες.Επισης γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!

Περα απ αυτο ομως,ο πινακας δειχνει καθαρα,οτι σε παγκοσμιο επιπεδο,ικανοι να φτιαξουν πραγματικο αυτοκινητο(να στριβει,να φρεναρει,να τρεχει ......)ειναι οι ιταλοι και οι γαλλοι.
Οι αλλοι ....προσπαθουν. Κι αυτο γεγονος που δεν επιδεχετει αμφισβητηση!!!!
Το AUDI αποτελει την εξαιρεση που επιβεβαιωνει καθε κανονα!!!

+1000!!! :prayer: Για να μαθαινουν μερικοι που λενε διαφορα για τα ιταλικα και δεν τα εχουν καβαλησει ποτε, απλα εχουν ακουσει παπαγαλους

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2404 στις: Μάρτιος 18, 2014, 10:20:25 μμ »
Βέβαια! Έπρεπε να παραδειγματίζονται από τους γερμανούς που δεν κάνουν κομπίνες...
http://www.spiegel.de/auto/aktuell/adac-chefredakteur-ramstetter-tritt-wegen-manipulation-zurueck-a-944304.html

Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου θα υπερασπιστώ Γερμανούς, αλλά αν για κάτι φημίζονται οι βόρειοι είναι ο επαγγελματισμός τους και εμείς οι νότιοι για τις κομπίνες μας. Το άρθρο δεν μπόρεσα να το διαβάσω καθότι δεν γνωρίζω γερμανικά, όμως ότι και να λέει-προφανώς για κάποια κομπίνα-θα αφορά μειοψηφία. Μην τρελαθούμε κιόλας, μπορεί να πέρασαν καμμιά δεκαριά χρόνια, αλλά μου φαίνεται σαν χθες που μιλούσα με αντιπρόσωπο της Alfa και μου έλεγε ο άνθρωπος το πως κατάντησε έτσι η φίρμα. Όλοι οι διευθυντές όλων των τμημάτων μιζάρονταν και καμμία συμφωνία δεν γινόταν χωρίς το ανάλογο λαδάκι. Γι'αυτό οι καταναλωτές έβρισκαν κοκα κόλες κάτω από τις ταπετσαρίες, γι'αυτό τα φώτα-φλας-ντιστριμπιτερ-μπουζοκαλώδια ανοιγόκλειναν και καίγονταν κατά βούληση, γι'αυτό οι κινητήρες έκαιγαν ένα λίτρο λάδι το χιλιόμετρο, γι'αυτό όλοι οι οδηγοί κυκλοφορούσαν με εργαλειοφόρο στο πορτ παγκάζ και μια ντουζίνα ανταλλακτικά πρώτης ανάγκης, γι'αυτό σε κάθε λακουβίτσα έπαιζε η φιλαρμονική του Τριζοβολάντε, γι'αυτό στα 100.000 χλμ ήθελες ρεκτιφιέ, γι'αυτό αν έβρισκες λίγο με τη ζάντα το πεζοδρόμιο "έπαιρνε" το σασί, γι'αυτό γι'αυτό γι'αυτό...

+1000!!! :prayer: Για να μαθαινουν μερικοι που λενε διαφορα για τα ιταλικα και δεν τα εχουν καβαλησει ποτε, απλα εχουν ακουσει παπαγαλους

Τα έχουμε ξαναπεί, έχουν κάνει άλματα οι Ιταλοί, όμως αυτό περνάει σιγά σιγά στον καταναλωτή. Και στον επαγγελματία. Γιατί ακόμη και τώρα, οι μηχανικοί εκεί έξω, φωνάζουν "μακριά κι αλάργα"...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2405 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:09:16 μμ »
Τι στην ευχή? Πέρασε μισή ώρα κι ακόμη να απαντήσετε? Περίμενα τσουνάμι. Σκουριάσατε αλφίστι.....μήπως είναι μεταδοτικό από το αυτοκίνητο στον άνθρωπο? :dielaughing:

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2406 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:22:24 μμ »
Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου θα υπερασπιστώ Γερμανούς, αλλά αν για κάτι φημίζονται οι βόρειοι είναι ο επαγγελματισμός τους και εμείς οι νότιοι για τις κομπίνες μας. Το άρθρο δεν μπόρεσα να το διαβάσω καθότι δεν γνωρίζω γερμανικά, όμως ότι και να λέει-προφανώς για κάποια κομπίνα-θα αφορά μειοψηφία. Μην τρελαθούμε κιόλας, μπορεί να πέρασαν καμμιά δεκαριά χρόνια, αλλά μου φαίνεται σαν χθες που μιλούσα με αντιπρόσωπο της Alfa και μου έλεγε ο άνθρωπος το πως κατάντησε έτσι η φίρμα. Όλοι οι διευθυντές όλων των τμημάτων μιζάρονταν και καμμία συμφωνία δεν γινόταν χωρίς το ανάλογο λαδάκι. Γι'αυτό οι καταναλωτές έβρισκαν κοκα κόλες κάτω από τις ταπετσαρίες, γι'αυτό τα φώτα-φλας-ντιστριμπιτερ-μπουζοκαλώδια ανοιγόκλειναν και καίγονταν κατά βούληση, γι'αυτό οι κινητήρες έκαιγαν ένα λίτρο λάδι το χιλιόμετρο, γι'αυτό όλοι οι οδηγοί κυκλοφορούσαν με εργαλειοφόρο στο πορτ παγκάζ και μια ντουζίνα ανταλλακτικά πρώτης ανάγκης, γι'αυτό σε κάθε λακουβίτσα έπαιζε η φιλαρμονική του Τριζοβολάντε, γι'αυτό στα 100.000 χλμ ήθελες ρεκτιφιέ, γι'αυτό αν έβρισκες λίγο με τη ζάντα το πεζοδρόμιο "έπαιρνε" το σασί, γι'αυτό γι'αυτό γι'αυτό...

Τα έχουμε ξαναπεί, έχουν κάνει άλματα οι Ιταλοί, όμως αυτό περνάει σιγά σιγά στον καταναλωτή. Και στον επαγγελματία. Γιατί ακόμη και τώρα, οι μηχανικοί εκεί έξω, φωνάζουν "μακριά κι αλάργα"...

Ποςα ιταλικά αυτοκινητα είχες στην κατοχή σου καμάρι μου;για  ποσο καιρό;
Μονίμως ακούμε τι λέει ο μηχανικός του τάδε,η γιαγιά του απέναντι,η πεθερά του φουρναρη κλπ..κλπ.
Η ουσία ειναι οτι διαχρονικά τα πιο όμορφα,τα πιο καλοστημένα ,τα πιο "αυτοκινητα" ήταν τα ιταλικά.
Απο τα σπορ,τα πολυτελή μέχρι τα ταπεινά 500ρακια και τα 127.
Οτι υπήρχαν προβλήματα ποιότητας ειναι γνωστό και απόλυτα σωστο.Αυτο όμως δεν επηρεάζει την αυτοκινητιστικη τους αξία και συμπεριφορά.
Κανεις δεν ειναι τέλειος καρδιά μου,ουτε κάν ο Ιταλός κατασκευαστής!!!!!

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2407 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:23:47 μμ »
Τι στην ευχή? Πέρασε μισή ώρα κι ακόμη να απαντήσετε? Περίμενα τσουνάμι. Σκουριάσατε αλφίστι.....μήπως είναι μεταδοτικό από το αυτοκίνητο στον άνθρωπο? :dielaughing:

Χα!!χα!!! :dielaughing:  :dielaughing: :dielaughing:

Είχα ξεκινήσει να σου γράφω,με διέκοψε η Λιτσα και με πρόλαβες!!!! :lol: :jg: :lol: :jg:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2408 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:26:34 μμ »
Φίλε καλέ μου Σπύρο, στο έχω πει και κατ'ίδίαν, 2 φορές στο τσακ δεν πήρα άλφα ρομέο, κάποια είναι εξαιρετικά! Όμως κάποιος έπρεπε να σας επαναφέρει στην τάξη γιατί το είχατε παρακάνει λίγο. Μόνο αυτά στρίβουν, μόνο αυτά φρενάρουν, μόνο αυτά είναι όμορφα κλπ κλπ κλπ :mg:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2409 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:29:28 μμ »
Η ουσία ειναι οτι διαχρονικά τα πιο όμορφα,τα πιο καλοστημένα ,τα πιο "αυτοκινητα" ήταν τα ιταλικά.

Σπυρο απο που προκυπτει αυτο; Αποδεικνυεται καπως η ειναι απλα η αποψη σου;

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2410 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:31:48 μμ »

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό γι'αυτά που αναφέρεις, αλλά διαφωνώ σε δύο βασικά σημεία:
1) Οι βόρειοι στην πλειοψηφία τους διακρίνονται για τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν (σχεδόν) τα πάντα. Αλλά αυτό δεν αφορά όλους τους βορειοευρωπαίους...
Το δημοσίευμα αφορά την παραποίηση των αποτελεσμάτων μιας online ψηφοφορίας η οποία έγινε για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς στη Γερμανία.
Στην ψηφοφορία αυτή το ιερό τοτέμ της αυτοκίνησης (golf) είχε λάβει 3.409 ψήφους, οι οποίοι ως δια μαγείας έφτασαν τους 34.209 ώστε να ανακυρηχθεί το D.A. το αυτοκίνητο της χρονιάς και με διαφορά από τον δεύτερο...
Εάν αυτά τα πράγματα γίνονται εντός Γερμανίας και κατά άλλων (γερμανικών) αυτοκινήτων, όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα "αλοδαπά" για τους γερμανούς αυτοκίνητα από τον τύπο τους...
Δεν προέκυψε τυχαία ο (ειρωνικός) χαρακτηρισμός DasAuto για την "Γκόλφω" από τη στιγμή που σε όλα συγκριτικά που συμμετέχει,...απλά πρωτεύει...
Προσωπικά δεν πιστεύω λέξη απ΄όσα γράφονται στον ειδικό τύπο εδώ και πολλά χρόνια.-

Για να μη θυμηθώ και συσχετίσω τα όσα έχουν προκύψει για τις διάφορες γερμανικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια...

2) Τα προβλήματα που ανέφερες σχετικά με τα ιταλικά αυτοκίνητα είναι υπαρκτά, μόνο που αφορούν περασμένες δεκαετίες...
Την εποχή εκείνη η ποιότητα κατασκευής τους ήταν απαράδεκτη, αλλά ήταν τα μόνα αυτοκίνητα τα οποία έστριβαν και φρέναραν (μαζί με τα αντίστοιχα γαλλικά), τη στιγμή που τα αντίστοιχα γερμανικά ήταν στην κυριολεξία...φέρετρα. (...βέβαια είχαν πολύ καλά πλαστικά που δεν έτριζαν...  ;D )
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2411 στις: Μάρτιος 18, 2014, 11:41:07 μμ »
Προσωπικά δεν πιστεύω λέξη απ΄όσα γράφονται στον ειδικό τύπο εδώ και πολλά χρόνια.-
+1.000.000

Πάντως με στενοχωρήσατε, περίμενα σκληρές απαντήσεις αλλά εσείς ήσασταν γλυκύτατοι, τζάμπα το τρολάρισμα... :stick2: :mg:

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2412 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:16:25 πμ »
Σπυρο απο που προκυπτει αυτο; Αποδεικνυεται καπως η ειναι απλα η αποψη σου;

Σαφέστατα και αποδεικνύεται!!!!
Αν,για παράδειγμα,κανεις τον κόπο να βρεις και να διαβάσεις το άρθρο παυ αναδημοσιευθηκε στους 4Τ πριν απο καμμια δεκαριά ,ίσως και παραπάνω ,χρονια για τα δέκα αυτοκινητα σταθμό του περασμένου αιώνα,θα έβλεπες οτι τα 6 ειναι ιταλικά.Και βεβαια μιλάμε για απλά καθημερινά αυτοκινητα,όχι για supercars,που εκεί δεν υπάρχει καμμια αμφιβολία οτι όλoνων το όνειρο ειναι να οδηγήσουν κάποτε μια Ferrari.
Επίσης η συμμετοχή τους σε καθε λογής αγώνες,εδώ και δεκαετίες συνοδεύεται απο νίκες και πρωτιές.
Ιταλοί σχεδιαστές ειναι οι κορυφαίοι του είδους εδώ και δεκαετίες και όλοι απευθύνονται σε αυτους για το σχεδιασμό των μοντέλων τους. Στον τομέα εμφάνιση και σχεδιασμό ειναι Μακράν οι καλύτεροι.
Μπορω να σου γράφω κατέβατα ολόκληρα.......
Κάτι απλό που μπορεις να κανεις  για να μπεις στο νόημα και να μην ξαναρωτησεις τέτοια πράγματα,ειναι  να οδηγήσεις μια φορα στην πίστα ένα ιταλικό Αυτοκίνητο!! ;)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2413 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:20:28 πμ »
Κάτι απλό που μπορεις να κανεις  για να μπεις στο νόημα και να μην ξαναρωτησεις τέτοια πράγματα,ειναι  να οδηγήσεις μια φορα στην πίστα ένα ιταλικό Αυτοκίνητο!! ;)

Σπύρο, το είπες και συ: υπάρχει μια εξαίρεση.

Δες: https://www.youtube.com/watch?v=HIm-huevnwQ

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2414 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:25:56 πμ »
Σπύρο, το είπες και συ: υπάρχει μια εξαίρεση.

Δες: https://www.youtube.com/watch?v=HIm-huevnwQ

Σέβομαι την AUDI και τη θεωρω μακραν την καλύτερη μάρκα απο τις γερμανικές, πλην της Porsche .

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2415 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:31:32 πμ »

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Μήπως είναι ό,τι να 'ναι πίνακας; Που είναι τα 4 πρωταθλήματα της Μιτσουμπίσι, 1996-1999, με τον Τόμι Μάκινεν;

Sent from my bed wearing fluffy bunny slippers

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2416 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:34:22 πμ »
Σπυρο ολα αυτα που λες ειναι σεβαστά αλλα δεν αποδεικνυουν δα και αυτο που ισχυριζεσαι. Επειδη ενα αρθρο ειπε αυτο κι επειδη στο ντιζαιν ειναι πρωτοι κτλ. Μου θυμιζεις πιο πολυ οπαδο παρα «φιλαθλο»..
Τωρα για την πιστα, περιμενω να με παρεις να παμε Μεγαρα ενα σ/κ με πολλη χαρα...

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2417 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:40:48 πμ »

Maserati Granturismo MC Stradale

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2418 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:45:41 πμ »
Τωρα κατι θες να μας πεις, ετσι δεν ειναι;

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #2419 στις: Μάρτιος 19, 2014, 12:51:19 πμ »
Σπυρο ολα αυτα που λες ειναι σεβαστά αλλα δεν αποδεικνυουν δα και αυτο που ισχυριζεσαι. Επειδη ενα αρθρο ειπε αυτο κι επειδη στο ντιζαιν ειναι πρωτοι κτλ. Μου θυμιζεις πιο πολυ οπαδο παρα «φιλαθλο»..
Τωρα για την πιστα, περιμενω να με παρεις να παμε Μεγαρα ενα σ/κ με πολλη χαρα...

Το γεγονός οτι η Ferrari έχει πιο πολλα πρωταθλήματα στη F1 απο όλες τις γερμανικές μαζί σου λέει τίποτα;
Το γεγονός οτι η Lancia έχει πιο πολλα πρωταθλήματα ραλλυ απο όλες τις γερμανικές μαζί σου λέει τίποτα;
Το γεγονός οτι η Alfa Romeo ξεβρακωςε τους γερμανούς στο DTM σου λέει τίποτα;
Το γεγονός οτι ένα ταπεινό αυτοκινητακι,Fiatακι 127,έβαλε τα γυαλιά σε υπερπαραγωγές και καθιέρωσε οδηγικα στάνταρ σου λέει τίποτα;
Επαναλαμβάνω οτι μπορω να σου γράφω μέχρι αύριο,αλλα αν δεν το νοιωθεις,δεν μπορω να κάνω κάτι.
Μάλλον μπορω και θα το κάνω.Ελα σε δυο εβδομάδες που θα πάω Σέρρες να καταλάβεις οτι τα λόγια ειναι περιττά.