Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1706612 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1900 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:02:31 μμ »
Αφού το αυτοκίνητο είναι ο τομέας σου, νομίζω πως θα έπρεπε να αναγνωρίσεις τη μεγάλη "έκπτωση" όλων των γερμανικών εταιρειών στον τομέα της ποιότητας....

Η ποιότητα μπορεί να χωριστεί σε ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης. Και στα δύο θεωρώ τους Γερμανούς εξαιρετικούς. Στο 2ο βέβαια οι Ιάπωνες είναι και κορυφαίοι και πρωτοπόροι.  Τους Γερμανούς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά στρην αυτοκινητοβιομηχανία. ¨ηταν αυτοί που οδήγησαν π.χ. στο να χαθεί ο οδηγικός χαρακτηρας του κάθε αυτοκινήτου... Ποιοτικά όμως είναι εξαιρετικοί. Οι πωλήσεις, η φήμη κλπ. δεν έρχονται τυχαία! Μην υποτιμάμε τελείως τους αγοραστές-οδηγούς.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1901 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:18:05 μμ »
Η ποιότητα μπορεί να χωριστεί σε ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης. Και στα δύο θεωρώ τους Γερμανούς εξαιρετικούς. Στο 2ο βέβαια οι Ιάπωνες είναι και κορυφαίοι και πρωτοπόροι.  Τους Γερμανούς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά στρην αυτοκινητοβιομηχανία. ¨ηταν αυτοί που οδήγησαν π.χ. στο να χαθεί ο οδηγικός χαρακτηρας του κάθε αυτοκινήτου... Ποιοτικά όμως είναι εξαιρετικοί. Οι πωλήσεις, η φήμη κλπ. δεν έρχονται τυχαία! Μην υποτιμάμε τελείως τους αγοραστές-οδηγούς.

Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες της διαρκώς μειούμενης ποιότητας των γερμανικών αυτοκινήτων.
Δε γνωρίζω αν απασχολείσαι σε κάποια γερμανική εταιρεία, αλλά αν είναι έτσι τότε καταλαβαίνω απόλυτα τη θέση σου.
Δε μπορεί να μην έχεις ακούσει για τρομακτική κατανάλωση λιπαντικού σε tsi/fsi κινητήρες, DSG που παρέδιδαν το πνεύμα μετά από λίγους μήνες, άπειρα προβλήματα με τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά, ραγισμένα καπάκια σε diesel κινητήρες, χρήση όλο και χειρότερης ποιότητας υλικών στο εσωτερικό κ.α.

Οι πωλήσεις, η φήμη κλπ. δεν έρχονται τυχαία! Μην υποτιμάμε τελείως τους αγοραστές-οδηγούς.
...και τι σχέση έχουν οι πωλήσεις με την ποιότητα/αξία ?
Επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά του όχλου...

...εκτός αν πιστεύεις πως πάντα επιβραβεύονται οι ικανοί και άξιοι
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1902 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:20:09 μμ »
Το TSI δεν το θεωρώ εγώ αλλά είναι αντικειμενικά καινοτομία την οπία ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία υιοθέτησε.
Που ακριβώς εντοπίζεται η "καινοτομία" του TSI ?

Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στο τύπο και στις συνομωσιολογίες... Για κάποιο λόγο επικράτησαν τα γερμανικά αυτοκίνητα στην αγορά!   
Ανήκεις και εσύ σε αυτούς που πιστεύουν πως ο (ειδικός) τύπος δεν είναι κατευθυνόμενος ?
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1903 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:36:25 μμ »
Που ακριβώς εντοπίζεται η "καινοτομία" του TSI ?
Ανήκεις και εσύ σε αυτούς που πιστεύουν πως ο (ειδικός) τύπος δεν είναι κατευθυνόμενος ?

Η καινοτομία του TSI έγκειται στη συνδυασμένη χρήση μηχανικού συμπιεστή και turbocharger σε διαφορετικό φάσμα στροφών. Η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε και από την Alfa καθώς και από όλες τις γερμανικές εταιρίες. Πλεονέκτημα η μειωμένη κατανάλωση με μεγαλύτερη ιπποδύναμη (αδιανόητο win-win). Σίγουρα δεν είναι η απόλυτα καινοτόμος ιδέα (π.χ. Wankel) αλλά η αναταπόκριση της αγοράς είναι πρωτοφανής. Ολόκληρη BMW άρχισε να χρησιμοποιεί συμπιεστές στην Μ3...

ΔΕν διαφωνώ ότι ο τύπος σε ένα βαθμό είναι κατευθυνόμενος. Ο τύπος όμως δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Η καλή "φήμη" των γερμανικών αυτοκινήτων μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, μέθοδος η οπία και προφανώς αποτελεί των καλύτερο τρόπο διαφήμισης.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1904 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:51:40 μμ »
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να μην ακούω τέτοιες ειρωνικές ερωτήσεις... Το αυτοκίνητο είναι η δουλειά μου και δεν ζω Ελλάδα...
Ειλικρινα δεν είχα καμμιά τέτοια πρόθεση,αν με γνωριζες απο κοντά ,δεν θα το σκεφτόσουν κάν.
Απλά ,ήθελα να σου πω ότι μόνο καινοτομία και επανάσταση του ομίλου δεν είναι,απο τη στιγμή που η συγκεκριμένη πατέντα εξελίχθηκε και πωληθηκε στον όμιλο  απο τη FIAT.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1905 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:57:13 μμ »
Ησουν ειρωνικος Σπυρο και οφειλεις μια συγγνωμη.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1906 στις: Ιούνιος 23, 2013, 07:58:42 μμ »
Η καινοτομία του TSI έγκειται στη συνδυασμένη χρήση μηχανικού συμπιεστή και turbocharger σε διαφορετικό φάσμα στροφών. Η τεχνολογία αυτή υιοθετήθηκε και από την Alfa καθώς και από όλες τις γερμανικές εταιρίες. Σίγουρα δεν είναι η απόλυτα καινοτόμος ιδέα (π.χ. Wankel) αλλά η αναταπόκριση της αγοράς είναι πρωτοφανής.
Η τεχνολογία αυτή στην ουσία ήταν καινοτομία της Lancia, όσο και αν δεν αρέσει στους γερμανόφιλους...
ΔΕν διαφωνώ ότι ο τύπος σε ένα βαθμό είναι κατευθυνόμενος. Ο τύπος όμως δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Η καλή "φήμη" των γερμανικών αυτοκινήτων μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, μέθοδος η οπία και προφανώς αποτελεί των καλύτερο τρόπο διαφήμισης.
...σε ένα βαθμό ? ? ? ? μάλλον εδώ δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε...

Ωστόσο έχεις δίκιο πως δεν αρκεί ο τύπος για να διαμορφώσει ένα ρεύμα...
Οι περισσότεροι από τους πολέμιους των μη γερμανικών κατασκευών δεν έχουν αγοράσει τίποτα το ιταλικό, πόσο μάλλον αυτοκίνητο...
Απλά έτυχε να ακούσουν, πως ο κουμπάρος, του μπατζανάκη, του πεθερού, της φίλης του γείτονα,
είχε τη δεκαετία του 70 ένα fiat uno το οποίο του είχε βγάλει προβλήματα...

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1907 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:00:28 μμ »
Ειλικρινα δεν είχα καμμιά τέτοια πρόθεση,αν με γνωριζες απο κοντά ,δεν θα το σκεφτόσουν κάν.
Απλά ,ήθελα να σου πω ότι μόνο καινοτομία και επανάσταση του ομίλου δεν είναι,απο τη στιγμή που η συγκεκριμένη πατέντα εξελίχθηκε και πωληθηκε στον όμιλο  απο τη FIAT.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό! Παρόλο αυτά είναι στρατηγικό πλεονέκτημα αυτό των Γερμανών. Στη στρατηγική τους αναφέρθηκα και πιο πριν άλλωστε. Ποτέ δεν είπα ότι μόνο η Γερμανία γεννά μηχανικάρες. Μακρία από εμένα τέτοιες γενικεύσεις!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1908 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:05:14 μμ »
Εγωδε θα του μιλουσα αν δε μου ζητουσε συγγνωμη..

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1909 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:08:22 μμ »
Εγωδε θα του μιλουσα αν δε μου ζητουσε συγγνωμη..

χχαχαχαχαχα βάζε φιτιλιές!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1910 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:11:31 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό! Παρόλο αυτά είναι στρατηγικό πλεονέκτημα αυτό των Γερμανών. Στη στρατηγική τους αναφέρθηκα και πιο πριν άλλωστε. Ποτέ δεν είπα ότι μόνο η Γερμανία γεννά μηχανικάρες. Μακρία από εμένα τέτοιες γενικεύσεις!

Κοιτά,το αν είναι πλεονέκτημα,είναι υπό συζήτηση .
Τα πρώτα μοτέρ σπαγανε σε αναλογία 1/3.Προσπαθησανε να βγάλουνε μεγάλη ίππο δύναμη και τα μοτορια ,καπουτ,για να χρησιμοποιήσω γερμανική διάλεκτο.
Ετσι αναγκαστηκανε να ξεχάσουν τα 170 άλογα απο 1400cc και να πέφτουν.
Επομένως δεν μπορώ να παραδεχτω ότι υπάρχει τεράστιο πλεονέκτημα,τη στιγμή που αντίστοιχος κινητήρας με μόνο τουρμπο πιάνει εύκολα τα 155 άλογα και πουσαρισμενος τα 180.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1911 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:12:36 μμ »

Πρεπει να φτασω τα 2000 ποστ και μου δινετε συνεχεια ευκαιριες...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1912 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:13:12 μμ »

Αυτός είναι ο Βικτωρας,θα τον μάθεις.
Βάζει φυτιλιες για να έχει δουλειά (δικηγόρος ων)!!!!

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1913 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:14:14 μμ »
Πωπωπωπω κι αργει ν αρχισει το πρωταθλημα
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1914 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:17:03 μμ »
Πρεπει να φτασω τα 2000 ποστ και μου δινετε συνεχεια ευκαιριες...

Οπως έγραψα στο κατάλληλο νήμα ,χαριστε του ποστ του χασοδικη,γιατί .......
η συνέχεια στο εκεί τοπικ (ΒΑΘΜΟΙ)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1915 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:43:41 μμ »
   Θα σας πω εγώ τι έγινε με τον TSI, μέχρι κάποια στιγμή οι Ιταλοί είχαν και το πλεονέκτημα της παραπάνω υποδύναμης από τα ίδια κυβικά, έδώ και χρόνια το έχασαν πλέον και αυτό ;) Είναι πίκρα να τρως σκόνη από Passat φορτωμένο με οικογένεια και μπαγκάζια χαχαχαχαχαχα

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1916 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:48:57 μμ »
   Θα σας πω εγώ τι έγινε με τον TSI, μέχρι κάποια στιγμή οι Ιταλοί είχαν και το πλεονέκτημα της παραπάνω υποδύναμης από τα ίδια κυβικά, έδώ και χρόνια το έχασαν πλέον και αυτό ;) Είναι πίκρα να τρως σκόνη από Passat φορτωμένο με οικογένεια και μπαγκάζια χαχαχαχαχαχα

Γεια σου Γιαννη,κουκια σπερνω!!!! :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1917 στις: Ιούνιος 23, 2013, 08:49:41 μμ »
 :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1918 στις: Ιούνιος 23, 2013, 09:04:35 μμ »
Βάλτε ΣΚΑΙ έχει τους τρελλούς, Κλάρκσον κλπ ;)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1919 στις: Ιούνιος 23, 2013, 09:13:24 μμ »
Βάλτε ΣΚΑΙ έχει τους τρελλούς, Κλάρκσον κλπ ;)

άλλη μια μερσεντέ με ανοικτό καπώ...    :mg: