Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1705531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1700 στις: Ιούνιος 13, 2013, 03:03:36 μμ »
75 σταθμούς διοδίων θα έχουν συνολικά οι ελληνικοί δρόμοι όταν ολοκληρωθούν και οι Έλληνες θα πληρώνουν χρυσάφι το κάθε χιλιόμετρο που θα κάνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν άλλοι 43 νέοι σταθμοί διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας γεγονός που θα σημάνει ραγδαία αύξηση του κόστους για τους πολίτες που θα τους χρησιμοποιούν.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Ποντίκι” το αντίτιμο αναμένεται να τριπλασιαστεί, καθώς αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι εάν διαιρεθούν τα χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων με τον αριθμό των διοδίων προκύπτει ένας σταθμός ανά μόλις 23 χιλιόμετρα!
 Μάλιστα οι οδικοί άξονες αναμένεται να παραδοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες με αποτέλεσμα και και η τιμή των διοδίων σε πολλές περιπτώσεις να αυξηθεί.
 Είναι χαρακτηριστικά ότι μόνο στην Εγνατία Οδό θα δημιουργηθούν 21 νέοι σταθμοί και έτσι θα φτάσουν συνολικά τους 26, άλλοι έξι σταθμοί θα γίνουν στην Ολυμπία Οδό (Κόρινθος-Πάτρα), ενώ 8 σταθμοί διοδίων θα στηθούν στην Ιόνια οδό, όταν μετά από ...ποιος ξέρει πόσα... χρόνια ολοκληρωθεί.
 Ως και στη λεγόμενη κεντρική οδό, τον άξονα από Τρίκαλα ως Δομοκό δηλαδή που δεν θα έχει σύνδεση με άλλο οδικό άξονα θα στηθούν συνολικά επτά σταθμοί διοδίων.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1701 στις: Ιούνιος 13, 2013, 06:15:52 μμ »

Και είναι και η καινούρια. Πολύ φαρδύ αμάξωμα. Κούκλα

overdose το μήλον της έριδος

Ααχχχχχ αυτο το gt3.. Εχουμε χασει υπνους και υπνους...:)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1702 στις: Ιούνιος 13, 2013, 06:26:09 μμ »
@GiannisH
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι μας γεμιζουν με 5000 σταθμους και δεν βαζουν ενα στην εισοδο που θα περνεις καρτα και ενα στην εξοδο που θα την δινεις και θα σου βγαζει το κοστος αναλογα με τα χιλιομετρα που εκανες, οπως ειναι σε ολη την ευρωπη.. Αφου ουτος η αλλος θα μας τα παρουν οτι και μα γινει.. Ετσι και πολυ λιγοτερα εξοδα θα εχουν, που μπορει και να φτηνινουν λιγο, και δεν θα μας πρηζουν με 45000 στασεις...

Και οσον αφορα το κοστος των διοδιων οντος ειναι απαραδεχτο εγω που σπουδαζω πατρα και πηγαινοερχομαι συνεχεια δινω καθε φορα 3,20 για τον χειροτερο δρομο τις ευρωπης.. Πραγαματικα απαρεδεχτο αλλα οταν ολοκληρωθει που θεωρητικα θα συγκρινετε με την αττικη οδο αν ακριβινουν τα διοδια δεν θα το θεωρισω παραλογο.. Γενεκοτερα εχουμε απο τα φτηνοτερα διοδια σε ολη την ευρωπη.. Σε οσες χωρες εχω παει οδικος εχω πληρωσει τρελα λεφτα για οχι τοσο μεγαλες αποστεσεις.. Με αποκορυφομα την ελβετια που εδωσα 37 ευρω που περασα απο ενα κομματι της..

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1703 στις: Ιούνιος 13, 2013, 07:23:07 μμ »
.. Με αποκορυφομα την ελβετια που εδωσα 37 ευρω που περασα απο ενα κομματι της..
Αυτή είναι η περίφημη vignette η οποία κοστίζει ~35,00 €, ισχύει για ένα χρόνο και καλύπτει όλο το οδικό δίκτυο εκτός κάποιων συγκεκριμένων περιοχών
Αυτό όμως που απέχει έτη φωτός από την ελληνική πραγματικότητα, είναι η αντιμετώπιση όσων δεν την έχουν...

Πριν δύο χρόνια που διέσχιζα οδικώς την Ελβετία, παρέλειψα να προμηθευτώ την vignette (παρ΄όλο που υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες), ώσπου έρχεται η στιγμή που σταματώ στον πρώτο σταθμό διοδίων...
Εκεί με σταματά ένας ευγενέστατος αστυνομικός, ο οποίος με ρώτησε γιατί δεν προμηθεύτηκα την vignette.
Του απαντώ πως την ξέχασα και πως δεν ήταν εσκεμμένο αυτό από τη στιγμή που δεν ήταν η πρώτη φορά που διέσχιζα τη χώρα.
Φάνηκε να με πιστεύει και απομακρύνθηκε λέγοντάς μου να περιμένω για ένα λεπτό. Επιστρέφει φέρνοντας ένα απόκομμα το οποίο έγραφε επάνω το ποσό των 170,00 €...    :(

Την επόμενη φορά που πέρασα από εκεί είχα κολλήσει τη vignette ήδη από τα σύνορα...  :)
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1704 στις: Ιούνιος 13, 2013, 10:01:05 μμ »
Έτσι όπως πάμε κατούρημα - ψυγείο με epass θα γίνεται  ;D
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος Yiangos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1705 στις: Ιούνιος 14, 2013, 06:57:43 πμ »
@GiannisH
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι μας γεμιζουν με 5000 σταθμους και δεν βαζουν ενα στην εισοδο που θα περνεις καρτα και ενα στην εξοδο που θα την δινεις και θα σου βγαζει το κοστος αναλογα με τα χιλιομετρα που εκανες, οπως ειναι σε ολη την ευρωπη.. Αφου ουτος η αλλος θα μας τα παρουν οτι και μα γινει.. Ετσι και πολυ λιγοτερα εξοδα θα εχουν, που μπορει και να φτηνινουν λιγο, και δεν θα μας πρηζουν με 45000 στασεις...

Και οσον αφορα το κοστος των διοδιων οντος ειναι απαραδεχτο εγω που σπουδαζω πατρα και πηγαινοερχομαι συνεχεια δινω καθε φορα 3,20 για τον χειροτερο δρομο τις ευρωπης.. Πραγαματικα απαρεδεχτο αλλα οταν ολοκληρωθει που θεωρητικα θα συγκρινετε με την αττικη οδο αν ακριβινουν τα διοδια δεν θα το θεωρισω παραλογο.. Γενεκοτερα εχουμε απο τα φτηνοτερα διοδια σε ολη την ευρωπη.. Σε οσες χωρες εχω παει οδικος εχω πληρωσει τρελα λεφτα για οχι τοσο μεγαλες αποστεσεις.. Με αποκορυφομα την ελβετια που εδωσα 37 ευρω που περασα απο ενα κομματι της..

Αν ακούγεται ακριβό το 37€ της Ελβετιας πως σου φαίνονται τα 52€ του "Αθήνα -Θεσσαλονίκη -Αθήνα " με 22 στάσεις? Και με Τέμπη μέσα (special bonus)...
Το κάνω 1-2 φορές το μήνα και το έχω εμπαιδωσει πλέον.
Α ξέχασα ότι μέχρι πριν λίγους μήνες χρειαζομουν 4 διαφορετικούς πομποδέκτες για να περάσω τα διόδια... Ευτυχώς έγιναν 3 πλέον!!!!
Οπου γης και Πατρίς...

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1706 στις: Ιούνιος 14, 2013, 09:14:41 πμ »

Αν ακούγεται ακριβό το 37€ της Ελβετιας πως σου φαίνονται τα 52€ του "Αθήνα -Θεσσαλονίκη -Αθήνα " με 22 στάσεις? Και με Τέμπη μέσα (special bonus)...
Το κάνω 1-2 φορές το μήνα και το έχω εμπαιδωσει πλέον.
Α ξέχασα ότι μέχρι πριν λίγους μήνες χρειαζομουν 4 διαφορετικούς πομποδέκτες για να περάσω τα διόδια... Ευτυχώς έγιναν 3 πλέον!!!!

Οσον αφορα τους μπομποδεκτες ειναι καθαρα οτι οι δρομοι μας δεν ανηκουν στον ιδιο φορεα.. Εγω που κινουμε πελλοπονισο ολα με e-pass γινονται:) :) Τωρα οσον αφορα την θεσσαλονικη εγω δεν εχω παει και δεν ξερω.. Αλλα λαρισα που εχω παει 2-3 φορες και καβαλα (απο εγνατια ομως) δεν μου φανικαν πολλα σε σχεση με το κομματι του δρομου που χρησιμοποιησα..  Αλλα οντος το ετσι οπως το αναφερεις ειναι τσιμπιμενο, αλλα ειναι και 500+ χιλιομετρα..

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1707 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:42:01 μμ »
Γριά αλλά υπέροχη...  :o

Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1708 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:00:57 μμ »
Υπάρχει και στην Ελλάδα μια λευκή.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1709 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:04:42 μμ »
Σοβαρά? Που είναι ο τυχερός?

Ανύπαντρη κόρη ή αδελφή έχει?

Να προλάβω να χωρίσω αν είναι... :D

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1710 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:08:55 μμ »
Το είχα διαβάσει παλιά στους 4Τ και πρόσφατα την είδε και ο κωλόφαρδος ο Gerogian ζωντανά.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1711 στις: Ιούνιος 14, 2013, 04:16:32 μμ »
To είχε ο Ντουσαν, σαν παικτούρα, σε κοκκινάκι και το πάρκαρε στον τοίχο στην είσοδο της Φιλαδέλφειας, τότε που τα πράγματα ήταν ακόμα ρομαντικά.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1712 στις: Ιούνιος 15, 2013, 11:27:54 πμ »

αλλα και για αλλους ;D ;D

[url]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fd7Y3qioY5o[/url]

Το γεγονός ότι το πλαίσιό της είναι από σύνθετα δείχνει ότι δεν πάει επουδενί στη λογική της μεγάλης γραμμής παραγωγής. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ακόμη πολύ μακριά από το εκτενώς carbon ή ακόμη και υψηλής πίεσης χύτευση (μαγνησίου, αλουμινίου κλπ) σε μεγάλης μονάδες παραγωγής, λόγω κόστος και μεγάλων χρόνων παραγωγής...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1713 στις: Ιούνιος 15, 2013, 12:15:49 μμ »
Πόσο κάγκουρας μπορεί να γίνει κανείς? :dielaughing:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1714 στις: Ιούνιος 15, 2013, 12:32:30 μμ »

Ππωωωωωω ρε μάνα μου τι μασίνι είναι αυτο??????

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1715 στις: Ιούνιος 15, 2013, 12:37:44 μμ »

που να δείτε μέσα πως το έχει  :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1716 στις: Ιούνιος 15, 2013, 12:40:45 μμ »
Προτού πάρει Μερσεντές, είχε Βόλβο  :supz:

Α-Ν-Α-Β-Α-Θ-Μ-Ι-Σ-Η  λέμε..................... 

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1717 στις: Ιούνιος 15, 2013, 07:19:55 μμ »
axaxaxaxaxaxa

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1718 στις: Ιούνιος 15, 2013, 07:20:35 μμ »
Άδοξο τέλος στην καριέρα του Marko Martin...

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/5aXnMt0yUFI" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5aXnMt0yUFI" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1719 στις: Ιούνιος 16, 2013, 10:58:21 πμ »
Δημοπρασία της εταιρίας Coys στον Αστέρα Βουλιαγμένης

http://www.autoblog.gr/2013/06/15/des-ta-aftokinhta-ths-dhmoprasias-tous-coys-ston-astera/