Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1708672 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1120 στις: Ιούνιος 06, 2011, 01:07:07 πμ »
Όχι δεισιδαιμονίες φίλε pancho, τίποτα δεν είναι τυχαίο, οι Ιταλοί πληρώνουν τα λάθη του παρελθόντος και μάλιστα όχι και τόσο μακρινού, ας πρόσεχαν...ακόμη χρειάζονται καλή δουλειά και χρόνο για να επανέλθουν στην εκτίμηση των καταναλωτών. Απ'ότι βλέπω πάντως, τουλάχιστον η Alfa είναι σε σωστό δρόμο ;)

+1  Για το μονο που αμφιβαλλω ειναι ο σωστος δρομος... Η εταιρια συνεχιζει τη γερμανοποιηση οσων αφορα τα οδηγικα χαρακτηριστικα και μακρια απο το back to the roots. Προφανως ομως κατι ξερουν...
Αφου δηλαδη η αγορα ζηταει βαρια αυτοκινητα με ηλεκτρονικα και λοιπες ανεσεις η Alfa φοβαται να διαφοροποιηθει με μια δυσκολη οικομικα περιοδο για τις βιομηχανιες... Αλλωστε η διαφορποιηση οδηγει ειτε στην καινοτομια και αλλαγη των πραγματων ειτε στην χρεοκοπια... Συνεπως η Alfa ακολουθει την πεπατημενη με ενανν ομορφοτερο σχεδιασμο προσπαθωντας να κρατησει τους πιστους τους και να φερει νεο κοσμο που ζηταει αλλο προφιλ αυτοκινητων απο αυτο που την καθιερωσε στις συνειδησεις ολων μας.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1121 στις: Ιούνιος 07, 2011, 09:29:33 μμ »
Διαβάζω για Γερμανική αξιοπιστία...  Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Ιάπωνες νομίζω...
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1122 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:17:01 πμ »
Αν και φανατικά γερμανόφιλος στα αμάξια, μ'έχουν τσαντίσει οι γερμανοί με τις ειρωνίες τους και τη στάση τους απέναντί μας και έτσι δεν θέλω να τους δώσω ,όχι εύρω...ούτε τον πυρετό μου.
Γι'αυτό θα κοίταζα την gulietta.
φινέτσα,προσωπικότητα,πανέμορφη
και σιγά μη χαλάει
ο pancho καλά τα'γραψε πιο πάνω
λεσ και μόνο οι γερμανοί ξέρουν να φτιαχνουν αμάξια,οι άλλοι είναι "μπιπ"

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1123 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:48:34 πμ »

Παιδιά μην φτάσουμε όμως και στο σημείο να αμφισβητήσουμε και την ανωτερώτητά τους στην αυτοκινητοβιομηχανία γιατί εθελοτυφλούμε ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1124 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:50:59 πμ »
Διαβάζω για Γερμανική αξιοπιστία...  Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Ιάπωνες νομίζω...

Γερμανική αξιοπιστία ? ....last year....   :smt044
Αυτά ίσχυαν κάποτε.

Πλέον όλα τα αυτοκίνητα είναι εξίσου αξιόπιστα και προσωπικά δε μου προκαλεί καμία εντύπωση, καμία βλάβη από κανένα αυτοκίνητο.
Ίσως να έδινα ένα μικρό προβάδισμα στους Ιάπωνες / Κορεάτες, αλλά όχι τόσο μεγάλο που θα με κάνει να αγοράσω κάτι άμεσα.

Οι εταιρείες αγοράζουν αυτοκίνητα από τους ανταγωνιστές τους, τα κάνουν φύλλο και φτερό, προμηθεύονται τα περισσότερα υποσυστήματα από κοινούς εξωτερικούς προμηθευτές, το επίπεδο της βιομηχανικής κατασκοπείας έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα και πλέον τίποτα δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό !
Η περίφημη "γερμανική αξιοπιστία" (λέμε τώρα...), έχει πάει περίπατο εδώ και αρκετά χρόνια.

....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1125 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:57:02 πμ »
Αν και φανατικά γερμανόφιλος στα αμάξια, μ'έχουν τσαντίσει οι γερμανοί με τις ειρωνίες τους και τη στάση τους απέναντί μας και έτσι δεν θέλω να τους δώσω ,όχι εύρω...ούτε τον πυρετό μου.
Μάλλον, όλοι μας θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ανάλογα,
για να νιώσουν και αυτοί τη δύναμη ενός μικρού κράτους το οποίο έχει απαλλαγεί από προκαταλήψεις και πλέον σνομπάρει τα προϊόντα τους !
Ήδη άρχισαν να δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονταν στις αγορές ....(siemens, man, hochtief, .......)

Γι'αυτό θα κοίταζα την gulietta.
φινέτσα,προσωπικότητα,πανέμορφη
και σιγά μη χαλάει
ο pancho καλά τα'γραψε πιο πάνω

Αν περάσεις από καμία αντιπροσωπεία, κάνε ένα test drive ...
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1126 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:58:19 πμ »
Παιδιά μην φτάσουμε όμως και στο σημείο να αμφισβητήσουμε και την ανωτερώτητά τους στην αυτοκινητοβιομηχανία γιατί εθελοτυφλούμε ;)

Το στηρίζεις κάπου συγκεκριμένα αυτό ?

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1127 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:59:34 πμ »
Αν περάσεις από καμία αντιπροσωπεία, κάνε ένα test drive ...

έχω οδηγήσει την 147 και μου'χε κάνει τρομερή εντύπωση
δύναμη,κράτημα,φρένα...εξαιρετική

φαντάζομαι η guilietta να'ναι ακόμα καλύτερη

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1128 στις: Ιούνιος 08, 2011, 01:04:52 πμ »
έχω οδηγήσει την 147 και μου'χε κάνει τρομερή εντύπωση
δύναμη,κράτημα,φρένα...εξαιρετική

φαντάζομαι η guilietta να'ναι ακόμα καλύτερη

Θα είναι από αρκετά έως πολύ μεγάλη η διαφορά,
κυρίως λόγω υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα ο οποίος σε συνδυασμό με το DNA, κάνει θαύματα !

Ίσως σου φανεί λιγότερο "κοφτερή" η αίσθηση λόγω αυξημένου βάρους (κάτι που συμβαίνει πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα και τους αντικαταστάτες τους), αλλά από πλευράς αποτελεσματικότητας σίγουρα είναι καλύτερη.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1129 στις: Ιούνιος 08, 2011, 01:43:07 πμ »
''Γερμανική αξιοπιστία ? ....last year....   
Αυτά ίσχυαν κάποτε. ''

Αυτό εννοούσα... ''κάποτε'' όπως είπες.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1130 στις: Ιούνιος 08, 2011, 09:04:33 πμ »
Το στηρίζεις κάπου συγκεκριμένα αυτό ?

Aπό που θες ν'αρχίσω; ;D ;D ;D

Τι να συγκρίνω δηλαδή; Μercedes με Αlfa Romeo, ΒΜW με Lancia και Audi/VW με Fiat;

Δεν είναι κακό να είμαστε λάτρεις κάποιας σχολής, όχι όμως και να μην αναγνωρίζουμε το προφανές... ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1131 στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:16:28 πμ »
Aπό που θες ν'αρχίσω; ;D ;D ;D

Τι να συγκρίνω δηλαδή; Μercedes με Αlfa Romeo, ΒΜW με Lancia και Audi/VW με Fiat;

Δεν είναι κακό να είμαστε λάτρεις κάποιας σχολής, όχι όμως και να μην αναγνωρίζουμε το προφανές... ;)

Άρχισε απ'όπου θέλεις, αρκεί να συγκρίνουμε αντίστοιχα πράγματα .
Εάν εσύ βλέπεις "υποτιμητικά" κάποιες εταιρείες είναι δικαίωμά σου, αλλά προσωπικά έχω αντίθετη άποψη και μπορώ να στο στοιχειοθετήσω

Συγχώρεσέ με, αλλά εξακολουθώ να μη βλέπω το προφανές που αναφέρεις.
Θα με βοηθούσες, αν γινόσουν λίγο πιο συγκεκριμένος.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1132 στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:23:15 πμ »
συμφωνω και εγω με τον Γιαννη. μπορω να σου κανω οτι συγκριση θες ιταλια με γερμανια σε συμβατικα αυτοκινητα παραγωγης εχουν μεγαλη διαφορα (η γερμανια ειναι καλυτερη)

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1133 στις: Ιούνιος 08, 2011, 10:38:24 πμ »
......σε συμβατικα αυτοκινητα παραγωγης εχουν μεγαλη διαφορα (η γερμανια ειναι καλυτερη)

Μεγάλη διαφορά σε τί ?

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1134 στις: Ιούνιος 08, 2011, 11:03:21 πμ »
π.χ αξιοπιστια ,ασφαλεια και αλλα

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1135 στις: Ιούνιος 08, 2011, 11:20:08 πμ »
π.χ αξιοπιστια ,ασφαλεια και αλλα

Αξιοπιστία ? Μάλλον δεν έχεις μιλήσει με κανένα χρήστη του group vag τώρα τελευταία.....

Δεν γνωρίζω τί αυτοκίνητο χρησιμοποιείς και τί ακούσματα έχεις,
αλλά προσωπικά πιστεύω (και όχι μόνο εγώ) πως τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά είναι ....τα πιο αναξιόπιστα.

Ασφάλεια ?
Ενεργητική ή παθητική ?
Καλύτερο κράτημα, φρένα, τιμόνι, πληροφόρηση και γενικότερα ενεργητική ασφάλεια, δεν πρόκειται να βρείς από τα ιταλικά....
Παθητική ?
http://www.euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1136 στις: Ιούνιος 08, 2011, 11:25:33 πμ »
φιλε μου ασε τα τελευταια κ τα αυριανα. η ιστορια ειναι ο καλυτερος κριτης, και δεν θα σε παω πολυ πισω μια δεκαετια μονο. απο το 2000 μεχρι και σημερα. δεν μπορεις να αναιρεσεις αυτα που καθορισαν μια εταιρεια στον χωρο μονο και μονο λεγοντας τελευταια ετσι κ ετσι. πες μου ποσα ιταλικα αυτοκινητα εχεις δει ταξι και ποσα αμερικανικα. αυτο και μονο του κατι δεν λεει? και για να μην μιλαμε ετσι αοριστα φερε μου ενα παραδειγμα δυο εταιρειων και δυο αυτοκινητων για να μπορεσω να σου απαντησω τεκμηριωμενα

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1137 στις: Ιούνιος 08, 2011, 11:57:24 πμ »
φιλε μου ασε τα τελευταια κ τα αυριανα. η ιστορια ειναι ο καλυτερος κριτης, και δεν θα σε παω πολυ πισω μια δεκαετια μονο. απο το 2000 μεχρι και σημερα. δεν μπορεις να αναιρεσεις αυτα που καθορισαν μια εταιρεια στον χωρο μονο και μονο λεγοντας τελευταια ετσι κ ετσι. πες μου ποσα ιταλικα αυτοκινητα εχεις δει ταξι και ποσα αμερικανικα. αυτο και μονο του κατι δεν λεει? και για να μην μιλαμε ετσι αοριστα φερε μου ενα παραδειγμα δυο εταιρειων και δυο αυτοκινητων για να μπορεσω να σου απαντησω τεκμηριωμενα

όχι,τίποτα
ούτε BMW έχω δει

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1138 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:02:24 μμ »
ουτε bmw ουτε audi.
ιταλικο ομως ειδες? ;)
δεν μπορω να δεχτω οτι οι ιταλοι μεσα σε ενα χρονο εμαθαν να φτιαχνουν αυτοκινητα και οι γερμανοι ξεχασαν. οπως ειπα πιο πριν σε 5 με 10 χρονια θα φανει πιο αμαξι ειναι καλυτερο απο το αλλο. προς το παρων μονο υποθεσεις μπορουν να γινονται

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1139 στις: Ιούνιος 08, 2011, 12:13:58 μμ »
audi παλαιότερα μόνο
για την bmw είχα διαβάσει κάποτε ότι δεν θέλει να δίνει αμάξια για ταξί γιατί θεωρεί ότι υποβαθμίζει το πρεστίζ της
ιταλικό δεν έχω δει αλλά στην Ιταλία είναι τα αμάξια της αστυνομίας τα οποία γράφουν πολλά χιλιόμετρα.

οι γερμανοί ξέρουν σίγουρα να φτιάχνουν αυτοκίνητα και έχουν και την πολυτέλεια να τοποθετούν σκοπίμως πολλά αναλώσιμα μέρη και να μην τους λέει κανένας τίποτα
οι ιταλοί έχουν προσπαθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια-το πιο δύσκολο που έχουν να πετύχουν ακόμα είναι να αλλάξουν τα στερεότυπα.