Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΕΤΒΟΟΚ  (Αναγνώστηκε 13880 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΕΤΒΟΟΚ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 01:15:57 μμ »
Πώς την οριοθετείς την φόλα;

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 01:33:07 μμ »
Πώς την οριοθετείς την φόλα;
το φολα παει στο οτι ειναι πολυ περιορισμενες οι δυνατοτητες τους κυριως λογο Atom ο οποιος εχει αρκετα προβληματα ευσταθειας και θερμοκρασιας κατι που δεν υπηρχε στην σειρα u την οποια διαδεχεται.Το φολα ισως ειναι υπερβολη οπως ομως υπερβολικος ειναι και ο τροπος που τα λανσαρουν οτι δηλαδη αντικαθηστουν το pc σου ε τοτε εγω τι να τους πω οτι τρεχω πανω την matlab τις κρυες νυχτες του χειμωνα να για να ζεσταθω
ΥΓ
ειναι καλα για καποιον που θελει πολυ μα παρα πολυ περιορισμενα πραγματα οπως πχ web surfing(κατα πρωτημηση χωρις να μπενει σε σελιδες με video streaming) η να ακουει μουσικη κλπ για αυτη την χρηση ειναι οκ

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 01:42:10 μμ »
Δεν το πλασάρουν για τίποτα διαφορετικό, αλλιώς δεν θα το έλεγαν NETbook! Για μοναδικός υπολογιστής φυσικά δεν κάνει, αλλά είναι ο ιδανικός δεύτερος.
Όλοι οι κατασκευαστές τα πουλάνε ως ένα μικρό υποκατάστατο PC και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο. Από την άλλη, εμείς οι τρελοί φταίμε που το κλοκάρουμε και του βάζουμε ψύκτρες, για να βλέπουμε HD video και να τρέχουμε vista και win 7.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 03:06:03 μμ »
κατι απλο και πρακτικο .τα φορητα αυτα για ασυρματο ιντερνετ και η διαρκεια μπαταριας τους μας καλυπτουν?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 31, 2009, 03:18:17 μμ από george_ »

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 04:00:24 μμ »
Από θέμα εφαρμογών μας καλύπτουν στα πάντα. Τρέχουν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας απλός χρήστης, εκτός ίσως από τα HD videos που το ζορίζουν. Εννοείται ότι το ίντερνετ το έχουν για πλάκα.  :)
Το θέμα αυτονομία είναι πιο υποκειμενικό. Το δικό μου με την εργοστασιακή μικρή μπαταρία πάει 2+ ώρες, μου αρκεί. Ένας "μερακλής" θα δώσει 50  ευρώ στο e-bay και θα πάρει μπαταρία που του δίνει αυτονομία 7 ώρες.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 10:20:10 μμ »
george_  θα συμφωνησω με την απαντηση του voodooman
ναι σε καλυπτουν για αυτο που θελεις πληρως  ;)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 31, 2009, 10:22:13 μμ »
george_  θα συμφωνησω με την απαντηση του voodooman
ναι σε καλυπτουν για αυτο που θελεις πληρως  ;)
αρα η εγω θελω πολλα η εσεις λιγα :noidea:

Αποσυνδεδεμένος ggs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 01:26:26 πμ »
Πως το βλέπω εγώ: 8)
Γιατί θες τον 10ρη. Να βλέπεις ταινίες, να κατεβάζεις μέσω P2P, να κάνεις επεξεργασία εικόνων, σχεδίων, ταινιών κλπ, να κάνεις rip των παραπάνω;
Αν ναι δεν θες netbook ψαξτο αλλού. ;D :D
Αν όχι πρέπει να δεις πρώτα τον επεξεργαστή και όπως είπε ο warover ο Atom έχει κάποια προβλήματα ευσταθείας και θερμοκρασίας, την ram (αν μείνεις στα WINDOW$)  τις διασυνδέσεις καθώς και  την ασύρματη επικοινωνία.  ::)

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 01:28:55 πμ »
όλα αυτά τα μηχανάκια ειναι εργαλειάκια???????!!!!!!!!
κι εδώ ισχύει πως ότι πληρώσεις θα πάρεις!
 αλλά ρε παιδιά με 300-400€ παίρνεις 10 ίντσες οθόνη 1GB μνήμη στην καλύτερη 160GB σκληρό δίσκο και ένα πληκτρολόγιο ελάχιστο, οθόνη να βγάλεις τα μάτια σου αν κάτσεις πάνω από μισάωρο κι έναν επεξεργαστή... μανιβέλα-βραστήρα!

και είδα με 550€ σε ηλεκτρονικό κατάστημα φορητό με Core 2 Duo επεξεργαστή, 4GB μνήμη 512ΜΒ κάρτα γραφικών και 320 GB σκληρό δίσκο! Τούμπανο για αυτά τα λεφτά! και έχει και HDMI! Acer! πέρασε καμιά ντουζίνα από μηχανάκια αυτής της εταιρείας από τα χέρια μου και όλα δουλεύανε ζάχαρη!
Καλύτερα, πιστεύω, να δώσω κάποια λεφτά να πάρω και μια εργονομική τσάντα μεταφοράς και να έχω ένα καλό και αξιόπιστο μηχανημα στα χέρια μου, έστω και σαν δεύτερο υπολογιστή-εργαλείο, παρά να ρισκάρω με το μικρούλι...

Νομίζω πως είναι τερτίπια του marketing και αυτά τα μηχανάκια, γιατί την ίδια δουλειά με αυτά κάνει κι ένα κινητό που έχει και wi-fi!
και κρατάει περισσότερο και η μπαταρία...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 01:33:41 πμ »
ιντερνετ βασικα ,λιγο αποθηκευτικο χωρο και διαρκεια μπαταριας

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 07:16:32 πμ »
Παραβλέπεις φίλε pontioz1 το θέμα της φορητότητας. O acer που λες είναι καλύτερος, αλλά περίπου 3 φορές μεγαλύτερος. Και τελικά, τί να το κάνεις ένα τόσο δυνατό μηχάνημα για δεύτερο υπολογιστή; Εγώ θεωρώ τερτίπια του μαρκετινγκ αυτόν ακριβώς τον υπολογιστή που ανέφερες. Αυτός ο υπολογιστής ούτε για βασικός κάνει, ούτε αρκετά φορητός είναι. Ποιά είναι η θέση του στην αγορά; Η έννοια "φορητός" είχε χάσει την σημασία της εδώ και καιρό, ίσως τώρα σιγά σιγά την ξαναβρεί.
Σε μέγεθος ίσο με μιας μέτρια παχουλής ατζέντας έχεις όσα έχει μέσα η ατζέντα, ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου (φωτογραφίες, τραγούδια, βίντεο), όλη την γνώση του κόσμου μέσω ίντερνετ και ακόμη περισσότερα. Καλά δεν είναι για 300-400 ευρώ;

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 10:34:39 πμ »
Φίλε Voodooman πάρε όποιον υπό- φορητό ή φορητό σε βολεύει έχουν βγει ωραία μηχανάκια στην αγορά ...
Το άσχημο είναι ότι ακόμα και για serfing στο internet, και με της όλο και πιο "βαριές" σελίδες με flash και video,
θέλεις τουλάχιστον 1GHz core duo 128ΜΒ κάρτα γραφικών και οθόνη αναλύσεις τουλάχιστον 800x600 και ακόμα καλύτερα 1024x768.

Δυστυχώς όλοι αυτή οι υπό- φορητοί θα ήταν ιδανικοί για σχεδόν όλους μας, αλλά η βιομηχανία των υπολογιστών βασίζετε στην κατανάλωση, και αυτό επιτυγχάνετε με όλο και βαρύτερα προγράμματα και λειτουργικά, για όλο μεγαλύτερες απαιτήσεις σε hardware ...

Φιλικά Στέφανος.

Υ. Γ. Τις περισσότερες φορές απαντώ και γράφω στο φόρουμ, από τον φορητό που ακόμα έχω,
και είναι ένας Apple PowerBook Ti παππούς 8- 9 χρονών, με 768ΜΒ μνήμη, με 16ΜΒ ΑΤi graphic card,
με 550ΜΗz PowerPC G4 επεξεργαστή και Bus Speed στα 100 MHz !!!!!
Και ενώ είχε 20GB HD, πριν 4 χρόνια τον άλλαξα, με έναν TOSHIBA 40GB HD ...

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 10:50:34 πμ »
Nα πουμε λιγο πως εχουν τα παραγματα μια αγνωστη μεχρισημερα εταιρεια μερι το 2004 ανακοινωνει οτι θα ριξει στην αγορα ενα ultra φορητο που θα απευθηνεται σε φοιτητες (κυριως αμερικανους) εναντι 100$ τοτε λοιπον η asus η οποια ηταν ηδη στον σχεδιασμο του eee (ακου ονομα) φοβουμενη οτι η αλλη εταιρεια θα τις κλεψει μεριδιο της αγορας την εξαγορασε για να καθηστερησει λιγο ακομα την παραγωγη του ετσι ωστε να το βγαλει με καλα χαρακτηριστηκα σε καλη τιμη ομως τοτε περι το 2005 ξεκινουν να γινονται γνωστα τα umpcs τα οποια αν και γενικα δεν περνουν μεγαλο κομματι της αγορας κλεβουν τις εντυπωσεις ετσι η asus περνει την μεγαλη αποφαση να μπει στην διαδικασια παραγωγης ενω ειχε προγραματισμο για τα τελη του 2008
οτι λεει ο stef και ο pontiosz ειναι απολυτα σωστα και φιλε voodoman εχεις αδικο γιατι τοσο για 1 15" notebook οσο και για 1 10" παλι χρειαζεσαι κατι για να το μεταφερεις μιας ουτε το ενα αλλα ουτε και το αλο χωραει στην τσεπη σου εκτος και αν κανω λαθος (εγω που χρειαζομαι κατι portable εχω 1 vaio σειρα ux και πραγματικα τα σπαει )
ΥΓ
δεν υπαρχει τυπικος χρηστης και εγω μεσος χρηστης ειμαι απλα ειμαι και φοιτητης μηχανικος υπολογιστων και εχω καποιεσ απαιτησεις αλλα αυτο δεν με βγαζει εκτος της μεσης κατηγοριας

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 11:41:04 πμ »
Παραβλέπεις φίλε pontioz1 το θέμα της φορητότητας. O acer που λες είναι καλύτερος, αλλά περίπου 3 φορές μεγαλύτερος. Και τελικά, τί να το κάνεις ένα τόσο δυνατό μηχάνημα για δεύτερο υπολογιστή; Εγώ θεωρώ τερτίπια του μαρκετινγκ αυτόν ακριβώς τον υπολογιστή που ανέφερες. Αυτός ο υπολογιστής ούτε για βασικός κάνει, ούτε αρκετά φορητός είναι. Ποιά είναι η θέση του στην αγορά; Η έννοια "φορητός" είχε χάσει την σημασία της εδώ και καιρό, ίσως τώρα σιγά σιγά την ξαναβρεί.
Σε μέγεθος ίσο με μιας μέτρια παχουλής ατζέντας έχεις όσα έχει μέσα η ατζέντα, ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου (φωτογραφίες, τραγούδια, βίντεο), όλη την γνώση του κόσμου μέσω ίντερνετ και ακόμη περισσότερα. Καλά δεν είναι για 300-400 ευρώ;

Sony-ericcson Xperia X1, Samsung Omnia, Htc, Blackberry (άντε και το iPhone)κλπ... χωράνε κι αυτά ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας, μπορούν να το αποτυπώσουν κι όλας σε ικανοποιητικό βαθμό με τις κάμερές τους, μπορούν να μας καθοδηγήσουν οπουδήποτε με το GPS τους, έχουν όλη τη γνώση του κόσμου μέσω wi-fi και παίρνουν και τηλέφωνο!
Και κάποια από αυτά δεν είναι και τόσο παχουλά... :weedman:

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 11:53:03 πμ »
Τουλάχιστον υπάρχουν επιλογές για όλους όπως αποδεικνύεται, οπότε ο καθένας παίρνει ό,τι τον εξυπηρετεί.
Εμένα όλα αυτά τα χρόνια δεν με εξυπηρετούσε τίποτε φορητό από ό,τι κυκλοφορούσε στην αγορά, κάτι τέτοιο περίμενα να εμφανιστεί, για αυτό και το πήρα.

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 01, 2009, 06:56:58 μμ »
προσωπική επιλογή ACER ASPIRE ONE ME LINUX (Το τονίζω) αξιοπρεπής σκληρός, μπουτάρει σε χρονο 0 ,πολύ καλή συνδεσιμότητα σε WiFi και αξιοπρεπής χρόνος μπαταρίας . Α και πανέμορφος. Στα αρνητικά του τώρα για την χρήση που τον θέλω (ιντερνετ,επεξεργασία κειμένου και ξεφόρτωμα της κάρτας της φωτογραφικής ) μόνο ένα ανεπαίσθητο τρεμόσβημα οθόνης όταν δουλεύει ο σκληρός προφανώς απο μικρομεταβολή στην τάση της μπαταρίας
και τιμή 299 ευρώ