Αποστολέας Θέμα: MIH Watch  (Αναγνώστηκε 3731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
MIH Watch
« στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:18:05 μμ »
Εδω και αρκετους μηνες ενδιαφερομαι και διαβαζω για το MIH, ενα ρολοι που εχει προκαλεσει αρκετο θορυβο σε φορουμ του εξωτερικου αναμεσα σε συλλεκτες. Δεν το ειχα αναφερει καθως δεν ηθελα να το διαδωσω και αν τελικα το αγοραζα να μην το δω στον καρπο κανενος σας  ;D ;D ;D.
Ομως με τιμη σχεδον 3500 ευρω προτιμησα να το εγκαταλειψω...
http://www.mih-watch.ch/index.php?langId=2
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: MIH Watch
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:35:48 μμ »
Μα νομίζω από τα λίγα Αγγλικά που ξέρω ότι το ρολόι έχει τροποποιημένη
ΕΤΑ 7750 από τον Ludwig Oechslin  με annual calendar !!!
Οπότε η τιμή του νομίζω πως είναι καλή !!!

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 03:49:45 μμ »
Εδω και αρκετους μηνες ενδιαφερομαι και διαβαζω για το MIH, ενα ρολοι που εχει προκαλεσει αρκετο θορυβο σε φορουμ του εξωτερικου αναμεσα σε συλλεκτες. Δεν το ειχα αναφερει καθως δεν ηθελα να το διαδωσω και αν τελικα το αγοραζα να μην το δω στον καρπο κανενος σας  ;D ;D ;D.
Ομως με τιμη σχεδον 3500 ευρω προτιμησα να το εγκαταλειψω...
http://www.mih-watch.ch/index.php?langId=2

Φοβερός λόγος για να μην συζητάς με τους συμφορουμιτες σου τις σκέψεις σου!  :-\
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 04:01:56 μμ »
Nanagno
ελπιζω να μην σοβαρολογεις... Ποια ειναι η γνωμη σου παντως??

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 04:04:07 μμ »
καλυτερα ετσι,φιλτραρες την πληροφορια σε συναρτηση με τα ρολογια που ψαχνουν στα φορα και καταλαβες οτι σε αυτα τα λεφτα θα υπαρχει και κατι καλυτερο απο μια τροποποιημενη ετα 7750 ,ο nanagno θα μας ελεγε εκ νεου ,αγοραστε ενα πραγματικο moon με 321 τωρα που εχει και κριση! ;Dδιοτι εαν αγορασεις το εν λογω ρολοι MIH μπορει να πεσουμε εμεις σε κριση εαν συνειδητοποιησουμε τι αγορασαμε με τοσα λεφτα.γνωμη μου

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 04:11:00 μμ »
Nanagno
ελπιζω να μην σοβαρολογεις... Ποια ειναι η γνωμη σου παντως??

Γιατί να μην σοβαρολογώ? αφού και εσύ σοβαρά μιλάς και εγώ σοβαρά θα σου απαντήσω!

Όσο για την γνώμη μου μιας και την ζήτησες, το ρολόι από την φωτό τουλάχιστον δεν μου αρέσει. Αλλά εάν αρέσει σε σένα σε όλους τους άλλους περισσεύει, εάν βάζει στα δικά σου χείλια χαμόγελο τότε θα είμαστε και εμείς χαρούμενοι που το γουστάρεις! (έτσι είναι οι συμφορουμίτες σε αυτό το φόρουμ)!!!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 02:22:40 μμ »
Επαναφερω αυτο το θεμα γιατι ετυχε να διαβασω ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σχετικα με αυτο το ρολοι το οποιο αναλυει απο την συλληψη της ιδεας, μεχρι την κατασκευη και την παρουσιαση του. Το ρολοι αυτο προσωπικα μου αρεσει πολυ (μινιμαλιστικη σχεδιαση γαρ) και πιστευω πως ακομα και αυτη η "τροποποιημενη 7750" αξιζει αυτα τα χρηματα μονο και μονο για τον τροπο με τον οποιο αποφασιστηκε να υλοποιηθει ενα Annual Callendar (μινιμαλιστικη συλληψη και στο complication). Αλλωστε ρολογια με την ιδια μηχανη χωρις καμια τροποποιηση (αντε και με λιγο decoration) κοστιζουν πολλα περισσοτερα! Αποδεικνυει τουλαχιστον ποσο "απλο" μπορει να ειναι ενα "complication". Αλλωστε πιστευω πως δεν ειναι τυχαια το επισημο ρολοι του MUSEE INTERNATIONAL D'HORLOGERIE του οποιου φερει και το ονομα!

Διαβαστε κι εσεις αυτο το αρθρο, πιστευω πως θα συμφωνησετε τουλαχιστον σε σημεια...
http://www.ornatus-mundi.ch/artikel_12/artikel_12_1.htm

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 03:27:55 μμ »
Εκκωφαντικά απλό. 
9(!) όλα κι όλα τα κινητά μέρη του ημεριλογίου το οποίο φέρει και column wheel.
Και αυτό πάνω σε 7750 που τις αλλάξανε τα φώτα.
Oechslin* εμπνευστής, Gerber** εκτελεστής. Κρεμ ντε λα κρεμ της Ελβετικής Υ.Ω.
Αν κάνει μόνο 3500 είναι ευκαιρία.

Φιλικά
Δημήτρης

*Ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες δημιουργίες της UN.

**Ο άνθρωπος που έφτιαξε συν τοις άλλοις και τον χρονογράφο με ξυπνητήρι για τη Φόρτις.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 04:44:58 μμ »
Εκκωφαντικά απλό. 
9(!) όλα κι όλα τα κινητά μέρη του ημεριλογίου το οποίο φέρει και column wheel.
Και αυτό πάνω σε 7750 που τις αλλάξανε τα φώτα.
Oechslin* εμπνευστής, Gerber** εκτελεστής. Κρεμ ντε λα κρεμ της Ελβετικής Υ.Ω.
Αν κάνει μόνο 3500 είναι ευκαιρία.

Φιλικά
Δημήτρης

*Ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες δημιουργίες της UN.

**Ο άνθρωπος που έφτιαξε συν τοις άλλοις και τον χρονογράφο με ξυπνητήρι για τη Φόρτις.

Σε υφος σχολης 'BAUHAUS' -μινιμαλιστικο και απλο- που στην πραγματικοτητα μονο τοσο απλο οσο δειχνει δεν ειναι!...
'3 level column wheel' μηχανισμος για να αλλαζει σωστα απο μονη της η ημερομηνια, το πρωτο απλοποιημενο annual calendar με ρυθμισεις απο την κορωνα (!) -διορθωνεται απ' τον κατοχο μονο μια φορα το χρονο, καθε Φεβρουαριο- κοκκινο LED παραπλευρως της ημερας (διπλο για τις ωρες Μ.Μ., μονο για τις αντιστοιχες Π.Μ.) και 'κρυφο' 30λεπτο υποκαντραν χρονογραφου (oρατο στην πισω οψη), που οπλιζει, σταματαει και επανερχεται στην αρχικη θεση απο το monopusher στην '2' !

Απιστευτα πραγματα -κατι λιγοτερο απο 3.500 Ευρω- παρα πολυ καλη τιμη για ενα τετοιο ρολο'ι'!...  :smt103   :prayer:

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 10:10:22 μμ »
Watch-Collector υποθετω πως ηδη σκεφτεσαι να δωσεις παραγγελια ...  :D

Να προσθεσω πως για εμενα η μεγαλυτερη επιτυχια του ειναι πως δειχνει την ημερομηνια οπως ακριβως την γραφουμε η την βλεπουμε παντου στην καθημερινοτητα μας χωρις περιεργα και δυσδιακριτα υποκαντραν με δεικτες και χωρις να χρειαζεται να βγαλεις τα ματια σου για να την "διαβασεις"!
Επισης θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως το "Πρωτο Οpen Source ρολοι" (ειμαι προγραμματιστης συγχωρεστε μου τον χαρακτηρισμο  :P ) αφου οι τροποποιησεις που εχει δεχθει η μηχανη του δεν ειναι πατενταρισμενες και ο καθενας ειναι ελευθερος να τις χρησιμοποιησει αρκει να αναφερει τους δημιουργους του! Ακομα και ολοι οι "συνενοχοι" του project αυτου (κατασκευαστες κασας, dial, δεικτων κ αλλοι) αναφερονται σε μια λιστα ωστε να γινεται σαφες οτι το ρολοι ειναι 100% Swiss Made, κι ετσι να μην χρειαζεται ουτε καν αυτο να αναφερεται στο καντραν του!! (Μιλαμε για ολοκληρη φιλοσοφια απο πισω!!)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 10:32:05 μμ »
Για τη μηχανη και τις τροποποιησεις δεν εχω να πω πολλα. Αυτο που για μενα προεχει ειναι η εμφανιση. Ενω στις φωτογραφιες του site και σε διαφορα δημοσιογραφικα αρθρα μου αρεσει πολυ, οταν το ειδα απο κοντα δεν τρελαθηκα! Εχανε παρα πολυ...
Δες και αυτες τις φωτο: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=198972
Κατι με χαλασε και δεν το αγορασα ποτέ.
Αν δεν το δειτε απο κοντα μην το παρετε! Δεν θελω να σας απογοητευσω, απλα τη γνωμη μου λεω.

Και κατι που θυμηθηκα διαβαζοντας το θεμα αυτο. Ακομα στενοχωριεμαι με την αντιδραση του Nanagno, αλλα δεν πειραζει.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 07, 2009, 10:42:15 μμ »
Αυτο που για μενα προεχει ειναι η εμφανιση. Ενω στις φωτογραφιες του site και σε διαφορα δημοσιογραφικα αρθρα μου αρεσει πολυ, οταν το ειδα απο κοντα δεν τρελαθηκα! Εχανε παρα πολυ...
Δες και αυτες τις φωτο: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=198972
Κατι με χαλασε και δεν το αγορασα ποτέ.
Αν δεν το δειτε απο κοντα μην το παρετε! Δεν θελω να σας απογοητευσω, απλα τη γνωμη μου λεω.

Φιλε Αlexisvas,
Ετσι ειναι το στυλ 'ΒΑUHAUS'!...
'Η αρεσει πολυ, ή δεν αρεσει καθολου!
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 08, 2009, 09:26:16 πμ »
Μ'αρεσει το bauhaus στυλ. Αλλα αυτο ειναι μπασταρδεμενο bauhaus με μοντερνες δανεζικες αναφορες. Οταν λεμε bauhaus ρολογια, εννοουμε στυλ nomos, stowa antea, junghans max bill...